- 4 Eylül 2013
- 1.513
- 1.560
- 83
Böyle insanlar neden öğretmen olur ki? Çocukların karakterini şekillendirecek, çocuklara değer aşılayacak seviyede değil ki bu kadın. Daha kendi karakteri, kendi değerleri tartışılacak seviyedeyken nasıl bu çocukların başına gelip öğretmenlik yapar?
Benim kız kardeşim de çocuk gelişimci, ana okulunda öğretmenlik yapıyor. Öğrencileri 3-4 yaşlarında. Ve her gün geliyor yorgunluktan canı çıkmış, ''abla tuvalet alışkanlığını hala kazanamayan çocuklar var, altlarına yapıyorlar çoğu zaman ve ben akşama kadar resmen b*k temizliyorum bu nasıl öğretmenlik'' diye gülüyor. Soruyorum ''sinirlenince kızıyor musun'' diye. Asla diyor. ''gözüme öyle bi bakıyorlar ki öğüre öğüre altlarını temizlesem bile kızamıyorum, neden tuvaletin gelince söylemedin diyorum o kocaman gözlerini gözlerime dikip kızarım diye korkarak bakıyorlar ben nasıl kızayım'' diyor.
Her biriyle öyle ilgili ki. Bi kere ziyarete gittim, çocuklar resim falan yaparken ikide bir gelip kız kardeşimi öpüp geri gidip oturuyorlar, sevildiklerinin öyle farkındalar ki. Ve kardeşim diyor ki ''biz kendilerine bu kadar sevgi dolu davranınca bunu aşılayınca çocuklar da asabi olmuyorlar, birbirleriyle hiç kavga etmez oldular'' diyor. Önemli olan o çocuğun kalbine sevgiyi, merhamet duygusunu yaşatarak yerleştirmek.
boyle ogretmen bulmak ne zor simdilerde
