• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.425
43.922
798
kızlar büyük bir yemin ettim. şunu yaparsam allah belamı versin diye. şimdi ben bu yeminimi nasıl bozabilirim. kızgınlık anında çıktı ağzımdan ama pişmanım da

kızlar büyük bir yemin ettim. şunu yaparsam allah belamı versin diye. şimdi ben bu yeminimi nasıl bozabilirim. kızgınlık anında çıktı ağzımdan ama pişmanım da
Ben tam bilmiyorum ama bu yemin yeminden sayılmaz diye bir şey okumustum özelden yazayım mı sana?

Bu yemin değil ki. Yani yemin ederim , vallahi, billahi, tallahi kelimelerinden birini kullanman lazım yemin için. Ama tövbe et.

Ben tam bilmiyorum ama bu yemin yeminden sayılmaz diye bir şey okumustum özelden yazayım mı sana?

yazabilirsin cnm

Bu yemin değil ki. Yani yemin ederim , vallahi, billahi, tallahi kelimelerinden birini kullanman lazım yemin için. Ama tövbe et.

3 gun oruc tutun ve sadaka verin. Bir daha da boyle seyler yapmayacaginiza dair tovbe edin..

yani buda benm için bir yemin

Kefareti var.

10 fakiri baştan ayağa giydirmek, durum yoksa 10 fakiri doyurmak(2 öğün veya fitre miktarı), ona da güç yetmiyor peşpeşe 3 gün oruç.

Bu yemin degil.
Vallahi billahi demen lazim yemin olmasi icin ayrica agzimizdan aniden, birden cikan yeminler yeminden sayilmiyor sorumlu degiliz.

Bu yemin degil.
Vallahi billahi demen lazim yemin olmasi icin ayrica agzimizdan aniden, birden cikan yeminler yeminden sayilmiyor sorumlu degiliz.

Yemin konusunda Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruluyor:
"Allah kasıtsız olarak ağzınızdan çıkıveren yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptığınız yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutar. Bunun da keffareti, ailenize yedirdiğinizin (kalite bakımından) orta hallisinden on fakire yedirmek yahut onlar giydirmek yahut da bir köle azat etmektir. Bunları bulamayan üç gün oruç tutmalıdır. Yemin ettiğiniz takdirde yeminlerinizin keffareti işte budur. Yeminlerinizi koruyun. Allah size âyetlerini açıklıyor; umulur ki şükredersiniz." (Mâide: 5/89)

Bu yemin degil.

Yemin konusunda Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruluyor:
"Allah kasıtsız olarak ağzınızdan çıkıveren yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptığınız yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutar. Bunun da keffareti, ailenize yedirdiğinizin (kalite bakımından) orta hallisinden on fakire yedirmek yahut onlar giydirmek yahut da bir köle azat etmektir. Bunları bulamayan üç gün oruç tutmalıdır. Yemin ettiğiniz takdirde yeminlerinizin keffareti işte budur. Yeminlerinizi koruyun. Allah size âyetlerini açıklıyor; umulur ki şükredersiniz." (Mâide: 5/89)

sinirle kızgınlıkla söylenen sözün hükmü yoktur, sakinleşipte yine aynı şeyleri söyler iseniz yemin olur veya dua, sizinki yeminden çok kötüdua gibi olmuş, tevbe etmeniz en önemlisi, sedeke verebilirsiniz bir fakire veya bir yetime kılık kıyafet alabilirsiniz.
(Prof. Dr. Süleman ATEŞ'in internet sayfasından alıntıdır alttaki yazı)
Sinirle öfke ile söylenen sözün bir değeri yoktur. Peygamberimiz “Lâ talaka va lâ itâka fî iğlak: Yani sağduyuyu kapatan öfkeli durumda boşama ve köle âzad etme geçerli değildir.” Buyurmuştur.

Back
X