Ne olurrr yardım edin kafam çok karışık:(((((((((

Eşiniz hiç çocuk istemese boşanmayı düşünmenizi anlayabilirim,ama adam hazır değilim diyor.Aceleniz ne anlamadım.
Çocuk bir meşkale değildir.Kendinize can yoldaşı veya oyalancak bişey arıyorsunuz diye çocuk yapılmaz.
Kendinize yeni hedefler bulun,onunla oyalanın.Bir mesleğiniz varsa işe girin,birikim yapın,yoksa üniversiteye girin okuyun,kurslara gidin.Kendinize maddi manevi yatırımlar yapın.Eşiniz kendini hazır hissettiğinde nasılsa olur inşallah bir çocuğunuz.

Siz çocuk istiyor olabilirsiniz buna hazırsınız ama tek sizin istemeniz yeterli değil,2 yıllık evliyim demişsiniz çok uzun bir zaman değil,kaldı ki eşiniz istemiyor hazır değil belki,sırf siz istiyosunuz diye istedikleriniz olmaz bu karar ortak alınmalı.Üstüne bebek yoksa bende yokum tarzındaki tavırlarla bence eşinizi kendinizden soğutursunuz.
Birbirinizin düşüncelerine saygı duymayi öğrenmelisiniz,Hayatı tek başına yaşamıyorsunuz....

eşini zorlayarak bu iş olmaz tatlım. tehdit de çare değil. bir gün o da isteyecektir. sabırlı ol ve baskı yapma bence.

yukarıdaki cümleleri belki kurmazdım aşağıya yazacağım şeye tanıklık etmemiş olsam.

kız kardeşimin arkadaşının eşi ile mutlu bir evlilikleri varmış. bayan çocuk istememiş. 5 sene de olmamış ama bey sürekli çocuk demiş. en son bey git annenlerle konuş. eğer çocuk doğurmayacaksan boşanalım demiş. kadın bu tehditin üzerine çocuk sahibi olmuş. ama eşine çok öfkeli. bebek doğduğunda 3-4 gün hiç emzirmiyordum. annemde kalıyordu bebek diyor.

hiç sevmiyordum daha yeni alışmaya başladım diyor. çocuk 3 yaşında. o çocuğun ne günahı var?
sonra bayan 2. kez istemeden hamile kalmış ve hemen öğrenir öğrenmez kürtaja başvurmuş. dinlerken içim acıdı.
eşi bunu öğrendiğinde yıkılmış. çünkü baba 2. çocuğu da istiyor. şimdi kadın boşansın isterse bir daha çocuk doğurmayacağım diyor. nefret etme aşamasına gelmiş. saygı ve güvenlerini yitirmişler evliliklerinde.

o nedenle yarın öbür gün buraya babası çocuğumla hiç ilgilenmiyor, çocuğun yüzüne bile bakmıyor, sevmiyor gibi bi konu açmadan önce düşün ve sabırlı olmaya çalı.

ben de evliliğimizin başında hazır değilim dedim ve eşim saygı gösterdı ama benimki uzun sürmedi 9 ay sonra artık hazır hissediyordum kendimi.

inşallah eşin de tez zamanda bu sorumluluğu alacak kıvama gelir. dua et onun için.

bir de bebek istiyorum demeden eşinizin akraba çocuklarını, arkadaş çocuklarını onun yanında bol bol sevin belki faydası olur

belkide gerçekten senin açından istemiyordur, sigara, rahatlık bozulcak vs,
hamilelikte içemiyeceğine göre şimdiden bıraksan eşin de en azından uğraşını görür ve olumlu bakabilir..

Şimdi siz bu çocuğu yapsanız ve eşiniz hiç ilgilenmese bir şey söyleyemezsiniz. Söylediğiniz an size ben istemedim sen yapmak istedin, ben sana hazır olmadığımı söylemiştim olacak.

eşin hiç bir zaman çocuk istemiyorum dememiş ki...
nasıl kadınlar anneliğe kendini hazır hissetmiyosa, erkekler de babalığa hazır hissetmeyebilir...
hem bak, diyelim ki şimdi senin zorlamalarınla bebeğiniz oldu... o bebiş doğduğu zaman, babası istemeden olduğu için, gerekli ilgiyi, sevgiyi gösteremeyebilir çocuğa....
ağladı zaman sustur şunu diye bağırabilir sana mesela, bi yere gideceğiniz zaman çocuk problem olacağı için senin başına kakabilir... şimdi rahatca gezerdik sen istedin bu bebeği diyebilir... veya bebek bakımı konusunda ondan bişey istediğin zaman, banane sen istedin sen bak diyebilir... ve bunun gibi bi sürü şey....
bence sıkıştırıp durma adamı... şöyle biraz daha zaman geçsin bakalım... sende bu geçen zaman içinde, boşanırım,ayrılırım, bebek yoksa bende yokum deyip sert çıkma... isteyeceği varsa da istemez o zaman...
ara ara bi mağazaya gittiğiniz zaman mesela, bi patik göster veya bi bebek eşyası ne kadar tatlı di mi de...
bunun gibi bi sürü şey yapabilirsin... zamanla onun da aklına yerleşecektir bebek fikri...

Valla kızlar siz destek olun diye paylaştım ama çogunuz kostek olmuş:( ben anlatamadım herhalde eşimde ben de 28 yaşındayız.maddı sıkıntımız yok çok şukur.eşimle çocuk dışında hiçççbir sıkıntımız yok çok şükür.diyorumkı hersey yolundaysa bırbırımızı çok sevıyorsak bir sıkıntı yoksa çocuk olmalı.sıkıldıgım kendime eglence aradıgım için çocuk istemıyorum.çocukları çok seviyorum.çogu kadında anne olma istegı vardır.anladıgım kadarıyla benimle aynı sıkıntıyı yaşayan yok aranızda.belkı rahatlarım diyodum ama iyice strese girdim ya:((

Benım bır arkadasımın eşi ''babalıga hazır degılım'' dıyerek 5 yıl beklettı ,sonra da onda sorun cıktıgı
ıcın 1 yıl da tüp bebekle ugrastılar.Şükür sonunda çocukları oldu,ama adam bebek her ağladıgında
''sen istedin,sen bak.Benden bırsey bekleme''diyor.Düşün derim canım.
Hayır babalık da cok zor birşey degıl ama bazı erkekler böyle saçmasapanlar işte,yapacak birşey
yok.Sen istedin diye yapsan ,hazır olamayan adamdan babalık bekleyemezsın o senı yorar üzer.
Benim eşim de ilk günden hazırdı,3yıl oyaladım.sonra baba olduktan 8ay sonra cekıp gıttı.En
azından eşin dürüstmüş söylemıs.Yaşın da çok ileri degılse bekle bence 1-2 yıl daha .

Gerçekten de sitenın adı ''Kadınlar kulubu'',ama cogu kadın dert yazınca hemen hemen yorumcuların cogu
da erkek tarafında oluyor nasıl oluyorsa:)
Babalıga hazır olmak nedır kı ??Ne kadar saçma birşey.Baba ne yapar ki aksam ısten gelıp iki sever
yatar.Bunun neyıne hazır olmaları beklenıyor hiç anlam veremıyorum.Aşırı saçma bir düşünce ,zaten
tek haftasonunu bebekle gecırecek,butun sorumluluk yükü ANNE taşıyacak ,ama baba kaçacak,
bogulacak,bunalacak.
ANNE hamılelıkte mıde bulantıları,kusmalar,bas dönmelerı,yedıklerıne dıkkat etmeler,
uykusuzluklar,kılo almalar,sigara bırakmalar,sevdıgı cogu seyden vazgecmelerı yasayacak.
ANNE dogumdan sonra göğüs yaraları,uykusuz geceler,bebek görmeye gelenlerın martavalları,
herkesın konuda uzman olup laflarını cekmeler,hem kocaya hem bebege hem cevreye alttan
almak zorunda kalmalar,hem ev işine hem eşe hem bebege yetısmeye calısmalar,aldıysa kılo
vermeye calısmalar vs vs vs...
EEeee BABA bunun neresınde kı???

Arkadaşlar konu sahibi 28 yaşında 18 yaşında değil.:34: Hepinizde ne acelen var diye yorum yapmışsınız. 28 yaşında bi bayanın artık çocuk sahibi olmak istemesinden daha doğal ne olabilir. Eşi istemiyor diye sessiz mi kalsın. Burada bayan olarak derdini anlatıyor destek olunacağına niye şevkini kırıyorsunuz anlamıyorum. 2 yıllık evlisin ne acelen var diyenlere hayret ettim doğrusu :53: 2 yıllık evlilik çocuk düşünmek için gayet uygun bir zaman. Ne zaman düşünecek 5 yıl oluncamı. Eşininde bu konuda anlayış göstermesi gerekiyor. Bu noktada anlayış göstermeyen erkek bencildir. Bir bayanın doğurganlık için uygun oldugu yaşlar kısıtlı erkek gibi her istediği yaşta çocuk sahibi olamayacağı için yaşı itibariyle arkadaşımızın bunu istemesi gayet normal. İnsan hemen karar verdiğinde şıp diye oluyor mu sanki belki bir sorun var belki tedavi gerekecek düşünmeden konuşuyosunuz.

evde sıkılıyorum çocuk istiyorum olur mu yahu
çok sıkılıyorsanız alın puzzle yapın bütün gün
çocuk bu ne can sıkıntısından ne de kocayı bak senden ayrılırım korkusuyla zorla yaptırılır

Arkadaş çalışmıyormuş evde oldugu için haliyle sıkılıyordur. Bir bebeği olsa onunla rahatça ilgilenecek zamana sahip o bakımdan öyle düşünüyor bunda şaşırılacak olurmu yahu denilecek ne var anlamadım. Kocasınada ciddi anlamda ayrılırım senden dediğini hiç sanmıyorum. Arkadaşımız kendince eşini ikna etmeye çalışıyor. Ne var bunda. İllaki çocuk istemesi için başka bir sebep mi olması gerekiyor. Her kadının doğasında içinde vardır annelik iç güdüsü bu yeterli değilmi bebek istemek için.

Son düzenleme:
28 yaşındaymışsın 2 senelik evlisin çocuk istemen hakkın sonuna kadar .eşinin sunduğu bahaneler çok komik .sigara içiyorsan bebeğin için bırakırsın sanki çok mu zor .sigara içenler anne olamıyor mu yani .bana biraz eşin tuhaf geldi açıkcası .

ben de 1 yıllık evliyim,benim eşim de çocuk lafını bile ettirmiyor,ben yaşım geçiyo diye ısrar etmeye başladım ama o istemiyo 1 sene daha.ben de artık ısrarı bıraktım bakalım ne olacak.sen de zamana bırak illa bi gün isteyecek

Anne baba olmak kolay.. Ama sorumluluk sahibi olmak zor.
Çocuk fikri eşlerin ikisininde hazır olduğunda olmalı bence.. Zorlayarak, tehdit ederek olmaz bu işler.
Hem daha erken. Biraz daha hayatınızı yaşayın.
Eşin hazır olduğunda söyler zaten..

Çocuk olayı oldu bittiye gelmiyor işte, istemeyince istemiyordur bitti. Hazır olduğunu sanıpta baba olanları görüyoruz, en azından eşiniz farkında kendisinin.

Back
X