• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne kıyafet gördum içinde adam yok..

Ye kürküm ye olayı...
Malesef böyle.
Ucuz spor ayakkabıyla pahalı bir ayakkabıcıya girince şöyle bir bakıyorlar doğru düzgün ilgilenmiyorlar
Şık giyinmemişsen biraz daha satış elemanlarının yapıştığı yerlerde ilgilenmiyorlar..

Başıma gelen en komiği, ayakkabım piyasaya göre ucuz bir markaydı. Amblemden anlaşılıyor. Pahalı bir spor ayakkabı denemek istedim. Marka vermek belki yasaktır.
Orda çalışanın tepkisi o ayakkabı 350 TL demek oldu.
Ee yani?????? Soran mı oldu.. Şoka ugradigim icin bir sey diyememistim:KK11:

Bir adam bir gun dugun salonina gitmis cok kotu kiyafetle kimsr hosgeldin dememis tanidiklari halde sonra tekra takim elbise giyip gitmis dugune busefer herkes hosgeldinbdemis sonra yemek dagitmislar dugunde adamda ceketinden tutup ye demis.Adama sormuslar hayirdir neden ceketini tutup ye diyorsun demiski adamda siz bana itibar gostermisyorsunuz su ustumdeki kiyafete gore itibariniz var demis..Gercektende oyleinsanin kiyafetini gore davranislar cok farkli her ortamda.

Butun yorumlari okudum ama soyle bir durum var.Doktor size hademe misiniz diye sorduktan sonra farkli mi muamele gosterdi?Sizinle ilgilenmedi mi mesela ya da kotu mu davrandi?
Size boyle nitelendirmesi hos degil az once de yorum yaptim hademe olmaniz vs.onu ilgilendirmez ama farkli muamele etmediyse cok takilmayin.

Soruma cevap vermemişsiniz neden prof musun diye sormadi sizce demiştim..
Siz neden hademenin küçümseme olduğunu düşünüyorsunuz, siz de bunu söyleyin bakalım. Ne var bunda bu kadar kızacak, alınacak? Bu kadar hakarete uğradığınızı düşünüyorsanız size bunu diyen kişiye sorun,ben bilemem . Olayın muhatabı ben değilim. Niye profesör demedi diye bana sormanız komik.
Salaş giyinmiş herkese 'sen bilmem ne mesleğinden misin' demiyoruz durup dururken, bize her sorana da alınmıyoruz. En fazla merak edersiniz, neden öyle düşündü diye, hayır değilim dersiniz geçer gider, bu konuda kompleksli değilseniz tabi ki.
Bir insan sizin tarif ettiğiniz kıyafete bakarak zırt diye hademe misin diye sormaz, öyle bir 'hademe' giyim tarzı mı var, profesör giyim tarzı mı var da biz bilmiyoruz ? Ha eğer 40 sene öncenin Türk filmlerini izleyip ona göre kafanızda mesleki profil yorumu yapıyorsanız bilemem.
Belki de hastanede tanıdığı birine benzetti, neden özellikle hademe desin ve bunu küçümseme amacıyla kullansın? Hastanede bir sürü farklı meslek grubu var, sadece profesörler ve hademeler yok. Herhalde kendisi de bunu sizin kadar biliyordur. Diyelim ki siz haklısınız, o amaçla kullandı, eğer siz de o kişiyle aynı fikirde olmasanız bunu küçümseme olarak algılamazdınız. Kendi bilinçaltınız açığa çıkmış verdiğiniz tepkiyle. Biraz objektif olun, belli ki bazı meslek sahiplerine karşı önyargılısınız, onların belli bir kalıpta, görünüşte olduğunu düşünüyorsunuz ki, bu laf sizi bu kadar yaralamış.
Biri bana terzi misin, şoför müsün, öğretmen misin, memur musun diye sorsa niye alınayım? Siz de bazı meslekleri aşağı seviyede görüyorsunuz ki, bana bu meslekten olup olmadığımı sordu diye kızıyorsunuz.
Hademeler şık giyinmiyor muymuş da hemen savunmaya geçmişsiniz ben normalde şık giyinirim diyerek? Asıl sorun sizin egonuzda bence, insanları direk mesleğine ve dış görünüşüne göre kafasında kalıplara sokan asıl sizsiniz.
Bir de gidip 'ağız payı vermek

Siz neden hademenin küçümseme olduğunu düşünüyorsunuz, siz de bunu söyleyin bakalım. Ne var bunda bu kadar kızacak, alınacak? Bu kadar hakarete uğradığınızı düşünüyorsanız size bunu diyen kişiye sorun,ben bilemem . Olayın muhatabı ben değilim. Niye profesör demedi diye bana sormanız komik.
Salaş giyinmiş herkese 'sen bilmem ne mesleğinden misin' demiyoruz durup dururken, bize her sorana da alınmıyoruz. En fazla merak edersiniz, neden öyle düşündü diye, hayır değilim dersiniz geçer gider, bu konuda kompleksli değilseniz tabi ki.
Bir insan sizin tarif ettiğiniz kıyafete bakarak zırt diye hademe misin diye sormaz, öyle bir 'hademe' giyim tarzı mı var, profesör giyim tarzı mı var da biz bilmiyoruz ? Ha eğer 40 sene öncenin Türk filmlerini izleyip ona göre kafanızda mesleki profil yorumu yapıyorsanız bilemem.
Belki de hastanede tanıdığı birine benzetti, neden özellikle hademe desin ve bunu küçümseme amacıyla kullansın? Hastanede bir sürü farklı meslek grubu var, sadece profesörler ve hademeler yok. Herhalde kendisi de bunu sizin kadar biliyordur. Diyelim ki siz haklısınız, o amaçla kullandı, eğer siz de o kişiyle aynı fikirde olmasanız bunu küçümseme olarak algılamazdınız. Kendi bilinçaltınız açığa çıkmış verdiğiniz tepkiyle. Biraz objektif olun, belli ki bazı meslek sahiplerine karşı önyargılısınız, onların belli bir kalıpta, görünüşte olduğunu düşünüyorsunuz ki, bu laf sizi bu kadar yaralamış.
Biri bana terzi misin, şoför müsün, öğretmen misin, memur musun diye sorsa niye alınayım? Siz de bazı meslekleri aşağı seviyede görüyorsunuz ki, bana bu meslekten olup olmadığımı sordu diye kızıyorsunuz.
Hademeler şık giyinmiyor muymuş da hemen savunmaya geçmişsiniz ben normalde şık giyinirim diyerek? Asıl sorun sizin egonuzda bence, insanları direk mesleğine ve dış görünüşüne göre kafasında kalıplara sokan asıl sizsiniz.
+450000. Daha iyi açıklanamazdı herhalde.

Senin hatan hadememisin demesine bozulman ne var hademelikte evet deseydin onlarda ekmek parası peşin de
Ayrıca doktora da sizi ne ilgilendirir kıyafete göre mi rapor yazıyorsunuz deseydin

Neyse beni anlayan anladı ki kendi hayatlarından örnekler verdiler...teşekkür ederim yorumunuz için iyi aksamlar..

Bazilarida asagilamak icin meslegini bildigi halde hangi universite diyor sanane hangisiyse sen isini yapsana doktormusun gazetecimi.

Bukadar ağzıboş düşüncesiz dr duymadım. Evet insan kıyafetiyle karşılanır ama kafanın içinde şekilleneni gevşek gevşek sen hademe hizmetçi hemşire öğretmen herbeyse söykeyemezsin.
Dr olmuş ama konuşmaktan bihaber.

O masada olduğu sürece saygı görüyosa onun honcını çıkartıyodur.

Ayrıca ne hademeler bar drdan iyi giyinen konuşan örnek alsın

Eski eşim İstanbul' a, internette bulduğu bi arabayı almaya gitmişti. Otobüsle gittiği ve yorgun olduğu için salaş bi haldeydi. Adamla görüştüğünde, bunun salaş halini görünce senin paran bu arabayı almaya yetmez demişti. Halbuki gitmeden önce telefonda konuşup anlaşmışlardı. Bu da adamla kavga edip dönmüştü. Hiç unutmam çok zoruna gitmişti ve bana anlatırken gözleri dolmuştu.

Yasadiginiz cirkin bir durum ama boyle seyler olabiliyor. Benim babam da bankaya salas gittigi zamanla takim elbise giyip gittigi zaman ayni davranmadiklarini soylemisti. Insanlarin kafalarinda belli kaliplar oluyor ister istemez, biz de yapiyoruz bunu.
Yok cnm ben eski bankacıyım
Yasadiginiz cirkin bir durum ama boyle seyler olabiliyor. Benim babam da bankaya salas gittigi zamanla takim elbise giyip gittigi zaman ayni davranmadiklarini soylemisti. Insanlarin kafalarinda belli kaliplar oluyor ister istemez, biz de yapiyoruz bunu.
yok cnm ben eski bankacıyım bankada kıyafet değil mevduata bakılıyor hedeflerden kıyafet görecek zaman yok
Bir müşterim gelmişti çok zengin adam terlikle gezerdi kıyafet takıntımız olmuyor genelde

Yok cnm ben eski bankacıyım

yok cnm ben eski bankacıyım bankada kıyafet değil mevduata bakılıyor hedeflerden kıyafet görecek zaman yok
Bir müşterim gelmişti çok zengin adam terlikle gezerdi kıyafet takıntımız olmuyor genelde
Babama genelden denk gelmemis demek.

Bakış açınızı çok sevdim...
gerçekten çogumuz ön yargılıyız..
Karşıyı eleştirip aynı seyı yaptıgımızın farkında bıle degılız :KK19:

Eski eşim İstanbul' a, internette bulduğu bi arabayı almaya gitmişti. Otobüsle gittiği ve yorgun olduğu için salaş bi haldeydi. Adamla görüştüğünde, bunun salaş halini görünce senin paran bu arabayı almaya yetmez demişti. Halbuki gitmeden önce telefonda konuşup anlaşmışlardı. Bu da adamla kavga edip dönmüştü. Hiç unutmam çok zoruna gitmişti ve bana anlatırken gözleri dolmuştu.
Ay çok kötü ya zevzeklik etmiş adam lafa bak

Vallaha milleti bilmem ama bende kompleks var.ne yazık ki üzülerek söylüyorum annem milletin evini temizler merdivenlerini siler öyle geçimini sağlardı .bende annemin bu işlerde çalışmasını istemezdim utanırdım .küçükken yanında merdiven silmeye ev temizlemeye yardım amaçlı götürürdü utanırdım .aman arkadaşlarım görmesin öğretmenlerim görmesin , biliyorum düşüncem yanlış ama ne yapayım yapım bu .annem de öyle düzgün giyinmez kendine önem vermez .ben isterim benim yanımda düzgün giyinsin .arkadaş gibi birşeyle yapalım gezelim tozalım ama yok sürekli çalışırdı . Şimdi memurum annem Hale'n ev işlerine gider .bazı kişiler annemin temizlik işlerine gittiğini biliyor.annemin durumunu bilen bir bayan vardı .ben bi ürün alacaktım kataloğdan fiyatı da 200 tl ortama yanında da birkaç birşey alacaktım . Yani fiyatı 200 ü aşacaktı .annemin işe gittiğini bizim ailenin durumunun iyi olmadığını bilen bir bayan beni işyerindeki bi arkadaşın yanında ' hepsini satmayalım ağır gelir ona ' demişti . Kadına sinir olmuştum .

Back
X