Ne olur ümitler ölmesin Allahım

Nilüfer kendine bulunduğun yerde sadece kadınların çalıştığı yerde bir iş bulsana. Pastanenin mutfak bölümü olabilir. Ya da yemek yap sat. Şal, bere vs ör sat. 5 lira, 10 lira derken eline para geçer. Çocukların gittiği okulda temizlik işlerine bakabilirsin belki.

Türkçe bildiğin için, rusya'dan türkiye'ye gitmek isteyenlere danışmanlık yapabilirsin. Kocanla konuş, danışmanlık işine girelim iyi para kazanırız de. Hem bu sayede sende insan görürsün, dışarı çıkarsın.
Kocam insan değil.ben şu bir şeyler yapma,aksesuar yapma ve ya örme işine girmek istiyorum da ama nasıl satacağım diye düşünüyorum ve yapamıyorum ama derinden düşününce şimdi sosyal hayat pek gelişmiş insafagram diye bir şey var ama bende baht var MK ki onları alan olsun

Ben
Siz niye üniversite okudunuz? Yazık değil mi, yaptığınız masrafı bir öğrenciye burs olarak verirdiniz. Tahsil yap meslek sahibi ol ama ailem beni kocama dövdürür diye pıs bir köşede. Diğer açtığınız konuları da biliyorum. Siz kurban psikolojisi içinde olmaktan çok memnunsunuz. Bana göre kocanızı da seviyorsunuz. Aksi türlü kafanıza silah dayayıp, sizi bir mahzende tutuyor olmaları lazım. Kaynanam yollamıyor, kayınpeder biletimi istediği tarihe alıyor, gitmeme izin vermiyorlar bla bla bla.

Bence siz mutsuzluktan mutlu olma hastalığına tutulmuşsunuz. Kader kurbanı, acıların kadını da olur bak. Kaç tane konu açtınız kaç kişi akıl verdi, hangisini dinlediniz yaptınız? Ben ilk konunuzda, kırsalda yaşayan okumamış tahsilsiz gariban bir kadın olduğunuzu düşünmüştüm. Eğitimli meslek sahibi bir kadının bu hallerde yaşamasının tek nedeni olur, o da koca aşkı koca sevgisi. Burada akıl fikir arayıp da aklınızı bulandırmayın, belki biri sizi aydınlatıp doğru yolu göstermeyi başarırsa kocanızdan olursunuz mazallah. Düşünsene Rusya'da üniversite eğitimi alıyorsun, Tolstoylar Dostoyevskiler Puşkinler falan bekliyorsun ama çıka çıka kociş çıkıyor.
Ysyada değil Azerbaycan’da okudum üniversite.siz bilmiyorsunuz tabi bizim taraflarda koca denilen varlık Allahtan sonra ki gibi değerlendiriliyor evli kadın için.ve maalesef ben de o düşüncelerdeki insanların içinde yaşıyorum Allah belasını versin kocam olan adamın.sanki ben onu seviyormuşum da şu acılara katlanıyorum.kimse beni desteklemiyor tüm dert şunda

Nilünün konularını okuduktan sonra bana hiçbir zararı olmamış Azerbaycanlı erkek arkadaşımı "boşama" bakın terk etme demiyorum "boşama" fikri çık aklımdan :D
Tamam şaka bir yana, arkadaşınız alamıyor mu biletinizi? Bu böyle gitmez çünkü.

Nilünün konularını okuduktan sonra bana hiçbir zararı olmamış Azerbaycanlı erkek arkadaşımı "boşama" bakın terk etme demiyorum "boşama" fikri çık aklımdan :KK70:
Tamam şaka bir yana, arkadaşınız alamıyor mu biletinizi? Bu böyle gitmez çünkü.
Tüm Azeriler öyle değil ama bence insanlık söz konusu

Nilüfer senin annen de anne degil .sana verevek aklim yol .Allah yardimcinnolsun

Sığınma evi seçeneğini daha once ben de önerdim, hatta merak edip olmayan Rusçamla ceviriyle Rusya'da imkanlar nasil diye baktim. Kadinlara belli bir süre barinma imkanı ve is bulmalari icin yardim sagliyorlarmis.
Ama arkadaş surekli bir kurban psikolojisinde, sürekli yakinmalarda
Aynen öyle aynı fikirdeyim.

Her kese Selam kadınlar!şimdi dersiniz yine Nilüfer geldi yine bitmeyen dertleriyle,bizi de dinlemiyor falan.evet yine ben geldim.dün gece babaannemle konuştum telefonda,bana söyledi ki ben senin kayınvalidenle konuşacağım ki seni yollasınlar Azerbaycan’a.hem düğüne hem de 4 yıl sonra doğulan bebek için.içime azca umut kondu,ama bu insancıklar insan değiller ki babaannemin de lafını geri çevirirler muhakkak.tüm ümitler ölmüşken yine dirildi ve yine biliyorum hayal kırıklığı yaşayacağım.inanın gerçekten artık boşanmak istiyorum var üniversite arkadaşım da beni destekliyor.diyor yaşadığın hayat hayat değil zülüm ediyorlar sana,ama ki ailen arkanda durmuyor işte.o da biliyor ailemin arkamda olmadığını ve ne yazık ki öyle..bana dedi 7 adet defne yaprağı götür üzerine yaz ben Azerbaycan’a gittim ve beyaz beze sarı,karanlık yerde sakla.7 gün sonra yak onları bak işin senin nasıl alınacak.annem bana diyor ki sen keyif yapıyorsun burda köyde olsaydın ne yapa bilirdin?!bunu arkadaşıma söyledim ,cevabında o da dedi ki söyle annene evet keyif yapıyorum 10 yıl önceki kıyafetlerimi giyorum hala.çok keyif yapıyorum,haklısın…neyse içimi boşaKattık yine 🥺😢
Eşini seviyormusun? Cinsel hayatınız aktif mi?

Yaprak toprak yakınca her sey düzelecek mi cidden inanıyor musun buna ? Dua etsen anlarım da bitkinin kendine hayrı yok yanıyor sana ne faydası olacak ?

Nilu harekete gelmezsen daha çok konu başlıkları açarsın bir yerden başlaman Gerek artık

Her kese Selam kadınlar!şimdi dersiniz yine Nilüfer geldi yine bitmeyen dertleriyle,bizi de dinlemiyor falan.evet yine ben geldim.dün gece babaannemle konuştum telefonda,bana söyledi ki ben senin kayınvalidenle konuşacağım ki seni yollasınlar Azerbaycan’a.hem düğüne hem de 4 yıl sonra doğulan bebek için.içime azca umut kondu,ama bu insancıklar insan değiller ki babaannemin de lafını geri çevirirler muhakkak.tüm ümitler ölmüşken yine dirildi ve yine biliyorum hayal kırıklığı yaşayacağım.inanın gerçekten artık boşanmak istiyorum var üniversite arkadaşım da beni destekliyor.diyor yaşadığın hayat hayat değil zülüm ediyorlar sana,ama ki ailen arkanda durmuyor işte.o da biliyor ailemin arkamda olmadığını ve ne yazık ki öyle..bana dedi 7 adet defne yaprağı götür üzerine yaz ben Azerbaycan’a gittim ve beyaz beze sarı,karanlık yerde sakla.7 gün sonra yak onları bak işin senin nasıl alınacak.annem bana diyor ki sen keyif yapıyorsun burda köyde olsaydın ne yapa bilirdin?!bunu arkadaşıma söyledim ,cevabında o da dedi ki söyle annene evet keyif yapıyorum 10 yıl önceki kıyafetlerimi giyorum hala.çok keyif yapıyorum,haklısın…neyse içimi boşaKattık yine 🥺😢
Senin bu konularının sonu gelmeyecek nilüfer...
2 secenegin var ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.
Yani madem mutsuzsun boşan ya da artık şikayeti bırak ve bu hayatı kabullen. Ama sen sana verilen önerileri duymuyorsun bile. Ne desin insanlar daha ?Artık bir karar ver ve uygula bence.

Eşini seviyormusun? Cinsel hayatınız aktif mi?
Ayrı yatıyorum namaz kılıyorum Kuran okuyorum diye.uzak durmaya çalışıyorum ondan.çünkü bana hiç değer vermez benim isteklerim umursamaz,para istiyorum dediğinde Sabret diyor,ama vermiyor…kardeşi onun gibi değil ailesini götürür gezmelere çıkar ama bu hiç.böyle hareketler ve diğerleri de üstüne gelince sizce sevgi kalır mı arada

Dualarım hiçbiri kabul olmuyor namazdayım şu an.ama duayı umutsuz ediyorum çünkü kabul olmayacağını Allah istemediği için dualarımın gerçek olmayacağını bilerek dua etmiyorum
Yaprak toprak yakınca her sey düzelecek mi cidden inanıyor musun buna ? Dua etsen anlarım da bitkinin kendine hayrı yok yanıyor sana ne faydası olacak ?

Back
X