Ne olur bi el atın kızlar

88li

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2012
1.580
2.446
133
Merhabalar. bazı annelerin hayali benim kabusum oldu. Çok okuyan bi oğlum var. Bu mu dert demeyin zira artık kitap yetistiremiyorum. Evdeki iki kitaplık dolusu kitabı canı sıkıldığında okudu. Okulun ilk haftası kardeşleri dahil bütün kitapları bitirdi. Her fuarda tonla kitap alıyorum 1 2 hafta içinde bitiriyor. Kardeşinin okuma setlerini falan da bitirdi. Geçen hafta fuardan kitap aldık bir sürü. fuar bitmeden kitaplar bitti yeniden gidelim diyordu ki saat geçmiş yetişemedik. Vakit geçirsin diye interaktif eğitim seti aldık internetten. Bir yandan da kitap arıyorum. Okul kütüphanesi kapalı ( öncesinde özel okul binası olan bi okulda. Sanırım kitapları kontrolsüz vermek istemiyorlar.) Bu arada çocuğun sosyal hayatı yok mu diyecekler için de söyleyeyim. Evet var. Okulunda her türlü imkan var ayrıca uyumlu sosyal bi çocuk. Bilmeyenler için 6 kardeşler en büyüğü bu. Kardeşleriyle de oynuyor dışarıda arkadaşlarıyla da. Tv yok evde sanırım o yüzden okuyor. Ara sıra internetten çizgi film izliyorlar.

Şimdi benim derdim şu ki 9 yaş 4.sınıfa uygun hatta 5 6 7 8 de olabilir, içinde ileriki hayatında faydalı olabilecek kitap tavsiyesi. Mesela bilge ile fen e yolculuk çok güzel bi setti ama bir kaç günde bitti. 100 temel eser falan çoğunu okudu. Kalın kitapları pek okumak istemiyor. Mümkün olduğu kadar çok tavsiye istiyorum lütfen. Mune ablacım ne olur taşıma konumu. İnan ki çok yoruldum bu çocuğa kitap aramaktan. İnternetten içeriği göremediğim için alamıyorum. Çıkıp kitap aramaktan çok yoruldum

Böyle derde kurban :)

6 çocuk valla maşallah çok ütopik benim için şu manzara.

Bilgi evi var mı yakınınızda?
Bi kart çıkartıp ordan devam etsin okumaya.

Kitaptan ziyade dergi falan alsanız? şu bilim çocuk tarzı tubitak in dergilerinden ya da buna benzer bir çok dergi var 9-12 yaş arası için, kuzenlerim için araştırırken görmüştüm. Hem dergide bazı aktiviteler de var düz oku geç de değil.

Böyle derde kurban :)

6 çocuk valla maşallah çok ütopik benim için şu manzara.

Bilgi evi var mı yakınınızda?
Bi kart çıkartıp ordan devam etsin okumaya.
Var ama biraz uzak. Tek gidemez. Bi de orda sadece bi kitap veriyorlar. Yani hergün gitmem gerek. Kitap almak daha mantıklı yani :)

Ben çocukken bilim kurgu severdim. Gülten Dayıoğlu'nun Ganga ve Mor bulutların ardında diye iki kitabı vardı. Çok güzel ve sürükleyiciydi.
Bir de bizim zamanımızda dört kafadarlar diye bir seri vardı. Kafadan 20 kitap vardır çok sürükleyici bir çocuk polisiyesiydi. Polisiye romanları hala sevmeme sebep odur.
Şeker portakalı serisini de yine onun yaşlarında okumuş ve çok etkilenmiştim.
Küçük kara balık ve Bahrengi'nin kitaplarını okumadıysa okuyabilir ben severim
Aziz Nesin'in de çok naif hikayeleri vardır ben pırtlayan bal'ı çok sever çok gülerdim.
Rıfat Ilgaz'ın, Behiç Ak'ın, Yalvaç Ural'ın ve Sulhi Dölek'in kitapları da çok güzel okunası kitaplardı hatırladığım kadarıyla.
Momo'da güzel bir çocuk kitabı yine okumadıysa okuyabilir.
Çocuğum yok ama kitapsever bir çocuktum benim zamanımdan aklımda kalanlar bunlar yeni nesilleri bilmiyorum elbette :D

İlçe kütüphanelerine götürseniz. Ödünç de alınabiliyor hem.
Yalnız çok güzel dert heee kıymetini bilin :)
Bize uzak ve bir tane kitap bir gün. .her gün gitmeliyim evde küçük bebek de olunca eve kitap yığmak çok daha kolay geliyor.

Kitaptan ziyade dergi falan alsanız? şu bilim çocuk tarzı tubitak in dergilerinden ya da buna benzer bir çok dergi var 9-12 yaş arası için, kuzenlerim için araştırırken görmüştüm. Hem dergide bazı aktiviteler de var düz oku geç de değil.
Aldık canım bilim çocuk dergisi falan. Okuyor akşama kadar etkinlikleri de yapıyor ama bitiyor :/ daha uzun soluklu şeyler lazım.

Ben çocukken bilim kurgu severdim. Gülten Dayıoğlu'nun Ganga ve Mor bulutların ardında diye iki kitabı vardı. Çok güzel ve sürükleyiciydi.
Bir de bizim zamanımızda dört kafadarlar diye bir seri vardı. Kafadan 20 kitap vardır çok sürükleyici bir çocuk polisiyesiydi. Polisiye romanları hala sevmeme sebep odur.
Aziz Nesin'in de çok naif hikayeleri vardır ben pırtlayan bal'ı çok sever çok gülerdim.
Rıfat Ilgaz'ın, Behiç Ak'ın, Yalvaç Ural'ın ve Sulhi Dölek'in kitapları da çok güzel okunası kitaplardı hatırladığım kadarıyla.
Çocuğum yok ama kitapsever bir çocuktum benim zamanımdan aklımda kalanlar bunlar yeni nesilleri bilmiyorum elbette :KK70:
Ekran görüntüsünü aldım. Sanırım okumamıştır bunları sorarım yine de. Çok teşekkür ederim bdv ye yazma sebebim de buydu :)

Çocuğum yok ama kitapsever bir çocuktum benim zamanımdan aklımda kalanlar bunlar yeni nesilleri bilmiyorum elbette :KK70:
mor bulutların ardında dediğiniz kitap gökyüzündeki mor bulutlar olabilir mi?

çünkü ben de gülten dayıoğlunun mor bulutlu bir kitabını okuyup çok uzun süre etkisinden çıkamadığımı hatırlıyorum :)

88 li olup 6 çocuk maşallah diyorum
Ben yaşlarını merak ettim ikiz mi
Metin Özdamarlar in tarih Setleri var yaşına uygun. Süper bir set Çanakkale den tut Türkiye nin her yerini anlatıyor

mor bulutların ardında dediğiniz kitap gökyüzündeki mor bulutlar olabilir mi?

çünkü ben de gülten dayıoğlunun mor bulutlu bir kitabını okuyup çok uzun süre etkisinden çıkamadığımı hatırlıyorum :)

Muhtemelen odur :)
İsmini tam hatırlayamadım ama konusunu hala hatırlarım çok güzel bir kitaptı.

Benim zamanımda bir Kemalettin Tuğcu vardı, İpek Ongun, Gülten Dayıoğlu öyle şimdiki gibi weppet meptep yoktu.
Önüne gelen kitap basmıyordu. Lütfen nitelikli eser okutun çocuğunuza, ısmarlama kitaplarla beyni bunalmasın.

Başlasın işte, İntibah, Sergüzeşt, Kiralık Konak, Acımak. Nasıl olsa bunları çok okutacaklar. Yavaş yavaş okuyabilir.

88 li olup 6 çocuk maşallah diyorum
Ben yaşlarını merak ettim ikiz mi
Metin Özdamarlar in tarih Setleri var yaşına uygun. Süper bir set Çanakkale den tut Türkiye nin her yerini anlatıyor
Yok sırayla bunlar. 9 8 6 4 2 ve 3 aylık :) meraklı o tarz kitaplara da. Çok tesekku
Benim zamanımda bir Kemalettin Tuğcu vardı, İpek Ongun, Gülten Dayıoğlu öyle şimdiki gibi weppet meptep yoktu.
Önüne gelen kitap basmıyordu. Lütfen nitelikli eser okutun çocuğunuza, ısmarlama kitaplarla beyni bunalmasın.

Başlasın işte, İntibah, Sergüzeşt, Kiralık Konak, Acımak. Nasıl olsa bunları çok okutacaklar. Yavaş yavaş okuyabilir.
Onları okudu bile. Yıllar önce o bebekken almıştık üç set kitap. Bitirdi hepsini. Klasiklerden okumadığı yok sanırım

Martı jonathan livingston'da güzel bir kitaptı onu da çok severdim ben çocukken sahi. Gerçi o da klasiktir bitmiş olabilir ama kitapkurdu çocukları severim yine de yazayım dedim.

Back
X