Ne yani yüzemeyecek miyimmm?!?!?!

ablacım madem denize/havuza girmekölüm kalım meselesi al bir geciktirici kullan..

adı primolut..3-5 lira..eczacıya söyle verir.

adet olmadan 4-5 gün önce kullanmaya başlamalısın. günde 1 tane aynı saatte..10 günden fazla kullanma..hapı bıraktığın gün regl olursun.

genel anlamda pek şikayet olmasa da bazı bünyelerde sonraki adet döneminde ağrı sancılı geçirme ve tabii ki adet tarihinin değişmesi düzensizleşmesi şikayetleri olabilir..

yine de bir doktora danışmakta fayda var.
ben doktora danışmadan 2 kere kullandım..hiç şikayetim olmadı sonraki regl döneminde..

Son düzenleme:
Bugun denize girdim ve hamileyim
Ozellikle cocuklarin oldugu yerdenuzaj durdum
Girdigim yer mavi bayrakli bi plaj ama cekinerek girdim ve cikar cikmaz hemen dus alip yedek mayomu giydim
Ne kadar dogru yapmisim
Siz nasil adetken denize gireyim israriniz varsa sizede gir diye tabsiye edenlere ayrica sasirdim
Baskalari deniz keyfi icin mikrop kapmak zorunda mi
Ayrica bir suru yanlis tavsiye var
Aspirin kani inceltir ve kanama egilimini artirir olmayacak kanamani cogaltir
Ahri kesiciler adeti kesmek icin kullanilmaz
Parol da kullanilmaz
Ayrica adetken enfeksiyona vucut aciktir ve denizden cok kolay enfeksyon kaparsiniz
Bakireler icin ozel tamponlar var tabi kullanmak istemeyebilirsin
Ayrica adet kesici haplar var
Adet duzeninizi de bozmazlar en fazla 2 gun degisir
Madem bu kadar denize girmek istiyorsun
Baskalarinin hasta olmasina sebep vermek yerine ilac alip iki gun gec adet olacaksin kusura bakma

Ve rica ediyorum konuyla ilgili tam bilgi sahibi olmadan tavsiyede vermesin kimse bir suru bilgi kirliligi olmus bu baslik altinda

Son düzenleme:
ben de onu dicektim
herkeşler ne de çok biliyor
bakireler kullanamazmış
bari bir araştır bak sor öğren

off kim naparsa yapsın
hasta olacak biz değiliz ya
:34:

bakireler için tampon ne demek ya?

sonuçta rahime birşey sokmuyor musun?

kimin kızlık zarı çok içerde kimisinin dışarı daha yakın konumdadır..kimi zar defalarca ilişkide zorlansa da yırtılmaz, kimisi en ufacık bir zorlamada yırtılır..

sen oraya sert birşey sokuyorsun sonuçta..
birşey olmaz nasıl denilebiliyor.?....
tampon sıkıştırılmış pamuk..sert bir cisim yani..

Ben anlamadım bakire tamponunu?:)
Asla zar yırtılmaz diye nasıl garanti veriyorsunuz?(siz öyle dememişsiniz tabii de öyle anlaşılıyor diye size hitaben yazdım)
riske atıyorsunuz..

Son düzenleme:
Valla bakire tamponu var ama ben de olsam kullanmazdim. Bir iki kez normalini kullandim icerde sisiyor zaten, zor cikarttim disari :1:, kizlar onu nasil kullanir bilemiyorum yani..

şu an regl iken denize girenlerin oldugunu gördüm de tiksindim hemcinslerimden. :19:
hadi kendi sağlığınızı riske atıyorsunuz da bizim sağlığımızdan ne istiyorsunuz?

Bugun denize girdim ve hamileyim
Ozellikle cocuklarin oldugu yerdenuzaj durdum
Girdigim yer mavi bayrakli bi plaj ama cekinerek girdim ve cikar cikmaz hemen dus alip yedek mayomu giydim
Ne kadar dogru yapmisim
Siz nasil adetken denize gireyim israriniz varsa sizede gir diye tabsiye edenlere ayrica sasirdim
Baskalari deniz keyfi icin mikrop kapmak zorunda mi
Ayrica bir suru yanlis tavsiye var
Aspirin kani inceltir ve kanama egilimini artirir olmayacak kanamani cogaltir
Ahri kesiciler adeti kesmek icin kullanilmaz
Parol da kullanilmaz
Ayrica adetken enfeksiyona vucut aciktir ve denizden cok kolay enfeksyon kaparsiniz
Bakireler icin ozel tamponlar var tabi kullanmak istemeyebilirsin
Ayrica adet kesici haplar var
Adet duzeninizi de bozmazlar en fazla 2 gun degisir
Madem bu kadar denize girmek istiyorsun
Baskalarinin hasta olmasina sebep vermek yerine ilac alip iki gun gec adet olacaksin kusura bakma

Ve rica ediyorum konuyla ilgili tam bilgi sahibi olmadan tavsiyede vermesin kimse bir suru bilgi kirliligi olmus bu baslik altinda

Ağrı kesici kısmını üstüme alıyorum ; Ağrı kesiciler adet kanamasını azaltarak pis kanın atılmasını engellemez mi?
Pis kan denilen meselenin tarihsel bir süreci vardır. Ortaçağdan itibaren pek çok din ve kavim tarafından adet gören kadın pis olarak nitelendirilmiştir ve halen bu gelenek devam etmektedir. Oysa atılan kan asla pis değildir. Ağrı kesiciler kanama miktarını azaltabilir, bunun bir zararı yoktur. Hatta biz doktorlar bazen ağrı kesicilerin adet kanamasını azaltıcı etkilerinden tedavide faydalanmakta ve kan kaybını engellemekteyiz. -> Gaziosmanpaşa hastanesinin sitesinden bir alıntıdır.

Ben zaten adetinizi kesmek için kullanın demedim, ben geçen ay aldım ve 3 günde bitti, azalttı. Bende böyle bir etkisi oldu, eğer denize girmek konu sahibesi için ölüm kalım meselesiyse deneyebilir.

Son düzenleme:
geciktirici neden olmaz tam zamanı adetten 1 hafta evvel başlanıyor benim bildiğim hemn git al doktordan bence...düğünüm için kullanmıştım iki düğün ve yolculukta adet sancısı çekemem üstelik ped değiştirme rezilliği gelinlikle düğün ortasında wc ye gidemem...o nedenle ilacı kullandım çok rahat ettim ..iacı bıaraktıktan 2 gün sonra oluyorsun zaten..ped elbette denizde şişer ve belli olur..o halde girmeyi düşünmüyorsun heralde???!

Yavrucum ölürmüsün denize girmesen ?
Neden insan kendi sağlığını dusunmez ? hadı onu da gectım kendını dusunmuyorsun dıger ınsanlara neden kotuluk yapıyorsun.

Madem bu kadar deniz aşkın var git bir aile hekimine ( jınekoloji'ye gıtme ımkanın olmadıgını varsayıyorum ) anlat durumunu o bile yardımcı olur sana en zararsız ılacı tavsıye eder kullanırsın tatılını gecırırsın ..

İlla kanamalı sekılde denıze gırme ısrarı nedır yahu ..
Surda ıkı uc haftaya kalmaz tatıle gıdıcem ama aklımdan cıkmaz yanı su yazılanlar . İnsan bıraz cevresındekılerı de dusunmelı kendı keyfını değil..

şu an regl iken denize girenlerin oldugunu gördüm de tiksindim hemcinslerimden. :19:
hadi kendi sağlığınızı riske atıyorsunuz da bizim sağlığımızdan ne istiyorsunuz?

Kimsenin sagligi dusundugu yokki,adet oldugu belli olmasin,ped sismesin mayosuna bulasmasin yeter... :25:

Yaa çok acil bu benimm için.
Perşembe sabahı tatile gideceğiz,babamın işi dolayısıyla 5 gün kalıp döncez.
Ve benim 27.günüm adet olmaya çok yakınım!!!
Ya ben yüzemeyecek miyim?
Tesettürlüyüm haşema olacak üstümde.
Ped şişer mi , denizde akıntı yaparmı?
Belli olur mu rezil olurmuyum?

Korkuyorumm!!
Yoksa tatilin komplesinde yüzemeyeceğim.
Geciktirici kullanamam.
Ne yapıcam bilmiyorum.Tamponda olmaz.
Diğer türlü yardım edin nolurrr...:14::14::14::5::5::5::5::5:

canım bence regl dönemlerinde denize girme mikrop kapabilirsin denizler zaten temiz değil daha sonra uğrasıp durursun hiç riske atma derim. eminim o bölgenin iltihaplanmasını istemezsin.
hem belki de olmazsın simdiden stres yapma kendine :)

Allahim deli olmak isten degil biraz kul hakkini da dusunun babanizin havuzu degil o deniz! Kadin dedigin titiz olur temiz olur bakimli olur kendini gelistirir hasemadan belli olmasin yeter kafasini anlayamiyorum! İgrenclik bu ya denize hasretsen git hap kullan baskasini hasta etcrgine kendin cek sonra sikintisini bizahmet! Kucucuk cocuklar bebekler giriyo o denize hamileler giriyo, o hamile atesli bi hastaliga yakalansa bebegini kaybetse nolucak?? yazik gunah ya sen girdigini dusunsene regl biriyle birlikte denize, saclarin agzin yuzun heryerin o suya degicek belki yutcaksin allahim kabus gibi bidaha denize girmiycem!:( bunu yapan biriyle ayni yerden denize girdiysem de hakkima girmistir helal etmiyorum acik ve net!!!

Haa bu kadar sert yazdim diye kizmakta da hakli degil hickimse, beni kucucuk kardesimi bebegimi bu igrenclige maruz birakanlar haketmistir az bile!

Mikrop kaparsın aklından geçirme bile
Çok çirkin ya o halde denize girmek çok riskli :25:

CEHALET , SAFİ CEHALET !!!!

Haşema giyecek kadar Müslümansın !!!! ama kul hakkına girecek kadar da... Nasıl Müslümanlık bu anlamıyorum ...

Arkadaşlar şeytan taşlamıyorsunuz, 17 yaşındaki genç kıza cevap veriyorsunuz.
Ne bu böyle iğneleyici sözler, kızmalar, etmeler.
Hele hele kızın müslümanlığına bile laf gelmiş ya helal olsun.:53:
Yani bazen insan soru sormaya, fikir almaya korkuyor azar işitcem diye.
Kk kadınları sağolsun. :ssz:

17 yaşında denize girmek isteyen bir genç kıza biraz daha anlayışla yaklaşır mısınız lütfen.
"Regl döneminde denize girmek sakıncalıdır" bunu uygun bir dille anlatmak varken azarlamak niye?
Ayrıca genç bir kıza kızlar için olan tamponu önermeyin, kadınlar bile kullanımda zorlanıyor.

ozumse,
tatile gittiğinizde regl olursan denize girmemelisin, haşema su geçirmiyor demişsin ama yine de olmaz, o dönemde vücut hertürlü mikroba açık oluyor, mikrop kapma riskin var, ayrıca denize giren diğer insanların mikrop kapmasına da vesile olursun, son derece sağlıksız bir durum:50:

Bayanlar, bence siz bu isi biraz fazla abarttiniz.. Bir yandan da birbirinizi gazlaya gazlaya is nerelere kadar geldi:9:. Regl dedigin bildigin kan, bakteri akmiyor yani.. Zarari da sadece denize o sekilde girene.. cunki adet doneminde rahim kani atmak icin hafifce aralanir, bu acikliktan ortamdaki bakteriler de kendilerine yol bulur. Adetten denize bulasan kan ile deniz kestanesinin ustune basip ayagini kanatanin akittigi kan arasinda pek bir fark yok yani. Kanla beraber yumurta yatagi da pihti seklinde atilir ancak mayodan gecip denize karismasi biraz zor, erimez, mayoda kalir cunki (Ayrica bu yatak da zehirli veya mikroplu olmadigi icin hasta yapmaz, yapsa esas sahibi enfeksiyonlu olur zaten). Hele ki tamponlu girdiginde kanin bile suya karismasi cok zor.

Koca denizin suya girdiginiz anda akmasi muhtemel bir kasik kandan zehirlendigini dusunuyorsaniz bence de denize hic girmeyin o zaman. Herkesin alninda yazmiyor ama denize belsoguklugu olan ve yogun akintisi olan da giriyor, frengili olanda, AIDSli olan da.. Ama ben hic cinsel iliskisi veya kan nakli olmaksizin sirf denize girdi diye AIDS olani, belsoguklugu olani, veya frengi olani duymadim. Siz duydunuz mu? Yani bunlar bulasici hastaliklar da o bakimdan diyorum. Duymazsiniz, cunki denizden bulasmazlar. Denizde var olan koli basili gibi mikroplar insani hasta yapar, enfeksiyonlara sebep olur, adet kani degil. Biraz rahat olun. Ya da denize hic girmeyin hasta oluruz maazallah diye..:53: Iseyenler.. sicanlar.. frengililer... iyhhhhgggh! di mi?:9:

Çevredekilere mikrop saçacağınızı ya da rahatsız edecek görüntülere sebep olacağınızı sanmıyorum denizde, dipdibe takılmamızı gerektirmeyecek kadar çok alan var ve su sürekli döngü halinde sonuçta. Zaten çok yoğun akıntı yaşamıyorsanız soğuk suda kan akışı olmaz. Sahile inmeden önce de soğuk bir duş alırsınız direk denize girdiğinizde başka insanları etkileyecek bir durum olmaz. Tabi havuz için geçerli değil bu söylediğim.

İkinci olarak ped suda şişer diye düşünüyorum, ben olsam kullanmazdım.

Üçüncü olarak regl olmanızın çevredekilere direk bir zararı olmaz deniz içinde ama regl iken mikrop kapmaya daha müsait oluruz ve deniz suyunda da bir çok mikrop ve bakteri bulunur. Daha sonra mantar genital bölge iltihaplanması gibi sorunlarla uğraşma ihtimali yerine geciktiri alıp tatil dönüşü zaten düzensiz olan regl döngümle ilgili doktora gidip tedavi olmayı tercih ederdim ben

Yazılanları okuyunca ne kadar çok üstüne gidilmiş kızın...Yazık yaa sorduğuna soracağına pişman olmuştur genç kızımız..
Koca deniz, akıntısı olan hemde temiz bir denizde kolay kolay mikrop kapılmaz..Zaten o şekilde denize giren mikrop kaparsa kapar..Onun dışında bir başkasına bişey olmaz..Ki ben o şekilde de denize girildiğinde kolay kolay mikrop kapılcağını düşünmüyorum..Evlerimizde duş aldığımız sudan daha temizdir deniz suyu bence(Ege-Akdeniz tarafları için konuşuyorum..Yani gerçekten temiz deniz için)...
Konu sahibi arkadaşım 12 yaşında çocuklara bile önerilen ilaçlar var bu mesele için..Bir eczacıya ya da doktora danışırsanız yardımcı olacaklardır size..

Ben sadece soru sormak istedim.
Yani cevaplarınız doğrultusunda uygulayacaktım.
Kendime göre çok şükür iyi bir müslümanım.Kimseye çemkirmedim en azından.
Büyüklerimsiniz,tecrübelisiniz diye sordum da ne iğrençliğim ne mikropluğum nede insanlığım kaldı.
Geciktirici kullanamam çünkü jinekologum izin vermedi,ayrıntılı yazmadım buraya.
Zaten hormonal dengelerin bozuk,daha da bozulur,büyüyünce zorluklar yaşarsın dedi.
Tampon zaten kendime yapılacak bir kötülük.
Bitkisel yoldan tarçın denedim,gecikirim diye.
Reglli ikende girmicem,korkmayın kirletmicem suyunuzu.
Son olarak bana güzel cevap veren ablalarıma çook teşekkür ediyorum:16:.Dediklerinizi yapacağım.Gerçekten Rabbim razı olsun sizlerden.
Çemkirenlerde umarım benim kadar çaresiz kalmazlar.:ssz:
Mune abla konuyu kapatırsan çok sevinirim..
:16:

Back
X