ne oldu anlamadım........

okyanusesintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
143
6
116
Balıkesir
kızlar merhaba ben 8 haftalık hamileyim.evdeyim çalışmıyorum.dün akşam ve bugün lekelnmem oldu doktor kontrolüm vardı bugün bebegin kalp atışlarını dinledik.düşük tehlikesi olabilir dedi progestan verdi.vaninal olarak kullan dedi çünkü bende mide bulantısı var.bulantı hapı falanda verdi.dinlen dedi.hiçbişeyim yoktu hatta bugün yapılan testler kan degerim şeker idrara çok güzel çıktı.szce bu normalmi çok endişeliyim.böle bir durum yaşayan arkadaşlar ne önerirler acaba..........

gebeliğin ilk 3 ayı herzaman en riskli aydır.bu ayda bebk anneye tutunmaya çalışır.ve ilk 3 ay içinde herşey normal olsa dahi düşük tehlikeleri yaşanabilir.bende 2,5 aylık hamileyken bir gece kanamam başladı ve hastaneye gittik doktor düşük tehlikesi olduğunu söyledi.hastaneye yattım 1 gece kaldım.progestan kullanmaya başladım.doktorum sadece tuvalete kalkmamı onun dışında hep yatmamı söylemişti.ve dinlendikçe kasık ağrılarım azalmaya kanamamın renginin koyu kahverengiden açık turuncuya dönmeye başladığını gördüm.10 gün kadar yattım hep.doktoruma neden olabileceğini sorduğumda.ilk 3 ay hiç bir neden olmasada hamilelikte düşük tehlikesinin olabildiğini ve bu durumun neden kaynaklandığını halen doktorların bilemediğin söylemişti.yani sen ne kadar dinlensende kendini yormasanda bu risk hep var.endişelenme bu doğal bir durum.şimdi sen mutlaka ilaçlarını aksatmadan iç,imkanın varsa sadece tuvalete kalk, düzenli uyu, çok iyi beslen, ve en önemlisi ne olursa olsun moralini çok yüksek tut.bu çok önemli.doktorum bana kesin düşük yapacaksın hazırlıklı ol dedi ama kızım şuan 1 yaşında.allahtan başka kimse bilemez ne olacağını.inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım çocuğunu.doktorunun tavsiyelerini mutlaka ciddiye al.çok çok geçmiş olsun...

gebeliğin ilk 3 ayı herzaman en riskli aydır.bu ayda bebk anneye tutunmaya çalışır.ve ilk 3 ay içinde herşey normal olsa dahi düşük tehlikeleri yaşanabilir.bende 2,5 aylık hamileyken bir gece kanamam başladı ve hastaneye gittik doktor düşük tehlikesi olduğunu söyledi.hastaneye yattım 1 gece kaldım.progestan kullanmaya başladım.doktorum sadece tuvalete kalkmamı onun dışında hep yatmamı söylemişti.ve dinlendikçe kasık ağrılarım azalmaya kanamamın renginin koyu kahverengiden açık turuncuya dönmeye başladığını gördüm.10 gün kadar yattım hep.doktoruma neden olabileceğini sorduğumda.ilk 3 ay hiç bir neden olmasada hamilelikte düşük tehlikesinin olabildiğini ve bu durumun neden kaynaklandığını halen doktorların bilemediğin söylemişti.yani sen ne kadar dinlensende kendini yormasanda bu risk hep var.endişelenme bu doğal bir durum.şimdi sen mutlaka ilaçlarını aksatmadan iç,imkanın varsa sadece tuvalete kalk, düzenli uyu, çok iyi beslen, ve en önemlisi ne olursa olsun moralini çok yüksek tut.bu çok önemli.doktorum bana kesin düşük yapacaksın hazırlıklı ol dedi ama kızım şuan 1 yaşında.allahtan başka kimse bilemez ne olacağını.inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım çocuğunu.doktorunun tavsiyelerini mutlaka ciddiye al.çok çok geçmiş olsun...

cevabın için çok teşekkür ederim cnm.aynene bende dinleniyorum.ayakları uzattım.ilaçlarımı düzenli alıyorum ve herşey ALLAH TAN diyorum ve moralimi bozmuyorum.inş hayırlısı olsun.:)))))içim ferahladı dedigin gibi doktorlar der tabi önlem için amam ALLAHIN korudugunu da kimse koruyamaz.çok sagol cnm:)))):nazar::nazar::nazar:

cevabın için çok teşekkür ederim cnm.aynene bende dinleniyorum.ayakları uzattım.ilaçlarımı düzenli alıyorum ve herşey ALLAH TAN diyorum ve moralimi bozmuyorum.inş hayırlısı olsun.:)))))içim ferahladı dedigin gibi doktorlar der tabi önlem için amam ALLAHIN korudugunu da kimse koruyamaz.çok sagol cnm:)))):nazar::nazar::nazar:

sen içini rahat tut hayırlısıyla bebeğini alırsın kucağına canım.aynı sıkıntıları bir çok bayan yaşıyor.bende yaşadım şimdi bebeğime her baktığımda allahın ne kadar büyük bir mucize gönderdiğini anlıyorum.akıntılarını hep kontrol et.eğer açık kahverengi turuncuysa durm normale dönüyor demektir.ama koyu kırmızı kahverengiyse ozaman mutlaka vakit kaybetmeden doktoruna git.aman çok dikkat et kendine.insan anne olunca bebeklere, hamilelere karşı daha hassas oluyor.tekrar çok geçmiş olsun.allahım senide bebeğinide korusun.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Aynı sıkıntıları yaşayanlardan biri de benim.İlk üç ay hiç kalkmaksızın yattım.Benimde hiçbir şeyim yoktu kendimi hiç yormadığım ve bir iş yapmadığım halde birden olmuştu.Weydene tamamiyle katılıyorum.Bunlara ilaveten bol su iç.Kırmızı renkli ve değişik bitki çaylarından,ciğerden,maydonozdan şimdilik uzak dur canım.Birde ananas tüketmeye çalış.

Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
kaynak:gebelik.org

bende de olmuştu.o haftalarda olabiliyor.kendini yorma ve progestanı kullan.endişelenme hiç.

Bu kanamalar aylarca sürebiliyor bazen, ilaçlarınızı kullanıp dinlenin, yapacak başka birşey yok.
Sağlıkla alırsınız kucağınıza inş.

canlarım ya çok teşekkür ederim cevaplarınız için.içimi rahatlattınız gerçekten umarım geçici olur ve bebeşi alırız kucagımızıa.herşeyin hayırlısı.dinleniyorum ilaçlarımıda aksatmıyorum.rabbim tüm anneleri ve bebişleri korusun.iyi ki varsınız:)))):nazar::nazar::nazar:

cnm ben şuan 18 haftalık hamileyim ama 7.haftamdan beri kanamam var 3 kutu progestan bitirdim ve vurulduğum iğnelerin sayısını bile hatırlamıyorum.7.haftamdan beri yatıyorum sadece wc için kalkıyorum.çok zor bi durum seni çok iyi anlıyorum.ama napalım bebeklerimiz sağlıklı olsun da biz yatalım:-))

cnm ben şuan 18 haftalık hamileyim ama 7.haftamdan beri kanamam var 3 kutu progestan bitirdim ve vurulduğum iğnelerin sayısını bile hatırlamıyorum.7.haftamdan beri yatıyorum sadece wc için kalkıyorum.çok zor bi durum seni çok iyi anlıyorum.ama napalım bebeklerimiz sağlıklı olsun da biz yatalım:-))

kızlar birde şöyle düşünün doğum yaptıktan sonra inşallah hiç böyle ayaklarınızı uzatıp yatmaya vaktiniz olmayacak.şimdiden keyfini çıkarın derim bu işin.gerçekten bugünleri özleyeceksiniz özellikle uykusuz gecelerde:nazar::9:

merhaba kızlar ALAHIMA şükürler olsun lekelenmem sona erdi progestan çok iyi geldi şimdi devam ediyorum bitiricem ilacı ama sıkıntım kalmadı çok şükür:) destekleriniz için hepinize teşekkür ederim:)))):nazar::nazar::nazar:

5 haftalıkken bnmde lekelenmem olmuştu kahverengi.
progestan verdi doktorum ve yat dinlen dedi.
ama dinlenmek ne mümkün. kaynanamlarla karşılıklı oturuyoruz ve görümcemin o hafta çeyizi gidiyor. ve evleniyor.
hiç dinlenemedim. ama hiç bişey olmadı. çok şkür bebeğim sağlıklı doğdu.
merak etme bişy olmaz.
eğer düşeceği varsada düşsün zaten.
doktorum bana o daha kan pıhtısı, onun bi bebek olarak düşünme ve üzülme düşerse demişti.

Back
X