• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne düşünmem gerek bilmiyorum...

mart2203

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
16
3
38
Merhabalar;
Benim sürekli düşünüp kendimi sıktığım bir konu var.. 22 yaşındayım ve Çok güzel bir ilişkim var aslında 1 yıl bitti bile bi kaç gün önce.. Ama bir sorun var erkek arkadaşımın çocukluktan gelen yakın bir kız arkadaşı var ve ben hayatında olmadan önce genelde hep beraber vakit geçirdikleri bir kız..biz ne zaman buluşsak illa msjına denk geliyordum. attığı mesajda ohh kocamla pazar keyfi gibi msj atıyordu. bizim gezdiğimizi söyleyince kıskandığını dile getiriyordu. Erkek arkadaşım bana doğum günü sürprizi yaptığında arkadaş grubundan olduğu için o kız da geldi. ve benim yanımda sanki ben yokmuşum gibi erkek arkadaşıma çok samimi davrandı ve onun yanındaki sandalyeye oturdu başka boş yer varken.. Sonra sevgilimin telefonunu aldı karıştıracakmıydı bılmıyorum ama benle goz goze geldıgı gıbı bıraktı telefonu yerıne. Doğum günümden sonra sevgilime bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim o da biraz zaman istedi tmm dedim.. ama sonra dayanamadım biran önce ne yapıcaksa yapmasını söledim. kavga ettik ve o da o sinirle gidip çocukluk arkadaşına benım o davranıştan rahatsız olduğumu söyleyerek olayı kapatmaya çalıştı. Bence böyle yapması doğru değildi. Daha farkli bir dille konuşabilirdi. Zaten hemen kızda böyle birşeyi benden nasıl bekler ben evliyim falan demiş. Ki kız 5 ay içinde kendinden 10 yaş büyük adamla evlendi kendi daha 22 yaşında. (Bana bir gün o kıza oturmaya gittiğimde kocasının her hafta sonu onu annesine bırakıp arkadaşlarıyla takıldığını pek dışarı çıkmadıklarını anlatmıştı. Hem kız biraz şımarık bir tarzda. Bir yere gidiyorsa bile veli olduğu halde tek başına gidiyor. Kocasıyla tanıştırmadı bile arkadaşlarını. Kocası bir şey diyor mu bilmiyorum ama her gece sabah kadar whatsapp ve facede takılıyor. Ney yaptığı beni ilgilendirmiyor ama evli olduğu halde böyle olması garibime gidiyor) Neyse o olaydan sonra kız bi kaç kez mesaj attı yine sevgilime bir şeyler satıyormuş onları söylemek için. sonra sevgilimin abisinin düğünü vardi ailesiyle tanıştığım için bende o düğüne gittim. o kızda geldi diğer arkadaş grubuyla ama yine kocası yoktu yanında ve bana soğuk davrandı haliyle bende zaten bana göre yanlış yapan o sonuçta o da kocasına öyle davranılmasını istemezdi bi kadın olarak. O günden sonra sevgilimin söylediğine göre hiç konuşmamışlar. Çünkü söz vermişti konuşurlarsa söylicekti. Ama ben hep acaba konuşuyorlar mı diye şüphelenip arada üstüne gittim. haliyle arada hep o kız yüzünden tartıştık hatta ne zaman güzel bi an olsa illa o büyü bozuluyordu o kız sayesinde..Şimdi geçen gece sevgilime mesaj attı eşiyle boşanıyorlarmış daha 5-6 aylık evlilerdi. Adam yıllarca yalnız yaşadığı için alışamamış evliliğe onun anlatmasına göre istemiyormuş. Aralarında başka ne sorunlar vardı bilmiyorum. Ama şimdi benim tek endişem o kız yine sevgilime yakın olucak diye korkuyorum. eskiden hep paylaşırlarmış dertlerini falan yedikleri içtikleri ayrı gitmezmiş. O kız mesaj attı dıye yıne kavga ettik. sevgilim bu konuda endişelenmemem gerektiğini o kızın hayatımızda olsa da hep mesafeli olucağını söyledi.buluşup konuşmak isterse beraber gideceğimizi söyledi. Biz artık büyüdük herkesin farklı hayatı var sen benim hayatımdasın seni ailemle tanıştırdım hatta bütün akrabalarımla tanıştırdım herkes seni gelinden öte kızı gibi seviyor. ciddi olduğumuz belli olsun diye yıldönümümüzde de tektaş almış hediye. Belki endişen yersiz diyeceksiniz bana ama yinede endişelenmeden duramıyorum şimdi o kız yine bizim bulunduğumuz ortamlara gelicek belki yine yakın olucak sevgilime hatta şuan morale ihtiyacı olduğu için istediği zaman mesaj atıcak buluşmak isticek. Aklımda hep ne olacak sorusu var. Allah nasip ederde biz evlenirsek o kız evlenmezse bidaha yine hayatımızda olucak ve bu beni hep tedirgin edicek. sanki sevdiğim adamı o kızla paylaşıyormuş gibi. Aslında en çok endişelenmemin sebebi sevgilimin eski kız arkadaşlarını bu kız yüzünden bırakmış olması o kızlarda çocukluk arkadaşına yakın dıye kıskandıkları için hep arkadaşını seçmiş. Bu yüzden korkuyorum.. Bana akıl verirseniz sevinirim.. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Cok uzun ve paragraflara bolmediginiz icin zorlandim ama hepsini okudum.

Pat diye evlenip kut diye bosanan bu kiz daima hayatinizda olacak.

Size kendi sevgililerini yakin arkadaslarindan bahsedenler, erkek arkadasinizi sikmamanizi, aklina bunlari sokmamanizi soyleyenler olacak.

Oysa bunu icin artik cok gec, bu konuda yuz goz olmussunuz ve sevgiliniz o kizin masumiyetine laf soyletmiyor, soyletmeyecek.

Ben bundan sonra olacaklara onun yuzunden daha evvel sayisiz keteler tartismaniza istinaden olumlu bakamiyorum.

Kendisi evliyken sevgilinizden kopamayan kizin siz evlendiginizde kopacagini hic sanmiyorum.

İnsan neden evlenir, huzurlu mutlu olmak icin.

Siz bu durumda huzurlu olabilecek misiniz ya da erkek arkadasinizi buna katlanacak kadar seviyor musunuz, bunu dusunup ona gore hareket etmek gerek.

Ben anlayamıyorum bu kadar çok samimi kız erkek arkadaşlığını ve yaşlarda küçük degil hatta bayan evli...kızın tavırları çok yanlış bende pek guvenemedim..benim esininde bacım diye hitap ettiği bi kız vardı bekarkende kizi biliyordum ama evlendik kız gece vakti Msj atıyor bişey soruyorfalan esim bu konularda hassasiyetini bildiği için Msj attı sen benim bacimsin ama esim rahatsız ki sende bayansim yanlış anlma eşimi yazdı..tam suan ne yazdı hatirlayamiyrm gerçi...neyse kız yine devam etti Msj atmaya bir sabah esim ise giderken çileden çıktım bağırdım çağırdım aldım teli kıza Msj attım...uygun güzel bi dille altada kendi numaramı yazdım yolladım..o gün bu gündür artık kız Msj atmıyor

Elinden bir şey geleceğini sanmıyorum. En baştan yanlış adımlar atmışsın zaten. Bu saatten sonra toparlanmaz bu iş.

Evlenseniz de o kız sevgilinin hayatında olmaya devam edecek. En ufak bir tartışmanızda soluğu dertleşmek için onun yanında alacak. Bu durum kavgalarınızın daha da büyümesine ve şiddetlenmesine neden olacak.

Aldatma gibi bir durum olacağını sanmıyorum ama senin kıskançlığın aranızda problem yaratacak muhakkak. Çocukluğundan beri hayatında olan birinden bahsediyoruz. Bu iki insan birlikte olmak isteselerdi çoktan olurlardı zaten, siz mevzuya dahil olmazdınız bile. Çok dert edilecek bir şey yokmuş ama olay büyümüş olan olmuş.

Bir de kız hakkında söylediğiniz şeyler hiç hoşuma gitmedi. Yok 5 ayda evlenmiş 6 ayda boşanmış, kocası on yaş büyükmüş, şımarıkmış falan filan gibi detaylara çok gerek yoktu bence. Alttan alttan hakaret etmişsiniz kıza.

Kıskanmakta çok haklısın aynı şey benim başıma geldi ve o kız tercih edildi.. Kesinlikle erkek arkadaşını ondan uzak tutmalısın diye düşünüyorum yoksa hep üzülen sen olursun bu kadar yakın olmalarının bi anlamı yok şimdi boşanıyo diye daha rahat hareket eder bi an önce ondan kurtulmaya bak canım.

Evli olanların facebook wattsap giriş saatleri mi var ? Bu ahlaksızlıksa Bekarlar da yapmasın . Yok değilse bunu neden söylüyorsunuz. Çok çok yakın her seyimi paylaştığım dostumun hayatına sizin gibi biri girdi . Sizin gibi anlamsizca beni kıskandı hatta sevgilisine ve bana bunu yakistirmasi sabahlara kadar facede durma durumundan daha ahlaksız . Lanet olsun dedim dostumla tüm bağımı kestim. Allaha havale ediyorum.

Kızın konumunda bulundum (evlilik dışında). Kız sevgilinizin değer verdiği yakın arkadaşı olduğu sürece siz yok yere kıskanıp ortamı geren ve tadınızı kaçıran kişi olacaksınız.

Ben, benim arkadaşımın benim hakkımda ileri geri konuşan sevgilisine rest çektiğini bilirim. Demem o ki eğer sevgiliniz için gerçekten önemli biriyse bu kız, kıskançlığınızı içinizde yaşayın, ilişkinize yansıtmayın.

Evli olanların facebook wattsap giriş saatleri mi var ? Bu ahlaksızlıksa Bekarlar da yapmasın . Yok değilse bunu neden söylüyorsunuz. Çok çok yakın her seyimi paylaştığım dostumun hayatına sizin gibi biri girdi . Sizin gibi anlamsizca beni kıskandı hatta sevgilisine ve bana bunu yakistirmasi sabahlara kadar facede durma durumundan daha ahlaksız . Lanet olsun dedim dostumla tüm bağımı kestim. Allaha havale ediyorum.

Bir kadınla bir erkeğin arkadaşlığının illa yatakta biteceği düşüncesi hakim oldukça maalesef "kızla erkek arkadaş olmaz!!!" felsefesi olacak.

Bir kadınla bir erkeğin arkadaşlığının illa yatakta biteceği düşüncesi hakim oldukça maalesef "kızla erkek arkadaş olmaz!!!" felsefesi olacak.
Sevgili olacak olsam yıllardır zaten olurdum. Bunu düşünen insanın zihniyeti pis ya gerçekten. Benim de sevgililerim oldu asla ne onlara ne kendime böyle düşünceleri yakistirmadim. Dünyada bir tek benim sevgilim yoktu farkindaydim. Biz arkadaşımla o kadar çok şey paylaştık ki alsın başına çalsin erkeğini ya. Herkes düşman herkes milletin sevgilisini ayartma peşinde sanki

Aslında en çok endişelenmemin sebebi sevgilimin eski kız arkadaşlarını bu kız yüzünden bırakmış olması o kızlarda çocukluk arkadaşına yakın dıye kıskandıkları için hep arkadaşını seçmiş. Bu yüzden korkuyorum..

Ben bu cumleye takildim sekerim, bu adam bu kizi tum sevgililerinden daha cok seviyor. Kiz da ondan hoslaniyor, neden bu kizla degil sizinle sevgili ben de bunu cozemedim. Sevgilinizin bu kizdan hoslaniyor kesinlikle, hatta bilmeden icten ice asik da olabilir. Size kafani takma vs vs demis, lakin size ondan daha cok deger verseydi, sizi uzmemek icin kizla arayi yavastan acardi, ama ben oyle bir durum goremedim. Bunlar birbirinden vazgecmeyecek gibi sekerim, benim anlamadigim nokta adamin en degerlileri listesinde 2.ci sirada olmayi neden kabul ediyorsunuz? Yerinizde olsam birakirdim ne halleri varsa gorsunler.

İşte ben böyle kızları anlamıyorum, anlayamıyorum. Sevgilisi varsa madem uzak duracaksın yani herkes yerini bilecek. Bir de evli ama hâlâ sorumluluğunu anlamamış.

Bence sizin iliskinizin pek hayırlı bir sonu olmaz.. Kiz hep çocuğun hayatinda olacak ve hep siz kiskanacaksiniz. Allah korusun belki de 5 ayda evlenip 6 ayda bosaniyor diye kinadiginiz kizin yerine gececeksiniz. Bu hayatta kimseyi kinama... Dünyanın binbir türlü hali var ve insanin basina ne gelecegi hic belli olmaz...

o kız diye bahsediyolarmış demek bizden:oops:

bende suanki sevgilimin en yakın arkadasydım , çok uzuuun yıllar cok fazla sey paylastık o benim sevgililerimi bilir ben onun hayatına giren kadınları

demem o ki sevgililer gelip gecerken bir de bakıyorsunuz, yanınızda sizin her halinizi gören ve herşeyinizle sizi seven bi adam var. onun hayatında baska kadınlar varken hiç böyle bişey düşünmemiştim sevgilinin arkadası düşünür mü onu bilemem ama ikimizin de hayatında kimse olmadığı bi zamanda biz farkettik ki bizden baska herkes gelip gecici:KK23:

bunu yazmamın sebebi neden kıskandığını ve uzak tutmak istediğini anlıyorum, ama çocukluk arkadası bosanırken ve muhtemelen cok kötü zamanlar gecirirken sen istemiyorsun diye yardımcı olmaması dinlememesi onun karakterini sana göstericek. Çünkü herşeye rağmen o benim arkadasım sen hayatımdaki kadınsın derse arkadasını zor gününde yalnız bırakıcak kadar karaktersiz olmazsa hayatının sonuna kadar o adamı bırakma derim . Eğer ki cocukluk arkadsının en kötü anında "yeni" bir kızın sözü için olmayacaksa senin düşündüklerini o da düşünüyor demektir.

Elbette sevgililerin yakın kız/erkek arkadaşları, dostları olur. Ama her şeyin bir usulü vardır. İnsan yakın arkadaşının sevgilisiyle vakit geçirmesini kıskanmaz, sevgilisinin yanında dostunun telefonunu kurcalamaz. Kızla biraraya gelirseniz ne sıcak ne de soğuk davran. Mesafeni koru. Sevgiline de bu konuda yorum yapma. Arkadaşını sana karşı koruması senin daha çok gücüne gider. Buna zemin hazırlama.

Aslında en çok endişelenmemin sebebi sevgilimin eski kız arkadaşlarını bu kız yüzünden bırakmış olması o kızlarda çocukluk arkadaşına yakın dıye kıskandıkları için hep arkadaşını seçmiş. Bu yüzden korkuyorum..

Ben bu cumleye takildim sekerim, bu adam bu kizi tum sevgililerinden daha cok seviyor. Kiz da ondan hoslaniyor, neden bu kizla degil sizinle sevgili ben de bunu cozemedim. Sevgilinizin bu kizdan hoslaniyor kesinlikle, hatta bilmeden icten ice asik da olabilir. Size kafani takma vs vs demis, lakin size ondan daha cok deger verseydi, sizi uzmemek icin kizla arayi yavastan acardi, ama ben oyle bir durum goremedim. Bunlar birbirinden vazgecmeyecek gibi sekerim, benim anlamadigim nokta adamin en degerlileri listesinde 2.ci sirada olmayi neden kabul ediyorsunuz? Yerinizde olsam birakirdim ne halleri varsa gorsunler.

Bir erkek bir kadına değer veriyorsa illa romantik anlamda mı olması lazım bunun?

Çok yakın arkadaşıdır, çok değerlidir, arkadaşından vazgeçmek istemiyordur. Kızların anlamsız kıskançlık yaptığını düşünüyordur.

Dost değerlidir. Dost insanın hayatında sevgilisinden önce de olur, sonra da olur. Benim sevgilim benim yüzümden dostundan vazgeçse gözümden düşer.

Bir erkek bir kadına değer veriyorsa illa romantik anlamda mı olması lazım bunun?

Çok yakın arkadaşıdır, çok değerlidir, arkadaşından vazgeçmek istemiyordur. Kızların anlamsız kıskançlık yaptığını düşünüyordur.

Dost değerlidir. Dost insanın hayatında sevgilisinden önce de olur, sonra da olur. Benim sevgilim benim yüzümden dostundan vazgeçse gözümden düşer.

Ben soylediklerinize katiliyorum, ben de candostum dediigm 3 erkek var ama hicbirinin sevgilisini kiskanmadim. Sevgilisini kiskandiginiz kisi arkadasiniz olmaz, hoslandiginiz adam olur. Arkadas olarak baktigim adama konu sahibesinin anlattigi sekilde davranmam.Bu arkadaslarimindan birinin benim ciin sevgilisinden vazgecmesi gibi bir durum soz konusu olmadi, ya da sevgilisi icin benden vazgecmesi gibi bir durum olmadi. Bence burda yersiz bir kiskanclik, yazik cocuga sevgilisinin kaprisleri yuzunden arkadasini kaybetti vs vs denecek bir drum yok, gayet garip bir durum var.

Ben soylediklerinize katiliyorum, ben de candostum dediigm 3 erkek var ama hicbirinin sevgilisini kiskanmadim. Sevgilisini kiskandiginiz kisi arkadasiniz olmaz, hoslandiginiz adam olur. Arkadas olarak baktigim adama konu sahibesinin anlattigi sekilde davranmam.Bu arkadaslarimindan birinin benim ciin sevgilisinden vazgecmesi gibi bir durum soz konusu olmadi, ya da sevgilisi icin benden vazgecmesi gibi bir durum olmadi. Bence burda yersiz bir kiskanclik, yazik cocuga sevgilisinin kaprisleri yuzunden arkadasini kaybetti vs vs denecek bir drum yok, gayet garip bir durum var.

Gerçekten kıskandığını nereden biliyoruz? Yani tek kriter konu sahibi ve sevgilisi gezdiklerini anlattığında kıskandım demesiyse bunu çoğumuz arkadaşlarımıza yapmıyor muyuz "kıskandım valla hıh" diye. Nazımızın geçtiği birine mi yapmayacağız?
Benim arkadaşım (ki sevgililerine benim için rest çekmişliği vardır), tatilden video yolladı. "Kıskandım, adi adam" dedim. Gerçekten sevgilisini mi kıskandım yani?

Ben konu sahibinin, kızla ilgili olan cümlelerinden yola çıkarak tabii, şu anda belki de gereksiz bir kıskançlık içinde olabileceğini düşünüyorum.

Gerçekten kıskandığını nereden biliyoruz? Yani tek kriter konu sahibi ve sevgilisi gezdiklerini anlattığında kıskandım demesiyse bunu çoğumuz arkadaşlarımıza yapmıyor muyuz "kıskandım valla hıh" diye. Nazımızın geçtiği birine mi yapmayacağız?
Benim arkadaşım (ki sevgililerine benim için rest çekmişliği vardır), tatilden video yolladı. "Kıskandım, adi adam" dedim. Gerçekten sevgilisini mi kıskandım yani?

Ben konu sahibinin, kızla ilgili olan cümlelerinden yola çıkarak tabii, şu anda belki de gereksiz bir kıskançlık içinde olabileceğini düşünüyorum.

Valla yazdiklarini okuyunca simdi ben de bilemedim sekerim hakli olabilirsin :) :) :) Herkesin arkadaslik iliskisi farkli tabi. Sen de hakliysan, ben de hakliysam bence konu sahibesi yanlis davranmis, adama da kiskanclik gosterip kendini kucuk dusurmus. Ben hakliysam, arkasina bakmadan kacmali, sen hakliysan kiskancligi birakmali :)

Back
X