Nasıl yardım alınır?

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.962
5.143
398
Merhaba, durumu çok kötü bir bayan var hasta engelli evi varmış ailesi bunu dolandırıp evini almış krediler falan evinin baya borcu var. Okuması yazması falan yok eşi de hayatta değil. Ben bu kadın nerelere başvurabilirim. Valiliğe falan gitse nasıl yardım ister nasıl bir yol izler bilen arkadaşlar yazarsa bende yardımcı olup kadın için yardım edeceğim.

Engelli raporu ile bağlı olduğunuz Büyükşehir belediyesine gidip başvurun engelli Hizmetleri ve maaşı bağlanır

İlk iş kaymakamlığa gidin sorun onlar sizi yönlendirir bence ama kaymakamlığa baş vuruluyor diye biliyorum ben

Burda kaç konu okuduk migrenim var engelli raporu alabilirmiyim diye
:olamaz: eşimin gece körü ve görme alanı daralması var kör olucaksın diyor doktorlar veya çok az göreceksin eşim alamıyor gene baş vurdu bakalım yüzde 40 verseler yeter diyoruz erken emeklilik için şimdi çalışıyor iyi şükür ama ileride zor olucak şimdi bile gece yürürken zorlanıyor :cry:

Merhaba, durumu çok kötü bir bayan var hasta engelli evi varmış ailesi bunu dolandırıp evini almış krediler falan evinin baya borcu var. Okuması yazması falan yok eşi de hayatta değil. Ben bu kadın nerelere başvurabilirim. Valiliğe falan gitse nasıl yardım ister nasıl bir yol izler bilen arkadaşlar yazarsa bende yardımcı olup kadın için yardım edeceğim.
Merhaba,
Kaymakamlığın sosyal yardımlaşma vakfı var, oraya başvurabilirsiniz, nakdi yardım yapıyorlar, ayrıca belediyeye de bir gidin, belediyelerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür, alışveriş çeki gibi yardımları oluyor, giderken hanımefendiyi de yanınıza alın, durumuna göre doldurulması gereken belgeler istenen evraklar olacaktır birlikte halledersiniz, yazık kadıncağıza, aile de olsa insan da önce vicdan olacak, evi mahkeme yoluyla almasına imkan tanıyacak, dolandırıldığına dair bir belge vb yok mu? Gerekirse televizyona çıkması için teşvik edin rezil etsin ailesini, yazık günah kadın hem hasta hem dul, ne istemişler garibandan:(

:olamaz: eşimin gece körü ve görme alanı daralması var kör olucaksın diyor doktorlar veya çok az göreceksin eşim alamıyor gene baş vurdu bakalım yüzde 40 verseler yeter diyoruz erken emeklilik için şimdi çalışıyor iyi şükür ama ileride zor olucak şimdi bile gece yürürken zorlanıyor :cry:
Allah yardımcınız olsun bibicim çok üzüldüm inşallah şifa olur

whatsapp ihbar hatları var bütün ana haberlerin..
kaymakamlık ve ilçe belediyesine başvurun.

Maaş alsa borcundan dolayı el konulabilir. En iyisi karşı tarafa dolandırıcılık davası açmak. Bu yüzden savcılığa başvurun. Okuma yazması olmadığına engeline vs. dair rapor alınsın. Tüm kanıtlarla beraber dava açın. Hatta kredi çektikleri bankaya bile dava açabilirsiniz. Tabi eğer kadın bankaya gidip memurun karşınında kredi çekmek istediğini onaylamadıysa. Çünkü hiç bir banka memuru kişiyi görmeden, kredi olanaklarını anlatmadan ve onay, parmak izi vs. almadan o krediyi veremez. Verirse, sadece 2. kişilerden gelen kağıtlarla iş yaparsa büyük suç. Tabi kadın, noterden haklarını ikinci kişilere devretmediyse... Onda da notere bizzat gitmeli. Eğer onda da katakulli varsa oraya da dava açılmalı. Ama bu kadın engelliyse bunlarla nasıl uğraşacak o da belli değil. Bir soruşturun.

Back
X