NASİPTE BU VARMIŞ,,,, CANIM ACIYOR.

Oğlumu maddeden kurtaralı 8 ay falan oldu. Babası arabasını ona verdi, artık her şeyi değişmişti. Kız arkadaşıyla sabah akşam beraber geziyorlardı. Bir defa o hatayı yaptı sonrası tekrarlanmadı.

15 gün önce arabayla gezerken kız direksiyona geçiyor. Ehliyetsiz ve parkda. Fren yerine gaza basıp büyük bir araçla çarpışıyor. Araba pert... Çok şükür onlarda bir şey yok. Neyse atlattık ama oğlm araba olmayınca dışarı çıktığında eski arkadaşlarını görüp onlara takılmaya ve az da olsa madde içmeye başladı.

Evvelsi gün bnm çevrem geldi askere gidecek diye. Aşure çok seviyordu onu yaptım. Oysaki yapmıyacak ve onu yolculamıyacaktım. Yine dayanamadım. Babasına biz yine görevlerimizi yapalım dedim. Dünde babasının tarafına gitti mangallar falan. Saat 23:30 eve geldi bir şey bıraktı gelicem arkadaşı görüp dedi. Gitti ve açmadı telini.... Babası çıkıp onu aradı 2 saat sonra kız arkadaşını arayıp onlara geçiyor...

Ben oğlumu askere yolluyamadım. Her şey kursağımda kaldı... Bna sen onu nsl askere yolluycan derlerdi.. Aşırı bağlı bir anne olduğumdan. Ama gelin görünki gitsin diye gün saydım... Ama böyle gidilir mi? Ben şimdi işe geçicem, babası gidip alıp askeriyeye götürecek.
Nice cok dustun ustune zamaninda da soyledik. Senin oglunun? ki artik simarikliga giriyor. Birak gitsin askeriyeyede görsün umarim esim gibi komutanlara denk gelirde gorur kac bucak oldugunu dunyanin. Biraz akillansin birak. Kuzenimi muma cevirmisler askeriyede cok sevindim halam az da olsa rahat edicek diye. Darisi basina olsun insallah.

Sizi takip ediyorum biliyorsunuz.. Bu sekilde gittiği için üzülüyorsunuz ama üzülmeyin ne olur.. Siz elinizden geleni yaptınız yapıyorsunuz..askerlik umarım ona bişeyleri toparlama fırsatı verir.. Durumunu söylerse geri hizmette olucak zaten silah vermiycekler rehabiliteye alıcaklar bizimki de öyle yaptı askerliği ve sürekli hava degişimi ine göndericekler..askerlik bu durum için kurtuluş degil maalesef.. Dilemekten başka çare yok. Rabbim yardımcımız olsun..

Nice senin ismini her gördüğümde Allahım lütfen oğlu kurtulmuş olsun bu illetten diye açıyorum konunu.
Çok fedakarsın, çok ilgili bir annesin. Umarım herşey gönlüne göre olur.
Oğlumu yolcu edemedim diye üzülme. İnşallah askerlik iyi olur oğlun için. Dualarım seninle

Şu çocuğu artık bir kliniğe yatır seneler oldu kendi rızasıyla bitmeyecek bu iş
Ben baska bir konusunda bunu belirttiğim icin linc yedim, bir anneye nasil yazarsin vs. Kaldi ki ben de anneyim.Askere gitmemesi gerektigini ve bagimli oldugunu yazdim, rapor alamam mimlenir tarzi yazdi konu sahibi... yoksunluk cektiginde asker ark. birine zarar vermeyecegi ne malum ya da kendine.. Kimse evladiyla sinanmasin ama gerçekleri gormek gerekiyor.

Ben baska bir konusunda bunu belirttiğim icin linc yedim, bir anneye nasil yazarsin vs. Kaldi ki ben de anneyim.Askere gitmemesi gerektigini ve bagimli oldugunu yazdim, rapor alamam mimlenir tarzi yazdi konu sahibi... yoksunluk cektiginde asker ark. birine zarar vermeyecegi ne malum ya da kendine.. Kimse evladiyla sinanmasin ama gerçekleri gormek gerekiyor.
Bu öneride linç yiyecek ne varmış bizim site de bazen çatmaya yer arıyor insanlara . Ben biraz fevri davrandığım için özür diledim ama bunun başka çözümü yok

Siz elinizden geleni hatta daha fazlasını yaptınız bi anne olarak. Daha öncede demiştim ortam değişmeden bu illetten kurtulması zor onu bulacaklar bi şekilde

Abla üzgün ifadesi atmışsın bak çok özür dilerim seni kırdıysam amacım o değildi ama artık sana da yazık hayatın bitti bu çocuk yüzünden ben okurken cinnet geçiriyorum ondan fevri yorum yaptım kusura bakma
Cnmm, hyr kırılmadım. Keşke kliniğe yatsa. Çocuk değil ki elinden zorla tutup götüreyim, hangi anne bu durumda evladının tedavisi için her şeyi yapmaz... Zoraki vasi kararı çıkarıp mahkemece yatış kararı almak istedim,,, doktor çocuk şu anda iyi görünüyor diyor... Şu anda içnediji,,, şu anda normal ama akşam içince böyle olmayacak dediğimizde o kötü haliyle görmedijkerinde bu onayı vermiyorlar.. Hadi vasi kararı çıktı diyelim tedavi 21 gün,,,, ve tüm madde içenlere aynı ortamda daha çok çevre ediniyorlar. Bnm oğlm 8 ay içmedim,,, tam tedavi bu... Ama bu bildiğin kronik bir hastalık gibi nüksediyor. Boşluğa düştüğünde, üzüldüğünde yani en ufak bir boşlukta başa dönebiliyorlarmş

Bu karakter degil piskolojik bi durum bence terapi alin ama birkaç ay degil bildiginiz arastirip gidin bir piskologa kendinizi anlatın.Zamanla kendiniz degisince etrafinizda bu tur olaylarda azalicak.Sizden yararlanmaya calisan ne eski eş ne dogurdugunuz cocuk ne anneniz ne kardesleriniz ne cevreniz olucak.Siz kendinizi sevdikçe deger verdikçe saygi duydukça ve en onemlisi hayır diyebildikce cevrenizde size karsi saygi duyucak o zaman ne aldatmalarla ne de bu tur tuhaf olaylarla karsilasicaksiniz.Biraz kendinizi sevin ve koruyun kendinizle ilgilenin bisey yerken ay annemde yesin diye ugrasmayin mesela siz yiyin yemeginizi uygun bi firsat olunca onu da getiririm ya diyip geçin. Bilmiyorum aulenizde ilk cocuk musunuz onlar genelde asiri verici oluyor. Bu asiri verme durumu karşi tarafi sizden uzaklastirir, olumsuz yansiyor karsiya.
Evet ailede ilk çocuğum. Yorumunuz için teşekkür ederim❤️

Cnmm, hyr kırılmadım. Keşke kliniğe yatsa. Çocuk değil ki elinden zorla tutup götüreyim, hangi anne bu durumda evladının tedavisi için her şeyi yapmaz... Zoraki vasi kararı çıkarıp mahkemece yatış kararı almak istedim,,, doktor çocuk şu anda iyi görünüyor diyor... Şu anda içnediji,,, şu anda normal ama akşam içince böyle olmayacak dediğimizde o kötü haliyle görmedijkerinde bu onayı vermiyorlar.. Hadi vasi kararı çıktı diyelim tedavi 21 gün,,,, ve tüm madde içenlere aynı ortamda daha çok çevre ediniyorlar. Bnm oğlm 8 ay içmedim,,, tam tedavi bu... Ama bu bildiğin kronik bir hastalık gibi nüksediyor. Boşluğa düştüğünde, üzüldüğünde yani en ufak bir boşlukta başa dönebiliyorlarmş

Niceciğim, oğlunun sevgilisi ne diyor bu duruma? Onun hiç etkisi yok mu?

Yani ben sigara içmediğim ve alerjik astımım olduğu için, erkek arkadaşım yanımdayken ya da yanıma geleceği zaman sigara içmemeye dikkat ederdi. Ben kendisinden bunu rica etmiştim.

Senin oğlunla sevgilisi arasında bu madde kullanımı sorun olmuyor mu?

Konularınızı üzülerek takip ediyorum.
Madde bağımlılığı ne yazikki askeriyede bitebilecek bir durum değil,bir ihtimal sadece.
Önce bırakmak isteyecek,sonra tedavi.
Madde kullanmayan insanlar için,bırakılamaması iradesizlik gibi geliyor ama aslında okadar kolay değil maalesef.
Çok sevdiğim bir arkadaşımın kardeşi de ne yazikki zamanında lisede tanışmış,kardeşim kadar severim.Okadar efendi, okadar saygılı bir okadar da akıllıdır.Kurtulmak için neler yaptığını biliyorum.Ne yapmadı ki?
Çok sevdiği bir kız arkadaşı var.Kızı madde kullanmıyor diye biliyorduk ama öyle değilmiş maalesef.
Muhtemelen oğlunuzun da kız arkadaşı madde kullanıyor.Hala beraberlerse diğer türlüsü mümkün değil bence.
En iyisi hiç başlamamak ama liselerde, üniversitelerdeki ortamlar,arkadaş çevresi. Hani gideyim 24 saat takip edeyim diyemiyorsun.Kimse benim oğlum,kızım kullanmaz diyip büyük konuşmasın.
Arkadaşımı,kardeşini ve ailesini görseniz ihtimal dahi vermezdiniz ama tamamen şanssızlık.Kaç senedir verdikleri mücadeleyi biliyorum hala daha bitmiyor.
Tedaviler,ilaçlar, farklı ülkeler,farklı insanlar.. Bir süre kullanmıyor, fakat bir defa dahi alsa kurtulması mümkün olmuyor.
Rabbim yardımcınız olsun.İnsallah bir gün kesin bir tedavisi olur da nice gençler yitip gitmez.

Son düzenleme:
Niceciğim, oğlunun sevgilisi ne diyor bu duruma? Onun hiç etkisi yok mu?

Yani ben sigara içmediğim ve alerjik astımım olduğu için, erkek arkadaşım yanımdayken ya da yanıma geleceği zaman sigara içmemeye dikkat ederdi. Ben kendisinden bunu rica etmiştim.

Senin oğlunla sevgilisi arasında bu madde kullanımı sorun olmuyor mu?
Şimdi bir örnekle anlatmak istiyorum. Sağolsun onu hiç yanlız bırakmadı... Ne zaman kaza yaptı aracı pert etti ki babası ve Bn tek kelime etmedik. İki gün sonra babası yemeğe dahi götürdü ki size bir şy olmadı diye... Ama kazadan sonra kız her gün bir yerlere gitti... Arkadaşlarıyla ortamlar.. Tabiki bnm oğlumun bekçiliğini mi yapacak.. Ama araba varken bir defa gitseydi onu yanlız bıraksaydı bu koşmayı yapmazdım.. Sadece 15 gün var askere gitmesine rica etim bu kdr zmn yaptık yapacağımızı az kldı kızım ne olur yanlz bırskma diye...

Neyse, babası bna madde içen bir arkdşyla gördüm demişti. Bnde kızı aradım, ablam oğlumu grfümöü diye....çünkü bulundukları yer park ve parkın orda kız arkadaşı oturuyor.. Oğlum ordamı görebiliyorumu balkondan diye aradım. Evet x beraberdi.... Kızmadın mı, uyarmadı mı, bak o kdr emek verdik deseydin... Bna dediki böyle alaycı şekişde

Bana düşmez ne alaka ben niye sorayım dedi... Bnde hani Bn uğraşıyorum, yardımcı oluyorum diyorsun ya bnce seninde emeğim var diyorsan hakkında vardır dedim... Neyse kapattım teli... Ondan sonra akşmları sadece 1 saat görüştüler... Öncesinde 7 ayda ablası sadece hırkasını unutmuştu onu götürmeye gitti...

Oturup düşündüğümde bnm kadar, bir anne kdr kimse fedakar olamaz hiç kimse,,,, ama bu sözde beklerdim... Bu çok büyğkbir beklenti değil... Size yemin ederek söylüyorum m,,, kahvaltı haftada sadece gün evde yemişlerdir,,,, yemin ettiğim için çok net konşma lazım,,,, her akşam dışarıda yemek yerlerdi,,, blki 2 gün evde yada hiççççç.... Altlarında araba gez gez mazot parasını bu giderleri ne babası nede ben hiç gözümüze bile gelmedi.... Yeterki iyi olsun oğlum ama kıza da bir o kdr değer verdik... Ya bir arkadaş olarakda bu sözü söylemek çok ağır olmamalı diye düşünüyorum... Şimdi size yazarken aradı beni,,, açmıycm demiştim ama dayanamadım... Rabbim hiç bir anne babayı evlatla imtihan etmesin... İnanın bu iyi kalpli oğlumun sebebi babası,,, bu duruma onun yüzünden düştü... Şu anda hep ona sarıyorum kendi kendime konuşarak, eski eşe bir şy söylemiyorum ki en azından oğlumla ilgilensin diye,,,, ama beddua dahi edemiyorum onun annesini düşünerekten.... O da bir anne ve evladıyla sınamasın diye ama benim oğluma sebep oldular Bn Allaha sığınıyorum... 😥

Back
X