Ne olur acil yardım edin

çok zor birşey gelmiş başına....
eğer gerçekten yapamayacaksan ayrıl...
sevgilin daha bence kişiliğini bulamamış bir arayış içinde zor bir durum ama ben olsam ayrılırdım herkezin kendi fikri ama benim için din çok önemli...

İslamiyetle ilgili çok farklı yorumların ortaya çıkması pek çok gencin kafasını karıştırmaya ve yeni arayışlara yöneltti. Arkadaşlarım arasında da var bu şekilde arayış içine girip islamiyeti sorgulayanlar.
Doğru kaynaklardan doğru bilgiler alarak kafasındaki sorulara cevap bulmalıdır.

Daha dininden bile emin olamayan arada derede kalmış bir insanla evlenmemeni şiddetle tavsiye ederim...
Çünkü bu tarz insanlar psikolojik açıdan da çok sorunlu oluyorlar canım...
Bu nedenle En güzeli ona doğru olanı anlatıp uzak durmak bence...

Bence sorun kendini hristiyan gibi hissetmesinde yada hristiyan olmasında değil sana yalan söylemesinde...
İnsan sevince din dil ırk çok da önemli değil bence, çünkü insan sevince birbirine hoşgörüyle bakar ve birbiri üzerinde baskı kurmaz. Benim eşim de farklı mezhepten, ama tanıştığımda bunu biliyordum. 1. dereceden bir akrabam da bir hristiyan ile evli ve 2 çocukları var. Gerçekten ama gerçekten hiç sorum yaşamadılar. Çocuklardan biri 12 yaşında ve müslüman olmak ,stediğini belirtti. Diğeri henüz küçük. Her iki dinin bayram örf adetleri uygulanır.
Benim henüz çocuğum olmadığı için çok yorum yapamam ama sorun yaşayacağımızı hiç sanmıyorum.

Ama sevgiliniz sizden dini kimliğini saklamış, sizi kandırmış. Daha ilerleyen zamanlarda kendisiyle ilgili sizden sakladığı başka neler çıkar ortaya acaba diye düşünüyor insan.

Bence sırf bu yüzden ayrılmalısınız. Hatta ben olsam "Ben senin bana anlattığın sene aşık olmuştum. Ama şimdi görüyorum ki gerçek senle benim tanıdığım sen arasında farklar var. Tanımadığım biriyle evlenmek istemiyorum." derdim.

hemen ayrıl derim düşünsene evlendiğini aan allah korusun bi ömür sürmez bide olacak çocuklarını üşün bence bitir..............

buna en iyi sen karar verebilirsin :delphin:
sen müslüman olmak istiyorsan kocanın müslüman olması şart diye biliyorum benneyaptımki

Benim kafama hangi dinden oldugu degilde sana boyle cok onemli bir konuda 4 yil boyunca yalan soylemesi takildi.:kahve:

Yani dininden once bu sorgula derim ben canim.Sonucta onun dini kendine o onu yasicak sana zarar vermicek ama boyle bir sekilde yalan soyleyen adamdan sana cok zarar gelir.Ona gore dusun ve karar ver arkadasim...

Ayrica isin dini boyutuna girersek evlenirken esinin musluman olmasi sart canim.Ama dedigim gibi onemli olan onun sana yaln soylemesi seni kandirmasi.

Son düzenleyen: Moderatör:
ya arkadaslar ınsanın 4 yıllık sevgılısı pat dıe ben kendımı hrıstıyan gıbı hıssedıyorum ben hrıstıyanım derse ve cıdden de bagımlılık gozterıyo baya bu dıne naparsınız yaaa nufus cuzdanında musluman yazıyo aıleden dolayı ama ben hrıstıyanlıga yakın hıssedıyorum kendımı dıyo benı boyle kabul et dıyo kafayı yemek uzereyım ya ılk baslardada suphelenmıstım haç takıodu sordum degılım dedı kandırmıs ayrılırım dıe ne yapabılırım evlenmek uzereyız ayrılmalımıyım aılem asla kabul etmez napıcambenneyaptımki:1no2:

ailem kabul etmez demişsin
peki ya sen?
seni kandıran helede böyle bir hassas konuda kandiran bir insanı kabul edermisin
gelip deseki ben müslümanım hristiyanlık geçici bir "hevesdi" ozaman aa tamam ozaman iyi bende korkmuştum, şimdi çok mutluyum diyip boynunami atlıcaksın
ne malum yarin evlendikten sonra gelip ben vazgeçtim hristiyanlığı seçiyorum demiceği
ayrıl yada ayrılma demek bana düşmez ama mantıklı düşünmeni ve doğru bir karar vermeni tavsiye ederim
ailen için değil... kendin için

-başka bir dine geçmek istiyormuş
-seni kandırmış bence bu ikisinden de öte daha büyük bir sorunun var canım;
içi boş bilgilerle, özentiyle, kaynaklarını iyice incelemeden, sorgulamadan, kesin belgelere ulaşmadan bir insan nasıl din değiştirir...
Böyle saç renginde değişiklik yapar gibi kolay şekilde din değiştirebiliyorsa bu insanın geçmişteki müslümanlığına da bir bakmak lazım...

Sana şunu yap demek, gerçekten yük getirir,

ama ben olsam bırak Hristiyan olmasını, Allah korkusundan yoksun, amaçsız erkekten uzak dururdumHakkınızda hayırlısı olsun

Çok samimi söylüyorum "ben hristiyan oldum" demesini zerre önemsemedim. Kim neye istiyorsa ona inanır. İster hristiyan olur ister ateist, isterse gider ateşe tapar. Beni hiç ilgilendirmez. Sevdiğim bir erkeği de öyle diye asla terk etmem.

Ama söz konusu olan dürüstlükse işler değişir ama sevgilinizi çok fazla yargılayamıyorum.
Çünkü bana bunu sizden saklamaktan ziyade, sanki kendi kafasında netleştirene kadar beklemeyi tercih etmiş gibi geldi.

Hani belli ki o da bir karışıklık dönemi yaşadı bir süre ...emin olamadı belki kendinden...nihai kararını verene kadar beklemek istedi belki size söylemek için. Bilemiyorum. Bunu anlayacak ve çözecek olan sizsiniz. Ne yapacağınıza karar verecek olan da sizsiniz. Çok ince bir konu bu. Amacı bunu sizden saklamak mıydı yoksa iç dünyasında bir çatışma yaşıyordu da 3. şahısların etkisi altında kalıp karar vermemek için mi bu konuyu size bile açmadı..işte bu sorunun cevabı önemli.

Ben de olsam susardım. Kimseye anlatmazdım. Zira herkesin fikri benim kararımı etkilerdi. Oysa ki böylesine hassas bir konuda ben olmalıydım karar verecek kişi... etki altındaki bir ben değil.

Bilemedim inşallah anlatabilmişimdir size düşüncelerimi.

hıımm..
benim erkek arkadaşım ateist, ailesi de öyle.
benim ailem öyle değil, inançlılar.
ama ben hiç sorun etmiyorum bunu, inanmamak da bir inançtır ve herkesin dini kendine.
tamam sorun etmememde başından beri onun böyle olduğunu bilmem de etkili tabi. bir anda pat diye öğrenmedim ama geç öğrensem de hiç sorun etmezdim...
hıristiyan erkek arkadaşım da olmuştu, türkiye'deki dini azınlıklardandı kendisi. gerçi ailesi hıristiyandı o da ateistti ve hiç onun kadar iyi, insana değer veren, kötülük düşünmeyen biriyle tanışmadım şu ana kadar.. çok iyi bir terbiyeyle büyümüş kendisi. hala arkadaşımdır..
ne onunla ne şimdiki erkek arkadaşımla din hiç problem olmadı. çünkü bu çok şahsi bir şey. niye böyle inanıyorsun ya da neden inanmıyorsun diyemezsin. o ona kalmış..
ama ailen sorun eder mi bilmiyorum.. sorun ederse bu iş çok büyür, evlenince bile.
sen de senden gizlediği için kızgın ve şaşkın olmakta haklısın da tepkilerden korkmuştur.
türkiye'de hıristiyanların müslümanlığa geçmesi haberlere konu olur, çok büyük memnuniyetle karşılanırken, müslümanların hıristiyanlığa geçmesi çok tepkiyle karşılanıyor.. medyada, devlette ve halk içinde büyük bir kınama ve taraf turma var bu insanlara karşı. hadi halkın tepkisini anlayabilirim bir derece, kabul etmesem de ama devlet de bu şekilde davranıyor.
bu durumda da ne yapabilirdi ki başka.. öyle inanıyor, onu seçmiş sen düzeltemezsin..
ya öyle kabul edeceksin ya da kabul etmezsen o da devam edemez zaten sanırım ve biter.

mantığınla düşün bence eş her zman bulunur ama aile bulunmaz ailenden vazgeçme. ne kadar herkesin dini kendine desekte bizler uzaktan, sen bunun tam içinde olacaksın kabul ettiğin şeyleri olacak kabul etmediğin git gide sende dininden uzaklaşacaksın. ama aileside müslüman diyorsun. bence belliki bu dine heves ediyor onu bu hevesinden vazgeçir piyasada çok güzel kitaplar var alıp okumasını iste sohbetlere gitmesini isteki yaptığının farkına varsın bu şekilde dönen çok kişi var hem sende sevaba girersin. onu kaybetmek istemiyorsan çabala derim hala aynı devam ederse yada ısrarla bu yaptıklarını red ederse daha fazla üzmeyin birbirinizi sen kendi açından mantıklı düşün ilerde pişman olacağın bir karar verme. Allah yardımcın olsun.

canım din insanlar üzerinde eşler üzerinde
çok önemli bir yaptırımı olan bir konudur
eğer senin içinde biraz önem taşıyorsa
sana şunu söyleyebilirim
dinimiz böyle bie evliliğe asla sıcak bakmaz
müslüman bir erkek gayri müslim bir bayanla evlenebilir
ama müslüman bir kadın için bu geçerli değildir
bu işin dini boyutu canım.....
bir de erkek arkadaşınn boşluklarını doldurmaya çalışşan ne bilim
ona en yakın sensn nasıl farketmezsin böyle birşeyi
belik şu sıralar bazı sorunları vardır yardımcı olmayı dene

Bence sorun kendini hristiyan gibi hissetmesinde yada hristiyan olmasında değil sana yalan söylemesinde...
İnsan sevince din dil ırk çok da önemli değil bence, çünkü insan sevince birbirine hoşgörüyle bakar ve birbiri üzerinde baskı kurmaz. Benim eşim de farklı mezhepten, ama tanıştığımda bunu biliyordum. 1. dereceden bir akrabam da bir hristiyan ile evli ve 2 çocukları var. Gerçekten ama gerçekten hiç sorum yaşamadılar. Çocuklardan biri 12 yaşında ve müslüman olmak ,stediğini belirtti. Diğeri henüz küçük. Her iki dinin bayram örf adetleri uygulanır.
Benim henüz çocuğum olmadığı için çok yorum yapamam ama sorun yaşayacağımızı hiç sanmıyorum.

Ama sevgiliniz sizden dini kimliğini saklamış, sizi kandırmış. Daha ilerleyen zamanlarda kendisiyle ilgili sizden sakladığı başka neler çıkar ortaya acaba diye düşünüyor insan.

Bence sırf bu yüzden ayrılmalısınız. Hatta ben olsam "Ben senin bana anlattığın sene aşık olmuştum. Ama şimdi görüyorum ki gerçek senle benim tanıdığım sen arasında farklar var. Tanımadığım biriyle evlenmek istemiyorum." derdim.
aynen katılıyorum. dürüstlük olmadığı için ayrıl. ama sırf farklı dinden diye yada onu tercih ediyor diye değil. baştan söylemediği için...

yorumlarda dahil tüm yazılanları okudum insanların inanclarına görüşlerine herzaman saygım olmustur ama burda saklanmıs bişey var sen zamanında şüpelenip sormussun hac takmasından dolayı oda hayır demiş ozaman sana ya aslında ben böyle hissediyrm diyebilirdi..yani dini sorun etmiyorum yanlıs anlama sakın ama senden 4 yıl saklamıs sen kabul etmezsen die ozaman sennin kabul etmiycegini düsündügü herseyi senden sakalyıp 4 5 yıl sonramı acıklıycak hep en bastan söylemesi gerekirdi benm sahsi fikrim bu cnm ayrıca ailende bu konuda sorun yaratcagını düsünüyosan umdugundan daha büyük problemlerle karsılasabilirsin papatyanın anlattıgı olay olabilir mesela ben kilisede dügün istiyrm derse ailen bunu kabul etcekmi yada bunlara katlanabilcek gücü buluyomusun kendinde sevgimize bu derece güveniyrm asabiliriz diyomusun bunlarda önemli en dogru kararı yine sen verirsin tatlım...

bence sen bu din değiştirme ve evlenme konusunu yani sorununu diyanete bi sor, diyanetin vereceği fetfaya göre sen de bi karar alırsın, birlikte olup olmayacağına karar vermende faydalı olur die düşünüyorum

arkadaslar anlamadınız suan dın degıstırmıs deıl zaten kımlıgınde dını ıslam yazıyor hala sadece haç takıyor ve ben isa ya ınanıyorum hrıstıyanlıga yakın hıssedıyorum kendımı dıyor bunu heryerde dıle getırmesı benı sıkıntıya sokuyor bıgun aılem duyarsa sorun yasamak ıstemıyorum ben onun aılesıde olmaz oyle bıse degıstırmez merak etme sen dıyor sadece bu yuzden sıkıntı yasıyorum benı kaybetmemek ıcın deılım demıs ılk baslarda zaten o zaman bu kadar belırgın deıldı yanı kendısıde emın deıldı dıyelım sımdı daha cok cıktı ortaya ben ona takılmıyorum sadece bunları devam ettırırde aılem ogrenırse yada gercekten dın degıstırırse dıye korkuyorum ama gecen gun konusmalarım sayesınde haç ı cıkarttı

hayatım bak.. aynı şeyleri hepimiz yaşarız zaman zaman..
bak ben çile yi izlediğimde döncem dedim ve hayatımın kısa bi döneminde kendimi isaya yakın hissettim.. yakından uzaktan ne araştırdım nede bağlandım. şimdide olmadığına yaşamadığına inanıyorum..

senin olayın agelince.. neden ayrılasın ki.. madem böyle bir dönem geçiriyor arkadaşın onu yalnız bırakma da yolunu senle bulsun. bu geçici bişey olabilir. dönemsel olabilir.. ve sen zaman geçtikten sora arkadaşın kendine geldikten sonra pişman olabilirsin.. bırak zamana. zamanla düzelecektir.. istersen zitgeist denen belgeseli izlet ona.. bu belgesel isa nın hiç yaşamadığını kanıtlayan bi belgesel..
yani o kadar çok sebep var ki uzaklaşması için.. ama bunu yapma.. çönce onu gerçekten anla. sonra zamanla beraber çözümleyin..
4 yıl omuş .. neden ayrılacaksın? sana ayalan sölememeiş ki. saklamamaış ki. açık ve net sölemiş. . geçici olduğunu düşünüyorum sakın bırakma. baktın zamanla döndü. gerçekten bir hri,stiyan ( nasıl ounur bilmem ama ) oldu dielim.. o zamnda bırakman için bi sebep görmüyorum ben. insan nasıl doğduysa özünü öyle bilir. ve ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın döneceği yer gene kendi özüdür..
abartma büyütme derim. geçici heves, özenti olabilir.. o haçlara herke sözenir de .. mutlaka geçer..

isaya özeniyorsa yada gercekten icinde hissediyorsa bu neyi degistirir ki?
kendi kararını vermis, arkasında duran, kendi dinini secmis biri var karsinda. bu gosterir ki bu kisi seni secerken de mantıklı karar vermis ve senin de arkanda duracak. dusuncesiyle cevresindekilere meydan okuyan biri, ozellikle din ise konu, kendisine karsı cıkıldıgında daha cok sarılacaktır.
cunku hristiyanlık dogası geregi "mazlumun yanında", " dini icin acı ceken insanlar" anlayısını guder.
sen onu ittiginde hristiyan arkadasları ona "isanın cektikleri" hatırlatıp, daha cok kucak acacak.

sen de sesini cıkarma bırak ne istiyorsa yapsın, oruc tutsun, ayine gitsin, hac cıkarsın. onu dinle beraber oku beraber git.dur bakalım, is bir ciddiye binsin. o kiliseye yazılıp, vaftiz olsun. Bakalım gercekten bu kadar istekli mi, bunu yapmaya cesareti var mı?

ondan sonra dusunursun