Ne kadar sürede iş buldunuz?

Günaydın hanımlar.
Muhasebeciyim bayadır iş arıyorum ama sağlıklı dönüşler alamıyorum.Aslında bu kadar canlı ve sirkülasyonun hızlı olduğu bir sektörde iş bulmakta zorlanmam kendimden kaynaklanıyor diye düşünmeye başladım. Çok bunaldığım için açtım bu konuyu nerelerde yanlış yapıyor olabilirim kestiremiyorum.
Sizlerin iş arama süreci maksimum ortalama vesaire ne kadar zamandı?
merhaba ben de muhasebeciyim, açıkcası ilk zamanlar o kadar zordu ki iş bulmak, sırf çalışmak olsun diye başka başka firmaların reklam ve sosyal medya işleriyle ilgilenmiştim (üniversite eğitimimden kalma bilgilerle) ama şansa evime çok yakın bir yerde yoldan geçerken tesadüf gördüğüm bir yerdeki ilanı aradım, 5 yıldır muhasebecilik yapıyorum burada, Allah 'ım seninde istediğini versin

haziranda mezun olup ertesi sene şubatta işe başlamıştım, çok zordu o süreç ama hemen hemen herkes öyle süreçlerden geçiyor, ilerde bu günleri sadece hatırlayacaksınız, üzmeyin kendinizi, karşınıza güzel bi yer inşallah çıkacaktır.

İş bulmak çok zorlaştı, özellikle birkaç ay içinde. 1-2 yıl öncesinde, başvuru yaptığım günden (3-5 firmaya başvururdum) 2 gün sonra işe başlamış olurdum. Şu an iş değiştirmek istiyorum cv'm kabarık ama geri dönüş olmadı ben de şaşkınım. Bayağı durgunluk var. Umarı gönlünüze göre iş bulursunuz, sorun sizde değil genel bir zorluk var.

Sektor suan cok durgun.eyt cikti cikacak cikarsa calismaya cogu devam edecek bazi firmalar eyt cikarsa calistirmayacak oradan belki acilir yeni ilanlar yani is bulman mart nisani bulabilir .ama cogu eytli calismaya devam edecek gibi. Emekliye cikaran firmalar belki hareket saglar hakkinizda hayirlisi

Kardeşim ben 2 yildir işsizim. Gitmedigim semt kalmadı (her firma farkli bir semtte ya onu diyorum.) Iş görüşmesi için gittiğim yerleri bir çok insan gitmemiştir. Sanki işe almak için değil de almamak için bahane ariyor gibiler. Psikolojik olarak öyle anliyorum. Artik mülakatlarda ne diyecegimi şaşirdım.

Kardeşim ben 2 yildir işsizim. Gitmedigim semt kalmadı (her firma farkli bir semtte ya onu diyorum.) Iş görüşmesi için gittiğim yerleri bir çok insan gitmemiştir. Sanki işe almak için değil de almamak için bahane ariyor gibiler. Psikolojik olarak öyle anliyorum. Artik mülakatlarda ne diyecegimi şaşirdım.
mesleğiniz nedir acaba?

Ben muhasebeci değilim, en son işime 10 sene önce falan girdim. Ben pek iş aramazdım genelde karşıma çıkardı. Ama dediğim gibi 10 sene önceydi. Şuan piyasa öyle berbat durumda ki şuan çıksam başka yer bulabilir miyim bilmiyorum. Bence kendinize yüklenmeyin iş bulmak gerçekten kolay değil.

Şu aralar sirkülasyon var çünkü aldığı zam oranını beğenmeyenler haklı olarak iş arayışında, firmalar da bunların içinden nitelikli eleman seçme telaşında. Bu durum nisan başına kadar devam eder,umudunuzu kaybetmeyin. İki senedir yıllık %50nin altında zam alan her tanıdığım iş değiştirdi ki haklılar da. Herkes emeğinin karşılığını almak ister.
Ben en son 2 yıl önce işe başladım,ondan önce ara vermiştim çocuktan dolayı. İş bulmak kısmettir biraz da. Önemli olan iyi maaşlı iş bulmak.

Back
X