- 18 Kasım 2015
- 655
- 257
- 18
- 33
özgüveni olan kişi ve bir nebzze de olsa ailesi tarafından desteklenen kisinin girişimci olma olanagi yüksek
Bence kucuk yaşta özgüveni aile olusturur.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
özgüveni olan kişi ve bir nebzze de olsa ailesi tarafından desteklenen kisinin girişimci olma olanagi yüksek
Yırtık Neki yani vahşi gibi bişeymi bu ?
ailesiz büyüyenler de yırtık olabiliorBence kucuk yaşta özgüveni aile olusturur.
Yok valla. Benim de babam aynı böyleydi. Filanca yırtıkmış da ben değilmişim, filanca özgüvenliymiş de ben niye böyleymişim. Ben ailemin yüzünden tüm çocukluğumda, ergenliğimde özgüvensiz, bunalımlı bir tiptim. Sonra kendi kendime kişisel gelişim kitabı olsun, telkinler olsun, ancak toparladım. Böyle arıza ebeveynler sadece sende yok yani. Kimi aileler çocuklarının karakterini, psikolojilerini kendileri bozuyorlar malesef. Ben şanslı değil, tam tersine aileden yana şanssız kesimdenim. Şimdi ister babam olsun, ister anam, böyle lafları kıçıma bile takmıyorum. Gerçi artık duymuyorum, duymam. 26 yaşıma gelmişim, kendimi kanıtlamışım, genç bir kadın olmuşum. Kimin ne haddine...Küçük degilim 24 yaşındayım ve bu yaşıma kadar sürekli kisitlandim. Maddi yönden ve manevi yönden. Kendinizi benimle kiyasladiginizda cok sansli oldugunuzu gormussunuzdur. Malesef her hayat bir olmuyor.
ailesiz büyüyenler de yırtık olabilior
tabiki okul önceliğin olsun neyse bir dönem kaldı zaten sonra zaten çalışma hayatına başlamak zorundasın . Allah kolaylık versin canımİş bulmayı dusundum ama suan son sınıfım. Yani önceliğim okul. Babamla konusulmuyor. Bağırıp çağırıyor, hep kendini hakli buluyor.
Babam beni her zaman küçümsüyor. Kuzenlerimle karşılaştırıyor. Yurtdışına gidecektim, sen tek başına bir hayat surduremezsin oralarda yapamazsin,kuzenin gibi yırtık değilsin. Sen şöylesin sen boylesin, sessizsin, dışa açık değilsin diyor. Ailem bana güvenmiyor tam yaparim ben hallederim dediğim zaman,yapamazsın sen diyorlar. Ben nasıl başarılı olacağım arkadaşlar? Lutfen yardım edin... Delirecegim bu asosyallikten, sessizlikten... Kendime guvenim kalmadi artik. Mutlu olamıyorum. Yaptığım aktivitelerden zevk almiyorum, pek aktivite de yapmıyorum.![]()
![]()
Belki kisitlanmadiklari icindir.
Abartılı samimiyet gosterisi sergileyen bir kuzenim var. Cok rahat biri. Her seyi yapar her yere tek gider. Babam onun icin yırtık kelimesini kullandi. Benim onun gibi olmadigimi söyledi.
Mesela senin yazılarından yırtık biri olduğunu gözlemledim.Arkadaşa yardımcı olabilirsin.Yurtdışına git. Babanın paralarını ye mümkünse kendisini fazla görme
Şaka bir yana yırtık olman gerekmiyr zaten. Ben de Avrupa'dayım ama yırtık değilim. Burda yaşamak için yırtık olmana da gerek yok. İnsanlar nazik ve saygılı , yırtık insan göremezsin göçmenler dışında.
Kendini ezdirmeyen açık göz çok konuşanYırtık Neki yani vahşi gibi bişeymi bu ?
Yırtık,başlığı okuyunca farklı algıladım .Ama babanızı kastettiği yırtık,uyanıklık anlamında.Mesela yırtık olmak için konuşma tarzını değiştirebilirsin.Süt dökmüş kedi gibi değil de hakkını savunarak(saygını bozmadan)konuşabilirsin.