ne olur bi akıl verin....

galatea79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2007
730
2
96
İstanbul
arkadaslar bana bi tavsiye verin lütfen, dün tüp bebek için iğne tedavisine basladım, doktorum bana gonal f verdi, dün eczaneden aldık fakat ignelerden biri arabanın bagajında kalmış, normalde ilacın soğukta muhafaza edilmesi gerekiyor biliyorsunuz, sizce bunu kullansam bozulmusmudur, malum cok pahalı bi ilaç, 520 ytl!!! kafam çok karışık, lütfen bi akıl verin

canım bizim birşey söylememiz çok yanlış olur.doktoruna ya da eczacına sorman lazım.ben eczaneden aldığımda eczacı birde bana derece vermişti buzdolabının derece ayarının yap diye.soğukta kalması önemli. kış aylarında olsak belki olurdu ama yazın tehlikeli olabilir.

yüksek ısı riskli olabilir..ne kadar süre kaldığını doktoruna bildir...ya da ilacın danışma hattı varsa ara...ilacı üreten firmayı da arayabilirsin...bakarsın değiştirmeyi kabul ederler...çünkü ben bazen eczanede olmadığında depodan getirtiyordum...15 dakikalık yol için bile buzlukların arasına koyup getiriyorlardı...

ilacı bir kontrol et.renginde bulanma varsa sakın kullanma.ama muhakkak doktoruna danışmayı ihmal etme canım. buzluklar içinde saklanıyor normal şartlarda, onun dışında buzdolabında muhafaza ediliyor .bende benzeri bir durum yaşamıştım. renginde bulanma varsa kesinlikle kullanmayın demişlerdi. baktım duru ve berrak bir görüntüsü var bir şey olmamış gibi duruyordu kullandım ama sen de muhakkak bir danış.

eczaneye gittim bişey olmamıştır belki dediler ama benim içim rahat etmedi, bende yenisini aldım, ama bu seferki kalem şeklinde olandan değil, normal enjektörlü, fiyatı yarı yarıya, daha önce dememişlerdi, bu daha ucuz ama ilaç aynı ilaç yani....

eczaneye gittim bişey olmamıştır belki dediler ama benim içim rahat etmedi, bende yenisini aldım, ama bu seferki kalem şeklinde olandan değil, normal enjektörlü, fiyatı yarı yarıya, daha önce dememişlerdi, bu daha ucuz ama ilaç aynı ilaç yani....

En iyisini yapmışsın aklın kalacağına olan parana olsun boşver.İnşallah Allah emeklerinin karşılığını verir.a.s.

Back
X