Ne istediğimi bilmiyorum

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.967
133
Hayatımın dönüm noktasındayım, ama karar verip bir yöne doğru ilerleyemiyorum.

22 yaşındayım, üniversite mezunuyum. Öğretmenlik ya da akademik kariyere devam edebilirim, ama karar veremediğim için ikisine de hazırlık yapamıyorum. Hayatım başarılı geçti hep mezun olana dek. Ama şimdi kendimi gereksiz gibi hissediyorum, bir karar verip yön çizemediğim için anlamsız yaşıyorum. (En yakın arkadaşlarım ya evlendiler ya da akademik kariyer yapıyorlar ve bu beni çok etkiledi)

Sevgilim var, önceki konumdan bilenler olabilir, yabancı kendisi. Evlendiğimizde büyük ihtimal onun ülkesinde yaşayacağız, ilişkimizin başında buna cesaretliyken şu an inanılmaz korkuyorum. Nerede yaşayacağım belli olmadığı için iş meselesinde de çekimser davranıyorum ister istemez. Ama iş meselesinde daha çok tembelliğim söz konusu, yani hevesli bir şekilde amacımı çizemediğim için başlayamıyorum bir yerden. Normalde böyle değildim, amaçlarımı belirler, o yolda ilerlerdim. Şimdi tıkandım kaldım. Bir de evlenince mutlu olamam diye de korkuyorum, ne uğruna evleneceğim ki diye düşünmeye başladım. (Sevgilimle problemim yok, evliliğin kendisi beni korkutuyor mutsuz insanları gördükçe)

Bu konular bende inanılmaz sinir yaptı. Herkese kızıyorum, çabuk sinirleniyorum. Çok okuyan biriyken kitap okumayı dahi bıraktım, ne evlenen insan görmek istiyorum ne de mesleki açıdan birilerinin beni sıkıştırmasını, ne yapacaksın diye sormasını. Sevgilim çok uğraşıyor, amaçlar ve ideolojiler uğruna yaşanacağını düşündüğü için beni hangi kararı alırsam alayım destekleyeceğini, akademik kariyer ya da öğretmenlik ne olursa olsun istediğim şeyi yapmamı, çevremdekilerin etkisinde kalarak bir karar vermemem gerektiğini söylüyor. Ama o da bir yere kadar sabrediyor, dediğim gibi bir gün iyiysem ertesi gün çok ufak bir şeye parlıyorum onu da çileden çıkarıyorum.

İşin kötü yanı ailem de artık üzgün. Halime ses çıkarmıyorlar ama onları da evde mutsuz bir ortamda bıraktığımı düşünüyorum. Kimseyle görüşmek istemiyorum. Evlilikten de soğudum, yani genel olarak artık mutlu olamayacağımı, ne iş ne de evlilikte şanslı olamayacağımı düşünüyorum.

Ne yapıcam bilmiyorum...

Bence en uygun sey en sevdiginiz seyi secmek kimseleri dinlemeden.
Ama benim gorusum bu secimde yurtdisina gidiceginize hesaba katmak, benim fikrim bu.

Evet, bu da beni kısıtlıyor bir şekilde, kpssye hazırlanamıyorum doğal olarak, akademik kariyer desem iki sene burada kalıp kalmayacağım belli bile değil.. Yurtdışı olayını tamamen gözardı ettiğimde de bir sonuca varamıyorum, ne istediğimi bilmiyorum çünkü

Evet, bu da beni kısıtlıyor bir şekilde, kpssye hazırlanamıyorum doğal olarak, akademik kariyer desem iki sene burada kalıp kalmayacağım belli bile değil.. Yurtdışı olayını tamamen gözardı ettiğimde de bir sonuca varamıyorum, ne istediğimi bilmiyorum çünkü

eger gonlun ogretmenlikten yanaysa ogretmenligi ala yurtdisindada yurute bilirsiniz? bi sorun yokki bunda.
hangi ulkeye gidiceksin?

Su an duraksama donemi yasiyosunuz bir sure herseyseden uzaklasin mumkunse tatile falan cikin kafaniz karismis belliki sonra dusunup en dogru karari veirirsijiz umarim.

eger gonlun ogretmenlikten yanaysa ogretmenligi ala yurtdisindada yurute bilirsiniz? bi sorun yokki bunda.
hangi ulkeye gidiceksin?

Evet devam ettirebilirm ama hala karar veremedim, ya mutsuz olursam bu meslekte diyorum aptal bir korkaklık geldi bana her şeyde :110:

İçinden ne geliyorsa.. nerde ve nasıl mutlu olacağını düşünüyorsan o yolu seç.. Rabbim imkan, secenek vermiş.. Biz tercih edecez sadece..

Olduğu kadar. Olmadığı kader..

Su an duraksama donemi yasiyosunuz bir sure herseyseden uzaklasin mumkunse tatile falan cikin kafaniz karismis belliki sonra dusunup en dogru karari veirirsijiz umarim.

Aslında şu an bunu istiyorum, biraz bir yerlerde sakince kafamı dinlersem sanki mantıklı karar alabilirmişim gibi geliyor ama malesef bir yere gidemem şu an :KK43:

İçinden ne geliyorsa.. nerde ve nasıl mutlu olacağını düşünüyorsan o yolu seç.. Rabbim imkan, secenek vermiş.. Biz tercih edecez sadece..

Olduğu kadar. Olmadığı kader..

Haklısınız.. Ama öyle bir yerdeyim ki şu an, herkesin fikirlerinden de çok etkileniyorum..

Hayatımın dönüm noktasındayım, ama karar verip bir yöne doğru ilerleyemiyorum.

22 yaşındayım, üniversite mezunuyum. Öğretmenlik ya da akademik kariyere devam edebilirim, ama karar veremediğim için ikisine de hazırlık yapamıyorum. Hayatım başarılı geçti hep mezun olana dek. Ama şimdi kendimi gereksiz gibi hissediyorum, bir karar verip yön çizemediğim için anlamsız yaşıyorum. (En yakın arkadaşlarım ya evlendiler ya da akademik kariyer yapıyorlar ve bu beni çok etkiledi)

Sevgilim var, önceki konumdan bilenler olabilir, yabancı kendisi. Evlendiğimizde büyük ihtimal onun ülkesinde yaşayacağız, ilişkimizin başında buna cesaretliyken şu an inanılmaz korkuyorum. Nerede yaşayacağım belli olmadığı için iş meselesinde de çekimser davranıyorum ister istemez. Ama iş meselesinde daha çok tembelliğim söz konusu, yani hevesli bir şekilde amacımı çizemediğim için başlayamıyorum bir yerden. Normalde böyle değildim, amaçlarımı belirler, o yolda ilerlerdim. Şimdi tıkandım kaldım. Bir de evlenince mutlu olamam diye de korkuyorum, ne uğruna evleneceğim ki diye düşünmeye başladım. (Sevgilimle problemim yok, evliliğin kendisi beni korkutuyor mutsuz insanları gördükçe)

Bu konular bende inanılmaz sinir yaptı. Herkese kızıyorum, çabuk sinirleniyorum. Çok okuyan biriyken kitap okumayı dahi bıraktım, ne evlenen insan görmek istiyorum ne de mesleki açıdan birilerinin beni sıkıştırmasını, ne yapacaksın diye sormasını. Sevgilim çok uğraşıyor, amaçlar ve ideolojiler uğruna yaşanacağını düşündüğü için beni hangi kararı alırsam alayım destekleyeceğini, akademik kariyer ya da öğretmenlik ne olursa olsun istediğim şeyi yapmamı, çevremdekilerin etkisinde kalarak bir karar vermemem gerektiğini söylüyor. Ama o da bir yere kadar sabrediyor, dediğim gibi bir gün iyiysem ertesi gün çok ufak bir şeye parlıyorum onu da çileden çıkarıyorum.

İşin kötü yanı ailem de artık üzgün. Halime ses çıkarmıyorlar ama onları da evde mutsuz bir ortamda bıraktığımı düşünüyorum. Kimseyle görüşmek istemiyorum. Evlilikten de soğudum, yani genel olarak artık mutlu olamayacağımı, ne iş ne de evlilikte şanslı olamayacağımı düşünüyorum.

Ne yapıcam bilmiyorum...

öyle bir tablo çizmişsiniz ki
sanki sevgilinizi yeteri kadar sevmiyormuşsunuz gibi geldi bana
eğer öyleyse kararınızı tamamen kendiniz için verin

yok değil gerçekten seviyorsanız
o zaman hangi seçeneği yurtdışında devam ettirebilecekseniz, hangisi yurtdışında sizi zorlamadan iş sahibi olma imkanı verecekse onu araştırıp ona göre devam edin

şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim
bazen insanın istemsiz şekilde durgun dönemleri oluyor
yapmak istiyor yapamıyorsunuz
mesela benim zaman zaman birşeyler yaratmam gerekiyor
bir türlü oturamıyorum bilgisayar başına veya bilgisayar başında saatlerce oturup o konuyla ilgili hiçbirşey yapamıyorum, sürekli kafam dağılıyor
ben böyle dönemlerin Allah'tan olduğunu düşünüyorum
demek ki beklemenizde hayrınıza birşey var
yani bende hep böyle oldu, sonunda hep bir hayır çıktı
belki sizde de böyle olur
bu kadar bozmayın moralinizi Hoppa

öyle bir tablo çizmişsiniz ki
sanki sevgilinizi yeteri kadar sevmiyormuşsunuz gibi geldi bana
eğer öyleyse kararınızı tamamen kendiniz için verin

yok değil gerçekten seviyorsanız
o zaman hangi seçeneği yurtdışında devam ettirebilecekseniz, hangisi yurtdışında sizi zorlamadan iş sahibi olma imkanı verecekse onu araştırıp ona göre devam edin

şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim
bazen insanın istemsiz şekilde durgun dönemleri oluyor
yapmak istiyor yapamıyorsunuz
mesela benim zaman zaman birşeyler yaratmam gerekiyor
bir türlü oturamıyorum bilgisayar başına veya bilgisayar başında saatlerce oturup o konuyla ilgili hiçbirşey yapamıyorum, sürekli kafam dağılıyor
ben böyle dönemlerin Allah'tan olduğunu düşünüyorum
demek ki beklemenizde hayrınıza birşey var
yani bende hep böyle oldu, sonunda hep bir hayır çıktı
belki sizde de böyle olur
bu kadar bozmayın moralinizi Hoppa

Dediğiniz doğru.. Herkesin hayatında bazen iniş çıkış, ya da karar aşaması oluyor mutlaka.. İnşallah en mantıklı kararla çıkarım bu dönemden

Belirsizlik var. Cunku bilmedigin bir ülkede yasiyacaksin.
Yurtdisi öyle uzaktan güzel gelir insanin gözüne.. ama zordur.
Birkere dil ögrenmelisin sonra oranin kültürü vs.. birsürü sey.
E damat da ayni din den degilse daha da zorlasir durum.
Yani birsürü önemsenecek noktalar var. Ve bunu anliyorsundur durum ciddilestikce ..
O yüzden bu ruh halin.
Bence hemen atilma. Zamana yay bu evlilik isini...

Hakkinda hayirlisi olsun

Dediğiniz doğru.. Herkesin hayatında bazen iniş çıkış, ya da karar aşaması oluyor mutlaka.. İnşallah en mantıklı kararla çıkarım bu dönemden

çok klasik olacak ama :confused:
canım en mantıklı kararla değil
inşallah senin için en hayırlı kararla çıkarsın bu dönemden Hoppa

Belirsizlik var. Cunku bilmedigin bir ülkede yasiyacaksin.
Yurtdisi öyle uzaktan güzel gelir insanin gözüne.. ama zordur.
Birkere dil ögrenmelisin sonra oranin kültürü vs.. birsürü sey.
E damat da ayni din den degilse daha da zorlasir durum.
Yani birsürü önemsenecek noktalar var. Ve bunu anliyorsundur durum ciddilestikce ..
O yüzden bu ruh halin.
Bence hemen atilma. Zamana yay bu evlilik isini...

Hakkinda hayirlisi olsun

Canım ben daha önce gittim ülkesine, ama bir ülkeye gitmek ve yaşamak çok farklı şeyler tabi o yüzden dediğin gibi zor olacaktır..
Dinimiz aynı ve onun dilini konuşabiliyorum, o yüzden iş konusunda sıkıntım yok onun ülkesinde..
Ama ailem, arkadaşlarım, çevremden uzak olacağım tabi.. Burası zor, ama bunu bir şekilde kabulleniyorum,
Sonuçta birçok insan var Türkle evlense dahi gurbete giden, ya da başka şehire giden, hayat bu diyorum.. Nerde yiyecek rızkımız varsa oraya..

Ama ben tembel, amaçsız, güçsüz zayıf bir insan gibi oldum, canımı sıkıyor, silkelenmek istiyorum, inşallah başarabilirim en kısa zamanda

Back
X