• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl?

Anlamak işine gelmez!

Anlarsa, çözüm üretmesi ve değişmesi gerekir.

Anlarsa, konu ile ilgili kendini kötü hissedebilir.

Anlarsa, ilişkideki pozisyonu veya savunduğu düşünceyle ilgili pozisyonu değişebilir.

bu dedikleriniz duygular bitmişse yaşanır.
Bende bunu anlamıyorm bu duygular nasıl bitiyor?! Yahu eskiden neden bu duygular bitmiyor iken günümüzde sevgi bile tükenen bir sey oldu?
Tamam, küresel anlamda tüketim çok çok fazla da duygusal anlamda da mı çok tüketici olduk ben buraları anlamıyorum.

Bu devrin insanı değilim ya...
Keşke 70 li 80li yıllarda doğsa idim 😍

Bende bunu anlamıyorm bu duygular nasıl bitiyor?! Yahu eskiden neden bu duygular bitmiyor iken günümüzde sevgi bile tükenen bir sey oldu?
Tamam, küresel anlamda tüketim çok çok fazla da duygusal anlamda da mı çok tüketici olduk ben buraları anlamıyorum.

keşke bende

Ama herseyin kolay ulaşılabilir olması çabuk tüketmemize yol açıyor herseyi

Ben konuyu anlayamadım siz eşinizle bu durumu hiç konuşup açıkça konuştunuz ona rağmen mi anlamadı yoksa hiç konuşmadan kabuğunuza mı çekilip onun anlamasını mı beklediniz? Eğer ikinciyi yaptıysanız bence bu konuda siz de hatalı davranıyorsunuz, biz hiç konuşmadan bizi anlayan birinin olması çok hoş bir şey tabi ki, keşke hep hayatımızda öyle insanlar olsa ama şu bir gerçek ki kimse bizim zihnimizi, aklımızı okuyamaz. Biz bunu açık açık söylemeliyiz. Biz kadınlar genelde daha duygusalız, erkekteki en ufak bi duygu değişimini bile anlayabiliyoruz soruyoruz ama erkekler bu konuda o kadar iyi değiller. O yüzden konuşmak gerek. Ama eğer konuşmanıza, anlatmanıza rağmen hala anlamadıysa o konuda bişey diyemiyorum malesef

Ben konuyu anlayamadım siz eşinizle bu durumu hiç konuşup açıkça konuştunuz ona rağmen mi anlamadı yoksa hiç konuşmadan kabuğunuza mı çekilip onun anlamasını mı beklediniz? Eğer ikinciyi yaptıysanız bence bu konuda siz de hatalı davranıyorsunuz, biz hiç konuşmadan bizi anlayan birinin olması çok hoş bir şey tabi ki, keşke hep hayatımızda öyle insanlar olsa ama şu bir gerçek ki kimse bizim zihnimizi, aklımızı okuyamaz. Biz bunu açık açık söylemeliyiz. Biz kadınlar genelde daha duygusalız, erkekteki en ufak bi duygu değişimini bile anlayabiliyoruz soruyoruz ama erkekler bu konuda o kadar iyi değiller. O yüzden konuşmak gerek. Ama eğer konuşmanıza, anlatmanıza rağmen hala anlamadıysa o konuda bişey diyemiyorum malesef
Bir insana kırıldığını izah etmek ne kadar zor.Hem seni kıran o hem de anlaması için çaba gösteren sensin 🤷🤦

Duygusallık.. Nasıl anlatsam karşımdaki insanın durumumu anlaması için her yolu deniyorum.Esim hep şey der ," sen çok ince ruhlusun herşeyin ince tarafı aklına geliyor hep.Herkes senin gibi değil çok üzülürsün böyle" derdi.Hakliymis.
Birbiriniz için degismeniz zaten sağlıklı bi durum değil olduğu gibi taraflar birbirini kabullenemiyorsa orda bi eksiklik vardır diye düşünüyorum. Yani değişmekte değil aslında kendini biraz olsun karşı tarafın yerine koymak insanın aklına gelmiyorsa orda çok çok büyük eksiklik yasaniyordur.

Erkekler maalesef dolaylı yoldan belli edilen şeyi çok zor anlıyorlar. Kısa ve net cümlelere basıyor kafaları.. Kendinizi bunun farkında bile olmayacak biri için harap etmeyin, konuşmayı deneyin daha da sogumadan..

Birbiriniz için degismeniz zaten sağlıklı bi durum değil olduğu gibi taraflar birbirini kabullenemiyorsa orda bi eksiklik vardır diye düşünüyorum. Yani değişmekte değil aslında kendini biraz olsun karşı tarafın yerine koymak insanın aklına gelmiyorsa orda çok çok büyük eksiklik yasaniyordur.
Mesele değişmek değil aslında.Nasil desem.Evlilikte tartışma kırgınlık olur.Olmasi hayatın doğal akışı için gereklidir.Eskiler ne der, tuzu biberi bunlar..Mesele kırıldığın noktada karşısına geçip anlattıktan sonra gönül almaya çalışmamak.Yani hiç bir şey olmamış gibi davranması canımı sıkıyor.Yapti ama gönlümü alır güvencesi yok artık bende.
Güvensizlik.. Güçlü bir "oh" çekip sırtını rahatça, şüphesiz yaslayamamak.Sinsi bir ok gibi saplaniyor bedeninize.Hee geçen gün büyüyor ama öldürmüyor.Oyle pis bir duygu ki güvensizlik bir kere kayboldum bir daha yerine gelmiyor.

Mesele değişmek değil aslında.Nasil desem.Evlilikte tartışma kırgınlık olur.Olmasi hayatın doğal akışı için gereklidir.Eskiler ne der, tuzu biberi bunlar..Mesele kırıldığın noktada karşısına geçip anlattıktan sonra gönül almaya çalışmamak.Yani hiç bir şey olmamış gibi davranması canımı sıkıyor.Yapti ama gönlümü alır güvencesi yok artık bende.
Güvensizlik.. Güçlü bir "oh" çekip sırtını rahatça, şüphesiz yaslayamamak.Sinsi bir ok gibi saplaniyor bedeninize.Hee geçen gün büyüyor ama öldürmüyor.Oyle pis bir duygu ki güvensizlik bir kere kayboldum bir daha yerine gelmiyor.
Hata yapip hatasinin farkinda olmuyor sevmiyor ben baska turlusunu aramam bu iliskide.

Nasıl olurda evli iki insan bir diğerinin konuşmasından, davranışlarından, bakışlarından, duruşundan anlayamaz üzgün olduğunu.Eskisi gibi konuşmuyorsa mesela, eskisi gibi çiçeklerini sularken sohbet etmiyorsa,hatta sulamayıp öldürdüyse bir kaç saksı çiçeğini... Bahçedeki çiçeklerinden demet yapmıyorsa artık.Sırf eşi seviyor diye beline kadar uzattığı saçlarını örmüyorsa artık.Daha çok kitap okuyorsa,daha çok yalnız kalıyorsa...Daha çok uyuyorsa mesela,"Neyin var hasta mısın?"demek yerine "sende iyice saldın kendini ha!"diyerek gözlerini nasıl devirir...
Ne ara bu kadar yabancılaşır iki insan...
Zaman...Kimine yavaş,kimine hızlı..Kiminin canını yaka yaka, sancılarla kıvrandırarak akıyor, kimine ölümü unutturacak kadar şaşalı... Nasıl?
dikkatini çekmek ya da bir şey anlatmak istiyorsan al karşına konus bence, adam belki de pasif agresif takılmandan bunalmış olabilir.

İnanır mısınız.Suan salonda koltukta uyuyor.Nasil başarıyor bilmiyorum ama gerçekten hayatına kaldığı yerden devam ediyor.Ben yiyemezken,rahat uyuyamazken o hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor..
Erkekler mutsuzken daha çok uyumak isterlermis benim eşim hep öyle söyler.
Tabi her erkek aynı değil ama bir kesimi öyle diyebilirim

Bende sizin gibi düşünüyorum.
İnce ruhlu insanların vakıf olduğu bir çağda yaşamak isterdim.Maddeye değil manaya bakan insanların görselliği değil Gerçeği seven insanların çağında.Kisacasi sözlerin yorulmadigi bir çağda.Zira ben hiç anlatamadım bu çağın insanlarına kendimi.Halbuki susarak bile konuşabilir,anlaşabilirdik sanki eski çağın insanlarıyla.

İnanır mısınız.Suan salonda koltukta uyuyor.Nasil başarıyor bilmiyorum ama gerçekten hayatına kaldığı yerden devam ediyor.Ben yiyemezken,rahat uyuyamazken o hiç bir şey olmamış gibi devam ediyor..
Çoğu erkekte var bu. Yaratılış gereği mi yoksa yetişme tarzı mı yoksa kişilik mi bilmiyorum inanın. Evet çok üzücü çok sinir bozucu. Siz dile getirin yine de en azından bunu yapmamıştım dememek için. Güven sorunu demişsiniz ayrıca yukarı da sanırım. Onu birazcık daha açar mısınız ?

Erkekler mutsuzken daha çok uyumak isterlermis benim eşim hep öyle söyler.
Tabi her erkek aynı değil ama bir kesimi öyle diyebilirim
Uzaktan hiç mutsuz gözükmüyor.İşten gelince her zaman ki gibi teknesinin sağına soluna baktı orasını burasını tamir etti.İlginc bir adam.

Back
X