ne tepki vereceğimi şaşırdım...

zeynep69

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
154
20
318
Kastamonu
dün başka bir konum üzerine yazmıştım eşimin ailesi ile ilgili problemleri görümcemle konuştuk ve duymadığım laf kalmadı..dikbaşlı bencil burnundan kıl aldırmayan burnu büyük mesafeli dediğim dedik soğuk bir gelinmişim..lafı söyleyip kenara çekiliyormuşum..bak bak 5 sene nsusmamın bedeli buymuş bunları duyacakmışım..
işe başlayana kadar yazları geldiklerinde her sabah kahvaltıya gittim yeri geldi hazırladım yeri geldi hazır sofraya gittim..bir buçuk sene kaynanamla birlikte yedik yatmaya evime geçtim..evlendiğim günden doğumuma kadar kaynanamın pazar poşetlerini hep ben taşıdım..misafirini ağırladım.görümcelerim 5 senedir daha bir kere aramamıştır her hafta ben arar hatırlarını sorarım.eşimi annesini görmesi için zorlarım..şimdiye kadarki tüm haksız muamelelerine sustum..sadece eşimin annesi olarak saygı duyduğum için..
şimdi ALLAH rızası için bir örnek vereyim..oğluma doğum yaptım..eve geldim kapı duvar..ev soğuk bir kap yemek yok..gücendim..ama bişey demedim..eşimde yaşlılığına ver düşünememiştir dedi..geçti..aradan bikaç ay geçti eltim sabah kapı çaldı eltim doğum yapmış..evi toparlansın bikaç yemek yapılsa iyi olur kadın döndüğünde kapı kapalı kalmasın demez mi..hiç sesimi çıkarmadım eltimin annesi evdeymiş ve yapılacak bişey yokmuş..aradan biraz daha zaman geçti kızı doğum yaptı ankarada doğum yaptı ve 2 ay sonra geri döndü..efendim kızına kim bakacakmış döndüğünde..gün aşırı ben gidip baktım.. ve aradan 3 sene geçti kızımı dünyaya getirdim..eve geldim yine kapı duvar..kızın ayazında ev buzhane gibi..ve ben bunun üzerine mesafeli durunca yukarıda saydığım hakaretleri duyuyorum..haksız mıyım..
ben sadece kaynıma ve kaynanama kızgındım ama demekki görümcelerimede değer vermemeliymişim..ben onlar için ne kadar iyilik düşünüyorsam onlar da benim için o kadar art niyetlilermiş..siz olsanız kime nasıl davranırdınız.birde bazı konularda kaynam kendini haklı göstermek için yalanlar söylemiş..ne biliym işte doğuma giderken biz ona haber vermemişiz de ondan böyle davranmış..oysaki iki doğumumdada giderken elini öpüp gittim..ne kadar nankör insanlarmış ya...çok büyük hayal kırıklığına uğradım..insanlara hiç değer vermemek gerekirmiş..bilemedim..şimdide kime nasıl davranıcam şaşırdım..fikirlerinizi yazarsanız sevinirim..

Yaptıklarınız size doğru gelen şeyler. Demek ki hata yapmıyormuşsunuz. İçinize atmak yerine söyleseydiniz; gerekirse kavga cıksaydı sorunlarınız çözülürdü.

Başkalarına karşı duyarlı olanlar (eltinin doğumunda evinin toparlanması vs) size karşı vurdumduymaz ise sizin her işin altından kalkacağınızı düşünmelerindendir belki de.

Bugüne kadar yaptıklarınızla bir arpa boyu yol alamadıysanız tarzınızı değiştirin ya da görüşmeyin o insanlarla.

Çok yüz vermekten kaynaklanıyor butun bunlar... Bundan sonra evınde yemegını ye ordan tek ekmek bıle yeme.. Oyle insanlar onuda sana haram ederler emın ol... Sen kimseyle samımı olmakta zorunda degılsın.. Aramazlarsa aramasın bunuda dert etme gordugunde saygını yıtırme.. Biraz güler yuz o kadar magdem ıyılıkten anlamıyolar uzak dur.. Tartısmayada gırme esınle aran bozulur.. O insanlr içinde değmez

bu devirde iyilik yapmıycaksın anlamayan ınsana ben bunu anladım artık s.... yaranıyor valla dunya öyle bır hal almış Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah

çok sevdiğim bir söz vardır tam sizlik "GECİKMİŞ İSYANLAR İNSANLARIN HAKLI DAVALARINDA TERS TEPER "
haksızlığa uğradığınız zaman mudahale edecektiniz şimdi 3-5 sene önce şöyle olmuştuda kırılmıştım derseniz etkili olurmu sizce

Güzelmiş bu söz. Çok yerinde oldu gerçekten

evet tam benlikmiş...içim içime sığmıyor arkamdan söylediği şeyler için yüzleşmek istiyorum..hayır ne kadar iki yüzlü insanlarmış ya..ben bunların içinde kaldım diye yakınıyormuş..dört eltiyiz birimiz bayramlarda bile gidip gelmez biri otrur dinler konuşmaz bile..diğeri hiç konuşmaz panik atak oldu hala yaranamıyor..hadi ben kötüyüm hepimiz mi kötüyüz??hala annecim tutuyor beni..birde eşim..aman kızım bişey deme,kızım bak sana dua ediyorum,sen sesini çıkarma hak yerini bulur,ekmeğin onlardan mı geliyor boşver kızım huzurunu kaçırma..AHHHH annecim bilsen kaynanam peşinden neler söylüyor!!!

kaynanan ve eltılerınle yakın mı oturuyosun canım

kaynanam karşı kapı komşum eltilerimden biri de kaynanamın alt katında oturuyor..diğer iki eltim de ilk gelin olduklarında benim oturduğum evde oturmuşlar ev alınca çıkmşlar..kaçabilen bi daha dönmemiş..ayda yılda bir gelir giderler..

Yapacağın en iyi şey eltinler gibi o evden kaçmak canım maddi durumunuz nedir bilmiyorum gerçi orda kira vermiyosunuzdur şimdi kiraya çıkmakta gereksiz bi masraf belki ama huzurunuz için göze alabilirsiniz belki. Eltilerinde o evi kullandığına göre çok yeni bi ev olmasa gerek hemde sobalı sanırım aynı derecede bi ev çok fazla kira tutmaz diye düşünüyorum. Yada aynı apartmanda olsanda hiç muhattap olmıcaksın görüşmiceksin başka bişey gelmedi aklıma :44:

hiç kimseye gereğinden fazla değer vermeyeceksin. içinde tutma söyle rahatla öylede yaranamıyorsun böylede en azından içinde kalmasın

Kim sana ne kadar değer veriyorsa sende ona göre davran ,iyi gelin olacağım diye kendini ezdirme

Mesafenizi artırarak konuşmamaya davem edin bence.
Anladığım kadarıyl 5 yıl bounca yüzgöz olmama sebebiniz buymuş. Ve onlara verilecek en güzel cevap sasmakmış.
Kalite ve görgüleri ortada.. Siz ne derseniz deyin anlamayacaklar.
Farkınızı bu şekilde ortaya koymuşsunuz.
Ama bundan sonra görüşmelerinize ciddi bir sınır getirin.
Ve onlara güvenip yardım beklemeyin.

böyleleri ile az ve öz görüşeceksin fazla samimi olmayacaksın onlardan birşey beklemeyeceksin.sana verdikleri değer kadar değer vereceksin.maalesef eşinin ailesi oldukları için başka yapabileceğin birşey yok

kaynanamla evimizin karşılıklı olduğunu yazmıştım..binalar bitişik aramızda çift değil tek duvar var.benim oturduğum evi kendi evlerinin dibine yapmışlar arada bir pencere var kapalı ve benim duvarım..bunu yazmamın sebebi kaynanamevde ne zıcık yüksek sesle konuşsun yanımdaymış gibi hepsini duyuyorum..dün akşamda kaynım eltimi almaya geldi annesine..görümcem tabii tüm konuştuklarımızı anlatmış..kaynanam demediğini bırakmadı..bende ders çalışacağım içib tv yi kapatınca hepsini duydum..gidip her söylediğinin cevabını vermek istedim..ama gidemedim..sanki yüzüme söyler gibi o söyledi ben dinledim..yazıklar olsun..7 evladının 6 sının hakkını düşünür ama bi benim kocam başka..kaynıma diyorki verebilirsen verirsin veremzsen de canı sağolsun diyecek..vallahi kızının borcu için yırtınan kaynanam utanmadan böyle diyor..çocuklarımı da istemiyormuş istersem hiç gitmeyeyim umurunda değilmiş..paragöz oldum..sinsi oldum altının yüksek olmasını fırsat bilmişim..(ki ilk yükselmeye başladığında uyardım çok çıkacakmış ödeyin dedim)..gitmedim konuşmak yüzünü bile görmek istemiyorum..nasıl düşüncesiz insanların içine düştüm anladım artık..benim kocam işsiz kaldığı dönemde borçlanmıştıı kardeşine buna rağmen kendimizi toplayamadan kapımıza dayandı kızımın parasını yiyemezsiniz diye..ama işte bize gelince durum değişiyor..üzülüyorum başka bişey gelmiyor elimden..ne beklentilerle ne iyi niyetlerle gelin oldum bu kapıya..yazık insanlar kendi canlarından olan evletlerini bile ayırt ediyorlar gelinle kızı ayırt etmelerini yadırgamamak gerek..

Ben mi yanlış gözlemliyorum hep böyle mi kestiremiyorum..

Usul adap bilmeyen gelinler, çok iyi ailelere; usul adap bilmeyen aileler ise çok iyi gelinlere denk geliyor..

Allah kolaylık versin.

Ben mi yanlış gözlemliyorum hep böyle mi kestiremiyorum..

Usul adap bilmeyen gelinler, çok iyi ailelere; usul adap bilmeyen aileler ise çok iyi gelinlere denk geliyor..

Allah kolaylık versin.

çevremde ve burada aynı problemi yaşayan bir dünya insan gördüm..tamam ben hatalar yapmışımdır belki(18 yaşında evlendim..belki farkında olmadan hatalarım olmuştur..)bana dese ki kızım filanca zaman şöyle olmuştu ya ben böyle olmasını beklerdim..hemen derim ben düşünemedim..yanlışım varsada özür dilerim..ama yok..hiç sende böyle yaptın diyen yok..sürekli mesafeliymişim,dikbaşlıymışım,kimseyi karıştırmıyormuşum işime,sert çıkışlarım oluoyrmuş..başak birşey diyen yok..zaten başkalarını niye işime karıştırayım?kaynanam her konuda bas bas bağırıp beni aşağılarken cevap vermeyip sessiz soğuk davranmam kabahat mi?bilmiyorum bu kadar kötü tepkileri hakedecek ne yaptım ben ya??

Ben insanların Susmak'tan anlamadıklarını düşünüyorum ..
Direk yüzüne pat diye soylıceksın .
Soğuk duş yaptıracaksın ayak üstü..
Anca o zaman dusunmeyı dusunuyorlar ...

Yoksa susayım hanımhanımcık olayım anlasınlar benı dersen daha cokk gucenır , kendı kendını yersın ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…