• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yırtık biri olabilirim?

Yesilortu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
655
257
18
33
Babam beni her zaman küçümsüyor. Kuzenlerimle karşılaştırıyor. Yurtdışına gidecektim, sen tek başına bir hayat surduremezsin oralarda yapamazsin,kuzenin gibi yırtık değilsin. Sen şöylesin sen boylesin, sessizsin, dışa açık değilsin diyor. Ailem bana güvenmiyor tam yaparim ben hallederim dediğim zaman,yapamazsın sen diyorlar. Ben nasıl başarılı olacağım arkadaşlar? Lutfen yardım edin... Delirecegim bu asosyallikten, sessizlikten... Kendime guvenim kalmadi artik. Mutlu olamıyorum. Yaptığım aktivitelerden zevk almiyorum, pek aktivite de yapmıyorum. :( :(

bana da öyle diyorlardı. Sen yapamazsın edemezsin filan diye . Şehir dışında üniversite kazandım ki biliyorum akılları da kaldı ben orada yapamam diye ama hiç bir sorun olmadı. Şimdi bana güveniyorlar yani demem o ki sen o şeyi yapıp kendini kanıtlamadan inanmaları zor

Kendimi onların gozunde nasil kanıtlamış sayilabilirim bilmiyorum. Tabuları var.

Ayrıca yırtıktık hiç hoş bir şey değil. Özgüvenli ol. Ama o da ölçülü. NaZik. Kültürlü, dışa dönük ol. İnsanları dinle, anlamayı çalış. Dünya vatandaşı ol. Babanı takma.

Bu dediklerini yapiyordum normalde ama yetmiyor demek ki aileme

Kaç yaşındasın?
Ben bu tür soruları orta okul lisede soruyordum. Yaşım gereği bir kimlik arayışları, ben kimim, nasıl biri olmam lazım, böyle nasıl olurum, vs.

Ayrıyeten, yırtık olunmaz, yırtık doğulur diye düşünüyorum.

Yırtık olmaya ne hacet..

Hanım hanım sosyal olunamıyor muymuş..

Elbette ki olunur. Bunu aileme anlatamıyorum. Babam çok baskılıyor. Is bulayim para kazanayim dedim. Ogrenciye iş vermiyorlar.

Kaç yaşındasın?
Ben bu tür soruları orta okul lisede soruyordum. Yaşım gereği bir kimlik arayışları, ben kimim, nasıl biri olmam lazım, böyle nasıl olurum, vs.

Ayrıyeten, yırtık olunmaz, yırtık doğulur diye düşünüyorum.

Küçük degilim 24 yaşındayım ve bu yaşıma kadar sürekli kisitlandim. Maddi yönden ve manevi yönden. Kendinizi benimle kiyasladiginizda cok sansli oldugunuzu gormussunuzdur. Malesef her hayat bir olmuyor.

Kendimi onların gozunde nasil kanıtlamış sayilabilirim bilmiyorum. Tabuları var.
emin ol bizimkilerin de tabuları var mesela yurt dışına hala beni yollamazlar çünkü henüz tam kanıtlamadım onların gözün de ama ben şehir dışında kendi ayaklarımın üzerinde durduğumu görünce onlarda anlayacak. yapabileceğin görevler üstlen. korkma çekinme azimli ol ve atılgan ol

Yırtık Neki yani vahşi gibi bişeymi bu ?

Abartılı samimiyet gosterisi sergileyen bir kuzenim var. Cok rahat biri. Her seyi yapar her yere tek gider. Babam onun icin yırtık kelimesini kullandi. Benim onun gibi olmadigimi söyledi.

emin ol bizimkilerin de tabuları var mesela yurt dışına hala beni yollamazlar çünkü henüz tam kanıtlamadım onların gözün de ama ben şehir dışında kendi ayaklarımın üzerinde durduğumu görünce onlarda anlayacak. yapabileceğin görevler üstlen. korkma çekinme azimli ol ve atılgan ol

Ama nasıl? Guvenim kalmadi icime kapandim iyice

Ama nasıl? Guvenim kalmadi icime kapandim iyice
böyle olursan tabiki sana güvenmezler daha sen kendine güvenmiyorsun ki. babanla çekinmeden konuş ( terbiye sınırlarını aşmadan kendini savun , ezilme karşısın da ) çalışıyor musun mesela? çalışmıyorsan iş bul çalış part time olsa da kendi paranı kendin kazan. ailenden bir şeyler umma

özgüveni olan kişi ve bir nebzze de olsa ailesi tarafından desteklenen kisinin girişimci olma olanagi yüksek

böyle olursan tabiki sana güvenmezler daha sen kendine güvenmiyorsun ki. babanla çekinmeden konuş ( terbiye sınırlarını aşmadan kendini savun , ezilme karşısın da ) çalışıyor musun mesela? çalışmıyorsan iş bul çalış part time olsa da kendi paranı kendin kazan. ailenden bir şeyler umma

İş bulmayı dusundum ama suan son sınıfım. Yani önceliğim okul. Babamla konusulmuyor. Bağırıp çağırıyor, hep kendini hakli buluyor.

Back
X