Sanırım karakter meselesi :/Duygularını daha fazla dışa vurmayı dene.
Duygularını saklayan insan güçlü değildir, aksine korkuyordur.
Aksine korkmadan onları dışa vurabilen insan baş edebileceğinin farkındadır.
Sanırım karakter meselesi :/
Böyle davranabilirsek zaten sanırım dünyanın en mutlu insanı oluruz :) vurdumduymaz olamıyor çok fazla takılıyorum. Annemin üzüntüsü konusu ise sanırım gerçekten ben üzülüyorum diye üzülüyor. Teyzelerime vs öyle demiş çünkü kızım hastalanacak gördükçe üzülüyorum. Çocuğuyum neticede. İyiliğimi istiyor bunu da biliyorum. Ama bazen aileler anlayamıyor insanıHayatın kuralı basit üzülmemek iöin üzmek gerekiyor sizin sorununuz hasssasiyetten çok sınır çizmek insanlara ,anneniz sınırını aşmış ,yarın erkek arkadaşınız sınırını aşacak öbür gün bir başkası tavrınız net olsun ,herkes için ,
Anneniz üzülmüyordur sadece kaybetme korkusu sarmış ,geri çekilmişsiniz sınır koymuşsunuz bugün üzülür korkar yarın sınırını bilir ,
Eskiler boşuna fazla samiyet tez atrılık getirir dememiş ,
Önceliğiniz kendiniz olsun bu bencillik değil
Nasıl değiştirdiniz şuan nasılsınızDeğiştir.
Ben de senin gibiydim, öyle yetiştirilmişim çünkü duygularını göstermek zayıflık falan gibi saçma söylemlerle.
Zor oluyor ama daha rahatlıyorsun.
Nasıl değiştirdiniz şuan nasılsınız
Doğru ya. Ben daha anneme babama sizi seviyorum demedim hiç :) sizinde dediğiniz gibi utanma değil de, bilmiyorum işte. Özledim diyemem. Size çok bağlıyım diyemem. Mesela bu zincir gibi sürüyor erkek arkadaşım da bana odun der mesela ona karşı da öyleyim. Tama sevdiğimi vs arada söylüyorum daha çok mesajda vs ve 3 senedir birlikteyiz. Yüzünde söylüyorum arada. Ama çok fazla dile getiremiyorum. Özlememimi sevgimi içimde yaşadığım hiçbir şeyi tam anlamıyla dile getiremiyorumTövbe estağfurullah anneme babama "seni seviyorum" derken bile içim sıkılıyordu böyle utanç da değil değişik bir duygu sanki biri bi' tarafımı kıstırıyor gibi
O hisse katlandım, katlanarak ne hissediyorsam onu söyledim o an.
Hala bazen içim gıcıklanıyor ama bu mesela insanlarla olan tartışmaları ve problemleri çok daha kolay çözmeme yaradı.
Çünkü, ne hissettiğini anlattığında insanlar anlıyorlar, daha şefkatli yaklaşıyorlar.
Bende de baş ağrısı yapıyor ya. Azcık üzülsem günlerce başımın ağrısı geçmiyor. Kronikleşti artık onun dışında baş dönmeleri vsBen de aynı anlattığım gibiyim.O yüzden stresten hep vücudumda bir şeyler çıkar.Keike dışavurabilsem.
O zaman da sanırım geç oluyor.Dünya,hassas kalpler için bir cehennemdir. -Goethe
Ne yazık ki insanlardan kazık yiye yiye, değer bilinmeye bilinmeye en sonunda insanın kafasına dank ediyor, sonra '' Önce ben'' demeyi başarabiliyor...
Ben 22 yaşımdayım,Balık burcuyum aynı zamanda.O zaman da sanırım geç oluyor.
Aklıma hep goethe nin bu sözü gelir. Gerçekten cehennem gibi geçiyor çoğu zaman.
Arkadaşlar merhaba.
Dışarıdan çok güçlü duran, hiç ağlamayan, taş kalpli biri gibi görğnürüm. Ama esasında ise çok aşırı derecede hassasım ve bu artık bana çok zarar veriyor. Stres kaynaklı hastalıklar çıkıyor sürekli. Sürekli düşünür oldum
Mesela biri bana yanlış bile yapsa ona kötü davranırsam vicdanım rahat olmuyor ve üzüntüden sabahlara kadar yatamıyorum. Kimseye büyük kötülükler yapmadım esasında, ama mesela onca kötü şey yapsalar bile Bi kırıcı lafım ile gecelerce yatamıyorum.
Ailem konusunda çok hassasım mesela, sevdiğim insanlar konusunda.. Mesela annem hep iyiliğimi ister bu yaşıma kadar hep üzerime titredi vs. Şimdi erkek arkadaşıma haksızlık etti ailesinin maddi durumu yüzünden küçük gördü onları, onlarda çok kırıldı çok üzüldü. Haliyle bizde baya hırpalandık. Bu yüzden anneme biraz tavır aldım (tavır derken küslük vs olmadı). Ama çok sessizleştim, içime kapandım hep odamda oturup kapıyı kapattım vs. Şimdi fark ettim ki annem çok üzülüyor, benim üzülmeme 0zülüyor. Kendince iyiliğimi istediğini düşünüyor hep üzerime titredi, şimdide ben üzülüyorum içime kapandım diye baya kötü olmuş akrabalara vs söylemiş heline üzülüyorum gece uyuyamıyorum vs. Bunun için de yine üzüldüm hassaslığım tuttu harab ettim kendimi benim yüzümden annem üzüldü diye.
Bakın bu sadece bir örnek, her konuda ve çoğu insana karşı böyleyim. Kimseyi incitecek şeyler yapmam ama ona rağmen sürekli kafama takıyorum onu üzdüm mü bunu üzdüm mü diye.
Mesela derdim olsa kimseye anlatacak yapıda biri de değilim o yüzden buraya yazdım. Normal hayatımda girişken ve sosyal biriyim fakat her şeyi içimde yaşıyorum ve artık bana zarar veriyor. Kronik baş ağrıları başladı. 26 yaşındayım bu arada.
Evvelden beri öyleydim hep içimde yaşardım, küçük bir olayı bile takardım. Ünv de derslere karşı en umursamaz insan diye bilinirdim ama kaldığım bir ders için bile kendimi hasta edecek kadar takardım. Ailem çok mükemmeliyetçi, bunun da etkisi var üzerimde diye düşünüyorum.
Aynı durumları yaşayan varsa belki yardımcı olur, ya da tavsiyeleriniz vardır belki., teşekkür ederim şimdiden hepinize
YayOğlak burcu musun
İşte karşı tarafa dert olunca yine en çok ben üzülüyorum :) vicdanım yakamı bırakmıyor üzülüyoruöBu güçlü duran kadınların çektiği nedir cidden anlamadım. Ben de bir olay olsa eskiden susup ağlıyordum kendi kendime. Sonra bir hayat felsefesi geliştirdim. Susarsam bana konuşursam karşı tarafa dert olur diye. O yüzden hiç susmuyorum valla. Hayat çok kısa , kendimi kimse için üzemem. Sizde bence bencil olmaya çalışın.
Çünkü eski halimdeyken beni saf salak falan bulup istediklerini söylüyorlardı. Çalıştığım yerde bir adam bana vardı. Bir gün bir konu konuşurken et çok sevmediğimi söyledim o da BELLİ dedi. Yani bana kafan basmıyor demeye getirdi. Bende sizin de çok sevdiğiniz belli etleşmiş dedimiçim nasıl rahatladı anlatamam. O dumur olup kalmıştı karşımda. Hemde bende üst rütbede birisiydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?