NE YAPABİLİRİM

AYDINLIK1234

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2010
16
0
86
Ankara
Merhaba;
Eşim 9 ay önce büyük bir kaza geçirdi.yaklaşık 5 ay annesinde kaldı kendi isteği ile. 4 aydırda evimizde fakat 4 aydır çok kötü giden ve şiddeti her geçen gün artan bir evliliğimiz var yaklaşık 14 senedir evliyiz eşim cok sinirlidir ama hiç bu kadar değildi özellikle bana ve cocuklara karşı artık en küçük şeyde kavga büyüyor ve cocukların gözü önünde boğazımı sıkmaya kadar geliyor. Anlamaya çalışıyorum büyük bir kaza geçirdiğini rahatsız olduğunu isteyerek yapmadığını fakat bende artık 40 yaşındayım ve kaldıramıyorum. Tedavi olmasını destek olmasını söylüyorum ama deli olmadığını söylüyor. Ne olur bi akıl verin çıkmazdayım 2 tane Allah bağışlasın yavrum var çok üzülüyorum

bazi ilaclar ve hormon eksikligi/fazlaligi sinir yapabilir,
muhakkak doktora danismasi gerekir.
o danismiyorsa siz onunla ilgilenmis olan doktora sorup fikir alabilirsiniz belki.

Geçmiş olsun belli ki psikolojisi çok etkilenmiş eğer önceden de böyle degilse.mutlaka bir uzmandan yardım almaya ikna edin başka bir çözümü yok bunun.

Nöroloji gördü mü eşinizi?
Belki kazadan sonra hasar kalmıştır, ondan bu kadar sinirleniyordur.

Trafik kazası 3 kez beyin ameliyatı oldu toplam 6 ameliyat geçirdi.Ben eve gelmesini istedim izinde aldım ama o orada kalmayı tercih etti hastaneye yakın olduğunu söyledi Birde 2 çocuğumuz var ve çalışıyorum bunları da söyledi Siz niye orda kalmadınız derseniz çok uzun mesele ve can sıkıcı kalmak istemedim diyelim

Zihinsel veya bedensel engel mi oluştu kazada?

Doktorlar ne diyor sinir için?
Benim bir akrabam da kaza sonrası sinir hastası olmuştu.

Geçmiş olsun. Kazadan önce de kopuk bir ilişkiniz mi vardı? Gidip annesinde sizden ve çocuklarından uzak 5 ay kalabilmesi normal bir ilişkide olacak şey değil. Ve size uyguladığı şiddet birden bire, kazadan sonra mı başladı? Geçmişinde de şiddete eğilimi var mıydı? Size eziyet etmesi bir kenara, bir de bunu çocuklarınızın önünde yapmasının bir bahanesi olamaz ki, kazaya bağlamaya çalışmayın boşuna. Aklı başında insan yaşadığı acıların, korkuların faturasını sevdiklerine kesmez ki, tam tersi zor günleri onlarla birlikte atlatmaya çalışır. Kaza bazı hasarlar bıraktı, feci sinirli oldu desek, aklını tamamen yitirmediğine göre, bu sinirli halini fark edip, tedavi olmayı kendi de istemeliydi. Ya da bu geçici bir dönem desek bile siz onun kum torbası değilsiniz ki, o dönem geçene kadar sizi hırpalamaya hakkı olsun. Şahsen şiddeti affedemem ama siz hastalıktan önce bambaşka bir insandı, bir şansı hak ediyor diyorsanız, tedavi olsun o zaman. Yok olmuyorsa, geriye hangi seçenek kalıyor ortada aslında. Çocuklarınıza da bu korku filmini yaşatmaya ikinizin de hakkı yok

Yaşadığı tramvadan o hale gelmiştir kaza olayı, ameliyat geçirmesi ve o kaza anını anlatan yakınlar arabayı gördüm ne hale gelmiş, sen nasıl çıktın o arabadan diyenler gelip, gelip nasıl oldu ya demeleri falan insanı psikolojik olarak gerçekten çok etkiliyor ben babamdan biliyorum oda kaza geçirmişti yıllar önce yanında bir arkadaşı vefat etmişti, siz yada başka bir aile büyüğü konuşup destek alması için ikna etmelisiniz zamanla normale dönücek inşallah.

Kazadan öncede anı çıkışları sınırı vardı fakat hiç şiddet uygulamamıştı ama 4 aydır her affedisimde bir sonrakinde daha fazlasını yapiyor

Çocuklarınızin ve kendi güvenliğiniz adına tedavi görene kadar gidip annesinde kalsın. Ciddiyim. Kendinizin ve Çocuklarınızin bu şiddete maruz kalmaniza müsade etmeyin.

Kazadan öncede anı çıkışları sınırı vardı fakat hiç şiddet uygulamamıştı ama 4 aydır her affedisimde bir sonrakinde daha fazlasını yapiyor
Tedavi olmak dışında bir seçeneği yok. Bu konuda net olun. Normale dönmezse sizi kaybedeceğini anlamalı.

Tedavi olmalı başka yolu yok , size ve çocuklarınıza böyle davranmamalı hakkı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…