• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne İçin Yaşıyoruz?

Her seyi kafana takarsan mutlu olamazsin.

Formul 1: Isteyeceksin ama takmayacaksin.
Formul 2: Calisacaksin ama hirs yapmayacaksin.
Formul 3: Imreneceksin ama kiskanmayacaksin.
Formul 4: Cogu isteyeceksin ama azla yetinmeyi bileceksin.
Formul 5: Vereceksin ama almayacaksin.
Formul 6: Sukretmeyi bileceksin.

Boyle olmayi cok isterim keske yapabilsem ama benim karakterimdeki bir insan icin bunlari yapmak o kadar zor ki...
Yine de deneyeceğim cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin...

Bu derin insanların sıkıntısı sanırım :) yüzeysel insanlar için evlenmek ,para,çocuk ,kariyer vs hayat amacı sayılabiliyor..
Ben daha lisedeyken düşünürdüm niye varız hayat amacı ne yani diye..

Tabi dini inancını bilmiyorum çok fazlada bu konuları karıştırmayı doğru bulmuyorum ama bende dünyaya geliş amacımızın allaha kulluk olduğunu düşünenlerdenim..bedeni,çevreyi,insanları,hayvanları,doğayı,nefsimizi kısacası herşeyi korumak ek görevimiz ama bunun tam tersi şeklinde ilerliyoruz..

Şahsen banada dünya çok boş geliyo.yıllarca çalış üni oku yüksek lisans yap deli gibi çabala eeee? Ne için ölüp gidiyosun sonunda..bir bakıyosun ömrün geçmiş gitmiş ideallerle,çoluk çocukla.. Ama öldükten sonra hepsi yalan..

Ben de yaptıklarımla bu dünyada iz bırakanlardan,arkasından yaptıklarıyla konuşulanlardan olmayı istiyorum..ama bunu tam olarak diğer insanların istediği(para,şöhret,birinin karısı olmak vs) şeklimde değil bambaşka bir şekilde istiyorum :2:

"Şahsen banada dünya çok boş geliyo.yıllarca çalış üni oku yüksek lisans yap deli gibi çabala eeee? Ne için ölüp gidiyosun sonunda..bir bakıyosun ömrün geçmiş gitmiş ideallerle,çoluk çocukla.. Ama öldükten sonra hepsi yalan.."
iste aynen boyle düşünüyorum bende, hadi guzel yasasak hayattan zevk alsak bile yine birseyler eksik kaliyor , sadece yiyip icip neslimizi surdurmek icin var olmuş olamayiz değil mi?
Bende sizin dilediginiz gibi adimi duyurmayi cok isterdim, bir basarim bir projemle...
Istediginiz basariya ulasmaniz dilegiyle, tesekkur ederim yorumunuz icin..

Sadece islam değil bütün inançlar için geçerli.
İnanç insanın ruhuna çok iyi gelir.
bence inanıyorsun sadece vesveselere kendini çok kaptırmışsın,onlara teslim olmadığın ve kalbin onlardan rahatsız olduğu sürece inançlısın bence.
sen rabbime dua et ona sığın kendinden bile ona sığın eminim karşılığını alırsın
aynen oyle, inanc insanin ruhuna cok iyi geliyor. Ben de arastirabilecegim butun dinleri araştırmayi düşünüyorum suan zamanim olmadigi icin bunu ertelemis olsam da kesinlikle yapicam. Bence herkes yapmali bunu aslinda ben aileden oyle ogrenildigi oyle goruldugu icin bilmeden atastirmadan sorgulamadan körü körüne o dine mensup olmayi dogru bulmuyorum.
Ne kadar dogru yada yanlis bilmiyorum, sizede muhtemelen cok sacma gelecek ama su ara namaz kilmaya calisiyorum belki bi huzur gelir cok cocukca ama manevi biseyler hissetmeye çalışıyorum...bir parca bisey hissetsem okadar rahatliycam ki ama benim icin egilip kalkip dua okumaktan baksa bisey ifade etmiyor.. cok uzattim kusura bakmayin..

Suan meşgul olabilecegim tek sey derslerim buyuzden suara yapmaktan hoslandigim hicbiseyi yapamadigim icin agir bunalim icindeyim, sinav bitince eski halime dönmeyi umuyorum insallah gecer bu durumum yoksa bu arabesk dusuncelerle yasanmaz.. keske bi dine inanabilseydim ozaman gelecegimden neden burda oldugumdan emin olup guc alirdim ana be yazikki herhangi bir inancimda yok agnostik sayilirim...

O zaman anladığım kadarıyla seninki geçici bi durum. Yani stres zamanlarında ortaya çıkıyor diğer günlerde bastırabiliyorsun.
Bu arada inancını bilmeden yorum yapmıştım kusura bakma:26:

Sonuçta seni yaratan bir varlığın olduğuna inancın var şimdilik buna ad koymadan da ona yalvarabilirsin,ondan doğru olan neyse beni ona yaklaştır şeklinde isteklerde bulunabilirsin.
Din hangi açıdan mantıklı gelmiyor? İstersen bunu da özelden tartışabiliriz

aynen oyle, inanc insanin ruhuna cok iyi geliyor. Ben de arastirabilecegim butun dinleri araştırmayi düşünüyorum suan zamanim olmadigi icin bunu ertelemis olsam da kesinlikle yapicam. Bence herkes yapmali bunu aslinda ben aileden oyle ogrenildigi oyle goruldugu icin bilmeden atastirmadan sorgulamadan körü körüne o dine mensup olmayi dogru bulmuyorum.
Ne kadar dogru yada yanlis bilmiyorum, sizede muhtemelen cok sacma gelecek ama su ara namaz kilmaya calisiyorum belki bi huzur gelir cok cocukca ama manevi biseyler hissetmeye çalışıyorum...bir parca bisey hissetsem okadar rahatliycam ki ama benim icin egilip kalkip dua okumaktan baksa bisey ifade etmiyor.. cok uzattim kusura bakmayin..

Bence bütün dinler hakkında kendini sıfırla.
Ve sana tavsiyem derin bilgin olmadan anti islam sitelerine -hatta diğer dinler için de geçerli-böyle yerlerde takılma.
Canım çok şükür islam insanı sadece müslüman ya da kafir diye bölmemiş bir de munafıklık kavramı var. İşte işi glenekselliğe vurunca böyle bi durum ortya çıkıyor. Sonra müslüman doğdum şanslıyım derken aslında kafirlikten daha kötü konumda yani münafık oluyorsun.
Ayrıca kuran, atalarımızın dininden ayrılmayız diyenlere de karşı çıkmış ayetlerle buna kesinlikle karşı olduğnu belirtmiş.(Yani biz geleneksel islamı benimseyine ce bu grupta sayılıyoruz)
Yani islam aslında senin kafandaki şu düşünceye çok uyuyor.

Hayır bana saçma gelmior manevi boşluk var ve bir şekilde tatmin olmaya çalışıyorsun bunda kötü veya saçma bir durum yok.

Ama dediğim gibi bence inanç mutlaka gerekli bu kesinlikle bi ihtiyaç yani fıtratımızıda bu var

Son düzenleme:
Hayatta hicbisey bana zevk vermiyor hicbisey cazip gelmiyor, arkadaşlarımla vakit gecirmek disari cikmak gezmek istemiyorum hep evde olmak istiyorum ama evdende sıkılıyorum. Sadece abur cubur fast food yerken mutluyum. Ama cok kilo aldigim için ve saglik problemlerim cikmaya başladigi icin onlarida azaltmaya basladim en azindan 2 gündür herzamankinden az yiyorum..
Peki ne icin ? Niye saglikli olmam lazimki yada ince, guzel...?
Amacimiz hergun saatlerce calisip iyi bir universite kazanmak yada is hayatımızda iyi yerlere gelmek mi? Yada evlenip coluk cocuk sahibi olup neslini devam ettirmek mi?
Hicbiri bana cazip gelmiyor, ama ölmekte çözüm değil. Biz insanlar ne zavalli yaratiklariz...
Bu benim düşüncem, iyi aksamlar..

Sadece geçici bir dönem yaşıyorsun belli ki.Havalar güzelleşmeye başladı azıcık sosyalleşmeye bak.İstemeden de olsa sevdiğin arkadaşlarınla bir program yap bu sana iyi gelecektir.Dışarı çıktığında göreceksin ki ruhuna iyi gelecek

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence Çok fazla yorulduğun için bunalmışsın,hayattan bezmişsin ama şöyle düşün eğer geleceğini kurtarmazsan,içinde yaşama sevinci yoksa herşey daha kötü olur senin için hayat daha çekilmez olur.. inan bana hayat çok değerli insan şükretmeli haline çünkü yiyecek bir lokma ekmek bulamayan insanlar var.. Eğer hangi dine de inanırsan inan ama önce Allah'a İnan ona sığın inşşalah bir an atlatırsın bu sıkıntılı günlerini..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

allahin rizasini kazanmak icin dunyaya geldigimizi savunuyorum ben yoksa neden yasayalim, dunya cok ta guzel bir yer degil isin sonunda allah rizasi olmasa kendimi camdan atardim. ıntihar ederdim. Suan da universite sinavina hazirlaniyorum ve cok stresli bunlari neden cekiyim, dunyada her turlu pislik var ve hicbir sey garanti degil, sonucta herkes bir gun olecek, mantikli bir yasam amaci bulmazsak bosuna yasamis gibi bir sey olacagiz, olunce her seyimiz gidecek sonucta
sana kesinlikle katılıyorum canım. Insan ömrü bir sınavdan ibarettir. Esas olan allah rızası, gerisi yalan

Ileride kaybetmekten korkacağın şeyler olduğunda, çok sevdiğin şeyler veya kişiler olduğunda, çok emek verdiğin şeyleri elde ettiğinde, sorumluluğunu üstlendiğin şeyler olduğunda bunları düşünmeye çok az vaktin olacak. Bu yazdıklarım olmadığında niye yaşıyorum ben demen çok normal. Bu seni anormal yapmaz. Belki inançsız yapar ama hasta yapmaz. Her şey geçer, sen hayattaki güzellikleri görmeye çalış. Bir kere elde edebileceğimiz bir yaşam. Tadını çıkarmaya bak. Bugün var yarın yokuz.

Sende 18 yaşımı gördüm :) aynılarını senden daha küçükken yaptım. Ama ben sonuç alamadım. Aynen dediklerini diyordum ben de.

Back
X