Ne olurrr yardım edin kafam çok karışık:(((((((((

gulkurusu

Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
8
1
16
Diyarbakır
Slm kızlar ben 2 senelık evlıyım.çocuk istıyorum ama eşim istemiyor.kendini babalıga hazır hissetmıyormuş.buyuk sorumlulukmuş!eşimi çok seviyorum o da beni seviyor bılıyorum.ama çocuk konuşunda çok çatışıyoruz.çeşitli bahaneler gösterıyo.bana diyorkı sigara içiyosun,çocuk bakamazsın rahatına düşkünsün falan diyo.ama insan anne olsa bırcok şeyden vazgeçebılır.ailemizden uzakta yaşıyoruz.anladıgım kadarıyla eşimin ailesi de çocuk istemiyo acaba onlarmı etkılıyo eşimi anlamadım.çok bunaldım eşimi tehdit ediyorum bazen çocuk yoksa bende yokum ayrılalım falan diyorum. Beni çok seviyosun ayrılamazsın diyo.bırakmam dıyo kı bende ayrılmayı goze alamıyorum:((bı akıl verın kızlar sabrım tükeniyo:((

canım neden acale ediyorsun?
bence eşinin isteğine saygı göstermeslin ve tehdit etmende yanlış, onu zaten sinirle diyorsundur :)
çocuk çok zor bi karar ya bütün hayatın değişicek eşin hazır olmayabilir ki öyle gözüküyor

2 senelik evliymişsiniz 12 değil. daha erken. istemediği bir çocuğa babalık yapmak istememe ihtimali var. doğuran siz olacaksınız, sizde haliyle anaçlık duygusu olacak/artacak. ama istemeye istemeye baba olan birisinde bu duygular yeşermeyebilir.

Bir insan niye çocuk istemez anlamıyorum.insanın parças, canı..yanı ben mı çok duygusal davranıyorum anlamadım.28 yaşındayım diyorumkı beklı olmaz belkı tedavı gerekır tedirgınım zaman boşa geçmesın ıstıyorum.ailemden uzaktayım yalnızım çocuk bana bi destek olur.çalışmıyorum evde sıkılıyorum.çocugun butun vaktımı almasına razıyım.

Babalığa hazır olmayan bi adamı neden çocuk sahibi yapmak istiyorsun ki?
Daha yeni evlisiniz 2 sene çok az bi zaman ...
Kendinize zaman ayırın gezin tozun eğlenin...
Daha sonra zaten bütün hayatınız çocuk olucak her şeyi ona göre ayarlıcaksınız....
Eşinizin babalığa hazır olmamasını anlarım...
Ama sizin adam henüz çocuk istemiyor diye onu ayrılıkla tehdit etmenizi hiç anlamıyorum ...
Bi çocuğun sorumluluğunu taşımaya hazır olmayan sende olabilirdin... Eşinin seni çocuk istemezsen senden ayrılırım seni bırakırım diye tehdit ettiğini düşünsene... Soluğu yine burda alıcaktın o zaman dimi...
Eşim, anneliğe hazır değilim diye bana böyle böyle dedi vs vs ....
Siz evlisiniz birbirinizin kararlarına saygı duymalısınız... Hele söz konusu çocuk ise bi taraf kendini hazır hissetmiyorsa zorlamanın bi anlamı yok...
Zamanı geldiğinde bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah ama şimdi çocuk için acele etmeyin ... Biraz hayatın ve evliliğinizin tadını çıkarın....

Doğum kontrol kullanma diycem ama bu ileride değişik sorunlara neden olur! Hem bu kararlar karşılıklı verilmeli ben ve eşim çocuk istemiyıruz şimdilik bir sorunda yok. Acaba çocuğun geleceğini güvence altına alamamaktanmı korkuyor?

canım tehtıt ederek çözüme ulasamazsın aksıne hersey dahada kotuye gıder .

sız cocuk ısteyebılırsınız en dogal hakkınız elbette ama ,esınız ıstemıyor ıse

olmaması daha ıyıdır .demek kı kendıne guvenmıyor ve hazır degıl

bence baskı yapmayın .oda bırgun baba olmak ısteyecektır,ısteyerek cocuk

yapmak en guzelı .bu arada maddı durumunuz nasıl ? faturalar kıra gıderlerıne

rahat yetıyormusunuz ? yada sık sık tartısmalarınız var mı ?

bunlarda esınızın gozunu korkutma yeterli sebeplerdır .

Yaptığınız çok yanlış. Bu kadar ısrarcı olmayın. Tehdide kadar götürmüşsünüz olayı. Ailesini de kafanızdan atın. Gerçekten hazır değil beli ki. Hem 2 yıl ne ki. Çok erken böyle isyan etmek için. Ben de çocuk düşünmüyorum. Eşim bana böyle yapsa çok kızardım. Biraz zaman verin.

Bir insan niye çocuk istemez anlamıyorum.insanın parças, canı..yanı ben mı çok duygusal davranıyorum anlamadım.28 yaşındayım diyorumkı beklı olmaz belkı tedavı gerekır tedirgınım zaman boşa geçmesın ıstıyorum.ailemden uzaktayım yalnızım çocuk bana bi destek olur.çalışmıyorum evde sıkılıyorum.çocugun butun vaktımı almasına razıyım.

Bence de çok yanlış yoldasın.
Yalnızım,sıkılıyorum diyerek çocuk sahibi olmaya karar verilmez.
Önce evliliğini ve hayatını düzene sokman gerekir.Mesela yalnızlık konusunu çözüme ulaştırmayı deneyebilirsin.
Başka şehre gelin gitmişsin.Neden kendine uğraş bulmayı ve arkadaş edinmeyi denemiyorsun ?
Bu şekilde boşlukta hissederken,mutlu bir anne olabileceğini düşünmüyorum.

Belki eşin,maddi,manevi veya ailevi sebeplerden mantık çerçevesinde düşünüyordur.Üstelik,2 sene hakikaten çok erken.
Çocuk mevzusunu diretme veya inatlaşma noktasına getirmemeni öneririm.
Bence bu konuyu bir süreliğine kapatıp eşine ve hayatına odaklan.Kendine bir düzen kurup hayatındaki boşlukları kapatmaya çalış.
Kısmetse bebek nasılsa gelir.Ama geldiği zaman,mutlu bir yuvaya gelsin.

canım sakın eşinin de isteği olmadan çocuk yapma.. sonra çok zorlanırısın.. hatta bir müddet hiç deme o iyice isteyene kadar..
sonra bişey için yardım istediğinde yardım etmez.. eee sen istedin çocuğu ben değil.. sen ilgilen diyebilir..
sen can sıkıntısından istiyorsun çocuğu hemen, anladım.. ama acele etme herşeyin hayırlısı..

bir insanın çocuk istememek için bir sürü sebebi olabilir..evde sıkılıyorum,çalışmıyorum,çocuk bana destek olur diye çocuk istenir mi Allah aşkına? önce ne istediğinize siz karar verin bence.bu saydığınız sebepler yüzünden hamile kalmak istiyosaınız çok hata edersiniz..

eşiniz henüz hazır hissetmiyormuş ki bence haklı henüz 2 yıllık evlisiniz.bence siz de hazır değilsiniz.yazdıklarınızdan bunu anladım.

bir de sigara konusu geçmiş,eşiniz haklı olarak sigara içiyorsun demiş..eğer gerçekten anne olmak istiyorsanız ve bunu eşinize belli etmek istiyorsanız tehditlerle kavga ederek değil sigarayı bırakarak işe başlayın derim..belki eşinizin de fikri değişir o zaman.

Cocugun sorumlulugunu tek basınıza yuklenemezsınız , en ıyısı beklemek

Bizde 1 yıllık evliyiz ve çocuk düşünmüyoruz henüz ( ikimizde )

Maddi manevi daha uygun bir zamanda olabilir nasipse..

Ama istesek ne benim ailem ne onun ailesi karışamaz herhalde, karışsa ne olur ki.. Töbe ya bu konuda bile ailesi yüzünde mi diye düşünüyorsunuz ya pes..

Bence çocuk diye tutturmakla hata ediyorsunuz, siz anne olacaksanız o da baba olacak.. Her iki tarafında hazır olması lazım.. Yarın birgün çocukla neden tek ben ilgileniyorum diye sızlanmamak adına..

Bir evlat sahibi olmayı istemek sizin en doğal hakkınız fakat eşiniz istemiyorsa bu yuvanız için sıkıntı oluşturur.
Israrınızı kısa bir süre geriye atın. Eşinize belli etmeyin artık bu isteğinizi.
Bu sıra zarfında muhakkak boş zamanlarınızı dolduracak aktiviteler edinmeye çalışın.
Eğer ısrarınız olmazsa artık eşinizde zamanla isteyecektir.

benim eşim babalığa hazır olduğunu söylemişti ama o bile o kadar zorlandı ki anlatamam. hazır değilim diyorsa üsteleme canım. kaç yaşındasın? bence acele etme. geç olsun da gü olmasın. sen de sigarayı bırak yavaş yavaiş

daha 2 senelik evliymişsiniz erken değil mi sizce eşinizin hazır olmasını bekleyin. eğer siz hazır olmasaydınız ve eşiniz böyle şeyler söleseydi size ne hissedersiniz.
kadınlarda annelik evlenmeden öncede oluyor doğamız gereği içimizde hep annelik isteği özlemi oluyor ama erkekler öyle değiller hazır olmayan bir erkeği baba yaparsanız çocuğunuzun sorumluluğunu alamaz gibime geliyor.

ayrıca benim bildiğim kadarıyla hamile kalmadan en az 6 ay öncesinden sigarayı bırakmak gerekiyormuş çocuğunuzun daha sağlıklı olması açısından.
ilk önce bu yönde bir adım atın bakalım eşiniz nasıl karşılayacak bu durumu

benim eşimde çocuk istiyor, her ay bir iki kere geçer bunun mevzusu ama bende aynı senin eşin gibi cevap veriyorum çünkü kendimi hazır hissetmiyorum, hem maddi olarak bir gelecek vaat edebilmem gerek çocuğa diyorum, acaba benim eşimde böyle düşünüp kırılıyor mudur diye düşündüm yazdıklarını okuyunca :26:

Slm kızlar ben 2 senelık evlıyım.çocuk istıyorum ama eşim istemiyor.kendini babalıga hazır hissetmıyormuş.QUOTE]
2 normal bır zaman flort donemınız uzun degılse 1 sene sonra yapılabılır. eşinin yas kac bılmıyorum ama hazır hıssetmesı ıcın cocuklu aılelerle zman gecırt ve pek ustune gıtme zmanla kendı ısteyecekdır. bırseyın ustune ne kadar gıdersen okadar tersıne gıder.ben 2,bebegımı doguruyorum esımın ıstegı uzerıne ıkısını bır buyutelım dedık aralarında 1,5 yas fark olacak . umarım senın esınde ıster cnm benm hersey yasında zamanında gzl.. Hayırlısı olsun....

yapmayın, yapmayın, yapmayın

kendinizi, eşinizi düşünmüyorsanız o bebeği düşünün. Bilmiyorum öyle bir fikriniz var mı ama gizlice hamile kalmak gibi bir şeyi asla düşünmeyin bu aldatmaktır ve evliliğinizdeki güveni ciddi anlamda zedeleyebilir. Her şey zamanında beraber isteyince güzel sabredin ne demişler geç olsun güç olmasın

evde sıkılıyorum çocuk istiyorum olur mu yahu
çok sıkılıyorsanız alın puzzle yapın bütün gün
çocuk bu ne can sıkıntısından ne de kocayı bak senden ayrılırım korkusuyla zorla yaptırılır

Back
X