Nazara , kötü bakışlara karşı neler yapabiliriz ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
en önemlisi içten dua etmek allahın koruduğuna kul hiç birşey yapamaz....
düşünsenize nazardan insan kalmazdı....
benim de oğlum ayını önünde kilolu inanın içim o kadar rahat ki allahıma güveniyorum başka hiçbirşeye değil sewgilerle...huzurlu yarınlara

haklısın canım Rabbim hepimizin meleklerini koruyor buna inancımız sonsuz..
Allahım bebişlerimize sağlık sıhhat versin, tüm kötülüklerden daima korusun...
hepinize çok teşekkürler arkadaşlar.. bebişim bugün çok şükür ki daha da iyi..
minik minik öksürüp hapşırıyo kıyamam, öksürmesi bile çok tatlıymış :CüvCüv:
herkese sevgiler teşekkürler teyzeleri :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:

Nazar boncugu vs gibi şeylerin hepsi hurafedir.nazardan korunmak için en etkli yöntem duadan geçer...

41tane çörekotuna tek tek hepsine ayetelkürsü okuyun ve üfleyin bi parca bezin içine koyup bebeğinizin iç çamasırına takın gercekten koruyo ben yaptım hep takıyorum kızıma.Allahım hepsini nazarlardan korusun.:ecrin_bebek:

bende nazara inananlardanım bize de kim gelse arkasından kendim de kızımın da yüzünü tuvalet suyuyla yıkıyorum bu bana her zaman iyi gelmiştir şimdi bebeğime de yapıyorum tuvalete ters oturup çeşmeyi açıp elimle kendi yüzümü üç kere ıslatıyorum sonra sağ elimi tekrar ıslatıp gidip bebeğimin yüzüne üç kere sürüp pislikten pisliğe gitsin diyorum deneyin derim

canim bende nazara inanirim ama senin yaptigin bana yanlis geldi ,tuvalet suyuyla nasil bebeginin ve kendinin yüzünü yikarsin.bebilerimiz cok hassaslar mikrop kapabilir.ben aklima geldikce nas ve felak surelerini ve ayetel kürsüyü okur bebegime üflerim.yataginin basindada kücük kuran var.yanlis anlama ama bence nas ve felak sureleri basta olamak üzere okuyabildigin kadar dua oku.

41tane çörekotuna tek tek hepsine ayetelkürsü okuyun ve üfleyin bi parca bezin içine koyup bebeğinizin iç çamasırına takın gercekten koruyo ben yaptım hep takıyorum kızıma.Allahım hepsini nazarlardan korusun.:ecrin_bebek:

ben hayatta nazara inanmayan bir insandım taki oğluma nazar değene kadar..oğlumun gözlerine kimi görsek ay ne güzel gözleri diye diye nazar değdi.oğlumun tek gözünde göztembelliği oluştu...artık nazara şiddetle inanıyorum.nazar boncuğu değil ama dua etmekle karşı koyabiliriz diye düşünüyorum...ve annem senin de dediğin gibi çörek otunu okuyup bezle dikti nazarlık yaptık onu takıyoruz üstüne,inşallah faydası olur...allah nazarlardan saklasın..nazarı hep hurafe diye bilirdim değilmiş meğer..eğer hurafe olsaydı kuranda sözü geçmezdi...nazara karşı en etkili nas ve felak sureleriymiş bilginize..:nazar:

canım geçmiş olsun.Bende nazara inanırım.üzerine bir göz boncuğu as.Yatağının başucuna mutlaka kuran koy.Her akşam yatarkende nazar dualarını oku ve üzerine doğru üfle.Ben her okuduğumda gözlerimden yaşlar gelir.Sevince anne - babanın bile nazarı değiyor.

bende nazara inananlardanım bize de kim gelse arkasından kendim de kızımın da yüzünü tuvalet suyuyla yıkıyorum bu bana her zaman iyi gelmiştir şimdi bebeğime de yapıyorum tuvalete ters oturup çeşmeyi açıp elimle kendi yüzümü üç kere ıslatıyorum sonra sağ elimi tekrar ıslatıp gidip bebeğimin yüzüne üç kere sürüp pislikten pisliğe gitsin diyorum deneyin derim

nazardan korkarsanız daha çok değer korkmayn nazar bakış demek zaten siz de nazarının deyeceğini düşündüğünüz kişiye bakın böylece onun nazarını bertaraf etmiş olursunuz nazar boncuğu asın ve benim bebeğime nazar deymez deyin zaten kötü düşünceli insanların nazarı deymez en çok anne babanın değer süt veriyorsanız sizinki de deymez geriye sadece baba kalıyor babasının nazarı deymiştir ben pek inanmam ama annem böyle der

ben hayatta nazara inanmayan bir insandım taki oğluma nazar değene kadar..oğlumun gözlerine kimi görsek ay ne güzel gözleri diye diye nazar değdi.oğlumun tek gözünde göztembelliği oluştu...artık nazara şiddetle inanıyorum.nazar boncuğu değil ama dua etmekle karşı koyabiliriz diye düşünüyorum...ve annem senin de dediğin gibi çörek otunu okuyup bezle dikti nazarlık yaptık onu takıyoruz üstüne,inşallah faydası olur...allah nazarlardan saklasın..nazarı hep hurafe diye bilirdim değilmiş meğer..eğer hurafe olsaydı kuranda sözü geçmezdi...nazara karşı en etkili nas ve felak sureleriymiş bilginize..:nazar:

Dinimiz İslâmiyette Göz değmesi, nazar, isâbet-i âyin vardır. Nazar haktır. Nazardan korunmak için Allaha (cc) sığınmak lazımdır.
Nazar değmesin diye çocıkların elbiselerine, boncuk ve bunun gibi şeyler takmak cahillik ve dinsizlik alameti (nişan-ı belirtisi)dir Şuraya buraya bu niyetle bir şeyler takmak, asmak dinimizde yoktur. Peygamber Efendimiz (as) bu halleri yasaklamıştır. Zaten aklı selim bir kişide boncuk veya bu tür şeylerin fayda getirmeyeceğini bilir.

Fâtiha sûresi ve Âyetel-Kürsî
-Sevgili Peygamberimiz (sav), Fâtiha ve Âyetel Kürsi hakkında şöyle buyurmuştur: Fâtiha Sûresini ve Âyetel-Kürsiyi bir kimse herhangi bir evde okusa, o gün o evdekilere insan ve cin nazarı değmez (Deylemi rivayet etmiştir)
İhlâs, felâk ve nâs sûreleri,
- Sevgili Peygamberimiz (sav), felâk ve nâs sureleri nazil olduktan sonra her tehlikeye karşı bu iki sureyi okurlardı İhlâs suresini bu iki sureye ilave ederlerdi Her akşam yatarlarken ihlâs, felâk ve nâs surelerini okuyup mubarek avuçlarına üfler ve ellerinin yetişebildiği yere kadar mubarek vucutlarını mesheder sığazlardı Bir fırtına, bir kasırga, bir tehlikeli durum olsa bu sureleri okurdu.

çok fesat ve kötü enerjilerini yansıtan insanlar var ve ben onlardan hiç haznetmiyorum. ALLAHIM hepimizi ve evlatlarımızı nazardan kötülüklerden korusun.

Back
X