- 8 Şubat 2024
- 5.712
- 8.280
- 118
Olayı neden onun bunun şunun kalbinizi kırması üzerinden düşünüyorsunuz ki.İnsanlarda mevcut iyilik de bir yere kadar .Kötülük ise belki onun ucu bucağı yok Dünyadaki her insana teselli her insana yardım her insana sarıp sarmalama imkansız bu .Bunun için işte kendini sarıp sarmalamak gerekiyor bunun için yetkin olmak gerekiyor kendi paranı kazanma ve hayatını değiştirmek için yapman gerekeni yapman gerekiyor evet beylik laflar varmı başka yolu bunun.Kendine aciman yada kendinizi teselliye bırakmanın artisi ne.Hic kimse sarnayacak o yaraları ya onlarla daha güçlenir ve insanların yara açmasına engel olursunuz .Yada böyle adalet diye düşünürsünüz.Bence buradaki hiç kimsenin hayatını bilemeyiz sadece insanlar ikiye ayrılır seyredenler ve yapanlar. Şu an ne durumdasiniz onlar günlerini gösterecek şekilde bir ilerleme kaydedebildinizmi ?en iyiyi hak ettiğimi zaten düşünmüyorum. iyi bir insan olmak için, topluma ve çevreme faydalı olmak için elimden geleni yapıyorum. insanların duygularını kendi duygularımmış gibi empati etme yeteneğini kazandım geçen yıllarda. hiçbir zaman başarımla, elimde olan şeyle böbürlenmedim ki zaten büyük şeyler başardığımı da düşünmüyorum. Allah tarafından sevilmediğimi düşündüğüm yer de burada başlıyor. Çok kötü maddi koşullardan ve ailevi ortamlardan gelerek büyüdüm ve çevremizdeki insanlar bizim üzerimizden kendini çok kere tatmin ederek onlarca kez kalbimi kırdılar. Bana karşı belki kasıtsız bir kötü niyetle yaklaşan insanların gerçekten güzel hayatlara sahip olduklarını görüyorum.
örneğin erkek kardeşimin eşi maddiyatımızdan, onun eski kıyafetlerini giymemden dolayı birkaç kere çok ciddi şekilde aşağıladı beni. kardeşim yüzünden ev hayatlarına dair çok fazla bilgiye sahibim ve kendisine gerçek bir sevgiyle yaklaştığım birisinin bana sadece kendini tatmin etmek için yaptığı bu muameleye rağmen şahane bir hayat yaşadığını görüyorum. ben hak etmiyor olabilirim ancak o hak ediyor mu gerçekten?