• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne için boşanırsınız?

saçma bir soru olmu bence bu soru ..ne için boşanırsınız ? bunu kestirmek öyle kolaymı ..şimdi şunun için boşanırım dersiniz yarın o sebeplerden boşanamazsınız belki ..çünkü hayat yaşam şartları ne geitirir bilinmez ..bu konuda büyük konuşmak kesin kararlar vermek yanlış geliyor bana ..hiç kimse bir yuvanın bozulmasını istemez ama böyle şunun için bunun için boşanırım diye kesin bir yargıda bulunamam ..yere şartlara duruma göre değişir..bazen çok basit şeylerden bile insanlar boşanıyor belli olmuyorki ..olacağı olan oluyor işte ...

merhaba arkadaşlar

cevapları okudum.cevap yazan herkese çook çok teşekkür ederim.sanırım eşim tipik bir Türk erkeği.benimle aynı durumları yaşayan arkadaşlar çok.verilen cevaplardan kendimce öğrendiğim şeylerde oldu,katıldıklarım yada katılmadıklarımda oldu.ama şu bir gerçek ki evlilik çok zor..ve sanırım sıkıntının çoğunu bayanlar çekiyor.ne diyelim ki Allah beterinden korusun.Allah eşlerimize,çocuklarımıza sağlık sıhhat versin

Niçin boşanılır bilemem ama çocuk için evliliğini yürüten çocuğu için katlananları çok iyi anlıyorum evet çocuk için katlanılıyor sabrediliyor evladım için değer..

Aldatma yok, şiddet yok, içki yok, kumar yok. Ama ben eşimden boşandım. Başka olmayan şeyler yüzünden. ılgi yok, sevdiğini hissettirme yok, ailesine karşı ezdirmeme, ailesi ile yüz göz etmeme yok, benim sadece bir kadın değil, bir birey olduğumu görmek yok, iki kişilik hayyat zorlukları paylaşmak yok, sadece bir sorun olursa gün içinde beni aramak var, benim çözüm makamıyım ya... Ve benim biten sabrım var, kırılan gururum var, yaşamak istediğim hayatın bu olmadığını anlamam var. Ve geriye baktığımda gördüğüm yarım günde biten 9 yıllık bir evlilik var.

boshayallersmilealdatma,şiddet...sevgisizlik...bunların dışında çözülür diye düşünüyorum herşey...başıma gelmedi..inş da gelmez fikrim böyle...

boşanacak olsam o kadar çok sebep bulurum ki
bu tek taraflı değil eşime sorsalar saymakla bitiremez beni eminim
ama boşanmak için evlenilmez, her hali ile kabul edip daha sonra uygun olan yolu
göstererek değiştirmek, değişmektir evlilik...

şimdi boşanacak olsam ya islamı terkederse ya da ağır olacak ama vücudumdan para kazanmak isterse olur ancak
rabbim kader etmesin
herkesin hanesine huzur versin...

Aldatma yok, şiddet yok, içki yok, kumar yok. Ama ben eşimden boşandım. Başka olmayan şeyler yüzünden. İlgi yok, sevdiğini hissettirme yok, ailesine karşı ezdirmeme, ailesi ile yüz göz etmeme yok, benim sadece bir kadın değil, bir birey olduğumu görmek yok, iki kişilik hayyat zorlukları paylaşmak yok, sadece bir sorun olursa gün içinde beni aramak var, benim çözüm makamıyım ya... Ve benim biten sabrım var, kırılan gururum var, yaşamak istediğim hayatın bu olmadığını anlamam var. Ve geriye baktığımda gördüğüm yarım günde biten 9 yıllık bir evlilik var.

Arkadasima aynen katiliyorum,benim de evliligimde aldatılma olmadı,kumar sorunu ya da icki sorunu yoktu.Ama daha farklı bir sorun vardı ailesi...Beni ailesine karsı koruyamadi,sahip cikamadi aynen arkadasimin dedigi gibi gururum kırıldı,incindim,beni cok seven ve sevdigim insani anlayamaz oldu.Bir cok mucadele vererek gerceklestirdigimiz evliligimiz 1,5 yilda toz bulut oldu ve bitti...Sebepleri bilemezsin benim aklimda ne bosanmak vardi ne de sebep vardi.Ama sevdigin insani bir an da kaybedebiliyorsun,evlilik de hersey sebep ve bahane olabilir,bunun maalesef maddeleri olmuyor.Uzgunum ki evliligim ailesi nedeniyle bitti...

merhaba arkadaşlar

cevapları okudum.cevap yazan herkese çook çok teşekkür ederim.sanırım eşim tipik bir Türk erkeği.benimle aynı durumları yaşayan arkadaşlar çok.verilen cevaplardan kendimce öğrendiğim şeylerde oldu,katıldıklarım yada katılmadıklarımda oldu.ama şu bir gerçek ki evlilik çok zor..ve sanırım sıkıntının çoğunu bayanlar çekiyor.ne diyelim ki Allah beterinden korusun.Allah eşlerimize,çocuklarımıza sağlık sıhhat versin

bence de erkeklerin çoğu aynen anlattığınız gibi. ben de eşimin çok anlayışlı-merhametli-dünyanın en romantik erkeklerinden biri olduğunu düşünürdüm evlenmeden önce. yine merhametlidir, kıyamaz bana ama bi yandan da benim ondan çok önde olmamı istemez. bunu direkt söylemez ama ben hissediyorum. kendisi işinde iyi mevki sahibi birisi. ben de iyi bi mesleğe sahibim ve iyi bi işyerinde çalışıyorum. bana arada bir "neredeyse bana yaklaşıyor maaşın. çalışma saatine ve işinin yoğunluğuna göre benden fazla bile kazanıyorsun nerdeyse"deyip duruyor. oturup bunu hesaplamış sanırım. yani ondan fazla kazanmama katlanamaz muhtemelen. türk erkeklerinin çoğunda hep bir adım önde olma isteği var maalesef. hatta kendilerinin, eşleri tarafından bir adım önde olduklarının hissettirilmesiyle göklere çıkarlar. kendi ayakları üzerinde duran bi kadın isteseler bile yine de biraz önde olmak istiyorlar.

yontulmak dersek evet biraz yontulmayı da bekliyor erkekler. benim eşim de bana daha evlenmeden önce "her erkek karısı tarafından yontulmayı bekler, çünkü erkekler biraz öküzdür"demişti açık açık. bence siz de ona gücünüzü hissettirin biraz. böylece size olan saygısı artacaktır. sizin de bir birey olduğunuzu hissedebilir o zaman belki. siz olmadan bir "hiç"olabileceğini hissettirebilirsiniz. kendinize güvenin. kendinizi çok işe yaramaz biri gibi hissetmeyin lütfen.

hayatta hiçbir zaman büyük konuşmamak lazım , ben de büyük söylemiyorum ama benim olası boşanma sebeblerim
1. bana maddi ya da manevi kazık atılması
2.aldatma
3. el kaldırılması...
olurdu...

büyük konuşmuyayım aldatılmak ve şiddet oldumu boşanırdım galiba bide konu sahibinin yazdığı gibi eşin ilgisinin olmaması zaten evlilikte sevginin azalmasına sebeptir ozamanda evlilik çekilmez hale gelir

Back
X