Ne Olur Yardim Edin..😭😭😭

İZzet güllü yü izledin mi
İzliyorum onu
Ve sen hala oturuyo musun o evde? Ne bekliyosun çekip gitmek için?
Doktor yok evden çıkmak yok, oldu paşama bak be. Hizmetçi bellemiş seni kendine gelsene kızım napıyosun? Bir de çocuk yapmışsın bu adama zaten aferin.
Anlamıyorsunuz böyle değildi ben eşimi 8 senedir tanıyorum 4 yıllık Evliyim zaten evlenince hemen çocuk yapmadım ki 3 sene bekledim sonra yaptım çocuğu otursun diye evliliğimiz tam herşey güzeldi hamile kaldım ben ne zaman hasta oldum adam değişti

Öncelikle çok zor olsada sakin kalmaya çalış bunu yaşayan tek sen değilsin emin ol şuan emzirdigin için ilaç alamiyorsan telkin yöntemi dene bol bol nefes egzersizi yap ve içinden 10 a kadar sayarak yap atak geldiğini hissettigin an beynini başka birşeyle mesgul etmeyi ogrenirsen daha kolay atlatırsın ve kabullenme evresiningectigin an ataklar çok hafifletecek en fazla ne olabilir ki diye düşün bu atakdan ölen hiç kimse yok önce bunu bil ve etrafındaki nesneleri o an yüksek sesle tekrarla sana çok iyi gelcek
Gerçekten iyi gelirmi bunu denicem çok teşekkür ederim

Senin ayni durumda bende de var panik atak 4 senedir cekiyorum doktor ilac verdi 3 sene kullandim iyi gelmişti sonra ilaca bagimli yaşamak istemedim
Kendi kendime bunu yenicem dedim
bende cok kötü durumdaydim uyuyamiyordum yemek yiyemiyordum günlerin resil bir şekilde geciyordu hayattan sevk alamiyordum
Ilac kullandim iyi geldi
Gecen alişveriş merkezine gittim orda vurdu beni ve icimden sürekli ya şafi cektim kafami dagitmaya caliştim
Sonra bu panik atak bayilmiyorsun ölmüyorsun atagim gectigimde diyorum bak hayatdayim ee o zaman niye panik yapiyorum tv de ac komik şeyler izle kafani dagit ben onu yenicen de bak zamanla faydasini görücen ben kötüm deme bagira bagira şarki soyle şarki dinle eglenceli ben valla eşimi kizimi kaldirip göbek bile atiyordum
Panik atak beni yenmicek ben onu yenicem dedim ve başardim
Panik atak zamanında tansiyon olctunuz mu?

Nasıl geçiyor mesela? Anlatirmisiniz ne kadar sürede
Ben de aylarxa sürdü doktora gittim sonra ben de emziriyodum doktor bana bebeğin sağlıklı bir anneye anne sütünden daha çok ihtiyacı var dedi emzirmeye bıraktım ilaca başladım zamanla geçti azalarak xanim tabi birde en önemlisi bu durum yokmuş gibi davran inan geciyor

Çok zor bir hastalık. Ben de emzirmeyi bitirene kadar ilaç kullanmadim. Ama o zaman yoğun değildi. Şimdi ilaçları aksattigimda bile çok kötü oluyorum. Yaşamayan anlamıyor o yüzden anlamsız şeyler söylüyorlar hiç biri çare olmuyor. Kantaron yağı denemedim ama iyi geliyor diyorlar.

Bana psikiyatristim panik atakta kitabını tavsiye etti. Terapilerden daha etkili olur dedi. Aldım ama henüz kitabı okumadim..yorumları genelde iyi. İsterseniz ona bakın.

Kuran okumayı bırakın. Çünkü ölümden korkuyorsunuz ve Kur’an ayetleri size ölümü çağrıştırıyor daha kötü olabilirsiniz. Kendimden biliyorum. Bir dönem o kadar kötüydüm ki bundan 5 yıl önce. Öyle ki dışarı bile çıkamayacak durumdaydım. Ama bu işin beynimde bittiğini biliyordum. Beynim bana oyun oynuyor diyordum. Ve bana ölümü hatırlatacak her şeyi bir süre kaldırdım. Ve zamanla tamamen kurtuldum 4 yıldır 1 kere bile atak geçirmedim şükür.
Bu sizi kötü müslüman yapmaz merak etmeyin. Sizin durumunuz çok farklı çünkü ve ancak yaşayan anlar bunu.
Siz bir başınıza dağ başında olduğunuz için böylesiniz ama kendinize o dağ başında bir uğraş bulun. Ve her atak geldiğinde yorganı sarın kendinize “bu geçecek, beynim bana oyun oynuyor, bitecek biliyorum “ diyin. Nefesinizi tutun 10a kadar sayın bırakın. Sonra tekrar tutun tekrar bırakın.
Çok geçmiş olsun ama geçecek merak etmeyin. Ben ilaçsız atlatmıştım şükür. Bir de düzenli d vitamini alıyorum. Siz de alın muhakkak.

Panik atak zamanında tansiyon olctunuz
Evet ölctüler pandemenin ilk zamanlarinda oldu pandemiden öncede oluyordu ara ara pandemi zamaninda hastaneye gidilmiyordu pek korkudan saglik ocagina gitmiştim birgün
Panik atak tansiyon düşüklügü ve kalp rihtiminide bozuyir benim bozmuştu 2 sene sonra kalp rihtimi bozdu kalp ilaci kullandim
Sonra hastaneye gittim bütün herseyime bakildi hic birsey cikmadi
Panik atak dediler psikatriye gönderdiler

Back
X