• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasil yapmaliyim?

vfatos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
704
265
123
Merhaba ablalarim arkadaslarim,
Gene bir problemimi patlasmak destek ve fikir almak için burdayim. Şimdi şöyle giriş yapayim benim hayatimda biri var ve eger nasip olursa nisan mayis gibi soz nişan bir arada aileler arasinda bi tören yapmayi düşünüyoruz. İste gene nasipse tabi ailelerinde fikri üzerine ekim gibi de düğün düşünüyoruz. Şimdi asil konu su ki benim hiç ceyizim yok ama cok sukur calisiyorum. 1500 tl maasim var hemen hemen onunda o kadar . Simdi ocak ayından itibaren 1000 lirasini kenara atmayi düşünüyorum oda ayni sekilde yapacak acikcasi biz herşeyi kendimiz yapacagiz . Takilara da biz yardim edicez hemen hemen. Şimdi nasil bir yol izlemeliyiz ben ufaktan almaya başlayayım mi nasil yapayim fikir verir misiniz .
Tesekkurler yardimci olan okuyan herkesten allah razi olsun ..❤

Merhaba ablalarim arkadaslarim,
Gene bir problemimi patlasmak destek ve fikir almak için burdayim. Şimdi şöyle giriş yapayim benim hayatimda biri var ve eger nasip olursa nisan mayis gibi soz nişan bir arada aileler arasinda bi tören yapmayi düşünüyoruz. İste gene nasipse tabi ailelerinde fikri üzerine ekim gibi de düğün düşünüyoruz. Şimdi asil konu su ki benim hiç ceyizim yok ama cok sukur calisiyorum. 1500 tl maasim var hemen hemen onunda o kadar . Simdi ocak ayından itibaren 1000 lirasini kenara atmayi düşünüyorum oda ayni sekilde yapacak acikcasi biz herşeyi kendimiz yapacagiz . Takilara da biz yardim edicez hemen hemen. Şimdi nasil bir yol izlemeliyiz ben ufaktan almaya başlayayım mi nasil yapayim fikir verir misiniz .
Tesekkurler yardimci olan okuyan herkesten allah razi olsun ..❤
indirimlere dadanman lazım yılbaşı ve anneler günü için para biriktir alışverişlerini o zaman yap çok karlı çıkarsın :KK14:

Güzel bir konu olmuş. Fikir bana da lazımmm ama indirimleri takip edip ufak ufak almaya başladım ben.

Kizlar ama ev esyalarinida biz alcaz ozman 1000 lira atmak yerine 500 ataym digerleriyle takside mi gireyim

1) ihtiyaç listesi çıkarın
Çeyiz denilince satıcıların gözü dönüyor tabi sizin de içiniz gidecek bu yüzden ne ihtiyacınız var bilmeniz lazım. Aksi halde hoşunuza giden her şeyi almak isterseniz zorluk yaşarsınız.

2)ihtiyaç listesi doğrultusunda alacağınız marka ve modelleri belirleyin, indirimleri takip edin.
İnternette kampanyalarla bayiden alacağınızdan daha ucuza alabilirsiniz, bu nedenle aktif bir şekilde alışveriş sitelerini takip edin. Mesela hepsiburada gibi sitelerde fiyat alarmı kurabiliyorsunuz :)

3)söz,nişan,isteme,kına vs. bunlarda eğer yine ikiniz alacaksanız elbise,takı,ayakkabı indirimden yavaş yavaş alabilirsiniz. Bunlar inanın görünmüyor ama çok tutuyor.

4)düğün mekanı için son dakikaya bırakmayın ki pazarlık yapabilecek fırsatınız olsun.

Şimdilik aklıma gelen bunlar, çook mutlu olun :nazar:

aslında fark etmiyor, bence küçük küçük siz çeyiz alışverişlerinizi yapın, kalanı da atın bir kenara, düğüne yakın da taksitli borca girersiniz, düğünden sonra taksit ödemeye devam.
madem takılara da yardım edeceksiniz, bence çok takı olayını abartmayın, bırakın millet ne derse desin, siz huzurlu olun yeter ki.
evde -kuş sütü eksik olmasın aman- psikolojisine girmeyin, zorunlu olan eşyalar dışındaki şeyler düğünden sonra da alınır.
hem düğünde ev eşyası da hediye geliyor, onu da planlayarak, minimum eşya alın derim.

ben evleneli 3 ay oluyor aynı durmdaydım hiç bişeyim yoktu ki senin kadar maaşımda yoktu ,takılarada ben yardım ettim ailemin kine çok çok mecburi eşyalarınızı alın , olmazsa olmaz olanları kalanını ileride seçerek zevkine göre alırsın şu an aceleye gelecek zaten hata yapma ihtimalin çok yüksek olacak boşa para verme,en önemli elalem ne der şu şunu söyler falan konularına sakın takılma sen hayatını yaşa :p:21:

Şimdiden başla derim büyük parçalar yemek takımı,.çkb tencere takımını alıp taksitle ödemeye başlasan bir yandan da elektrikliler için para biriktir derim elektriklileri nevresimleri falan anneler günü sevgililer günü gibi dönemlerde alırsan güzel indirimler yakalayabilirsin. Diğer ıvır zıvırlar da son aylar biriktirdiklerinle aradan çıkar beyaz eşyalar ve mobilyalar içinde taksite girin düğüne kadar bitirmiş olursunuz taksitleri biz öyle yaptık ben 3 sene çeyiz yaptım evlendiğimde taksitlerim bitmişti:KK68:

Yatak odası,tencere seti ve yemek takımı , altinlar için parayi ayirin. Geri kalanını evlendikten sonra da yavaş yavaş alabilirsiniz. Ben şahsen evlendikten sonra kafama göre yavaş yavaş aldım

Kesinlikle sadece ihtiyacın olan şeyleri al.
Çeyiz dükkanına girip milyarlar döküp, şuan hiç kullanmadığım şeyler mevcut.
Listeni yap ki kolay olsun.
Annem benden kalan taksitleri daha yeni bitirdi 3 senelik evliyim neredeyse :D

Yazan herkese tesekkur ederim hepinizi ayri ayri opuyorum❤ peki bisey soracagim beyaz esyalar mobilyalar halilar perdeler falan hersey akliniza gelebilecek biz bu işten kafadan hesap ne kadar parayla cikariz☺

Internetı search edın.. Ceyiz listeleri var.. Sizin hayatınıza gore en gereklıler lıstenızı cıkarmanız kolaylık olur.. Elinizde ceyiz için kenara koydugunuz ne varsa onları almazsınız Bı yerden almaya baslayın Benımde hıc bıseyım yoktyu Allaha sukur sımdı herseyım var Korkmayın el bırlıgıyle ustesınden gelırsınız

3 ay önce evlendim. İnternette bir çok sitede ihtiyaç listesi var onlardan çıktı al ve gerekli olanları liste yap.Ucuz bir şey gördüğünde denk geldikçe al.Pahalı olanları taksitle al geri kalanını biriktirdiğin paradan alabilirsin.Ben de sadece çok gerekli şeyleri aldım eve girince eksiklerim neyse onları aldım.Hevesle alınıyor ama ev küçük falan olunca evi daraltıyor boğuyor.Hem ne kadar çok alırsan al evin eksiği hiç bitmiyor :)

Back
X