Baş edemediğim anksiyete ve hastalık korkusu

Benim anksiyetem sizlerden çok daha ağırdı ama bitti gitti arkadaşlar. Sadece yoğun ve kötü bir süreçten geçiyorsunuz ama emin olun bitecek. Bir ömür böyle gitmeyecek. Ömrümüz çok kısa lütfen boşu boşuna güzelim günleri vesveselerle geçirmeyin. Muhafazakar değilim ama inancınızı kuvvetlendirip, teslim olma halinizi kuvvetlendirirseniz geçiyor. Ben de eskiden hastalık duyduğumda hemen bedenimi tarardım şuan pazartesi kanser tanısı alan arkadaşımın başındayım.
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz ama ben gerçekten aklım buna yetse bile kendimi ve düşüncelerimi asla kontrol edemedim herkesin kaldırabildiği yük farklıdır. Artık Allah a sığınmaktan başka çarem kalmadı şimdiye kadar maneviyatı çok zayıf biriydim. Dua okudum,zikir çektim geceleri uyurken gündüz uyanmışken Kuran dinledim hala da yapıyorum kendimi rahatsız hissettikçe sadece tevekkül edebiliyorum. Biraz olsun rahatladım

Tuba boğaz reflüsüyle başladı, beyin sisi, tüm ca belirtileri, kemik ağrıları, uykusuzluk , kuru yutkunma, aklına gelebilecek tüm bedensel ağrılar ve sanrılarla geçti yıllarım. Kv kaybettikten sonra annesiz kalan bir evin geldiği noktayı görünce ben de öleceğim benim de çocuklarım yalnız kalacak diye korkuyla yaşadım yıllarca, eski sağlıkçıyım. Saatlerce tahlil bakardım, tahlil sonuçlarını ÖSS sonucu bekler gibi beklerdim.

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz ama ben gerçekten aklım buna yetse bile kendimi ve düşüncelerimi asla kontrol edemedim herkesin kaldırabildiği yük farklıdır. Artık Allah a sığınmaktan başka çarem kalmadı şimdiye kadar maneviyatı çok zayıf biriydim. Dua okudum,zikir çektim geceleri uyurken gündüz uyanmışken Kuran dinledim hala da yapıyorum kendimi rahatsız hissettikçe sadece tevekkül edebiliyorum. Biraz olsun rahatladım
Edemezsin zaten annie, zihnin sürekli olumsuz u getirir sana. Dinleme, dalga geç, küfür et edebiliyorsan, sorunun kaynağı ölüm korkusu. Allah herkese kaldıramayacağı yükü vermezmiş doğru diyorsun, ben de intihar noktasına kadar geldim hatta denedim.

Aman ya gerçekten bu durumda olmaktan sıkıldım eşimde sıkıldı ben niye senin 10 yıllık önce olan travmanı günlerce yaşıyorum diyo kurcaladıkça daha çok vücudun alarm veriyor zihin unutuyo ama beden asla unutmuyor o yüzden sürekli vücut alarm halinde olmayacak olanı düşünürken olabilecek güzel şeylerin önüne geçiyoruz elimdekine şükretmiyoruz tuze şu an iyi misin

Annie 0-100 arası bir değer vermem gerekirse 5 diyebilirim. Çok şükür bugünlerime. Eşinin ailenin arkadaşlarının seni anlaması, destekten sıkılmaları normal ama yaşadığın hisler gerçek ve çok acı. Seni ancak çekmiş olan bizler anlarız ve yalnız değilsin. Hiçbirşey yapamıyorsan şunu düşün geçecek, bitecek ve eski günlerine döneceksin. Bu arada kocana teesüf ederim, aynı durumu yaşasaydı sen ona böyle davranmazdın eminim. O imzayı atarken iyi ve kötü gün diye belirtilen tam da bugünler. Onun akıl sağlığının bir ömür sağlıklı olacağının garantisi var mı? Sadece bira sabır, biraz şevkat ve bir omuz tek isteğimiz. 🤲🏻

Tuba boğaz reflüsüyle başladı, beyin sisi, tüm ca belirtileri, kemik ağrıları, uykusuzluk , kuru yutkunma, aklına gelebilecek tüm bedensel ağrılar ve sanrılarla geçti yıllarım. Kv kaybettikten sonra annesiz kalan bir evin geldiği noktayı görünce ben de öleceğim benim de çocuklarım yalnız kalacak diye korkuyla yaşadım yıllarca, eski sağlıkçıyım. Saatlerce tahlil bakardım, tahlil sonuçlarını ÖSS sonucu bekler gibi beklerdim.
Şimdi nasılsınız

Göğüsim ortasında ağrı hissediyorum sol kolumda da garip bir his kardiyoloji randevuma daha var gogsumu tutunca kızım korkuyor ama en ufak şeyi kalbe buluyorum sanki her an kalp krizi geçirip olecekmisim gibi bı his oluyor bu ara her gün yokluyor biktim

Kızlar herkes nasıl? Ben de aynı durumdan muzdaribim. Çocuğum konusunda en kötüsü de. En ufak hareketinden anlam çıkarıyorum. Gözü daldı neden daldı. Yoruldum dedi neden dedi. Şu mu var bu mu var. Kafayı yemek üzereyim yok mu bi çaresi bir şeysi. Yemek bile yiyemiyorum stresten

Göğüsim ortasında ağrı hissediyorum sol kolumda da garip bir his kardiyoloji randevuma daha var gogsumu tutunca kızım korkuyor ama en ufak şeyi kalbe buluyorum sanki her an kalp krizi geçirip olecekmisim gibi bı his oluyor bu ara her gün yokluyor biktim
Aynı ağrılar bende de vardı zamanla azaldı geçti.anksiyetn den sanırım normal şiddetli bir ağrıyı da beyin çok şiddetli gibi algılayıp strese sokuyor bizi bende haftalarca o hisle yaşadım hala oluyor ama eskisi kadar sık değil

Back
X