ne acı bir aşk hikayesi

sessizhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
281
0
46
Antalya
aslında bu konuyu açıp açmamak da çok kararsız kaldım.çünkü bir başkasının hayatını burda yazıp gelen yorumları okumak bana ne kazandırcak bilemiyorum.ama dayanamıyorum ve anlatmaya başlıyorum..
benim kardeşim gibi sevdiğim bir kız arkadasım var.ve abi gibi gördüğümde bir sevgilisi..tanışmalarına ben ve erkek arkadaşım sebep olduk.uzun bi süre ufak tefek sorunlar hariç pekte büyük bir soru yaşamadılar.
ama bu ara sıkıntı baya büyük..kıza ali oğlana ayşe diyip olayı anlatmam da fayda var.
ali ve ailesi milliyetçi vatanına milletine bayragına bağlı bir aile.fakat ayşenin ailesi biraz daha tersi arkadasımın babası cok küçükken dağda ölmüş(anladınız umarım)
ve ikisinin aileside bu ilişkiye karşı sizce ne yapmamalılar..?

Zorlu ve sıkıntılı bi süreç yaşamaları kaçınılmaz ozaman ama eger gerçekten birbirlerini sevip isterlerse bütün engelleri aşarlar.El ele vererek herşeyi herkeze kabullendirmeliler,onların bi suçu yokki sevmekten başka...İnansınlar yeterki gerisi akar gelir.

çok zorrr. zorlu bi aşamadan geçmeleri lazım . kafalarıda agrıcak umutsuzlaşıp aglıcaklarda işleri zor. daha bizim öyle sorunlarımız olmadıgı halde sıkıntı çekmiştik. yapacaklarına gelince eger seviyolarsa asla ayrılmasınlar bibirlerine sahip çıksınlar.

Ben şimdiden kolay gelsin diyorum arkadaşlarına. Ben diğer arkadaşlar gibi aşıklar sevsinler dirensinler diyemeyeceğim.
Çünkü aşk evlilikte mutlaka gereklidir ama taban tabana zıt insanların aşk dışında paylaştıkları bir nokta yoksa sadece yaşanacak sorunları erteler. Bence arkadaşlarının durumu önemli, mesela ayşe ve ali aileleri gibi mi düşünüyor siyasi olarak? Ben mesela babamın görüşüne pek katılmam ama ablam aynı babam gibidir. Eğer böyle bir durum en az biri bile için geçerliyse zor. Ne kadar istesekde istemesekde evleneceğimiz kişinin ailesiyle de evleniyoruz. Eğer ikisi de bunu yaşamak istiyorlarsa, iki ailenin de fedakarlık yapması gerekecek, geçen yıl bir düğün töreninde bulunmuştum. Kız ve erkek tarafı aynen bu şekildeydi, biri zeybek oynuyor biri halay çekiyordu. Görünmez bir çizgi vardı açıkça bize bile yansıyan.

Bütün bunlara katlanıp evet evlenen vardır ama diğer evlenecek çiftlere göre psikolojik zor bir süreç var önlerinde. Ailelere karşı hem ayşe'nin hem de ali'nin daha ılımlı olmasını ve mümkünse empati yaparak ilerlemelerini öneriyorum.

bende aşk ın herşeyi affetmediğini düşünüyorum..mutlu olmalarının cok zor olacagını düşünüyorum.bi ara ayrıldılar ve her ikisinede bunun zorluklarını anlattım.en basiti bi haber cıkacak televzyonda bu bile yetecek bir yerde sorunları gün yüzüne cıkarmaya.ama şuan ki aşkları onlara o gücü veriyor umarım aylar yıllar sonrada verir

ben biraz da ali ye güvenemiyorum.cünkü daha önce yani bu konuyu ilk duydugunda bıraktı ayşe yi.ben onla ilişkmi sürdürürüm ama onunla evlencem diye kandıramam demişti bana ayrıldıklarında..ama smdi tekrar birlikteler ve ben alinin yine aynı sekilde yapmasından korkuyorum.

Valla aşk herşeyin üstesinden gelir diyemeyeceğim. Bu ilişki çok zor. Yıllardır koskoca ülke çözemedi bu meseleyi; sanmıyorum ki iki gencecik insan üstesinden gelebilsin. Allah kolaylık versin ne diyeyim...

Biz de bu kadar büyük sorun yok ama mesela benim eşimin ailesi ve benim ailem siyasi yönden çok zıtlar. Ben bile bazen düşünüyorum naparız aileler bir araya gelince diye. Çünkü ister istemez gündemden konuşuluyor. Bir taraf Allah razı olsun iktidardan derken birisi sövecek :)

Tabiki bu mesele benim meseleyle karşılaştırılamaz bile...

bende böyle düşünüyorum..ki alinin ailesi durumu biliyo ayrılınca anlattı ailesine ve annesi iyiki ayrıldın gibi tepliler vermiş..ayrıca aliye yeni gelin adayları sunmaya bile baslamıs ve suan barıstıklarından haberi yok.

önemli olan iki insanın ne hissettiği ve kızın ne düşündüğü(babasının görüşünü tasvip etmiyorsa) problem etmemeliler

sonuçta anne babamızı bizim seçme hakkımız yok

Eşimin ailesi demişim bir de. Yok yok erkek arkadaşımın ailesi diyecektim. Allah mı söyletti ne :)

=) arkadaşında kendimi gördüm sank bizimde aileler aynı tabi karşı olma gbi bi durum yok Allaha şükür ama kolay bi süreç olmicandan eminim korkuyorum ama değer sonuna kadar mücadelee

önemli olan iki insanın ne hissettiği ve kızın ne düşündüğü(babasının görüşünü tasvip etmiyorsa) problem etmemeliler

sonuçta anne babamızı bizim seçme hakkımız yok

pek tasvip etmiyor fakat onla garip bir şekilde gurur duydugunu söyliyor.hatta braz daha fazlasını..ama sonucta babası o kız cocuguna babasının pekte kötü oldugunu kabul ettiremezsin..kızdıgında sen laf söylersin ama baskasına söyletmezsin.

Çok isterdim bende aşk herşeyin üstesinden gelir demeyi,sanırım gördüklerim, izlenimlerim olurda birleşirlerse çok sıkıntılı evlilikleri olur diyor bana.

canım,
herşeyden önce seni ve erkek arkadaşını suçlamak gibi bir niyetim olmadığını bilmeni isterim ama keşke tanıştırmasaydınız en baştan. vesile olmasaydınız yani. onlar bu konuda ne düşünüyor? ailelerin olaya ne açıdan baktıklarını şimdiden bilmeleri gerektiğini düşünüyorum. herşey için çok geç olmadan, kalpler kırılmadan, onlar daha da çok bağlanmadan birbirlerine..
ben de olsam sıcak bakmazdım kendi açımdan. vazgeçmeye çalışırdım..evlat acısı bile unutuluyorken... ki benzeri bir durumu yaşadım zaman derman oldu derdime... koyu bir KEMALİST düşün.. ve bi o kadar karşıt olan ATATÜRK düşmanı.. bilsem en başında uzak dururdum ondan..herkesle olur herşeyi kabullenirim ama ATATÜRK'e düşman biriyle asla devam etmem yoluma!!! çok zor oldu ama unuttum öğrendiğimde soğumuştum ondan...

sonuç olarak arkadaşlarımın da söylediği gibi yılların ve nice gencecik bedenin çözemediği bu sorunu, derin de olsa bi aşkın çözeceğine inanmıyorum..
ve maalesef ki aşk ailelerle olan kopukluğu gidermeye yetmiyor. ben babaannemi 16 yaşımda tanıdım baba tarafımı hiç sevmem annemle çok sorun yaşamışlar. annemi hiç istememişler sırf dışardan diye. dışardan derken iki taraf da karadenizli de işte aynı il değil.babam resmen söyledi sebebi bu diye. ki bu bile sorun olabiliyorsa insanlar için ali ve ayşenin durumunu düşün..

Eger Ali soyledigin gibi duyunca ayriliyorsa ne kadar severlerse sevsinler sonu yok bu askin. Dusunki evlendiler ayse surekli babasi yuzunden suclanacak kendini eksik hissedecek ali'nin ailesinin her sozunden farkli anlamlar cikaracak. Cok zor diyelim ki katlansinlar ama bu surec bir omur boyu surecek

bizde tanıstırdığımız için cok pişman olduk ama inanın bizde ayşenin durumunu bizde bilmiyorduk.olay hepimize şok etkisi oldu..ama ben bu noktada biraz da ayşeye kızıyorum.en baştan bize anlatsaydı bakın siz böyle bişeye kalkıyosunuz ama benim böyle bi dururum var deseydi bizde bu kadar üzülmeyecektik.ama o aylarca sakladı hem bizden hem ali den

peki ailelerin olaya bu açıdan baktıklarını biliyorlar mı? ya aslında bi konuşulsa.. ali ve ayşe ne diyolar?

her iki ailede karsı durumaz göz ..ama yüz göz olmadılar...ali ve ayşe barıştıklarına göre aralarında sorunu cözdüler gibi.ama suda kafamı karıstırdı.bnden ve erkek arkadasımdan barıstıklarını saklıyolarmıs.sonra ayse dayanamadı bana söyledi ayse.ama alinin bile benm bildiğimden haberi yok.yani aslında kendileride korkuyolar kesin bitti diyip barıştılar simdide nolur nolmaz diye söyleme cesaretleri yok gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…