Ne desem sasirdim

Anneyim Ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
99
69
36
Iyi aksamlar hanimlarkonuya hemn girmek istiyorum. Kayinvalidem bobreklerinden rahatsiz sonta takildi. Normalde birlikte yasamiyoruz. Kendisi hastahaneye gittigi gun gorumcemler evini badanaya verdiler. Her yer boya icerisinde haliyle bnde kaliyorlar ( kaynana, kayinbaba) Benim iki aylik bebegim var kayinvalidem zirt birt bnde enfeksiyon var diye dile getiriyor. Tahammulum azaldi. Sontanin posetinden idrar halilarima damliyor kafayi yedim cocuklarimin hastalanmasindan korkuyorum. Stres yedi bitirdi beni. Acaba enfeksiyonun bebegime gecme bulasma riski varmi?Yavrum daha cok ufak. Diger cocugum ise 7 yasinda. Bizlerde o yasa gelicez kim ne olacak bilemeyiz fakat dusunmeleri gerek bebegim cok huysuz biraktigim an agliyor bunu bile bile neden bnden medet umuyorlar. 5 tane kizi var neymis onlar el kapisindaymis el oglu varmis. Sanki ben el kizi degilmiyim cekmek zorundamiyim???

canım ya allah hastanıza sıfa sana sabır versın
tabıkı anne bakılacak ama ıdrar yanı bu dınımızde sıcraması bıle gunah
hadı hastaya bısey bısey dıyemem ama sondayı kım cıkarıp takıyosa onun cok dıkkat etmesı lazım

Iyi aksamlar hanimlarkonuya hemn girmek istiyorum. Kayinvalidem bobreklerinden rahatsiz sonta takildi. Normalde birlikte yasamiyoruz. Kendisi hastahaneye gittigi gun gorumcemler evini badanaya verdiler. Her yer boya icerisinde haliyle bnde kaliyorlar ( kaynana, kayinbaba) Benim iki aylik bebegim var kayinvalidem zirt birt bnde enfeksiyon var diye dile getiriyor. Tahammulum azaldi. Sontanin posetinden idrar halilarima damliyor kafayi yedim cocuklarimin hastalanmasindan korkuyorum. Stres yedi bitirdi beni. Acaba enfeksiyonun bebegime gecme bulasma riski varmi?Yavrum daha cok ufak. Diger cocugum ise 7 yasinda. Bizlerde o yasa gelicez kim ne olacak bilemeyiz fakat dusunmeleri gerek bebegim cok huysuz biraktigim an agliyor bunu bile bile neden bnden medet umuyorlar. 5 tane kizi var neymis onlar el kapisindaymis el oglu varmis. Sanki ben el kizi degilmiyim cekmek zorundamiyim???
Öncelikle Allah acil şifalar versin kv nize.Ama siz 5 tane kızı varken bakmak zorunda değilsiniz.Hayır kızları hiç mi demiyor anne gel biz bakalım diye hayret bir şey...Düşünmeleri lazım sonucta hizmet yapmanız gerekıyor yemektir vs.şeyler ve bebeğiniz de varmış hangi birine yetişeceksiniz çocuklarla uğraşmak zaten yetiyordur size.Hastalık konusunda da dikkatlı olmanız lazım çünkü bebeğin bağışıklığı düşük olduğu için hastalık kapması olağan diye düşünüyorum

5 kizi var ve onlar hic mi düsünmüyor?? :KK57:

Amaniiiin 5 kızımı var nasil insanlarmis annelerine bakamamislarmi.

Esinizde ne yapsin ortada birakacak hali yokki annesine bakiyo insallah tez zamanda iyileşir hasta bakımı zordur Allah kimseyi yatağa düşürmesin Önce şifa versin sizede kolay gelsin.

Çekmek zorunda değilsiniz. Allah sizi elden ayaktan düşürmesin.
Ama sizi rahatlatırlar haklı bulurlar birazdan.
Canım çekmek zorunda degil diye yazmissin ama kadin hasta 5 kizi varmış bakmaya musaitlermi calisiyorlar belki belkide şehir disindalar eşleri izin vermiyo da olabilir hasta bakimi cok zor olabilir eşi de ne yapsin inatlasma mı yapsin ben bakmam diye ama annede hasta ortada birakilmaz diye düşünüyorum

Allah yardimciniz olsun.hastaniza da Rabbim şifalar versin
Umarım cocuklariniz bu durumdan olumsuz etkilenmez.

Kaç gün oldu sizde kalmaya başlayalı? Kaç gün daha kalacaklar?
Boya işi aylarca sürmez ki, elbette yakında geçerler kendi evlerine, kızları da gelir bakarlar..

Sonda dediğiniz şeyin torbası değiştirilir, akmayanı takılır. Zor bir iş değil.

Enfeksiyon da öyle kolay kolay bulaşmaz.

Sizin derdiniz çocuklar değil, bahane buluyorsunuz, az biraz sabır gösterebilirdiniz.

Canım çekmek zorunda degil diye yazmissin ama kadin hasta 5 kizi varmış bakmaya musaitlermi calisiyorlar belki belkide şehir disindalar eşleri izin vermiyo da olabilir hasta bakimi cok zor olabilir eşi de ne yapsin inatlasma mı yapsin ben bakmam diye ama annede hasta ortada birakilmaz diye düşünüyorum
Aynı fikirdeyiz. Konu sahibi çekmek zorundamıyım diye demiş. Ne demek çekmek zorundamıyım. Bebeği anlarım zordur hem bebeğe hem hastaya bakmak. 5 kızı varmış müsaitlermi diye sorardım. Ama orda çekmek zorundamıyım yazdımı burda bi tuhaflık var.O yüzdende Allah sizi elden ayaktan düşürmesin dedim orada. Gün gelir devran döner sizide çekmek zorunda olmaz birileri demek istedim.

beş tane kızı varmış el insaf bir kişiye yüklenmek olurmu?
Yazdığınız mesajın bi üstüne bakarsanız ne demek istediğimi anlatabildiğimi umuyorum.
Normalde ''çekmek zorundamıyım'' yazmasaydı şunları sorardım.
Ne zamandır sizde kalıyor?
5 kardeş nerede ikamet ediyor?
Tahminim kayınvalidem bizde kalmıyor yazıyordu. Muhtemelen şehir dışındalar. Görümcem badana yapıyor yazmıs. sanırım bi gorumcesi aynı şehirde.
Badana yapacak görümceniz ansızın mı yakalandı. Kimse annesi ameliyat olacağı zamana evinde badanayla uğraşmaz.
Bunları soramadım bile ''çekmek zorundamıyım'' derse ben yanlış anlarım canım.

Aynı fikirdeyiz. Konu sahibi çekmek zorundamıyım diye demiş. Ne demek çekmek zorundamıyım. Bebeği anlarım zordur hem bebeğe hem hastaya bakmak. 5 kızı varmış müsaitlermi diye sorardım. Ama orda çekmek zorundamıyım yazdımı burda bi tuhaflık var.O yüzdende Allah sizi elden ayaktan düşürmesin dedim orada. Gün gelir devran döner sizide çekmek zorunda olmaz birileri demek istedim.
Son yazdığınız cümleyi atlamisim :KK16:

Mesleğim gereği insan atıklarıyla çok fazla içli dışlı olduğumdan pek iğrenmem böyle şeylerden ama siz haklısınız zordur sonadalı hasta...hiç akmasa bile idrar dışarda bir süre kaldığında koku yayar etrafa tüm oda hatta ev kokar ama merak etmeyin damlayan idrardan çocuklarınız direkt hasta olmaz...yinede evde emekleyen yada yerden birşeyler alıp ağzına götüreen küçük çocuk varsa yere damlayan idrarlar tabiki tehlikeli olur sonuçta steril bir atık değil mutalaka bakteri içerir. Sonda akıtıyorsa ya sonda hastaya küçük geliyordur yada torbadan kaçırıyordur...idrar torbasını ekstra dışına bir poşet geçirerek kullanmanızı öneririm, takıldığı yerden kaçırıyorsa doktorun değiştirmesi lazım...
Diğer konuya gelince sosyal bir durum herkese göre değişir, ben olsam annemin 50 gelinide olsa kimseye bırakmam ben bakarım, kayınvalidemede kızları bakmazsa yine bakarım yada üstüme düştüğü kadarını mutlaka yaparım....yapacak birşey yok herkesin vicdanına kalmış, o kız evlatlar nasıl rahat ediyor ben anlamıyoum...bence kalbini kırmadan bakmaya çalışın en azından sevabını alırsınız..

Aynı durunda anneniz olsa idi gene de böyle düşünecek miydiniz?geçici bir süre sonuçta, kızları da bakmıyorsa verin huzurevine. Allah'ım hiç kimseyi elden ayaktan düşürmesin.Merak etmeyin çocuklarınıza birşey olmaz, aldığınız dua da size yeter. Evet görümceleriniz hatalı, o kadını size bıraktıkları için.. Benim annemin yanı benim yanımdır, sizin dediğiniz tabir ile el kızının değil.

hadı hastaya bısey bısey dıyemem ama sondayı kım cıkarıp takıyosa onun cok dıkkat etmesı lazım
Sonta s
Sonta surekli takilip cikartilmiyor bir hfta once ebe nasil takmis ayni sekil
Öncelikle Allah acil şifalar versin kv nize.Ama siz 5 tane kızı varken bakmak zorunda değilsiniz.Hayır kızları hiç mi demiyor anne gel biz bakalım diye hayret bir şey...Düşünmeleri lazım sonucta hizmet yapmanız gerekıyor yemektir vs.şeyler ve bebeğiniz de varmış hangi birine yetişeceksiniz çocuklarla uğraşmak zaten yetiyordur size.Hastalık konusunda da dikkatlı olmanız lazım çünkü bebeğin bağışıklığı düşük olduğu için hastalık kapması olağan diye düşünüyorum
Yalan yok gorumcemin bir ta
Yazdığınız mesajın bi üstüne bakarsanız ne demek istediğimi anlatabildiğimi umuyorum.
Normalde ''çekmek zorundamıyım'' yazmasaydı şunları sorardım.
Ne zamandır sizde kalıyor?
5 kardeş nerede ikamet ediyor?
Tahminim kayınvalidem bizde kalmıyor yazıyordu. Muhtemelen şehir dışındalar. Görümcem badana yapıyor yazmıs. sanırım bi gorumcesi aynı şehirde.
Badana yapacak görümceniz ansızın mı yakalandı. Kimse annesi ameliyat olacağı zamana evinde badanayla uğraşmaz.
Bunları soramadım bile ''çekmek zorundamıyım'' derse ben yanlış anlarım canım.
Konuyu dogru duzgun okumadan yorum yapmayin lutfen. Kv bir hafta once hstahaneye gitti kontrol amacli ve sonta takmislar kadin o haldeyken bile bile kizlari kayinvalidemin evini badanaciya verdiler. Esimede annemle babam sizde kalsin demisler. Haliyle aldik bizde. Ustelik gorumcelerimin hepsiyle ayni sehirdeyiz. Hatta bir tanesi ile yakin oturuyoruz. Buna ragmen esim tek erkk evlat diye herseyi bize yuklemeleri canimi yakiyor. Yemn ederim artik bi yerde bnde yoruluyorum. Okula giden cocugum v iki aylik bebegim var ikiside bna muhtac... Kayinvalidem sontayla kayinbabam ise daha beter unutkanlik var ne yaptigini bilmiyor. Gece lavaboya kalkiyor sulari acik birakiyor vs. Bende insan evladiyim benimde anam babam var fakat oglumuz varken damadin evine gidemeyiz onlar el oglu demeleri bni cileden cikartiyor. Bende el kiziyim sonucta...Sagliklarinda hepsi bir araya gelip yemesini icmesini biliyorlar. Ici bni disi sizi yakar. 8 yillik evliyim neler cektim bi bn bi Allah bilir. Sorunlu bi hamilelik gecirdim kimsenin zerre yardimi olmadi. Sende öldün mü kaldinmi diye kapimi acan olmadi. Simdi kimse bna vicdandan bahsetmesin. Idrar diyorum yerlere dökülüyor tabiki isteyerek yapmiyor ama cok rahatlar yanina ziyarete gelenlere bnde enfeksiyon varmis diye ballandira ballandira anlatiyor. Siz olsaniz ufak bebeginiz varken bu kadr sabirli olabilirmisiniz? Gunlerdir griple bogusuyorum ates icinde yaniyorum yinede ayaktayim cocuklarim esim gelen misafirler kaynanam kayinbabam evin yemegi camasiri vs hepsi bnm uzerimde. Kizlari geliyor bir seyin ucindan tutmak yerine hala bnden hizmet bekliyorlar. Kusura bakmayin ama tas olsa catlardi...

canım enfeksyonu bilememde idrarın halılarına damlaması bence güzel değil. enfeksyonluysa kapma riskide var tabiyki.

Haklisiniz..bunlarin aynisindan bendede vardi, kocam istemiyor annemi dedi, yeni evliydim yiktilar ustume..gelen giden hasta ziyareti, az kaldi kafayi yiyodum..

Bunlar gibilere yuzsuz olucaksin, acin diyin ben yetemiyorum yardimci olun diye..

benim annanem hastayken dayim 1 haftacik misafir etti evinde o sure zarfinda annem sirf yengeme yuklugu olmasin diye hep yanlarinda kaldi..

evlerine alamiyolarsada gelip misafire vs yardim etmeleri lazim..insafsizlik...

X