Ne olur yardım edin birikim yapamıyorum:(((

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
4 yıllık öğretmenim tek kuruş birikimim yok bu zamana kadar anneme verdim o da oğluna ev yaptırıyor mecburmuşum çünkü ünide oğlunun rızkını yemişim.ama artık aklım başıma geldi vermiyorum para felan ama acaip dipteyim:((
kıyafete de çok para harcadım.öğrenim kredisi borcum da duruyor 13 bin lira
nasıl para biriktiricem:((((

Ah be güzelim bende yıllardan beri çalışıyorum kenarda 5 kuruş param yok kazandığımız giderlere gidiyor..

Canım bence eğer evlilik falan düşünmüyorsan bireysel emeklilik yaptır ben 5. senemdeyim en azından istediğinde çekemediğin için o parayı yokmuş gibi davranabiliyorsun.2. çeyrek altın al ben evlenirken neredeyse kendime ait çeyizlerin tamamını biriktirdiğim altınlarla aldım diyebilirim. Kendine bir liste yap ödemelerin ay içinde lazım olacak paran ve geri kalanıyla yatırım. Umarım faydası olur. Sağlıkla kal.

Altın hesabı açtırabilirsiniz ya da çeyrek yarım filan alıp kenara atın eğer evlenmek gibi bir düşünceniz varsa çeyiz işine girin bol bol taksit yapın en azından çeyizinizi tamamlamış olursunuz.

Her ay ceyrek yada cumhuriyet altini alabilirsin birikim icin guzel olur yada bireysel emeklilik yaptirabilirsin eger onuda istemezsen bankada hesap actirip hesaba her ay bir miktar para aktarabilirsin.

Uzun süreli yatırım yapmayı düşünüyorsan BES yapabilirsin.

Her ay altın alabilirsin ama iyi takip etmek gerek. Ani yükselişin
ardından şimdi düşüşte altın.

Birikim hesabına aktarılması için otomatik talimat verebilirsin.

Yalnız devlete olan borcunu ödeyip kurtulmanı tavsiye ediyorum.
Çünkü o para ile senden sonrakiler de okuyacak. Hem de üzerindeki
kocaman bir yük o borç. Düşünmüyorum desen bile, içten içe hep
aklında oluyor. İyi bilirim.

Ne ödenmez bir borçmuş.Çoğunu vermiyordun herhalde maaşının.
Hem öğrenciyken öğrenim kredisi de almışsın nekadar yardım etmiş olabilir ki sana?
Verme artık çok bile vermişsin.Sana hem annelik yapmıyor hem de kendini sömürtüyorsun.Maaş kartının bağlı bulunduğu bankada altın hesabı yaptırabilirsin.Altının düştüğü bir zamnı kolla istersen.
Biraz da kendin için birşeyler yap..

Bak seni yurt dışı tura bana arkadaş ol diye çağırdım ama hiç dönmedin.Hem sana da iyi gelir diye düşünmüştüm..Bir bak istersen son açtığım konuya..nakit sadece 1000 tl gerekiyor.Diğer 1000 tl 12 taksite bölüyorlar..600 tl extra turlar için diye hesaba katmıştım ama extra turlara gitmeyenler kendi imkanlarıyla şehri daha ucuza geziyorlarmış..

Son düzenleme:
Back
X