Nazar

Çünkü ailesine hiç bir kelime söylemiyor
Siz yetişkin bir birey değil misiniz?
Konuşabiliyorsunuz öyle değil mi?
İnsan, insana kızar ama kafa kopartmak isteyecek kadar büyük bir konu değil bu.
Ya eşinize karşı çok fazla bir şeyler birikmiş içinizde,ya da fazla tepkisel ve küçük olaylara büyük tepkiler veren birisiniz.
Siz durumu daha doğru değerlendirirsiniz elbette ben dışardan biri olarak yorum yapıyorum.

Hepimiz çocuk büyüttük.
Herkese yavrusu şirin gelir ama benim oğlum gerçekten çok güzel bir bebekti.
Sarışın,maviş gözlü ve güleçti.
Eşime ve onun tarafına benziyor.
Reklamlarda oynaması için bile teklif aldık.
Hiç de böyle etrafımızdaki insanlar sevince
'aman nazar değirecekler,maşallah dediler-demediler' diye kendimi ve etrafımı darlamadım.
Okursunuz nazar dualarınızı,millet demiyorsa
siz dersiniz 'maşallah'
Şunca yıllık hayatımda çocuk kosusunda görüp öğrendiğim bir şey varsa o da şu:
hangi konunun üzerinde çok durup, titizleniyorsanız genellikle o konuyla ilgili sorun yaşanıyor.

ben nazara vs inanma da

çok mu zor amcası maşallah de demek ya da yengesi maşallah de kızıma diye sevimlice söylemek

eşin ne desin yani

ben kimseye maşallah falan demezdim de buradan öğrendim artık diyorum sesli sesli

Oğlum doğduğunda iriydi herkes tosun tosbik diye severdi hiç aklıma gelmedi ay niye maşallah demiyorsunuz demedim. Sizin takıldığınız nokta maşallah ise siz diyin geçin.
Ama bebeğe niye çok yediriyorsunuz diye baskı yapıyorlarsa ve ona taktıysanız o başka. Siz ve doktoru daha iyi biliyordur zaten. Bebek kaç kilo ki? Mama veriyor musunuz? Mama meme ve ek gıda karışık devam ediyorsanız belki o yüzden deniliyordur. Gereksiz mama kullanan ve bu yüzden tosun olan çok bebek var.

Siz masallah barekallah diyin tamam... bende yegenimi tosbik diye severim..
Bazilari biraz abartiyor olabilir ama bukadar da nazara takılmak iyi degil...negatif enerjiye inanırim...ama bukadar takilmam

Bu yorum çok iyiydi.
Bebek severken 'hatim indirmek' aklıma gelir, gülerim artık.

Konu sahibine benzer bir arkadasim var, bebegi oldu gittik.. hani ilk gordugunde masallah denir ya on kere falan dedik uc arkadas, sonra kucagimiza aldik. ‘Ay yerim seni’ diyoruz kiz “masallah deyin” diyor.. hani bir, iki tamam da on kereden sonrasi biraz yordu kabul etmeliyim, digerleri almadi bile kucaklarina kiz aldi okudu ufledi.. yanimizda yapma bari :27: o yuzden en iyisi sevmemek :27:

İyi de sevseler dert sevmeseler dert. Bebeğinizi seviyolar işte ne güzel.

Ünide bi arkadaşıma saçların çok güzel olmuş diyodum. Hemen maşallah de diyodu aklıma o geldi :D Fanusa koyun hatta yetmez bi de örtün. Çocuk anaokuluna gidince her öğretmene dersiniz artık maşallah deyin diye. Belki bazı şeyleri iyilik için söylüyolardır. Neden art niyetlisiniz ki.

Ayrıca söyleyenin maşallah demesi yetmez. O kötülükle bakıyorsa her türlü nazar değdirmeyi başarır. İçinizden siz okuyun ya da sesli maşallah deyin.

Bı maşallahınızı alırız amcası yengesi deyin , yanında değilken de çok takılmayın.
Siz okuyun sürekli bebeğinizi.

Valla ben diyorum eşime kalmadan çocuğu kim görse o gece çocuk uyuyamiyor.

Abartmayın ya. Tamam ben de nazara inanırım da eşinizi uyarana kadar siz deyin burada anlattıklarınızı onlara. Kimden çekiniyorsunuz?

İçinizden dua okuyun bir şey olmaz..

Çocuğun adını maşallah koyup işi garantiye alabilirdiniz.
+1
Bi de kimse kusura bakmasın çocuğunu hasbelkader seven birine maşallah de maşallah de diye ötüp durmak da insana sövmenin bi başka çeşidi. Kenafir gözünü çek çocuğumun üstünden der gibi. Bazı insanların gözü gerçekten de kötü oluyor bu doğru fakat evladını kötü gözden ve düşünceden Allah'a sığınarak değil de insanların yarım ağızla diyeceği bir maşallah ile koruduğunu sanmak çok saçma. Bi kere karanlık güçlerden korunmak için ışın kılıcı lazım hiç mi star wars izlemedi bu lafları edenler. Ayh nazarlara geldik kafasını da oldum olası anlamamışımdır zaten, milletin işi gücü yok size mi nazar edecek. Eğri oturup doğru konuşalım toplumun geneli olarak zürriyetlerimizle birlikte vasat tipleriz nazar nazar diye birbirimizin kafasını ütülemeyelim.

Ben size kötü bi haber vereyim. Ben maşallah desem de hatimlerde etsem nazarım değiyor. Ne fesatlık güderim ne de bi çekememezlik. Çok çift ayırdım, çok eşya parçalattım, çocuk ağlattım. Ya denk geliyor yada bi sorun var anlayamadım. Konuşmuyorum artık, bakıp :) böyle gülümsüyorum.

Değecekse değer, siz maşallah diyin, okuyun üfleyin. Habire milletin tepesinde maşallah de maşallah de diye bitmeyin.

Bi de kimse kusura bakmasın çocuğunu hasbelkader seven birine maşallah de maşallah de diye ötüp durmak da insana sövmenin bi başka çeşidi. Kenafir gözünü çek çocuğumun üstünden der gibi.
Evet çok kırıcı ayrıca. Etrafımızdaki insanları da uzaklaştırırız böyle. Çok güzel açıklamışsınız.

Back
X