NE DİYECEĞİMİ ŞAŞIRDIM

Ben olsam işverene durumdan bahsederdim.Teyzesinin şu kadarcık işi bile yapmasına kıyamıyosa oturtsun teyzesini evde her ay düzenli maaş versin bu ne be.İnsanlar şaşırmış kendini.Ha onuda yapamam derse o zaman girsin kendi yıkasın.Buda bişey.

İşe bunun için alınan ve buradan bunun için para alan biri varken ben onun işini yapmam diyeceksiniz bu kadar basit.

Arkadaşlar hepinize merhaba.. Konuya geçiyorum hemen. Herşeyi gözümde büyütüp nasıl içinden çıkıcam derdine girdim. Çalıştığım iş yerinde muhasebe yapıyorum. Büroda 7 kişiyiz. 2 bayan olarak mutfağı birlikte götürüyoduk. Şimdi çalışan sayısı 10 oldu ve başedilemez duruma gelince bi tane çaycı almaya karar verdiler. İşe alınacak çaycı abla saat 14.00 e kadar çalışacak. Aynı zamanda işe alınacak abla diğer bayan arkadaşın teyzesi oluyo. Oda teyzesine kıyamadığı için şimdiden söyleniyo. Herkes kendi masasını kendisi silsin vs. vs. Banada dün saat 14.00 ten sonra çıkan bulaşıkları biz akşam mutfağa girip yıkarız dedi. (LANET OLSUN BEN CEVAP VERMEDİM SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİM)

Ya deli oluyorum o zaman ne iş yapcak sabah herkesten 1 saat önce büroya gelecek geldiğinde tek görevi çay demlemek onuda yaparken bulaşıkları halletsin bi zahmet. Ben yeri geliyo işler yetişmediği için 7 de çıkıyorum bulaşıkmış falan bu iş için para alan biri varken ben neden yapayım.

Siz yerimde olsanız bu konu açıldığında tek kelimeyle uzatmadan nasıl bu işin içinden çıkarsınız. Ne cevap verirsiniz.

Sacmalamayin hem hamilesiniz bir yikamayin bulasik falan milletin eli kirik mi? Lanet olsun yaa boyle duzene erkek diye elalemin adamlarinin bulasigini yikamak zorundamisiniz siz alip koysunlar bir makine herkeste bir zahment ictigin cayin bardagini yedigi tabagi siyirip atsin makineye birinizde aksam cikarken calistirin. Bu nedir ya is yerimi harem mi.
Bastan beri elalemin adamlarinin cay bardagini yikamayacaktiniz, kocaniz mi, babaniz mi abiniz mi kendi eviniz mi ????
Tamam onuda gectim simdi birini almislar madem 14:00 den sonra kadin gidiyor herkes bir zahment aksam cikarken bardagini copunu pisligi bulasigini biraksin mutfaga kadinda sabah gelince yikasin, sen muhasebecisin oranin temizlikcisi bulasikcisi yada o adamlarin usagi degilsin. Ezdirmeyin kendinizi su sekilde.
Yemin ederim cok sinirlendim yaa ne demek 7 kisiyiz 2 kadin mutfagi biz hallediyoruz o erkekler adalarindan pasa koltuguyla mi dogdular is ortami orasi kimse kimsenin usagi degil.
Ceki duzen verin kendinize o diger bayan arkadasinizada soyleyin yolunacak kaz enayi sanmasin sizi.

maaşı almaya gelince tak tak alacak. masa silmeye gelince herkes kendi masasını silsin. kıyamıyorlarsa çalışmasın. masa silme bile zor mu geliyor. hakkınızı koruyun bence. yoksa işi siz yaparsınız maaşı onlar yer

Ben bi tane sadece kendi isini yapan muhasebeci gormedim. İlla temizligi bulasigi da katiyorlar bunun sebebi ne ya

Ben yapamam canim.zaten biz yapmayalım diye tutulmadi mı bu kişi dersiniz.yine yikayacaksak ne anlamı kaldı deyin. Ben evde şu halimle zor yapıyorum deyin.ay ne bilim gıcık oldum ya ..

Yani bazen bizdeki çay yapan ablada işi olup erken çıkıyor.kalir bardaklar orada sabah gelince yikar.bence arkadaşınız hadi yikayalim deyince bu teklifi sunun.yok sizi zorlar yıka diye ay canım valla bu işler için tutuldu bu bayan ben artık yapmak istemiyorum deyin.hic de oralı olmayın.

Oldu hem akrabasını girdirecek işe hem de onun işini size yaptıracak oh ne güzel valla. Sen de muhasebe işini teyzeyi ver o zaman

Çaycı varken sizin yapmaniz zaten yanlış da ben başka biseye çok takıldım, niye KADINsiniz diye sadece bu yüzden ordaki erkeklerin bulasiklarini da yikiyorsunuz ki? Elleri yok mu!!! Asla yıkama hakaret gibi ya!

Arkadaşlar hepinize merhaba.. Konuya geçiyorum hemen. Herşeyi gözümde büyütüp nasıl içinden çıkıcam derdine girdim. Çalıştığım iş yerinde muhasebe yapıyorum. Büroda 7 kişiyiz. 2 bayan olarak mutfağı birlikte götürüyoduk. Şimdi çalışan sayısı 10 oldu ve başedilemez duruma gelince bi tane çaycı almaya karar verdiler. İşe alınacak çaycı abla saat 14.00 e kadar çalışacak. Aynı zamanda işe alınacak abla diğer bayan arkadaşın teyzesi oluyo. Oda teyzesine kıyamadığı için şimdiden söyleniyo. Herkes kendi masasını kendisi silsin vs. vs. Banada dün saat 14.00 ten sonra çıkan bulaşıkları biz akşam mutfağa girip yıkarız dedi. (LANET OLSUN BEN CEVAP VERMEDİM SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİM)

Ya deli oluyorum o zaman ne iş yapcak sabah herkesten 1 saat önce büroya gelecek geldiğinde tek görevi çay demlemek onuda yaparken bulaşıkları halletsin bi zahmet. Ben yeri geliyo işler yetişmediği için 7 de çıkıyorum bulaşıkmış falan bu iş için para alan biri varken ben neden yapayım.

Siz yerimde olsanız bu konu açıldığında tek kelimeyle uzatmadan nasıl bu işin içinden çıkarsınız. Ne cevap verirsiniz.
:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

anlamadığım sen de diğer 5 erkek gibi muhasebecisin o yanındaki gerizekalıda muhasebeci millete çay yemek yapmak size mi düştü o erkekler g..tlerini kaldırsın kendi çaylarını kendileri yapsın .

Patronumla biraz önce konuştum. Anlattım. Bana sen yapmayacaksın belli ki teyzesini koruyo zaten çoğu zaman işler yüzünden yetişmediği için sabaha kalıyodu bulaşıklar yine sabaha kalır geldiğinde yıkasın dedi :) :) :)

ne saçmalık. siz orda muhasebecisiniz ve 10 kişinin bulaşığını yıkamak zorunda değilsiniz. herkes kendi kirlettiği bulaşığı yıkasın bi zahmet. ayrıca bu iş için bir kadın alınıyorsa daha neyin bulaşığını yıkıyosun ki? madem 14 e kadar çalışacak, akşam çıkanları sabah geldiğinde yıkasın. o işgüzar arkadaşınıza da gıcık oldum. kendi çok istiyorsa yıkayabilir. sen bu konudaki tavrını nazikçe ama kesin bir dille belirt. kendini daha fazla kullandırtma.

olabilir cevap verememiş olabilirsiniz o an ..
yarın sana hadi bulaşık yıkayalım dediğinde işte o zaman gerekli cevabını ver,,
söyle de: sana cevap vermedim ama bu bulaşık yıkamayı kabul ediyorum anlamında olmasın ,
bu iş işin para alıyor zaten teyzen , sen istersen yıka ben yokum dee

Ayy canım doğum da yaklaştı artık hiç iş yapmıyorum. Doktor yasakladı deyin. Belliki direk söyleyemiyosunuz. Bi bahane bulun. Hamilelik bunun için çok büyük bi nimet işte. Evde bile yapmıyorum eşim yapıyo herşeyi. Artık dikkatli olmam gerekiyo deyin. Sakın bunu söyleyemediğiniz için de bulaşık falan yıkamayın. Artık bi çocuk sahibi olacaksınız. Herşeyi onun için yapmalısınız. Birine bişey söylerken de bunu düşünüp lafınızı esirgemeyin. Çocuğunuzdan daha mı önemli.

O arkdasa arkadas felan deme!
7. Ayina giriceksin hamilelikte sanirsam.
Utanmiyormu yuklu bi kadina bulasik yikatmaya?
Ayip su yaptigi. Siz bu cayciyi neden ise aldiniz o zmn??

arkadasın hamılı bırıne bunu teklıf etmeye utanmadıysa sen -olmaz- demeye hıc utanma.hamıle olmasan bıle senın ışın deıl ..bukadar yumasak yuzlu olma cok cekersın canım..herkes işini yapsın..millet nekadar uyanık yahu.maaşıda bölüşün ozaman:KK62:

kadın zaten çaycı olarak işe alınıyorsa masasını silip bulaşığınıda yıkasın bi zahmet teyzesine kıyamıyorsa o yardım etsin ya bide hamilesiniz size böyle birşeyi nasıl söyleyebiliyor tövbe yarabbim:KK67:

Yazık bu düzene vallahi yazık.
O departmanda sizde dahil, tüm çalışanlar erkek olsaydı eğer,böyle muhabbetler hiç olmayacaktı.

Bir çaycı abla alınacak ,yapması gereken işi yapacaktı koşulsuz.
Erkekler arasında da böyle bir şey sorun dahi olmayacaktı, ve dolayısıyla hiçbir erkek te bununla ilgili bir konu açma gereği bile duymayacaktı.

Ya bişey söyliycem
En başta kusura bakma ben hamile halimle bide teyzene yardım edemem deseydin sessiz kalmasaydın sonra bunları düşünmezdin. Hani anlamadığım niye biri bişey deyince susuyosunuzda sonra düşünüyorsunuz hemen cewabınızı werin

Bir iş yerinde herkesin belli bir işi yoksa maalesef böyle oluyor. Atıyorum yemekleri yapan, çayı demleyen ve servis eden biri yoksa o görev muhasebecilere kalır.

Ben yanımda akraba çalışmasından yana değilim tam da bu mevzulardan dolayı, keşke en başından deseydiniz ve ya hala geç değil bir daha konusu açılınca '' biz buraya neden eleman alıyoruz o zaman? '' deyin. Patronunuzla konuşup bu konuda destek alma imkanınız yok mu? Şikayet gibi değil de, bundan sonra çay, temizlik gibi işleri kendisinin yapacağını, sizlerin de asli görevinizle ilgileneceğinizi belirtsin.

Kendi teyzesine yardım etmek istiyorsa kendi bilir ama sizi buna mecbur edemez.

Back
X