Gaz Problemi Nbl probiyotik kullananlar

sibV80

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2024
128
35
18
28
Arkadaşlar bebeğim 39 günlük şuan ve 33 günlükken falan bebeğimin sütüme alerjisinden şüphelenildi ve nbl drop probiyotik ile relactaz damla verdi doktor eczacımız da destekledi. Ama şikayetvara baktım benim yaşadığım problemi yaşayan varmış burda da var mı? Bebeğim probiyoriği aldıktan sonraki gün kakasını yapamamaya başladı ve artık hiç yapamıyor. Normalde aşırı sulu yapardı ve günde dolu dolu iki üç kez hafif sulu gayet sağlıklı kaka yapardı bunun dışında bezini ne zaman açsam az da olsa kaka olurdu gazına zorlarken çıkarırdı. Ama artık hiç yapamıyor en son pamuklu kulak çöpü ile biraz uyardım ve sulu kakadan eser kalmamış, böyle yapışkan aşırı derece de koyulaşmoş sıfır sulu kaka çıkardı çok zor bir şekilde. Şimdi bu probiyotiğe ara vercem ve gözlemlicem. İçinizde bu probiyotikle ilgili problem yaşayan varsa probiyoriği kestikten kaç gün sonra kakası normale döndü söyleyebilir misiniz? Ona göre eğer bundan kaynaklı değilse relactaza ara vermeyi düşünüyorum. Teşekkürler şimdiden.

Benim bebegimde ayni dogdugu 2.gun basladik suan 2.5 aylik nbl probiyotik kullaniyoruz hic ara vermedik bende sizin gibi kaka yaptitiyorum.yarin konyrolumuz var dr a sorcam

Benim bebegimde ayni dogdugu 2.gun basladik suan 2.5 aylik nbl probiyotik kullaniyoruz hic ara vermedik bende sizin gibi kaka yaptitiyorum.yarin konyrolumuz var dr a sorcam
Bağırsak florasını ciddi anlamda bozdu. Ben bıraktım her türlü probiyotik bozdu çünkü. Gaz ilaçlarını laktazları hepsini çöpe attım inanın. Çok şükür hafta da bir de olsa kendi kendine kaka yapmaya başladı. Arada ben yaptırıyorum arada o yapıyor. Benim bebeğimde iki ay beş günlük şuan. Her türlü ilaç bu yaştaki bebeklere zarar veriyor düşüncesindeyim bu tabi bebekten bebeğe değişir bazılarına da iyi geliyor. İlaçları bırakınca başta gaz anlamında cidden çok zorlandı. Ama sonra biraz biraz ıkınmayı öğrendi. Şimdi yediklerime aşırı dikkat ediyorum diyetisyenle beraber yürütüyorum. Hem gazlanması azaldı, hem kendi kendine çıkarmaya başladı hem daha huzurlu oldu. İlaç içtiğinde hep huzursuz oluyor bir kaç saat.

Sizden sonra sağlık ocağı doktoruna götürdüm. Her probiyotik her bebeğe fayda sağlamaz sonuç olarak onlar da bakteri enfeksiyona yol açabilir dedi süt ve süt ürünlerini kesmeme rağmen kakası böyle devam ettiği için antibiyotik başlattı enfeksiyon anca böyle geçer dedi. Başta sıcak bakmadım sadece bir gün içirip etkisini görmezsem bırakırım dedim. Ama ertisi günü kendi kaka yapmaya başladı ve sulu kaka yapmaya başladı. Şimdi üç gündür kendi kaka yapıyor enfeksiyon tedavisi yedi günlük. Demem o ki ilaç şirketleri bir yeri yaparken bir yeri mutlaka bozar. İki tane doktora götürdüm gaita örneği bile almadı ama sağlık ocağı doktoru sadece kakasına bakarak anladı bağırsak enfeksiyonunu. Sizde ilgili Bi doktora danışın derim.

Merhabalar. Bende aynı probiyotik kullandım ve şuan aynı sorunu yaşıyorum. Doktora gittim fitil yazdı fitili uyguladım yaptı. Ancak fitil uygulamasının üstünden 5 gün geçti yine kaka yok. Siz şanslısınız ki iyi bir doktora denk gelmişsiniz. Acaba bizde mi antibiyotik başlamalıyız. Sizde son durum nedir

Antibiyotik tedavisi bitti, eskisi kadar seyrek değil bazen kendi yapıyor bazen biz yaptırıyoruz pamuklu kulak çöpü ile, ama kesinlikle antibiyotikten sonra bir düzelme oldu, kakası yapış yapış sakız kıvamındayfdı. Doktor bir on gün daha kullanalım dedi on beş gün ara verdikten sonra ama ben daha fazla antibiyotik alsın istemiyorum. Rota aşısından sonra bağırsak florasını vücut tekrar düzenliyormuş ve kaka gaz problemi genelde bitiyomuş. 16 haziran da o olacak onu bekliyorum, eğer olmazsa tekrar antibiyotik başlatırım doktor önerisi ile. Siz de Bi doktora görünün mutlaka dicem ama her doktor da farklı bişi söylüyo. Bilene düşmek lazım Allah yardımcımız olsun
Merhabalar. Bende aynı probiyotik kullandım ve şuan aynı sorunu yaşıyorum. Doktora gittim fitil yazdı fitili uyguladım yaptı. Ancak fitil uygulamasının üstünden 5 gün geçti yine kaka yok. Siz şanslısınız ki iyi bir doktora denk gelmişsiniz. Acaba bizde mi antibiyotik başlamalıyız. Sizde son durum nedir

Back
X