ne diyorsunuz?

Nazar değer aşkımıza (!) de soranlara. Onlara ne ki? Insan tanışır, sever, evlenir, anlaşamaz, boşanır, ne var bunda? Insanlar çok iğrenç düşüncelere yönelebiliyor başına gelmeden anlamaz öyleleri.

Nazar değer aşkımıza (!) de soranlara. Onlara ne ki? Insan tanışır, sever, evlenir, anlaşamaz, boşanır, ne var bunda? Insanlar çok iğrenç düşüncelere yönelebiliyor başına gelmeden anlamaz öyleleri.
Bosandiysan gecimsiz damgasi yiyorsun cünkü ne oldugu önemli degil o insanlar icin kendileri aldatilinca da dayak yedikleri zaman da sustuklari icin.

Bizim insanımız herşeyi Merak ediyor maalesef durum bu bana da hep ne zaman bebek diye soruyorlar doğrusunu söyleyin ve önemsemeyin diyorum ama zor oluyor tabi sizi çok iyi anlıyorum bi de şöyle düşünün kimsenin hayatı mükemmel değil hele ki o soranların kimbilir ne sorunları var . Ayrıca sevinenlere de Allah öyle şeyler gösterir ki merak etmeyin

Hayret ettim bu komşularınıza boşandım ve annemin komşuları bir defa sormadı ne oldu ?ne bitti?eşin nerde?.....vb gibi sorular soran da olsaydı boşandım derim yani ayıp mı günah mı ?yeni tanıştığım insanlarda sorarsa ayrıldığımı söylüyorum

Hayret ettim bu komşularınıza boşandım ve annemin komşuları bir defa sormadı ne oldu ?ne bitti?eşin nerde?.....vb gibi sorular soran da olsaydı boşandım derim yani ayıp mı günah mı ?yeni tanıştığım insanlarda sorarsa ayrıldığımı söylüyorum[/QUOTE
annemler yillardir o apartmanda oturuyor ve yillardir tanisiyoruz belkide o yüzden. Ayip degil günah degil ama yine de ezik hissediyorum cevaplarken

Bizim insanımız herşeyi Merak ediyor maalesef durum bu bana da hep ne zaman bebek diye soruyorlar doğrusunu söyleyin ve önemsemeyin diyorum ama zor oluyor tabi sizi çok iyi anlıyorum bi de şöyle düşünün kimsenin hayatı mükemmel değil hele ki o soranların kimbilir ne sorunları var . Ayrıca sevinenlere de Allah öyle şeyler gösterir ki merak etmeyin
evet önemsememek biraz zor ama zamanla daha az önemsiyorum acisi azaldigi icin sanirim evet herkesin kendine göre problemleri var ama yinede insanlar senin bir acigin oldugunda dillerine doluyorlar

evet önemsememek biraz zor ama zamanla daha az önemsiyorum acisi azaldigi icin sanirim evet herkesin kendine göre problemleri var ama yinede insanlar senin bir acigin oldugunda dillerine doluyorlar
Dolasınlar herkes kendine baksın İnsan yaş aldıkça önemsememeyi öğreniyor

Lütfen ezik hissetme kimin başına ne geleceği belli mi hayat bu umarım bundan sonrası için karşına hayırlı insanlar çıkar ve mutlu olursun annemde yıllardır aynı semtte oturuyor çok güzel komşuluk ilişkileri de var ayrıca seni tanıyorlardır zaten komşular sevinmezler işte meraklılar galiba sadece sen şimdi hassasın ya o yüzden yanlış değerlendirebilirsin ama lütfen başın dik olsun öncelikle sen kendini yargılama arı baldan kaçmaz demi ama kimbilir nasıl yıprandın ki boşandın şimdi eskiden olduğu gibi değil çok var boşanan yalnız değilsin

Boşanan cok var maalesef bu durum artik ilginc degil, rahat olun.

Ben kırsaldayken etraf acayip sorguluyordu, kocan nerde, niye bosandin, ne is yapiyorsun, adam baskasiyla evlendi mi yani pess ardarda sorular hatta bazen yolda bile gorurlerse ayakustü yani...

O kadar sıkılmıstım ki boyle soranlara aaa bak boyle olmaz polis sorgusunda gibi yap kekini, demle cayini cagir beni karsilikli sohbet edelim bi sen sor bi ben diyordum :)) hiç cagiran da olmadı.

Toplu halde otururken soranlara da bosandim, cok sukur iyiyim deyip konuyu kapatiyordum. Boyle durumlarda en iyi cozüm siz ona ardarda sorular sorun. Senin kocanla aran nasil, ne zaman evlendin, kac cocuk var, daha cocuk yapacan mi falan :)))

O zaman basta bi yanitlamaya basliyorlar baktilar ki sorular bitmiyor onlar da rahatsiz olup baskasiyla konusmaya basliyorlar.

Simdi merkeze geldim burada kimse ozel hayatla ilgili soru sormuyor en fazla tanimak icin evli misin diyorlar bosandim deyince hayirlisi olsun deyip konuyu kapatiyorlar.

Milletin soruları biter miii :))) yeni evliysen çocuk var mı çocuk ? Kocan yoksa nerede kocan ? Yahu size ne bam diye ortalık yerde soruluyor :) Ama çok normal cevaplar verebilirsin hiç hata kusur ayıp yok. Yeni tanış olduklarına bekarım yakınlara boşandım bu kadar. Bi abla vardı eski kocasının arkasından rahmetli derdi gerçekten öldü sanırdım niye neden gibi sorular soramazdım üzülür diye meğer boşanmış.

Cevap veren herkese tesekkür ediyorum. Malesef bu tür sorular hala geliyor hic yanitlamak bile istemiyorum ben almanyada yasiyorum alman ortaminda böyle sorular ve abuk sabuk yorumlar hic olmuyor ama türk ortamina girince dakka bir gol bir adin ne meslegin ne evlimisin direkt basliyorlar insanin canini skiyorlar
cunku baskalari ile yaristirilarak ve elalem ne der baskisi ile yetistiriliyoruz. Diger toplumlarda bu yok. Ebeveynler bile cocugunun gelecegine hangi meslegi sececegine karismiyor. Herkes kendi ile mesgul. Biz de kiyas mukayese. Valla ne diyelim Allah kinayanin basina versin. Kimsenin ki baki degil. Kimin ne olacagi belli degil. O yuzden kim benim hakkimda ne dusunuyorsa onu versin diyorum ben. İyi diliyorsa iyi kotuyse kotu. Takmayin cok da gucunuze gidiyorsa susun konusmayin hadi hoscakalin sonra gorusuruz diyin gidin. Kime ne. Bu bir eksiklik degil lutfen bu kadar uzulmeyin.

Back
X