• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne istediğimi nasıl bulurum?

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
181
130
53
Arkadaşlar iyi akşamlar

Ben 26 yaşındayım ve hala ne istediğimi bilmiyorum. Kafam o kadar karışık ki. Neye ilgi duyduğumu, neler yapabileceğimi kestiremiyorum.

Mesleğim vardı fakat başarılı olmadığım için ara vermek istiyorum. Tekrar sınava bile hazırlanırım ama ne uğruna?
Bu soruya cevap veremiyorum. Bir hedefi olan, o hedef için kendinden ödün veren insanlara imreniyorum.

Sizce ne yapmalıyım?
Böyle şeyler yaşayanlar oldu mu, ne yaptınız?

Bu konuda sana kendinden başka kimse yardım edemez..
Seni senden daha iyi tanimamizin imkanı yok ki...

Arkadaşlar iyi akşamlar

Ben 26 yaşındayım ve hala ne istediğimi bilmiyorum. Kafam o kadar karışık ki. Neye ilgi duyduğumu, neler yapabileceğimi kestiremiyorum.

Mesleğim vardı fakat başarılı olmadığım için ara vermek istiyorum. Tekrar sınava bile hazırlanırım ama ne uğruna?
Bu soruya cevap veremiyorum. Bir hedefi olan, o hedef için kendinden ödün veren insanlara imreniyorum.

Sizce ne yapmalıyım?
Tam açıklayıcı olmadı.

Artık mesleğimde ilerlemek istemiyorum ama neye ilgi duyduğumu da bilmiyorum. Diyorum ki kendimi çok iyi tanısam, seçeceğim meslekte mutlu olacağımı bilsem fedakarlık yapabilirim. Tekrar sınava hazırlanmak gibi.

Ama şu an hiçbir şeye karşı ilgim yok.

Arkadaşlar iyi akşamlar

Sizce ne yapmalıyım?
Meslek olarak bende lise sona kadar bilmiyordum hatta ilkokulda bile sınıf öğretmenlerimiz sorardı bize ne olmak istiyorsunuz diye herkes cevaplıyor tek tek hayalini ben bilmiyorum en sonunda hemşire dediği için çoğu kız arkadaşım bende öyle demiştim oysa ki en son istediğim meslek şuan hastaneyi sevmediğim için yoksa tüm meslekler kutsaldır :) Ama lise sonda bölüm araştırması yaparken karşıma Sivil Havacılık çıkmıştı ilgimi çekti gerçekten de bana göre bir meslek olacağını hissettim çünkü ben sürekli seyahat etmeyi, yeni yerler keşfetmeyi, yeni insanlar tanımayı seven biriyim hatta aşığım. Bana bu hayatta ilaç gibi gelir yola çıkıp farklı bir yerde bulunmak. Kabin Memurluğuna hazırlanıyorum hala olamadım o ayrı :DDD ama demek istediğim şu mutlaka yapmaktan zevk aldığın seni mutlu eden bir şey vardır bunun meslek olarak karşılığı var mı bunu düşünebilirsin birde şu konuda pişmanım keşke daha erken bölüm araştırması yapsaydım şuan bile '' aaaa böyle bir meslek mi varmış çok iyi '' diyebileceğim harika bölümler var keşke rehber hocalarımızın bu konuda katkıları olsa ama maalesef :)

Seçeceğiniz mesleğin mutluluk getireceği garanti değil. Seçtiğim ve uğruna yıllarca dirsek çürüttüğüm mesleğim bana mutluluk getirmedi. Başkalarına göre aniden, bana göre dayanabileceğim son noktada herşeyi bıraktım. Şu an seçmediğim, boşta kalmamak için başladığım mesleği yapıyorum ve çok mutluyum. Bu işler belli olmuyor yani. Fazla düşünmek miskinlik getiriyor. Yeni bir şeyleri denemeden bize uygun olup olmadığını veya mutlu olup olmayacağımızı bilemiyoruz. Biraz afaki yazdım ama sizi tanımadığım ve nelerden hoşlandığınızı/hoşlanmadığınızı/ yeteneklerinizi bilemediğim için diyebileceğim sadece bu kadar.

Illaki birseylere egiliminiz vardir. Bazen denemeden bilmek mumkun olmuyor. Biraz araştırma yapin, hangi meslekleri dusunuyorsaniz o meslekteki insanlardan bilgi alin, fikir isteyin. Insan hicbir sey yapmadan zaman geçirince icinde hic heves kalmiyor.

Arkadaşlar iyi akşamlar

Sizce ne yapmalıyım?
Aynı Bensiniz. Ben de 25 yaşındayım ben de bilmiyorum hala neyi sevip neyi sevmediğimi neye ilgi duyup duymadığını neye yeteneğim olup olmadığını iyi ders çalışabilirim o.
Şu anki meslegimi yapıyorum ama beni tatmin etmiyor. İlerlersem diyorum ilerletemiyorum.

İlkokul lisenin büyük eksikliği bence bu. Bizi doğru yonlendiremediler. Ne kadar çalışkan olursan o kadar iyiydin. Sanat spor desen hak getire hele aile de desteklemiyorsa gelişmen çok zor

İllaki vardır birşeyleri severek yaptığın alanlar,bunu keşfetmek için oturup yaz sevdiğin şeyleri hayallerini.Kendine değer ver motive edici şeyler izle ve oku..meyilli olduğun meslekleri araştır sor

Bir de şunu da söyliyim sonuca odaklanma istediğin hedefe hızla ilerle hergün yapman gerekenleri yap o yolda sonucun ne olacağı belli olmaz yeterki elimden geleni yap,süreçden zevk al kendine değer vermeyi unutma kahveni bile en sevdiğin fincanla iç

Ben biliyorum ama yönelemiyorum. Maddi sıkıntım olmasa çok rahat okurdum o bölümü ve elime o mesleği alırdım. Ortalama 40 sene ömrüm kaldı belki de ve bu yapamama pişmanlığıyla geçecek. Hayat adil değilsin.

Artık mesleğimde ilerlemek istemiyorum ama neye ilgi duyduğumu da bilmiyorum. Diyorum ki kendimi çok iyi tanısam, seçeceğim meslekte mutlu olacağımı bilsem fedakarlık yapabilirim. Tekrar sınava hazırlanmak gibi.

Ama şu an hiçbir şeye karşı ilgim yok.
Başkaca seçeceğiniz mesleği de sevmeme ihtimaliniz olduğunu hissediyorum.

28im ben de bilmiyorum...

Arkadaşlar iyi akşamlar

Sizce ne yapmalıyım?
Kendinle 1 hafta boyunca baş başa kal kendini dinle ne yapmak istediğini çözersin

Aynı Bensiniz. Ben de 25 yaşındayım ben de bilmiyorum hala neyi sevip neyi sevmediğimi neye ilgi duyup duymadığını neye yeteneğim olup olmadığını iyi ders çalışabilirim o.
Şu anki meslegimi yapıyorum ama beni tatmin etmiyor. İlerlersem diyorum ilerletemiyorum.

İlkokul lisenin büyük eksikliği bence bu. Bizi doğru yonlendiremediler. Ne kadar çalışkan olursan o kadar iyiydin. Sanat spor desen hak getire hele aile de desteklemiyorsa gelişmen çok zor
sanat ve spor bu ülkede bir işe yaramıyor

Back
X