• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne bu emzirme merakı! 2.kısım

• Konu Sahibi Konu Sahibi chiLL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Alla alla 2-3 oldu sana laf giydirmedim diyorum. Nasıl inandırabilirim ki.
Bu tür bir olayda konuyu ele aldım. Şöyle ki bazı bilinçsiz aileler çocuklar daha parmak kadarken "sizi evlendireceğiz büyünce" "aman damadım" "aman gelinim" "bu benim gelinim" gibi söylemleri duymuşsunuzdur. en azından ben duydum. Duyan ilk ben değilim eminim. Diyorum ki analar çocuklar henüz çocukken bu tür şeyleri kulaklarına sokmaz da çocuklara çocuk muamalesi yaparsa emin olun çocukların aklına gelme olasılığı çok düşük. Umarım bu sefer meramımı anlatabilmişimdir.
Bunları yazarken zaten bunlar kuzen diyorsun bizden bahsediyorsun hani zaten konu da bizim konu olunca laf bana geliyor gelebilir elestirirsin bende yanlış düşünmene sebep olan şeyi bulmaya çalıştım neyse sen kabul etmeyeceksin zaten mesajlarinin ne manası olduğunu .. 35 yaşında ki insana da öğretecek değilim lafını bilip konuşmayı herkesin ağzı var istediğini de ya ne diyim artık senin için

Konu çok farklı yerlere gelmiş ama ben de yorum yapmak istedim.
Birincisi, geçenki konunuzda anlattıklarınıza istinaden ben de kuzeninizi anormal buldum,iyiki görüşmeyi kesmişsiniz.
İkincisi, bebeğinizi emzirmişse ne olur ki? İlerde çocuklarınızın evlenme durumu olur diye korkuyorsanız binde bir ihtimal yüzünden bu kadar abartmayın Allah aşkına. Kanser hastalarının anne sütüyle tedavi olduğundan,milyonlarca annenin hasta bebeklere süt gönderdiğinden haberiniz yok herhalde;onlar hangi boyuttan bakıyor peki? Kızım tümör tedavisi görürken sütüm kesilmişti üzüntüden,hastanedeki anneden süt sağıp vermişti. Lütfen abartmayın artık,lütfen...
Geçmiş olsun
Yok evlenemezler derdi değil benim ki
Bana diyor ya artık benim de kızım o çünkü emzirdim
İlerde kızıma ben süt annenim süt verdim demesin o .. benim sutum var çok şükür neden başkasını emsin ona da minnet etsin çocuk dedim kızdım ona

Konuyu sizinle paylaşmistim hepiniz bana moral vermeye çalışınız çok teşekkür ederim. Bilgilerinizi paylaştığım hatta bilmediği için araştırıp aktaranlar oldu..Hepinize teşekkür ederim
Şimdi gelişmeleri aktaracagim
Oncelikle istanbul Müftülüğü ile görüştüm tek bir damla dahi süt kardeş yapar dedi rizamin olup olmaması o kişi ile benim aramdaki hak mevzuşu. Net olarak öğrenin süt var mı dediler
Bugün sabah whatsapp dan yazdim kuzeni. Aynen şöyleydi başlangıç. Bak sütün varsa açık bir şekilde söyle hatta kontrol et çünkü bu süt mevzusu senin sandigin kadar basit değil yazdım
O ise bana destan yazdı
Sutum yok chill anlamıyor musun kaç kere dicem sana evde de dedim Süt yok niye uzatiyorsun herseyin altından birsey arar olmuşsun hasta gibi bana bir daha asla ^bak^ falan deme emir verme yazdı
Bende ağzıma geleni saydim
Senin çocuğuna meraklı değilim sen fesatsin kafayı yemissin birileri seni doldurmus sen abarttin falan dedi
Yani iyice cirkinlesti
Nefret ettim
Hakkımı helal etmedigimi ve bir daha asla görüşmeyeceğimi söyledim
Whatsapp ta engelledim
Sizin de içiniz rahat olsun
Ben geç bile kaldım bu hareketle
Suan biraz daha rahatladım
Bir daha asla kimse uzulmesin diye içime keder atmicam sizde atmayın
Herkese teşekkürler
O kadının ciddi akıl sağlığı bozuk bence! Deli yani kısacası.

Senin bu konu
tamam ben yorum yapmıyorum konuya daha fazla.
Lütfen yazdıklarımı görmezden gel. en nihayetinde benim kendi düşüncelerim şahsına ait bir derdim yok.
Umarım sorununu çözersin.
Senin bu konudaki düşüncelerini değiştirmeye çalışmadım ben
Benim bu konudaki düşüncelerimi anlamını istedim
Gereksiz yere kafa şişti burda seninde benimde neyse Sağol sonuçta zahmet edip fikir beyan ettin uzlasamasakta ... evet çözdüm zaten Teşekkürler

Neden konu sahibine yükleneyim ki Saksı?? Yani genel yorumlar yaparak olayı ele alıyorum. Konu sahibiyle bir sıkıntım olmadığına emin olabilirsin. Şimdi sence şu konuda haksız mıyım??
Konu sahibi müftülüğü aramış. Müftü demiş ki: sütün gelip gelmediğinden emin olun.
Konu sahibi kalkmış kuzenine mesaj yazmış: süt geliyor mu hakkımı helal etmem falan.
Buraya kadar tamam güzel, sonrasında kuzeni "gelmiyor abartıyorsun gelse tamam neyse de gelmiyor" demiş.
konu sahibi ikna olmamış. Yani süt kesin gelmiş gibi de kuzeni yalan söylüyor sanki.
1. süt geldi ve bebek emdi. Süt kardeşi oldular.
1.1. ama kuzen yalan söyledi gelmedi diye.
1.2. "süt geldi" dedi. ve yine süt kardeşi oldular.
2. Süt gelmedi ve bebek boş meme emdi.
2.1. konu sahibi ikna olmuyor.

kuzeni zaten engellemiş ve görüşmüyor. Ona göre sorun ölene kadar süt annelik hakkı iddia edecek olması.
Ben de diyorum ki: her şekilde kuzeni engellemişsin ve görümüyorsun. Sen onaylamdıktan sonra sülale arasında bu olayı yalanladıktan ve doğrusunu anlattıktan sonra nasıl hak iddia edebilir ki? Nedense burada film kopuyor.
Allah aşkına söyler misin nerede yükleniyorum ben konu sahibine.
Hakaret mi etmişim??

kadın sürekli bebeğimi emzirmesini istemezdim diyor. bu bile yeterli değil mi? emzirme dolayısıyla oluşacak ihtimallere takılması bana göre garip değil. yapılabilecek en doğru şeyi yapıp dini boyutunu net öğrenmek için müftülüğü aramış ve sen yobazlık değilse neden müftülüğü aradın diyorsun. ne bileyim. bana senin tavrın tuhaf geldi.

hakaret değilde küçümsemek, konu sahibinin takıldığı noktaları önemsememek diyelim ;)
en azından burdan öyle algılanıyor.

Geçmiş olsun
İlerde kızıma ben süt annenim süt verdim demesin o .. benim sutum var çok şükür neden başkasını emsin ona da minnet etsin çocuk dedim kızdım ona

Konuyu dışarıdan takip ettim ama yorum yapmicaktim yapıyorum. Ben seni anlıyorum aynini bi arkadas bana yapmıştı oğlumu emzirmisti benim kızma sebebim ise şuydu

Bu arkadaşin bebeği çok emmedi ve bıraktı normal konusmalarda sütum var ama ekşidi diyordu bebeği emmedigi için.
Birgün de oğlumu emzirirken yakalayinca bastım kalayi nasıl emzirirsin hem sütun hakkında böyle dedin hem bebegime verdin diye. Mesela o arkadaş oğlumun süt annesi oldu. Ama ben olayı bu kadar buyutmedim nazikçe evimden kovdum. Zaten gorusmuyuyorum.

Benipek de haklı bence ama neyse

Geçmiş olsun
Ben yine anlamadım. Yani ilerde süt kardeşler evlenirler günah olur derdin yoksa neyi dert ediyorsunuz tam olarak? Süt annelerin hakları filan mı var,velayet mi alıyorlar,ne yapıyorlar tam olarak; cidden anlamadığımdan soruyorum bunu. En doğru olanı yapmışsın,görüşmeyi kesmişsin. Gerisi boş bana kalırsa

şunu söylemeden edemicem. süt annelik dolayısıyla süt kardeşlik mevzuu küçümsenecek bi mevzuu değil.
en azından dini boyutunu önemseyen insanlar için.
yani öyle rastgele emsin canım nolacak denilecek bi mevzuu değil.

Konuyu dışarıdan takip ettim ama yorum yapmicaktim yapıyorum. Ben seni anlıyorum aynini bi arkadas bana yapmıştı oğlumu emzirmisti benim kızma sebebim ise şuydu

Bu arkadaşin bebeği çok emmedi ve bıraktı normal konusmalarda sütum var ama ekşidi diyordu bebeği emmedigi için.
Birgün de oğlumu emzirirken yakalayinca bastım kalayi nasıl emzirirsin hem sütun hakkında böyle dedin hem bebegime verdin diye. Mesela o arkadaş oğlumun süt annesi oldu. Ama ben olayı bu kadar buyutmedim nazikçe evimden kovdum. Zaten gorusmuyuyorum.

Benipek de haklı bence ama neyse

Bak anladım onun emzirmesine istemezdim bana danışmanı orda beni ezdi geçti önemseyen kusermiyim kirilirmiyim bunlar tamam birde şu tarafı var ki sahipleniyor ben sadece sahiplenmesi sütü gitmesi gelmesine takilmadim konuyu takip ettiysen yorumlarımla da bunu anlamissindir zaten
Emzirdi beni kırdı buna ben karar veririm
Ama emzirdi sut anne oldu olmadı buna ben karar veremem diye bilene sordum
Burda göreceli olmayan tek kısım orası bu yüzden onu yazdım belirttim bu konuda tartıştık çünkü

Madem sütü yokmuş., ne diye dayamış çocuğun ağızına boş memeyi? Bu kuzeninizi gözümde daha da tuhaflaştırdı. Kesin ve net söylüyorum. Bu insan ruh hastası..

Arkadaşım bende yasal boyutta değilim zaten diyorum ya bu onun çene sine vuracak bunla boburlenecek bana böyle yapiyor yani ilerde de kızıma ay ben senin süt annenim derse sinir olurum diyorum böyle demesini engellemek adına fetvaya sordum dedim ama onlarda beklediğim cevabı vermedi olur dedi he bu seferde kuzen sutum yoktu dedi gerek kalmadı zaten olay bu

bence olay kuzeniniz olan kişinin ilerde ben senin süt annenim vs diye kızınıza ya da ele güne söylemesinden duyacağınız rahatsızlık değil. siz kızınızı asla ve hiçbir şekilde kimseyle paylaşmak istemiyorsunuz olay bu. sözel ifadede bile olsa buna tahammülünüz yok.

Konuyu sizinle paylaşmistim hepiniz bana moral vermeye çalışınız çok teşekkür ederim. Bilgilerinizi paylaştığım hatta bilmediği için araştırıp aktaranlar oldu..Hepinize teşekkür ederim
Şimdi gelişmeleri aktaracagim
Oncelikle istanbul Müftülüğü ile görüştüm tek bir damla dahi süt kardeş yapar dedi rizamin olup olmaması o kişi ile benim aramdaki hak mevzuşu. Net olarak öğrenin süt var mı dediler
Bugün sabah whatsapp dan yazdim kuzeni. Aynen şöyleydi başlangıç. Bak sütün varsa açık bir şekilde söyle hatta kontrol et çünkü bu süt mevzusu senin sandigin kadar basit değil yazdım
O ise bana destan yazdı
Sutum yok chill anlamıyor musun kaç kere dicem sana evde de dedim Süt yok niye uzatiyorsun herseyin altından birsey arar olmuşsun hasta gibi bana bir daha asla ^bak^ falan deme emir verme yazdı
Bende ağzıma geleni saydim
Senin çocuğuna meraklı değilim sen fesatsin kafayı yemissin birileri seni doldurmus sen abarttin falan dedi
Yani iyice cirkinlesti
Nefret ettim
Hakkımı helal etmedigimi ve bir daha asla görüşmeyeceğimi söyledim
Whatsapp ta engelledim
Sizin de içiniz rahat olsun
Ben geç bile kaldım bu hareketle
Suan biraz daha rahatladım
Bir daha asla kimse uzulmesin diye içime keder atmicam sizde atmayın
Herkese teşekkürler

o kadin hasta her turlu zarari dokunurdu gorusmeme karariniz cok yerinde.

bence olay kuzeniniz olan kişinin ilerde ben senin süt annenim vs diye kızınıza ya da ele güne söylemesinden duyacağınız rahatsızlık değil. siz kızınızı asla ve hiçbir şekilde kimseyle paylaşmak istemiyorsunuz olay bu. sözel ifadede bile olsa buna tahammülünüz yok.
Evet istemiyorum neden paylaşayım ki
Çocuğu olmasa hadi heves etti çocuğu yok diyeyim belki o zaman hafifletilir ama bu başka ve paylaşmak istemeyisim zaten süt anne olmasına tepkimi gösteriyor onun tek annesi ben olmak istiyorum ve bu en doğal hakkım çocuğumu 6-7 kere görmüş bi dakika emzirmis olan insan benimle aynı unvani almamali

Madem sütü yokmuş., ne diye dayamış çocuğun ağızına boş memeyi? Bu kuzeninizi gözümde daha da tuhaflaştırdı. Kesin ve net söylüyorum. Bu insan ruh hastası..
Bende sabah öyle dedim yoktu madem neden emzirmeye çalışıyorsun
Uyusun sen yorulma diye dedi
Sacmaladı tabi ki böyle bir gerekçe olamaz ben zaten icerdeyim emzirecem dedim

Ben yine anlamadım. Yani ilerde süt kardeşler evlenirler günah olur derdin yoksa neyi dert ediyorsunuz tam olarak? Süt annelerin hakları filan mı var,velayet mi alıyorlar,ne yapıyorlar tam olarak; cidden anlamadığımdan soruyorum bunu. En doğru olanı yapmışsın,görüşmeyi kesmişsin. Gerisi boş bana kalırsa
Bana eve gidince artık benim de çocuğum sayılır emdi beni dedi
İki gün sonra bu sebeple çocuğuma da annen sayilirim demesinin önünü kesmek için onunla süt meselesini konuştum

Kuzen senden izinsiz kötü yapmış. TAMAM kabul edilmeyecek bir durm ama süt kardes konusuna neden bukadar takılıp kendini yıpratıp uzuluyorsun anlamıyorum.
olsunlar süt kardes ileride anlatırsın evladına durumu.
Artık kendini böyle dengesiz bir insan için üzme. Sadece uzak dur kadın dengesiz.

ben dini boyutu süt annelik vs. konusunda bilgim olmadığı için takılmıyorum
bence daha mühimi bu çocuğu taciz etmiş olması
diğer konuda da yazmıştım bunu süt annelik duygusuyla yapmış olduğunu sanmıyorum ki kendisi de acıkça itiraf etmiş süt yoktu diye ee o zaman niye emziriyor havası verdin diye sorarlar adama
tamamen sapıklık varsayıyorum
ve benim için cocuğun cinsel istismarından farksız
bir de utanmadan hala konuşuyor valla ben tepem atarsa şikayet bile ederdim

ben dini boyutu süt annelik vs. konusunda bilgim olmadığı için takılmıyorum
bence daha mühimi bu çocuğu taciz etmiş olması
diğer konuda da yazmıştım bunu süt annelik duygusuyla yapmış olduğunu sanmıyorum ki kendisi de acıkça itiraf etmiş süt yoktu diye ee o zaman niye emziriyor havası verdin diye sorarlar adama
tamamen sapıklık varsayıyorum
ve benim için cocuğun cinsel istismarından farksız
bir de utanmadan hala konuşuyor valla ben tepem atarsa şikayet bile ederdim

valla ne yalan söyleyeyim, konu sahibini daha da dellendirmemek için bu fikrimi söylememiştim ben, bence de böyle bir şey tacize girer.

valla ne yalan söyleyeyim, konu sahibini daha da dellendirmemek için bu fikrimi söylememiştim ben, bence de böyle bir şey tacize girer.

konu sahibi kuzeni diye belki bu yönden bakmak istemiyor iyi niyetli düşünüyor
ama bence asıl durum bu
bir konu vardı eskiden açılmıştı kp çocuğun kulağını yalıyor öpüyor diye bir onda bu kadar sinirlenmiştim bir de bu konuda çok sinirlendim

Back
X