Ne düşünmelimiyim

TALEM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
188
1
118
Adana
Çalışan bir anneyim.hamilelikte çok rahatsızlandım.ramazan ayında doğum yaptım.tehlikeli bir hamilelik geçirdim.kayınvalidem ve görümcem 1 tabak yemek getirmiş değiller.misafir olarakta fazla gitmem.çünkü gidersin onlara mutlaka yürüyüşe gideerler.onlar için çok önemli bir gün gitmezlerse ölürler.haliyle gidemiyorsun.ama ana kız gelirler mantı köfte neyse hazırlamış olurum yerler içerler bendende giderler.asla yormazlar kendilerini .
benim işim 1 saat uzaklıkta hergün 2 saat yollardayım oğlum ben gelene kadar aç bekleyeemz eşim bazen yedirir bazen ekmek arası yedirir.evde yemek yaparım eşim ısıtmak istemez.kaynanamda biliyor bu durumu.bir gün telefon edipte bizi çağırmaz yemeğe tamam ben gelene kadar torununu çağırsın.yaşlı olsa anlarım evde karı kocalar işi yoğun değil.görümcem desen oda karı koca çocukları uzakta okuldalar.beni bir cumartesi çağırmazlar oğlum yaramazmış diye.
benimoğlm dolmayı çok sever teadüfen eşimle oğlum ben işten gelene kadar orayı uğramışlar.çocuk bir güzel yemiş.eşim yemiş.eşim evde yemek olmadığınıda annesine söylemiş.yani ben gelince açım sonuçta insan gelinine koymazmı bir tabak?torunun dolma sevdiğini biiliyorsun yaptığın zaman davet etsene?

haksızmıyım?ben yapıp çağırsam kayınabama bile tabak hazırlarım

Düşünememiş canım demek ki, kimi insanlar ince düşünemezler işin içinde art niyet belki yokturdur kalkıp neden kendin bir tabak alıp yemeyi denemiyorsun ? sonuçta orası senin eşinin ailesi el değilsin ki..Ben kayınvalidemlere gittiğimde börek yapsa ya da herhangi bir yemek oğlum bunu çok sever diyerek başlar söze oğluma yaptım diyede bitirir sözü zira artık alıştığım için hiç lafının tersine düzüne bakmadan alıp yiyorum..Benim kimse önüme koysun diye beklemiyorum..Bu saatten sonra kimseyi değiştiremezsiniz..dolmayı önünüze beklemek yerine neden kendiniz tabağınıza koyup afiyetle yemiyorsunuz ?

Son düzenleme:
Malesef herkes aynı fıtrata sahip olamıyor.

Anladığım kadarıyla siz ilişkilerinizde hep verici olan tarafsınız.İyi niyetle yaklaşıyorsunuz.Ama karşınızdakilerin doğasında bu yok ve üzülüyorsunuz.

Kırılgan bir yapıya sahipsiniz muhtemelende.Ama herkesi olduğu gibi kabullenmemiz gerekiyor.Ne yazık ki değiştiremiyoruz.

Kayınvalideniz ve görümceniz düşüncesizlik yapıyor olabilirler ama siz sakın iyi niyetinizden vazgeçmeyin.

Çünkü gerçek niyetleri bilen sadece ALLAH'tır.

Çalışan bir anneyim.hamilelikte çok rahatsızlandım.ramazan ayında doğum yaptım.tehlikeli bir hamilelik geçirdim.kayınvalidem ve görümcem 1 tabak yemek getirmiş değiller.misafir olarakta fazla gitmem.çünkü gidersin onlara mutlaka yürüyüşe gideerler.onlar için çok önemli bir gün gitmezlerse ölürler.haliyle gidemiyorsun.ama ana kız gelirler mantı köfte neyse hazırlamış olurum yerler içerler bendende giderler.asla yormazlar kendilerini .
benim işim 1 saat uzaklıkta hergün 2 saat yollardayım oğlum ben gelene kadar aç bekleyeemz eşim bazen yedirir bazen ekmek arası yedirir.evde yemek yaparım eşim ısıtmak istemez.kaynanamda biliyor bu durumu.bir gün telefon edipte bizi çağırmaz yemeğe tamam ben gelene kadar torununu çağırsın.yaşlı olsa anlarım evde karı kocalar işi yoğun değil.görümcem desen oda karı koca çocukları uzakta okuldalar.beni bir cumartesi çağırmazlar oğlum yaramazmış diye.
benimoğlm dolmayı çok sever teadüfen eşimle oğlum ben işten gelene kadar orayı uğramışlar.çocuk bir güzel yemiş.eşim yemiş.eşim evde yemek olmadığınıda annesine söylemiş.yani ben gelince açım sonuçta insan gelinine koymazmı bir tabak?torunun dolma sevdiğini biiliyorsun yaptığın zaman davet etsene?

Ne düşünmelisiniz?
Kayınvalidenizin sizi yemeğe çağırmak ya da kendi yemeğini sizle paylaşmak istemediğini düşünebilirsiniz mesela.
Şahsi fikrim; bir tabak yemek için yüzgöz olmayın.

Düşünememiş canım demek ki, kimi insanlar ince düşünemezler işin içinde art niyet belki yokturdur kalkıp neden kendin bir tabak alıp yemeyi denemiyorsun ? sonuçta orası senin eşinin ailesi el değilsin ki..Ben kayınvalidemlere gittiğimde börek yapsa ya da herhangi bir yemek oğlum bunu çok sever diyerek başlar söze oğluma yaptım diyede bitirir sözü zira artık alıştığım için hiç lafının tersine düzüne bakmadan alıp yiyorum..Benim kimse önüme koysun diye beklemiyorum..Bu saatten sonra kimseyi değiştiremezsiniz..dolmayı önünüze beklemek yerine neden kendiniz tabağınıza koyup afiyetle yemiyorsunuz ?

maalesef ben yoktum orada .1 saate evde oluyorum.ben zaten orada olsam herkese ben hazırlıyorum.

ince düşünceli olmayabilir.. ondandır belki.. art niyet olsa, torununa oğluna düşkün olur, size ayrım yapar..

herkes ince düşünceli, nazik olamayabiliyor.. olduğu gibi kabul etmek lazım..

tama çok ince düşünmediği için kızamıyorum.ama eltimde kursa gidiyor.kaynımda öğle arası dışarda yiyiyor.onun hanımı evde değil diye öğle araları telefon açıp çağırıyor oğlunu.eltim benden büyük ama yemeği çok beceremiyor diye onları yemeğe çağırdığını tesadüfen öğrendim.
ona senede 1 gidiyorlarsa bana 100 geliyorlar.beceriyorum diye böyle mi olması gerekiyor

Totale canım ben 6. seneyi devirdim evliliğimde değiştiremeyeğimi anladım, baktım değişmiyorlar ben onlara uydum..Yapacak birşey yok mecburen uyum sağlamak zorundasınız..Her aile yapısı aynı değildir maalesef. ALLAH daha büyük dertler vermesin tek derdiniz bu olsun..O sizi davet etmiyorsa inin aşağı alın tabağınızı elinize koyun yiyin, önünüze gelmesini beklemeyin ya da bir davet ! Çünkü artık sizde o evin bir ferdisiniz nasıl ki görümceniz annesine ''bir tabak dolma alabilir miyim ? '' demiyorsa sizde demeyin, koyun ve yiyin :9: Ben öyle ediyorum,sorma gereği bile duymuyorum..Hatta birgün kayınvalidem oğlu için yemek hazırlamış ben yerken gördü ve dedi ki ; '' Aaaa bunu oğlum çok severdi '' dedim ki ben de seviyorum ve senin bir evladında ben sayılırım ha o yemiş ha ben :9: güldü birşey demedi..

burada okuduğum konularda

çoğu arkadaş kaynanasından uzaklaşma derdinde...

evlerine gelmelerini,istemiyorlar hatta kaynana evine gitmek istemiyorlar,yemek yapıp çağırmalarından

şikayetçi..sende tam tersi şeylerden şikayetçisin....yapmıyorlarsa yapmasınlar..

niye dert ediyorsun..çalıştığım zamanlar kimseden kimseye fayda olmadığını

bizzat yaşadım..olması da gerekmiyor zaten...

takılmana değmez diyorum..

Benim kaynanam ile çok kırgınlıklarım oldu ama yinede balık pişirdiğimde veya zahmetli yemek yaptığımda çağırırım oda bizi herşeyini paylaşır geçen gitmiş kızıma yatak örtüsü takımı almış ikisi kızımla örtüyü yatağa geçirdiler kaynanan çok bencilmiş karekter mesele bazı insanların kalbi katı veya çok eziyet çekmemiş tabi sende bir beklenti içindesin belki kızı senin hakkında ileri geri konuşuyor

canım ben calışmıyorum, kayınvalidem de yok , ama tıpkı senın anlattıgın gıbı bı kayınpeder ve gorumcem var.
şahsen ben cok resmiyim hepsiyle. bana gelemezler pek. kızımın dogum gunu ıcın pasta kestık aile arasında mesela ozaman eşim cagırdı oyle geldıler. hepmi böyleydik ??? hayır tabiki. bende aynı senın gıbı herseyı yapıp onlerıne koyardım. ama onlara gıdınce senınkılerın aynı muamelesı işte.... ben hamılelıgımde ilk 3 ay 17 kılo verdım, 9 ay kustum hep. yemek yapamadım hıc. hele soğan ve kıymalı asssslaaaa...
cok riskli bı hamılelık gecırdım. elimi hıc bıseye surmezdım. onlara gıdınce de kendı evımde de. hamılelıgımın risklerini biliyorlardı ve ona ragmen bı dunya laf ettiler, yok yemek yapmıosun elini bişeye surmuosun die. bende muhattap olmuorum daha. geldiklerinde de sadece 1 dilim pasta ve cay verdım o kadar.. neyse cok konustum

bunlar düşüncesiz insanlar yada sıze kastları var. kimseyle bi tabak yemek ıcın yuzgoz olma. hıc kımse değişmio. sen ağır ol boşver. hanımlıgını bozma.. buyuk ıhtımal hatta kesin anlamıcaklar onlar ama olsun. sende azıcık mesafenı bil derim. tabi eşinle de aranda problem yaratmıcak duzeyde. sonucta önemli olan eşin. bunlara eşin için katlanıosun zaten.

Ne düşünmelisiniz?
Kayınvalidenizin sizi yemeğe çağırmak ya da kendi yemeğini sizle paylaşmak istemediğini düşünebilirsiniz mesela.
Şahsi fikrim; bir tabak yemek için yüzgöz olmayın.

olay bir tabak yemek değil.ben zaten sağlıklı olduğum sürece sofrayı donatırım.onların düşüncesine kızıyorum.bu gelin nasıl biz nasılız diye düşünememelerine .zoruma o gidiyor. kendilerini yormuyorlar.komşum bile yapsa bir tabak yollarken düşünürken onların rahat olmaları.yoksa bir şey değil.

bak bi tabak yemek vermiyo ama bana geldiklerinde ben yediriyorum içiriyorum demişsin
muameleye göre muamele et
sana değer vermeyene değer verici hareketlerde bulunursan haliyle yaptığına devam edecek onlar
o vermiyorsa kalk kendin al bi tabak yemeği olayına da katılmıyorum
teklif olmadan asla kaynanamın evinde herhangi bişeye tenezzül etmem

sana nasıl davranıyorsa, aynısı gösterecekdin davranışınla
fazlasını yapıpta tepene çıkarma kaynananı

Mesafe koymak istiyorlarsa siz bu mesafeyi kısaltmak için çabalamayın.
Bu saatten sonra insanlığı öğretemeyeceğinize göre..
Beklentilirenizi en aza indirin.
Hatta birşey beklemeyin.
Ki gücenip üzülmeyin.

olay bir tabak yemek değil.ben zaten sağlıklı olduğum sürece sofrayı donatırım.onların düşüncesine kızıyorum.bu gelin nasıl biz nasılız diye düşünememelerine .zoruma o gidiyor. kendilerini yormuyorlar.komşum bile yapsa bir tabak yollarken düşünürken onların rahat olmaları.yoksa bir şey değil.

Peki siz kendi kendinize böyle kızınca onlar değişecek mi sizce?
Ya alın karşınıza her ikisini açık açık rahatsızlığınızı belirtin ya da bırakın ne halleri varsa görsünler.
Onlar gelince de sofrayı donatmak yerine ben olsam hazır pizza,pide sipariş ederdim.
Zaten işte yorulmuşum,misafire yemek hazırlıcem yine yorulcem. Eeee onlardan da karşılığını alamıyorum zaten der hazır yemek koyardım.

insanlar her zaman ince düşünemiyorlar maalesef.
ya da düşünmek işlerine gelmiyor

bir de şunu anlayamadım.
ramazanda doğum yaptım dediğine göre
oğlun sanırım en fazla 3-3,5 aylık.
dolma vermek doğru mu? yoksa geçen ramazandan mı bahsetmiştin:26:

Son düzenleme:
Ben anlayamıyorum bu mantığı. Madem onların tavrından rahatsızsınız, siz de onlara o kadar ikramda bulunmayın. Onlar nasıl davranıyorsa siz de öyle davranın. "Ben onları mantı börekle ağırlıyorum onlar ağırlamıyor" demek yerine siz onlar geldiğinde kendinizi o kadar yormayan şekilde ağırlayın madem.
Derdiniz bu olsun yani.

Aslında sen yemek derdinde değil değer verilmesini istiyorsun onları bu şekilde kabul et yoksa hep üzülen hep sen olacaksın

insanlar her zaman ince düşünemiyorlar maalesef.
ya da düşünmek işlerine gelmiyor

bir de şunu anlayamadım.
ramazanda doğum yaptım dediğine göre
oğlun sanırım en fazla 3-3,5 aylık.
dolma vermek doğru mu? yoksa geçen ramazandan mı bahsetmiştin:26:

eşimle oğlum uğramış cümlesi bende eski ramazanlardan birinde doğum yaptığı düşüncesini uynadırdı canimm...
ben değiştiremeyeceğim şeyleri takmamanın mantıklı olduğunu düşünüyorum...
vermesinler, düşünmesinler...boşverin...
herkes aynı inceliğe sahip olacak diye bir şart yok...

Back
X