doruk hakkında düzensiz soğuk demişsiniz. öncelikle buna açıklık getireyim şimd biliyorsunuz ki orada çalışanlarda bizim gibi birer insan. herkes her a güler yüzlü olamayabiliyor.daha öncede yazdığım gibi doktorum beni son randevuda çok yanıltmıştı ama hemen izledim doktorumu baktım yüz ifadesine. bozuktu morali gerçekten. ve açık açık söledim. bugün dalgın ve keyifsizsiniz yanlış bilgi verdiniz dedim. haklısın dedi. şimdi doktor bu moraline mi kaldı tedavinin güzelliği diyeceksiniz ama herşey bir yana ikiz gebeliklerde olması gerekn bir takip var. eğer bu takibi d 4 lük yapıyorsa bir doktor düzene sıcak kanlılığa bakmam ben. bana gülmüş gülmemiş banane. önemli olan bebeğii iyi kontrol etmesi.bi anneler böyle çaresiz durumlarda zannediyoruz ki doktor güleryüzlü sıcak kanlı olunca doktorluğuda o kadar iyi. hayır değil...mendebur suratlı proflar varişinn ehli. gülmekten ağzı yarılan doktorlar var tedavisi beş para etmez. öncelikle doktora gittiğinizde sizi nasıl muayene ediyor. hangi tetkikleri istiyr. neleri soruyor size dikkat edin. en basit örnek ultrasona girdiğinzide bebeğinizi izlemeyi bırakın doktoru izleyin. ne kadar dikkatli izliyor yoksa o aleti gezdirip duruyormu karnınızda inceleyin doktorunuzun her halini.ben öyle yaptım. melike hanıma ilk gittiğimde ultrason sırasında bebeği değil mlike hanımı izledim. inanın bebklerimi incelerken neredeyse üstüme çıktı kadın. göremediğim yer kalmasın istiyorum. senide rahatsız ediyorum ama dönmüyor bu ufaklıklar demişti. elinde aletle keyfi keyfi durmadı. gerçekten bakışından ultrasonu kullanışından belliydi işini ciddiye aldığı...bebekler erken doğrsa demişsin. benim planlı sezeryan günüm 37+5 ti. ama ben acil doğum yaptım 36+5 te. ve yenidoğan küveze yoğun bakıma yatırılırsa hangi hastane olursa olsun para alınmıyor. şöyle ki yoğun bakımda uygulanan tedavilerde bazen sigortanın karşılamadığı şeyler oluyor. meselaAllah korusun bebeğin ciğeriyle ilgili bir sorun var. bunun için vurulan bir iğne var. bunu sigorta karşılamıyor. bunun parasını nerde olursa olsun ödersiniz. istersenizdevlet hastanesinde olun. ve böyle konular telefonda örüşülmez. ben önce melike hanıma randevu aldım. muyene oldum. fiyatı sordum. muhasebeyle görüş dedi. fazla birşey çıkartmam dedi. indim muhasebeye. tek tek sordum. sezeryan olursa, nornmal olursa, spinal olura, bebek yoğun bakımda yatarsa, ben yoğun bakımda yatarsam. bebek yoğun bakımda yatmazda serviste yatarsa, doğumücretine neler dahil. genel anestezi ne kadar, spinal ne kadar. bebeğe yoğun bakımda uygulanan hangi tedavilerin ücretini ödicem vs. vs. hepsini sorum. tabi öncelikle evde hazırlık yaptım. 2,5 sayfa aklıma takılan ne varsa dokora ayrı muhasebey ayrı ne varssa bütün soruları yazdım. ve hiç utanmadım sıkılmadım. çekinmedim (beni görenler çingeneymişim gibi baksada bana) o yazdığım tüm soruları sordum ve cevaplarınıda tek tek not ettim. onlar söyldi ben yazdım. şimdi okuyunca komik gelebilir u durum ama biz hep çekindiğimiz için utandığımız için aman bu ters birey derse aman dalga geçerse dediği için hiçbirşeyimizecevap bulamıyoruz. öyle ki doktora iki soru fazla sormaya çekiniyoruz.. neden çekinecem arkadaşım neden. doktosa doktor. oda insan ve görevi benim sorularıma yanıt vermek bei tedavi etmek benim soruma isteklerime cevap veremeyecek bir doktoru ben ne yapayım.dedim ki kendi kendime doruğa gidince. ne olursa olsun şu hastanede kafanda ne varsa hepsini soracaksın. istersen rezil ol istersen dayak ye ama gende soracaksın. karnındaki cana borçlusun bunu. düşün dedim kendime ya aldığın eksik bir bilgi yüzünden bebeğine bişi olursa. inanın incikten boncuğa herşeyi sordum.doğum yapmadan önce soner beyi bile buldum sordum. doğum yapıcam bebeklerimin dokotru siz olun istiyorum dedim. onada herşeyi sordum. yapacağın tek şey gideceksin soracaksın. telefonla olmaz bu iş.gideceksin muhasebeye soracaksın sorunu kağıt kalem isteyceksin ne diyorlasa not edecksin ister 1 saat sürsün ister 5 saat. çokmu uzun sürdü ertesi gün birdaha git. ben çok memnun kaldım o hastaneden. 5000 tl istesinler gene verirdim.. helali hoş olsun.maddi durumun nedir bilmem ama şunu söyleyebilirim. eğer doruk kafana yattıysa varın yoğun ne varsa koy ortaya parayı denkleştir.Allah korusun bebeklere işi olunca keşke demyesin. keşke gitseydim keşke şöle ypsaydım demzsin. vicdan azbın yeter sana. he durumun yetmiyormu başka hastanelere başvur. ben sadece doruğu savunmuyorum. özel hastanelerden konu açılınca ondan yazdım. medicalde yapan arkadaşımda var. jimerde acıbademde. ben dorukta yaptım memnunum.24 yaşınd bir iiz annesiolmama rağmen şunu söyleyebilirimki herşey nasp kısmet ama szde elinizden geleni yapın.
he bu arada olurda doruğa gitmeye karar verirsen ve tabi sende istersen randevu gününde sana eşilk edyim. kafanda ne soru varsa hepsini senin adına gider sorarım.yardımcı olurum.tabi istersen. ikiz konusunda ben melike hanımdan çok memnun kaldım.bir arkadaşımda gene dorukta fama güraydan çok memnun kalmıştı.teklifime de tamam dersen özelden cep no atıyorum arayabilrisin