• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapabilirim?

Mahinev88

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
258
117
303
37
Arkadaşlar iyi geceler.bir konuda fikrinizi almak istiyorum.Ben hayatm boyunca hep birilerinin yardımına koştm çocuklarıyla ilgilendim evlerini temizledim(ablam ve abim için) ama bu süreçte hep bıktım şimdi ne çocuk sahibi olmak istyrm ne onları sık sık görmek işin tuhafı dile getiriyorum bunu ama kimse üstüne almıyor hepsi bir diğerinin ustune atıyor ama bi sonuç yok uniden mezun oldm çalışma saatleri esnek bi iş buldm yine kurtulamadm.Annem de abimin çocuklarına bakıyor ve yengem hiç yardımcı olmuyor annem yaşlı ve hasta çok uzuluyrm ona hiç bişey yapamıyorm.Yengem de kıymet bilmeyen biri eşyamı kullanır almak ister benim uç kuruşluk malıma göz diker ve onu alınca bunu kar bilir .uzun oldu çok ozur dilerim annem ve kendim için ne yapabilirim?

Abine annenin yorulduğunu dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söyleyip bakıcı tutmasını önerebilirsin.

Son düzenleme:
Bence her şeyi çok kafana takıp üzülüyorsun. Abine söyle annemi bu kadar yormayın, artık bakamaz çozuklarınıza deyin. Yengen de bir eşyanızı isterse yarın bana lazım ben giyicem,zaten sen beğenmezsin vs. deyin. Zaten yapsanız da çok görünmüyormuş, yapmayıp da kötü olmak daha mantıklı. Bazıları iyi niyeti anlayamıyor maalesef:63:

Çalışıyor o,yorgun olma durumunu zaten duşunuyoruz ama annem genç değil ve kendi annesine asla böyle yapmaz.Ben kendi ablama kayınvalidesine birşey dese bile kızıyorum çünkü yaşlı insanların mazur gorulmesi gerekiyor,abimin tayini çıktı onun çıkmasını da bekliyoruz başka bir şehirdeler yani ben olsam asla annemi tek bırakmam ama elim kolum bağlı.

Bence her şeyi çok kafana takıp üzülüyorsun. Abine söyle annemi bu kadar yormayın, artık bakamaz çozuklarınıza deyin. Yengen de bir eşyanızı isterse yarın bana lazım ben giyicem,zaten sen beğenmezsin vs. deyin. Zaten yapsanız da çok görünmüyormuş, yapmayıp da kötü olmak daha mantıklı. Bazıları iyi niyeti anlayamıyor maalesef:63:
Çok haklısın stres bende iz bırakıcak rahatsızlıklara neden oluyor.Hayatmı tırtık tırtık ediyor böyle soru yağmuruna tutmalar sahip olduğum şeylere ozenmeler.istemeler inanın nasıl hayr diyeceğimi bilmiyorum.Ben tenezzül etmiyrm ama o aldığını kar belliyor

abimin tayini çıktı onun çıkmasını da bekliyoruz başka bir şehirdeler yani ben olsam asla annemi tek bırakmam ama elim kolum bağlı.
Şu cümleden hiçbir şey anlamadım ben. Abiniz ve yengeniz başka şehirde çocukları sizde mi yani?

İşte senin hayır diyemeyeceğini bildiklerinden yapıyorlar. Eminim bu kadar üzüldüğünden haberleri bile yoktur, olsa da umursamazlar. O nedenle sen de onları umursama boşver arkandan istediklerini desinler. En azından sen de içinde biriktirip kendini üzmemiş olursun. Çok çıkarcı insanlar belli, bir de en yakınların bunlar yaao_O

İşte senin hayır diyemeyeceğini bildiklerinden yapıyorlar. Eminim bu kadar üzüldüğünden haberleri bile yoktur, olsa da umursamazlar. O nedenle sen de onları umursama boşver arkandan istediklerini desinler. En azından sen de içinde biriktirip kendini üzmemiş olursun. Çok çıkarcı insanlar belli, bir de en yakınların bunlar yaao_O
Çok haklısın canım.abim bunları gormuyor erkek sonuçta ee o d bi yerde karısının yanında olacak anlaşılabilir çunku iki taraflı bir durumda arada kalmak zor.ben bu işi abime bulaştrmak istemiyorum çunku onun elinden bişey gelmiyor.açıkçası kimse için kardeşlerimle aramın bozulmasını istemiyorum.Annem içine dert ediyor,başka şeyler de var. annelerimiz çok kıymetli bence

Arkadaşlar iyi geceler.bir konuda fikrinizi almak istiyorum.Ben hayatm boyunca hep birilerinin yardımına koştm çocuklarıyla ilgilendim evlerini temizledim(ablam ve abim için) ama bu süreçte hep bıktım şimdi ne çocuk sahibi olmak istyrm ne onları sık sık görmek işin tuhafı dile getiriyorum bunu ama kimse üstüne almıyor hepsi bir diğerinin ustune atıyor ama bi sonuç yok uniden mezun oldm çalışma saatleri esnek bi iş buldm yine kurtulamadm.Annem de abimin çocuklarına bakıyor ve yengem hiç yardımcı olmuyor annem yaşlı ve hasta çok uzuluyrm ona hiç bişey yapamıyorm.Yengem de kıymet bilmeyen biri eşyamı kullanır almak ister benim uç kuruşluk malıma göz diker ve onu alınca bunu kar bilir .uzun oldu çok ozur dilerim annem ve kendim için ne yapabilirim?

Sadece 1 kere, tek bir kere HAYIR de
ondan sonra garip gelmez sana
HAYIR demeyi mutlaka öğrenmen gerekiyor

ben de hayır diyemezdim, öğrendim, inan rahatlatıcı bir duygu
:KK6:

Sadece 1 kere, tek bir kere HAYIR de
ondan sonra garip gelmez sana
HAYIR demeyi mutlaka öğrenmen gerekiyor

ben de hayır diyemezdim, öğrendim, inan rahatlatıcı bir duygu
:KK6:
Haklısın canm bi kere hayr diyebilmem gerekiyor devamını da gelecektir böylelikle

Back
X