• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne soylemeliiii??

TanricaHeraa

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2019
68
43
8
30
Merhaba herkese kafamda binbir tilki dolanıyor ne yapmam gerekiyor bana yardım edin 😔 yaklaşık 2 senedir babaannemler ile yaşıyorum onların olduğu şehirde dershaneye gidip sınavlara hazırlandım ama şimdi sınav bittiği için ailemin yanına dönmek istiyorum. Gelin görün ki dedem ve babaanneme bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorummm☹ onların buna karşı çıkacağına çok eminim yaşlı olduduklari için kıyamıyorum ben de ama bir şekilde hayata bir yerden tutunmam için gitmem gerek ve ailemi çok özledim ☹ gideceğimi nasil söyleyebilirim lütfen yardım edin ☹

Merhaba herkese kafamda binbir tilki dolanıyor ne yapmam gerekiyor bana yardım edin 😔 yaklaşık 2 senedir babaannemler ile yaşıyorum onların olduğu şehirde dershaneye gidip sınavlara hazırlandım ama şimdi sınav bittiği için ailemin yanına dönmek istiyorum. Gelin görün ki dedem ve babaanneme bunu nasıl söyleyeceğimi bilmiyorummm☹ onların buna karşı çıkacağına çok eminim yaşlı olduduklari için kıyamıyorum ben de ama bir şekilde hayata bir yerden tutunmam için gitmem gerek ve ailemi çok özledim ☹ gideceğimi nasil söyleyebilirim lütfen yardım edin ☹
Tabi zor söylemek ama zamanla alışacaklar,üzülme

Daha önce hep beraber gidelim yalnız kalmayın diye teklif etmiştik ama onlar gelmek istemedi ☹ amcamlar falan var aslında burda ama pek konuşmuyorlar açıkçası imdadına yetişen olur ama yanlarında olacak biri gibi olmaz tabii ki ☹

Onlara cok uzuluyorum yaslilar ama sizinde bir hayatiniz var. Alismalari lazim malesef hayatin kanunu bu. O degilde gecen gun bir huzur evi bakim evi gordum denizin dibinde ormanin onunde. Sakin yanlis anlamayin ama merak ettm yaslilar o tarz bakim evlerinde daha huzur bulmazlarmi acaba. Ben bizimkielre dedim yaslaninca bana kimse bakmakla ugrasmasin boyle bir yere verin huzur bulayim. Vallahi ya baktm soyle uzaktan tam kafa dinlemelik 😆 meraktan soriyorum niye kimse oralara verilmek istemiyo acaba

Onlara cok uzuluyorum yaslilar ama sizinde bir hayatiniz var. Alismalari lazim malesef hayatin kanunu bu. O degilde gecen gun bir huzur evi bakim evi gordum denizin dibinde ormanin onunde. Sakin yanlis anlamayin ama merak ettm yaslilar o tarz bakim evlerinde daha huzur bulmazlarmi acaba. Ben bizimkielre dedim yaslaninca bana kimse bakmakla ugrasmasin boyle bir yere verin huzur bulayim. Vallahi ya baktm soyle uzaktan tam kafa dinlemelik 😆 meraktan soriyorum niye kimse oralara verilmek istemiyo acaba
Benim fikrime gore %90 konu komşu ne der baskısı 🤔 hadi oraya gitmediler bizimle yaşayın diyoruz onu da kabul etmiyorlar 😑 kaç gundur kıvrana kıvrana öldüm ama diyemiyorum 😑😑😑😑

e gıtme vaktı gelmıs ? omurluk orda degıldınız dershane ıcın ordaydınız sınav oldu bıttı gıdeceksınız ne olacaktı ya :)
annenızı arayıp anne ne zaman geleyım bosuna kalmayayım dershane bıttı sonucta dıyeceksınız

Elbette üzülürler alışmışlardır ama sınav bittiğinde bir gün döneceğinizi biliyorlardır. Bence söyleyin, en doğal hakkınız olan şey, anlayacaklardır.

Yaşlı insanlar genellikle kendi çevrelerini kendi evlerini bırakmak istemezler. Yaş aldıkça alıştıkları hayattan vazgeçmek daha zorlaşır. O yüzden onların gelmesini teklif etmeyin. Gelmek istemeyeceklerdir, bu konuda onlara anlayışla yaklaşın. Kendi durumunuzu izah edin. Ailenizi özlediğinizden bahsedin. Konuşmaktan zarar gelmez. Sizi anlayacaklardır.
Aynı şehirde başka torunlar varsa eğer bu süreçte onlar destek olsunlar. Pandemi dönemi sonuçta o yaştaki insanların dışarı çıkamaları uygun olmayabilir.

Üst katımızda amcam oturuyor zaten 3 tane torunu daha var ama biraz umursamazlar. Su an çok çok nadir yardımları oluyor ama ben gidince durum nasıl değişir bilmiyorum 😥 en iyisi yarın babamla konuşup durumu ona anlattirmak

Fırsat buldukça ziyaret edeceğinizi söyleyin. Sonuçta geçici bir dönemdi ama tabi alışmışlardır. Çok zor gelir. Ben bile üzüldüm şimdi 😢😢

Back
X