• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl?

Ayvegece

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2021
30
21
3
Nasıl olurda evli iki insan bir diğerinin konuşmasından, davranışlarından, bakışlarından, duruşundan anlayamaz üzgün olduğunu.Eskisi gibi konuşmuyorsa mesela, eskisi gibi çiçeklerini sularken sohbet etmiyorsa,hatta sulamayıp öldürdüyse bir kaç saksı çiçeğini... Bahçedeki çiçeklerinden demet yapmıyorsa artık.Sırf eşi seviyor diye beline kadar uzattığı saçlarını örmüyorsa artık.Daha çok kitap okuyorsa,daha çok yalnız kalıyorsa...Daha çok uyuyorsa mesela,"Neyin var hasta mısın?"demek yerine "sende iyice saldın kendini ha!"diyerek gözlerini nasıl devirir...
Ne ara bu kadar yabancılaşır iki insan...
Zaman...Kimine yavaş,kimine hızlı..Kiminin canını yaka yaka, sancılarla kıvrandırarak akıyor, kimine ölümü unutturacak kadar şaşalı... Nasıl?

Nasıl olurda evli iki insan bir diğerinin konuşmasından, davranışlarından, bakışlarından, duruşundan anlayamaz üzgün olduğunu.Eskisi gibi konuşmuyorsa mesela, eskisi gibi çiçeklerini sularken sohbet etmiyorsa,hatta sulamayıp öldürdüyse bir kaç saksı çiçeğini... Bahçedeki çiçeklerinden demet yapmıyorsa artık.Sırf eşi seviyor diye beline kadar uzattığı saçlarını örmüyorsa artık.Daha çok kitap okuyorsa,daha çok yalnız kalıyorsa...Daha çok uyuyorsa mesela,"Neyin var hasta mısın?"demek yerine "sende iyice saldın kendini ha!"diyerek gözlerini nasıl devirir...
Ne ara bu kadar yabancılaşır iki insan...
Zaman...Kimine yavaş,kimine hızlı..Kiminin canını yaka yaka, sancılarla kıvrandırarak akıyor, kimine ölümü unutturacak kadar şaşalı... Nasıl?
İşlerine gelmiyor da ondan. Şimdi sorsan senden fazla kırgındır morali bozuktur, sen kabahatli çıkarsın.

daha yenisiniz, derdini içe dönerek değil konuşarak anlatmaya çalış, bir şeyden rahatsız mı oldun suçlamadan anında söyle, o kendi kendine anlayacak diye boşa bekleme

Bende çoğalırken nasıl onda eksilir ki..
Konuşmak varken nasıl susar ki insan..
O kendine bir dünya yarattı.Ben hiç tepki vermeden eminim ömür boyu da böyle yaşar..
susmalarınız artıyorsa çoğalan kırgınlıklarınızdır

siz anlatmak kabuğunuza çekilirseniz anlaşılmazsınız . Siz kendinizi anlatmanız gerekmez mi bugün bu hale gelmemek için

İşlerine gelmiyor da ondan. Şimdi sorsan senden fazla kırgındır morali bozuktur, sen kabahatli çıkarsın.

daha yenisiniz, derdini içe dönerek değil konuşarak anlatmaya çalış, bir şeyden rahatsız mı oldun suçlamadan anında söyle, o kendi kendine anlayacak diye boşa bekleme
6 yıllık evliyiz..

Bazi erkekler duygularla ic ice yasarken bazıları bildiğin dumduzdur.
Imadan davranıştan anlamaz.
Ince dusunmeye kafası da basmaz.

Aynı şeyleri yaşıyorum kimseye de anlatılmıyor aynı dediğiniz gibi sen bi saldın noldu sana üstüne bide biz suçlu oluyoruz

Son düzenleme:
Partnerimin benden ayrılamayacağını anladığımda ya da bana muhtaçsa bunları yaparım.

Benim elime bakan, mutluluğu bana insana bunu yaparım.

Özür dilerim yazdıklarınızı anlayamadım
demişsiniz ya bir insan bunu nasıl yapar diye

bende diyorum aynısını yaptım

mutluluğu bana bağlı insanlardan nefret ederim

ben bir bireyim canım ister överim canım ister çeker giderim

eğer övmediğim için o gün o kişi üzülüyorsa tiksinirim ondan karakteri yok demektir

varlığı benim varlığıma bağlı demektir

birde partnerinizin yaptığını biri bana muhtaçsa yaparım

çekip gittiğimde bütün hayatı kararacak biri varsa, ondanda tiksinirim

6 yıllık evliyiz..
Yanlış anlamayın ama çiçekleri kurutacak kadar üzüntünüz varsa eşiniz normalde bunu bilmeli yani büyük bir şey olmalı sanki. Ya da depresyona girdiniz. Ondan hicbir şey yapasınız yok. Daha çok uyuyorsunuz. Eşinizle aranızdaki uzaklıktan kaynaklanıyorsa eğer bilemem tabii.

Okuyunca aklıma bu geldi direk
Screenshot_2021-04-20-18-48-42.webp

Bende çoğalırken nasıl onda eksilir ki..
Konuşmak varken nasıl susar ki insan..
O kendine bir dünya yarattı.Ben hiç tepki vermeden eminim ömür boyu da böyle yaşar..
Malesef. Bizde cogalırken onlarda eksılebılıyor işte..

Benimde ilk okuduğumda isine gelmiyor demek gelmısti. Anlamazlar aynen oyle. Bazen konussanda kendin paralasanda anlamazlar.

Söylediklerinizde haklisiniz , ama çok mu duygusalsiniz acaba , konunuzu şiir sandım bu arada.
Duygusallık.. Nasıl anlatsam karşımdaki insanın durumumu anlaması için her yolu deniyorum.Esim hep şey der ," sen çok ince ruhlusun herşeyin ince tarafı aklına geliyor hep.Herkes senin gibi değil çok üzülürsün böyle" derdi.Hakliymis.

Back
X