NE KADAR ZORMUŞ EVLAT YETİŞTİRMEK

akmalu

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2010
25
12
288
Hollanda
Aslında nasıl bir anne baba olmak lazım çözemedim,biz görmedik evlatlarımız görsün diye fazlasıyla yapılan fedakarlıklar çocuklar da şımarıklığa sebep oluyor herhalde,bugün eşim iki oğlumuzu gayet güzel bir şekilde uyandırmaya çalıştı,(geçenlerde biraz üst üste hadi hadi kalkın kalkın diyerek seslendiği içinbüyük oğlum baya bi sinirli ters uyanmıştı)gayet şefkatli ses tonuyla uyandıran eşim,şakadan bugün nasıl uyandırdım sizi dedi,büyük oğlum gene ters bir şekilde b.k gibi uyandırdın dedi,aslında otoritesiz bir baba değil eşim,bende baya kızdım siz hiç kıymet bilmiyorsunuz,böyle bir babaya sahipsiniz dedim.eşim çok yumuşak huylu bir baba,büyük oğlum zor karakterli bir çocuk,hiçbirşeyi ne zorla nede yumuşaklıkla yaptıramıyoruz,kendi istediği gibi olsun istiyor herşeyi,16 yaşında ergenlik tripleri değil bence çünki hep zor bir çocuk oldu,var mı böyle çocuklarıyla sorunlar yaşayanlar??

Benim oğlum henüz 4 yaşında ama inanın 16 civarı yaslardan şimdiden korkuyorum bi de insan çocuğundan beklemediği yanlış tepkiyi görünce ne kadar çaresiz kalıyor değil mi:KK43:

Aslında nasıl bir anne baba olmak lazım çözemedim,biz görmedik evlatlarımız görsün diye fazlasıyla yapılan fedakarlıklar çocuklar da şımarıklığa sebep oluyor herhalde,bugün eşim iki oğlumuzu gayet güzel bir şekilde uyandırmaya çalıştı,(geçenlerde biraz üst üste hadi hadi kalkın kalkın diyerek seslendiği içinbüyük oğlum baya bi sinirli ters uyanmıştı)gayet şefkatli ses tonuyla uyandıran eşim,şakadan bugün nasıl uyandırdım sizi dedi,büyük oğlum gene ters bir şekilde b.k gibi uyandırdın dedi,aslında otoritesiz bir baba değil eşim,bende baya kızdım siz hiç kıymet bilmiyorsunuz,böyle bir babaya sahipsiniz dedim.eşim çok yumuşak huylu bir baba,büyük oğlum zor karakterli bir çocuk,hiçbirşeyi ne zorla nede yumuşaklıkla yaptıramıyoruz,kendi istediği gibi olsun istiyor herşeyi,16 yaşında ergenlik tripleri değil bence çünki hep zor bir çocuk oldu,var mı böyle çocuklarıyla sorunlar yaşayanlar??
Ah ah olmazmı

Benim de kardesim oyle.annem cok zorlaniyor.ne istegi ne tribi bitiyor.
Ama guzellikle yaklasin.tatli dille konusmaya ve kiyaslama yapmamaya dikkat edin.insallah atlatirsiniz

Acaba biraz fazla mı karışıyorsunuz? Çünkü ebeveynler çocuklara fazla müdahele ediyor ve bu da hırçınlığa sebep olabiliyor.
İkinci ihtimalse benim gibi uyandırılmaktan nefret ediyor olabilir:KK53:

Otorite boşluğu var çocuklarınızın üstünde.
Bi çocuk bir otorite olarak gördüğü babasıyla böyle konuşmaz.
Böyle konuşuyorsa öyle görmüyor demektir, yanlış yaptığınız bir şeyler var demek ki.
Sorunu kendinizde aramalısınz.

Yazıyı ben mi yazdım acaba:KK57:benimkiler gerçi sizinkinden küçükler ama gidişat o yönde

Heralde doyumsuzluk ve teknoloji çocukları bu hale getirdi.çaresi ne bilmiyorum ama ben otorite eksikliğinden olduğuna ARTIK inanmıyorum. Yeni nesil saygisiz

1.5 yaşinda oglum var pislik yer cucesi kv den alismis b.k yiyesi diyor bana:KK20::KK70:

Hiç üzülmeyin ,hemen hemen her çocuk belirli dönemlerde agresifleşir.Nitekim her çocuğun karakteri de farklıdır.
Kimisi iyi bir yaklaşım ilgi alakadan sakinleşir, kimisi aksine bunalır agresifleşir...

Her çocuk bir birinden farklıdır .O yüzden en doğru kararı , nasıl bir tutum sergileyeceğinizi siz bilirsiniz ...

Belki hatasını anlayabilmesi için hiç üzerine gitmeden ,bir çalar saat alarak kendisinin uyanmasını sağlayabilirsiniz ...

Gerçekten çocuk büyütmek çok zor, ancak onlar bizlerin aynasıdır , sabır ile devam ,sakinliğinizi koruyun...

Bence biraz fazla çocuk muş gibi davranıyorsunuz. Sonuçta 16 yaşında kendi saatini kurup kendi kalka bilir uyandırılmaya gerek yok. 14 yaşından itibaren artık çoğu şeyi kendileri yapabilirler. Uyanmak yatma saatini kendine göre ayarlamak, ne giyeceğine kendi karar vermek, ne yiyeceğine ne içeceğine. Böyle basit şeyleri kendileri yapabilirler. Okul için kendi yemeğini hazırlamak. Basit şeyleri bırakın yapsın.

sevgili konu sahibi,

16 yasindaki bir bireyin aslinda saatini kurup kendi basina kalkmasi gerekir. uzerindeki sorumlulugu almak ona yardimci olmak manasindan uzaklasarak cocugunuzu sorumsuzlastirmaya sebebiyet verir.

yukaridaki arkadasin da belirttigi gibi bir de saniyorum ki otorite sikintisi var. Allah yardimciniz olsun.

O lafi kullaniyorsa suc sizde. Fazla yuz vermissiniz ya da yuz vermissiniz sonra kizmissiniz ortaya karisik bir seyler yaptiginiz icin cocuklar da sizi umursamiyor. O lafi ben ona yedirirdim bir daha diyemezdi orasi da ayri.

Tavrınızı koyun ve asla degistrmyn şu hareketini de alttan alıyım demeyin erkek çocuğu işte falanda demeyin çocuklar her zaman en azndn bir ebeveynden çekinmeli diye dusunuyrm . Bu yaşıma kdr ne anneme ne babama karşı ağzımdan kötü bi laf kaçmadı ki bu annem sayesindedir :)

yaa valla anlamiyorum anlayis ,sevgi ,para (imkanlar olcusunde)hic birseyi mahrum etmeden yetistirmeye calisiyorz evlatlarimizi,karsiliginda duydugumuz b..gibi.evet ergenlik felan filan bizde gectik o donemlerden hadi ben kiz cocuguyum esim felan halen konusurken saygisizlik etmemek icin kirmamak icin sece sece konusur..cocukluk ve ergenlik donemleride oyle gecmis, gel gorki babadanda hic ilgi gormemis..korkudan mi saygi duymus?iste burda tikaniyorum.nerde hata yapiyoruz aceba?diye benimde iki oglum var insallh hep onlari nekadar sevdigimizi deger verdigimizi hissederek hemde bize ayni saygiyi gosterek buyurler..gecici bir donemdir eminim cok fazla uzulmeyin ustune gitmeyin kusura bakmayin ben bu konuda biraz hassasimda cevremdeki bazi insanlardan otüru.

Back
X