Ne olur ümitler ölmesin Allahım

Nilu12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2022
3.823
37
53
Her kese Selam kadınlar!şimdi dersiniz yine Nilüfer geldi yine bitmeyen dertleriyle,bizi de dinlemiyor falan.evet yine ben geldim.dün gece babaannemle konuştum telefonda,bana söyledi ki ben senin kayınvalidenle konuşacağım ki seni yollasınlar Azerbaycan’a.hem düğüne hem de 4 yıl sonra doğulan bebek için.içime azca umut kondu,ama bu insancıklar insan değiller ki babaannemin de lafını geri çevirirler muhakkak.tüm ümitler ölmüşken yine dirildi ve yine biliyorum hayal kırıklığı yaşayacağım.inanın gerçekten artık boşanmak istiyorum var üniversite arkadaşım da beni destekliyor.diyor yaşadığın hayat hayat değil zülüm ediyorlar sana,ama ki ailen arkanda durmuyor işte.o da biliyor ailemin arkamda olmadığını ve ne yazık ki öyle..bana dedi 7 adet defne yaprağı götür üzerine yaz ben Azerbaycan’a gittim ve beyaz beze sarı,karanlık yerde sakla.7 gün sonra yak onları bak işin senin nasıl alınacak.annem bana diyor ki sen keyif yapıyorsun burda köyde olsaydın ne yapa bilirdin?!bunu arkadaşıma söyledim ,cevabında o da dedi ki söyle annene evet keyif yapıyorum 10 yıl önceki kıyafetlerimi giyorum hala.çok keyif yapıyorum,haklısın…neyse içimi boşaKattık yine 🥺😢

Her kese Selam kadınlar!şimdi dersiniz yine Nilüfer geldi yine bitmeyen dertleriyle,bizi de dinlemiyor falan.evet yine ben geldim.dün gece babaannemle konuştum telefonda,bana söyledi ki ben senin kayınvalidenle konuşacağım ki seni yollasınlar Azerbaycan’a.hem düğüne hem de 4 yıl sonra doğulan bebek için.içime azca umut kondu,ama bu insancıklar insan değiller ki babaannemin de lafını geri çevirirler muhakkak.tüm ümitler ölmüşken yine dirildi ve yine biliyorum hayal kırıklığı yaşayacağım.inanın gerçekten artık boşanmak istiyorum var üniversite arkadaşım da beni destekliyor.diyor yaşadığın hayat hayat değil zülüm ediyorlar sana,ama ki ailen arkanda durmuyor işte.o da biliyor ailemin arkamda olmadığını ve ne yazık ki öyle..bana dedi 7 adet defne yaprağı götür üzerine yaz ben Azerbaycan’a gittim ve beyaz beze sarı,karanlık yerde sakla.7 gün sonra yak onları bak işin senin nasıl alınacak.annem bana diyor ki sen keyif yapıyorsun burda köyde olsaydın ne yapa bilirdin?!bunu arkadaşıma söyledim ,cevabında o da dedi ki söyle annene evet keyif yapıyorum 10 yıl önceki kıyafetlerimi giyorum hala.çok keyif yapıyorum,haklısın…neyse içimi boşaKattık yine 🥺😢
Yine söylüyorum; seni sallamayan, düşünmeyen aileni görmek için bu kadar paralanma, yanlarına gitmek için ona buna yalvarma. Mevzu ailen değil zaten, seni resmen prangalara takmış olmaları. Bugün memlekete gitmek sorun olur, yarın başka şey. Arkadaşın ritüel haricinde sığınma evi veya başka imkanları araştırıp yardımcı olsa sana, olmaz mı öyle bi durum? Herkes ailesini arkasına alıp devam etmiyor hayatına ne yazık ki.

Defne yaprağı olayı çok saçma Nilüfer inanma öyle şeylere. Ailen arkanda değilse o arkadaşın yardım etsin sana ya da ne biliyim sığınma evi yok mu orda oraya gitsen olmaz mı ?

Öööff çok sıkıldım yeter artık. Kayın ailesiyle mutlu değilsen ayrıl sürekli dillendiriyorsun. Yok şöyle yok böyle. Sesini çıkaramıyorsun pısırık’tan farkın kalmıyor. Çözümü belli iki seceneğin var. 1ci dedigini dedik yapacaksın sesini çıkaracaksın (yok ben edemem yapamam kendime saygım yok diyorsan iş başka) 2ci işe boşan… 🤦🏼‍♀️ ne eşinin ailesinden nede kendi ailensana destek olacaklarını düşünme. Şimdilik tek başına olarak mücadele vereceksin. Ama kararlarını veremiyorsan uygulayamıyorsan böyle yaşa bu senin tercihin.

Yine söylüyorum; seni sallamayan, düşünmeyen aileni görmek için bu kadar paralanma, yanlarına gitmek için ona buna yalvarma. Mevzu ailen değil zaten, seni resmen prangalara takmış olmaları. Bugün memlekete gitmek sorun olur, yarın başka şey. Arkadaşın ritüel haricinde sığınma evi veya başka imkanları araştırıp yardımcı olsa sana, olmaz mı öyle bi durum? Herkes ailesini arkasına alıp devam etmiyor hayatına ne yazık ki.
Mesele ailem değil ki az da olsa şu insanlardan uzak durmak istiyorum hepsinden ama hepsinden nefret ediyorum çocuklar hariç.hem ben hep yağmurlu havalarda,yazın burda oraları hatırlıyorum eski günlerin kokusunu alıp özlüyorum o günleri.onun için oraya gidip o günleri yüne yaşamak isterdim

Öööff çok sıkıldım yeter artık. Kayın ailesiyle mutlu değilsen ayrıl sürekli dillendiriyorsun. Yok şöyle yok böyle. Sesini çıkaramıyorsun pısırık’tan farkın kalmıyor. Çözümü belli iki seceneğin var. 1ci dedigini dedik yapacaksın sesini çıkaracaksın (yok ben edemem yapamam kendime saygım yok diyorsan iş başka) 2ci işe boşan… 🤦🏼‍♀️ ne eşinin ailesinden nede kendi ailensana destek olacaklarını düşünme. Şimdilik tek başına olarak mücadele vereceksin. Ama kararlarını veremiyorsan uygulayamıyorsan böyle yaşa bu senin tercihin.
Onlar isterseler beni o alçak eşime dövdürürler eger gidip söylerseler Nilüfer şöyle böyle yaptı o beni hiç dinlemez gelir döver.neyse Allah görüyor işte O bir çare olsun İnşaAllah

Sığınma evine gitsen,bir işe girsen,kendine bir hayat kursan daha iyi olmaz mı?

Belli ki her iki tarafta da mutlu değilsin.

Evet şu an annemle konuştum bana diyor ki”önlar sana ne yapıyorlar?!”

Bana eşim olacak herifi savunuyor.inanın eger intihar günah olmasaydı bunu çoktan yapardım

Mesele ailem değil ki az da olsa şu insanlardan uzak durmak istiyorum hepsinden ama hepsinden nefret ediyorum çocuklar hariç.hem ben hep yağmurlu havalarda,yazın burda oraları hatırlıyorum eski günlerin kokusunu alıp özlüyorum o günleri.onun için oraya gidip o günleri yüne yaşamak isterdim
Tamam işte, kurtulman icin onerilerde bulunuyoruz, arkadasin yardımcı olamaz mi?

Sığınma evi seçeneğini daha once ben de önerdim, hatta merak edip olmayan Rusçamla ceviriyle Rusya'da imkanlar nasil diye baktim. Kadinlara belli bir süre barinma imkanı ve is bulmalari icin yardim sagliyorlarmis.
Ama arkadaş surekli bir kurban psikolojisinde, sürekli yakinmalarda

Nilüfer kendine bulunduğun yerde sadece kadınların çalıştığı yerde bir iş bulsana. Pastanenin mutfak bölümü olabilir. Ya da yemek yap sat. Şal, bere vs ör sat. 5 lira, 10 lira derken eline para geçer. Çocukların gittiği okulda temizlik işlerine bakabilirsin belki.

Türkçe bildiğin için, rusya'dan türkiye'ye gitmek isteyenlere danışmanlık yapabilirsin. Kocanla konuş, danışmanlık işine girelim iyi para kazanırız de. Hem bu sayede sende insan görürsün, dışarı çıkarsın.

Ne yazdığımı okumuyorsun galiba…

Okuyor ama genel hali bu ve bu yazdiklari onun icin cok siradan ve normal seyler. Ya beddua eder ya atar yapar, ya eltisini dover, sinirini cocuklarindan cikarir, gucu yetse butun aileyi sira dayagindan gecirir, bir de o insanlari dinlemek lazim. Zira boyle negatif biri ile yasamak da zor olsa gerek.

Nilufer beni konundan engellemeyi unutmussun. :)

üniversite arkadaşım da beni destekliyor.
Siz niye üniversite okudunuz? Yazık değil mi, yaptığınız masrafı bir öğrenciye burs olarak verirdiniz. Tahsil yap meslek sahibi ol ama ailem beni kocama dövdürür diye pıs bir köşede. Diğer açtığınız konuları da biliyorum. Siz kurban psikolojisi içinde olmaktan çok memnunsunuz. Bana göre kocanızı da seviyorsunuz. Aksi türlü kafanıza silah dayayıp, sizi bir mahzende tutuyor olmaları lazım. Kaynanam yollamıyor, kayınpeder biletimi istediği tarihe alıyor, gitmeme izin vermiyorlar bla bla bla.

Bence siz mutsuzluktan mutlu olma hastalığına tutulmuşsunuz. Kader kurbanı, acıların kadını da olur bak. Kaç tane konu açtınız kaç kişi akıl verdi, hangisini dinlediniz yaptınız? Ben ilk konunuzda, kırsalda yaşayan okumamış tahsilsiz gariban bir kadın olduğunuzu düşünmüştüm. Eğitimli meslek sahibi bir kadının bu hallerde yaşamasının tek nedeni olur, o da koca aşkı koca sevgisi. Burada akıl fikir arayıp da aklınızı bulandırmayın, belki biri sizi aydınlatıp doğru yolu göstermeyi başarırsa kocanızdan olursunuz mazallah. Düşünsene Rusya'da üniversite eğitimi alıyorsun, Tolstoylar Dostoyevskiler Puşkinler falan bekliyorsun ama çıka çıka kociş çıkıyor.

Siz bide universitemi okudunuz? Ay inanamıyorum nasıl izin verirsiniz bu yaşanılanlara. Altın fln var mı? Varsa çocuğunuda al git çık o evden polise sığının. Sığınma evi fln vardır illaki, iş bulur başlarsın yeniden hayatına. Kimseye ihtiyacınız yok annelere kalsa çürüyüp gideceksiniz o evde

Back
X