Çalışan bir anneyim.hamilelikte çok rahatsızlandım.ramazan ayında doğum yaptım.tehlikeli bir hamilelik geçirdim.kayınvalidem ve görümcem 1 tabak yemek getirmiş değiller.misafir olarakta fazla gitmem.çünkü gidersin onlara mutlaka yürüyüşe gideerler.onlar için çok önemli bir gün gitmezlerse ölürler.haliyle gidemiyorsun.ama ana kız gelirler mantı köfte neyse hazırlamış olurum yerler içerler bendende giderler.asla yormazlar kendilerini .
benim işim 1 saat uzaklıkta hergün 2 saat yollardayım oğlum ben gelene kadar aç bekleyeemz eşim bazen yedirir bazen ekmek arası yedirir.evde yemek yaparım eşim ısıtmak istemez.kaynanamda biliyor bu durumu.bir gün telefon edipte bizi çağırmaz yemeğe tamam ben gelene kadar torununu çağırsın.yaşlı olsa anlarım evde karı kocalar işi yoğun değil.görümcem desen oda karı koca çocukları uzakta okuldalar.beni bir cumartesi çağırmazlar oğlum yaramazmış diye.
benimoğlm dolmayı çok sever teadüfen eşimle oğlum ben işten gelene kadar orayı uğramışlar.çocuk bir güzel yemiş.eşim yemiş.eşim evde yemek olmadığınıda annesine söylemiş.yani ben gelince açım sonuçta insan gelinine koymazmı bir tabak?torunun dolma sevdiğini biiliyorsun yaptığın zaman davet etsene?
haksızmıyım?ben yapıp çağırsam kayınabama bile tabak hazırlarım
Düşünememiş canım demek ki, kimi insanlar ince düşünemezler işin içinde art niyet belki yokturdur kalkıp neden kendin bir tabak alıp yemeyi denemiyorsun ? sonuçta orası senin eşinin ailesi el değilsin ki..Ben kayınvalidemlere gittiğimde börek yapsa ya da herhangi bir yemek oğlum bunu çok sever diyerek başlar söze oğluma yaptım diyede bitirir sözü zira artık alıştığım için hiç lafının tersine düzüne bakmadan alıp yiyorum..Benim kimse önüme koysun diye beklemiyorum..Bu saatten sonra kimseyi değiştiremezsiniz..dolmayı önünüze beklemek yerine neden kendiniz tabağınıza koyup afiyetle yemiyorsunuz ?
olay bir tabak yemek değil.ben zaten sağlıklı olduğum sürece sofrayı donatırım.onların düşüncesine kızıyorum.bu gelin nasıl biz nasılız diye düşünememelerine .zoruma o gidiyor. kendilerini yormuyorlar.komşum bile yapsa bir tabak yollarken düşünürken onların rahat olmaları.yoksa bir şey değil.Ne düşünmelisiniz?
Kayınvalidenizin sizi yemeğe çağırmak ya da kendi yemeğini sizle paylaşmak istemediğini düşünebilirsiniz mesela.
Şahsi fikrim; bir tabak yemek için yüzgöz olmayın.
olay bir tabak yemek değil.ben zaten sağlıklı olduğum sürece sofrayı donatırım.onların düşüncesine kızıyorum.bu gelin nasıl biz nasılız diye düşünememelerine .zoruma o gidiyor. kendilerini yormuyorlar.komşum bile yapsa bir tabak yollarken düşünürken onların rahat olmaları.yoksa bir şey değil.
Çalışan bir anneyim.hamilelikte çok rahatsızlandım.ramazan ayında doğum yaptım.tehlikeli bir hamilelik geçirdim.kayınvalidem ve görümcem 1 tabak yemek getirmiş değiller.misafir olarakta fazla gitmem.çünkü gidersin onlara mutlaka yürüyüşe gideerler.onlar için çok önemli bir gün gitmezlerse ölürler.haliyle gidemiyorsun.ama ana kız gelirler mantı köfte neyse hazırlamış olurum yerler içerler bendende giderler.asla yormazlar kendilerini .
benim işim 1 saat uzaklıkta hergün 2 saat yollardayım oğlum ben gelene kadar aç bekleyeemz eşim bazen yedirir bazen ekmek arası yedirir.evde yemek yaparım eşim ısıtmak istemez.kaynanamda biliyor bu durumu.bir gün telefon edipte bizi çağırmaz yemeğe tamam ben gelene kadar torununu çağırsın.yaşlı olsa anlarım evde karı kocalar işi yoğun değil.görümcem desen oda karı koca çocukları uzakta okuldalar.beni bir cumartesi çağırmazlar oğlum yaramazmış diye.
benimoğlm dolmayı çok sever teadüfen eşimle oğlum ben işten gelene kadar orayı uğramışlar.çocuk bir güzel yemiş.eşim yemiş.eşim evde yemek olmadığınıda annesine söylemiş.yani ben gelince açım sonuçta insan gelinine koymazmı bir tabak?torunun dolma sevdiğini biiliyorsun yaptığın zaman davet etsene?
haksızmıyım?ben yapıp çağırsam kayınabama bile tabak hazırlarım
insanlar her zaman ince düşünemiyorlar maalesef.
ya da düşünmek işlerine gelmiyor
bir de şunu anlayamadım.
ramazanda doğum yaptım dediğine göre
oğlun sanırım en fazla 3-3,5 aylık.
dolma vermek doğru mu? yoksa geçen ramazandan mı bahsetmiştin:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?