ne bu?

Sorma ebesi ben ve babasi oldu maalesef.
Dogumdan somra ablamlarin evinden bir gittim 1 hafta ne bebegi gormeye gittim nede evine. Bekardim bide ozaman. Cok etkilemisti beni. Neredeyse diger dogumunada ben sahit oluyordum. Annem.ve ablam gelir gelmez ben hemen kactim eve neyseki son anda ablamin dogumu baslamisken hemsireler yetisti, hastaneye yetisemeyiz deyip evde dogurttular.
Oysaki bir omce erken geldi. Bunda hemen hastaneye goturecegiz demisti.
Ablaminda sucu var. Ebeligini yaptigim cocugu doğarken. Tekrar cagiralim ebeleri, geliyor bak ayni ilk cocugunda olan sancilarin var dedim. Yok hemsireler yeningeldi gitti daha 1 hafta var dediler dedi ve cagirmadim ay may diye sancilanirken pat diye dogum basladi. Benim icin kabus gibiydim.
MasaALLAH 4. Cocugunu doguracak. Bizde bir tane yok :) bazen ablama telefonda diyorum. Olan var olmayan var ayip valla diye :))

Evet ya genc bir kiz bundan agir etkilenir yani ben ablama sanciliyken bile iki dakika anca görebildim hemen odadan kactim. Allah korusun ya... ama merak etdim hangi ülkede yasiyor ablan? Ben almanyadayim buralarda hic öyle bir sey yasayani görmedimde. Allah gönlünüze göre versin insallah.

Sağlıkla hayırla gelsin bebisin inşallah..bende kızımda ne nisan gördüm, ne su..sanciyla gittim ebenin mudahelesiyle su boşaldı.. her doğum farklı oluyor.. bir avazda kurtul inşallah..bol bol hareket et, hurma ye..Ayetel kursi oku, Allah yardımcın olsun..

Evet ya genc bir kiz bundan agir etkilenir yani ben ablama sanciliyken bile iki dakika anca görebildim hemen odadan kactim. Allah korusun ya... ama merak etdim hangi ülkede yasiyor ablan? Ben almanyadayim buralarda hic öyle bir sey yasayani görmedimde. Allah gönlünüze göre versin insallah.
Hollanda canim.

Sağlıkla hayırla gelsin bebisin inşallah..bende kızımda ne nisan gördüm, ne su..sanciyla gittim ebenin mudahelesiyle su boşaldı.. her doğum farklı oluyor.. bir avazda kurtul inşallah..bol bol hareket et, hurma ye..Ayetel kursi oku, Allah yardımcın olsun..
Amin çok çok teşekkür ederim orda bekleme odasindayken kadının biri rezene ic hemen a cilirsin çocuk sıkıntıya girmez dedi esimde Allah korusun kalbine bişey olur dedi sizce? Bukadar yaklamışken korkuyorum

Benim de buna benzer bi ağrım olmuştu tam o dediginiz bölge de afedersiniz böyle sanki bıçak saplanmis gibi 3 4 sn sürüyordu. Sonuç bebegimin boynuna kordon dolanmisti erken doğuma alındım 36. Haftam da. Bence doktora gidin ihmal etmeyin. Hareketleri nasıl peki bebeğin

Amin çok çok teşekkür ederim orda bekleme odasindayken kadının biri rezene ic hemen a cilirsin çocuk sıkıntıya girmez dedi esimde Allah korusun kalbine bişey olur dedi sizce? Bukadar yaklamışken korkuyorum

Birsey olmaz kalbine doktor dediyse rezene cayi ic. Icersin bir bardak. Normalde ne iciyorsun? Mesela normal türkcayi saglikli degil asitli icecekler iyi degil. Bana kalirsa rezene ddn birsey olmaz ic. Ama annanas tarcin ve karanfilli seyler yeme sanci yapiyor cocugu strese sokarsin

Doğurmak için illa nisanin gelmesi gerekmiyorki nisan demek kanla beraber sümuksu akıntı demek senin zaten akıntın geliyormuş onda illa kan olmasına gerek yok bende olmamıştı. Bende 4 ay önce doğum yaptım vajinada öyle ikinma başlayınca 10 dakka sonra doğdu oğlum

Rezeneyi hiç duymadım ben..sen içme yinede doğumdan sonra içersin, süt yapsın diye hem bebis gaz olmaz çayın içine kimyon da at bide bol dereotu ye süt yapar.. normal olur inşallah, bu sıcaklarda sezeryan çekilmez..

Benim de buna benzer bi ağrım olmuştu tam o dediginiz bölge de afedersiniz böyle sanki bıçak saplanmis gibi 3 4 sn sürüyordu. Sonuç bebegimin boynuna kordon dolanmisti erken doğuma alındım 36. Haftam da. Bence doktora gidin ihmal etmeyin. Hareketleri nasıl peki bebeğin
Hareketleri zaten 33 haftadan sonra pek hareketli değil ama saga sola poposunu dayiyor kaburgama dayiyor asaga baski yapiyor... sol ust taraflarima gelen sancılar giriyor alt belim agriyor alt tarafimi sürekli islak hissediyorum bilmiyorum☺

Birsey olmaz kalbine doktor dediyse rezene cayi ic. Icersin bir bardak. Normalde ne iciyorsun? Mesela normal türkcayi saglikli degil asitli icecekler iyi degil. Bana kalirsa rezene ddn birsey olmaz ic. Ama annanas tarcin ve karanfilli seyler yeme sanci yapiyor cocugu strese sokarsin
Tamam doktor demedi de kadın dedi normal birtane kadın ama korkuyir insan aynen uzak durmakta fayda var

Hmm yakinmis bende ebelerimle sorun yasadim cok doluyum ebelere karsi hala sinir oluyorum. Benim ebem görmesi gereken seyleri görmedi ve saatlerce dogumsancilari cektim hepsini bosu bosuna son anda sezeryenden kurtuldum
Evet. Bazilari sorunlu oluyor.
Diger ablam dogum yaptığında eve ebe geliyor 1 hafta hastaya ve bebege bakmak icin. Belki oradada oyledir bilmiyorum ama hollandada. 1 hafta eve geliyorlar, anneye herseyi ogretiyorlar, anneyi muane ediyorlar. Bebege bakiyorlar. Evin herturlu temizligini yapıyorlar. Evi supurup siliyorlar ozellikle wc ve banyo hergun yikiyorlar anne mikrop kapmasin diye velhasil yasli bir ebe vardi. Cok iyi ve otoriterdi. Cok iyi bakiyordu. O gitti emekli okdu yerine genc bi ebe gonderdiler. Bzide ablama gidip yardim ediyorduk tabi. Kadin bakti biz yapıyoruz. Bebegi alip oturdu sadece ( ablam falza kalmasini istedi ve ekstra ucret odedi). Baska hic birsey yapıyordu. Ablam hastaneyi arayip, ebeyi kirmak uzmek istemem ama degismesini istiyorum dedi ve degistirdiler.
Anlayis gosterdiler. Tabiki senin hakkin degistirmek dediler. Sonra yine orta yasta bi ebe geldi. .
Boyle iyi yonleride var.

Rezeneyi hiç duymadım ben..sen içme yinede doğumdan sonra içersin, süt yapsın diye hem bebis gaz olmaz çayın içine kimyon da at bide bol dereotu ye süt yapar.. normal olur inşallah, bu sıcaklarda sezeryan çekilmez..
Icmiyim aynen esimde babamda diyor tasidin bukadar yazık annem sanci çekme diye sezeryan ol diyorum diyo ama.babamda esimde çekilmez dedi sizin gibi bencede bu sıcakta olmaz catim felen uygun çıktı niye dogurmiyim:))

Doğurmak için illa nisanin gelmesi gerekmiyorki nisan demek kanla beraber sümuksu akıntı demek senin zaten akıntın geliyormuş onda illa kan olmasına gerek yok bende olmamıştı. Bende 4 ay önce doğum yaptım vajinada öyle ikinma başlayınca 10 dakka sonra doğdu oğlum
Oww baya çok farklı ya bugün bedenim akşam üstünden sonra farklı farklı şeyler oluyor

Icmiyim aynen esimde babamda diyor tasidin bukadar yazık annem sanci çekme diye sezeryan ol diyorum diyo ama.babamda esimde çekilmez dedi sizin gibi bencede bu sıcakta olmaz catim felen uygun çıktı niye dogurmiyim:))
Abovvv sezeryan acısı daha beter..dogur bir avazda kurtul insallah..sonrası miss..iki doğumu da yaşadım..sen cesaretlisin maşallah dogurursun, ebenin dediklerine uy..ikinirken büyük tuvaletini yapıyormuş gibi ikin

Abovvv sezeryan acısı daha beter..dogur bir avazda kurtul insallah..sonrası miss..iki doğumu da yaşadım..sen cesaretlisin maşallah dogurursun, ebenin dediklerine uy..ikinirken büyük tuvaletini yapıyormuş gibi ikin
Ay cok teşekkür ederim ins. Bagirmaktan ziyade akıllı olup ikinmak istiyorum 7 kat dikiş atilacagina 3-4 atiksin hemen ayaklanayim daha iyi :)

Ay cok teşekkür ederim ins. Bagirmaktan ziyade akıllı olup ikinmak istiyorum 7 kat dikiş atilacagina 3-4 atiksin hemen ayaklanayim daha iyi :)
Hadi bakalım..hayirli haberlerini bekliyoruz..elbet sancı crkeceksin ama bebeğini sana getirecek o sancılar..gecip gidecek merak etme.. ne güzel olur o bebis şimdi mis gibi süt kokar..benim dana buyudu bile geçen yaz bu zamanlar bir haftalık ti..

Hareketleri zaten 33 haftadan sonra pek hareketli değil ama saga sola poposunu dayiyor kaburgama dayiyor asaga baski yapiyor... sol ust taraflarima gelen sancılar giriyor alt belim agriyor alt tarafimi sürekli islak hissediyorum bilmiyorum☺

Ben seni hatırladım canım küçük anneydin sen dimi. Doktorun bişey demiyor mu peki olası bir ihtimal hakkında

Back
X