Siz niye üniversite okudunuz? Yazık değil mi, yaptığınız masrafı bir öğrenciye burs olarak verirdiniz. Tahsil yap meslek sahibi ol ama ailem beni kocama dövdürür diye pıs bir köşede. Diğer açtığınız konuları da biliyorum. Siz kurban psikolojisi içinde olmaktan çok memnunsunuz. Bana göre kocanızı da seviyorsunuz. Aksi türlü kafanıza silah dayayıp, sizi bir mahzende tutuyor olmaları lazım. Kaynanam yollamıyor, kayınpeder biletimi istediği tarihe alıyor, gitmeme izin vermiyorlar bla bla bla.
Bence siz mutsuzluktan mutlu olma hastalığına tutulmuşsunuz. Kader kurbanı, acıların kadını da olur bak. Kaç tane konu açtınız kaç kişi akıl verdi, hangisini dinlediniz yaptınız? Ben ilk konunuzda, kırsalda yaşayan okumamış tahsilsiz gariban bir kadın olduğunuzu düşünmüştüm. Eğitimli meslek sahibi bir kadının bu hallerde yaşamasının tek nedeni olur, o da koca aşkı koca sevgisi. Burada akıl fikir arayıp da aklınızı bulandırmayın, belki biri sizi aydınlatıp doğru yolu göstermeyi başarırsa kocanızdan olursunuz mazallah. Düşünsene Rusya'da üniversite eğitimi alıyorsun, Tolstoylar Dostoyevskiler Puşkinler falan bekliyorsun ama çıka çıka kociş çıkıyor.