• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağamı bilmiyorum :(

basakk_33

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
167
162
103
32
Arhavi
Merhaba arkadaşlar ben üniversite birinci sınıftayım daha yeni yeni arkadaş ortamı kurduk gülüyoruz eğleniyoruz fakat beni çok fazla sıkıntıya sokan bir derdim var.bu arkadaş grubumuzdaki kızlardan biri artık karakteri yüzünden mi derim yoksa kendi tercihi mi dedikodu yapmayı çok seviyor ve anladığım kadarıyla da çok kıskanç.bende de biraz şeytan tüyü vardır etrafımdaki insanlar beni kolayca sever.işte bu kız da benim etrafımda çok sevilmemi kıskanmış olacak ki sürekli arkamdan konuşuyor bir sürü iftiralar havada uçuşuyor ama benim yüzüme karşı da sanki hiçbir şey yokmuş kendisi melekmiş gibi davranıyor.gerçekten bu olayı nası çözeceğimi bu kızdan nası kurtulacağımı bilemedim.arkadaş grubumuzdaki kızlara söylesem benim yalan söylediğimi düşünüp benden soğumalarından korkuyorum söylemesem ben bu kızı hayatımdan çıkarmak istiyorum her gün gözümün önünde olursa da ben huzurlu mutlu olamıyorum.nolur bana yardım edin sizce ne yapmalıyım? :59: :59:

ben birinden rahatsız olduğumda, ortamda o yokmuş gb davranırım, yüzüne bile bakmam, espirilerine gülmem, birşey sorarsa duymamış gb yaparım,
çoğunlukla tavırlı hareket ederim, bu yöntem çoğunlukla o kişiden kurtulmak için işe yarar.
ama siz yine de laf taşıyıp sizi zorda bırakanın o kişi olduğundan emin olmadan kesin bir şey yapmayın derim
:ssz:

onunla aynı ortamda bulunmasam zar zor bulduğum düşüncelerime hayat tarzıma uygun arkadaşlarımdan olacağım bir kaç gündür deniyorum ama kendimi çok yalnız ve dışlanmış hissetmeye başladım ayrı kalmayı da yanın da olmayı da beceremedim yani. takmama olayına da gelince ben bir insanı sildiysem gözümden düştüyse o kişi bir daha muhattap olmak istemiyorum açıkcası ve her gün gördükçe içime bir şeyler oturuyor bilmiyorum yani çok zordayım.ayrıca arkamdan konuşan kişininde o olduğunu benim hakkımda konuştuğu kişilerden duydum zaten o olduğundan yüzde yüz eminim hatta bir ara benim hakkımda konuşurken yanlışlıkla benim telefonuma mesaj gelmişti.

Aynısını ben yaşadım. Üni.de arkadaş grubundan bi kız sürekli dedikodu yapıyodu, üstelikte herkesin. Ama yanlarındayken aşkım balım diye tatlı tatlı konuşyodu. Herkes bu huyunu biliodu ama zannediyolardıki o benim dedikodumu yapmıodur. Bide bu kız bölüm 1.si gibi bişeydi, notları çok iyi tutuyodu. Herkes onla birazda bu yüzden arkadaşlığını sıkı tutuyodu.
Ama ben dayanamadım bu duruma ve arkadaşlığımı kestim kızla. Ve diğerleri o kızı tercih ettiler. 2.sınıfım berbat geçti, başka olaylarda yaşadım onlarında etkisi var. Ancak bu dönemde daha azimli oldum derslerimde inanılmaz bi yükselme oldu. Üstelik yaşadığım kötü olaylar beni öyle bi olgunlaştırdı ki iyiki bu şekilde yaşamışım diyorum şimdi.
Üstelik beni tercih etmeyen -daha doğrusu gene benle konuşuyolardı ama ben onlarla takılmıyodum- arkadaşlarım benden özür dileyerek hatalarını anladılar. Çünkü hepsini birbirine düşürdü. Şuan hepsiyle arkadaşlığım devam ediyo. O kızınsa adı bile geçmiyo.

Aynısını ben yaşadım. Üni.de arkadaş grubundan bi kız sürekli dedikodu yapıyodu, üstelikte herkesin. Ama yanlarındayken aşkım balım diye tatlı tatlı konuşyodu. Herkes bu huyunu biliodu ama zannediyolardıki o benim dedikodumu yapmıodur. Bide bu kız bölüm 1.si gibi bişeydi, notları çok iyi tutuyodu. Herkes onla birazda bu yüzden arkadaşlığını sıkı tutuyodu.
Ama ben dayanamadım bu duruma ve arkadaşlığımı kestim kızla. Ve diğerleri o kızı tercih ettiler. 2.sınıfım berbat geçti, başka olaylarda yaşadım onlarında etkisi var. Ancak bu dönemde daha azimli oldum derslerimde inanılmaz bi yükselme oldu. Üstelik yaşadığım kötü olaylar beni öyle bi olgunlaştırdı ki iyiki bu şekilde yaşamışım diyorum şimdi.
Üstelik beni tercih etmeyen -daha doğrusu gene benle konuşuyolardı ama ben onlarla takılmıyodum- arkadaşlarım benden özür dileyerek hatalarını anladılar. Çünkü hepsini birbirine düşürdü. Şuan hepsiyle arkadaşlığım devam ediyo. O kızınsa adı bile geçmiyo.

Sanırım aynısını ben de yaşayacakmışım gibi gözüküyor çünkü o kızla bir daha konuşmayı geçtim yüzünü görmeye tahammülüm yok artık.ama yine de koca sınıfta bulduğum 3 4 kişiyi de böyle ikiyüzlü bir insan yüzünden kaybetme fikri beni çok üzüyor.peki siz arkadaşlarınıza bu durumu rahatsızlığınızı anlattığınız halde mi o kızı tercih ettiler.

Sanırım aynısını ben de yaşayacakmışım gibi gözüküyor çünkü o kızla bir daha konuşmayı geçtim yüzünü görmeye tahammülüm yok artık.ama yine de koca sınıfta bulduğum 3 4 kişiyi de böyle ikiyüzlü bir insan yüzünden kaybetme fikri beni çok üzüyor.peki siz arkadaşlarınıza bu durumu rahatsızlığınızı anlattığınız halde mi o kızı tercih ettiler.

Aslında tam da tercih etmediler. Hep beraber takılıyolardı ben yanlarına gitmemeye başladım. Ama biliyolardı neden böyle yaptığımı, konusu geçmişti çünkü.
Başka arkadaşlar da bulabiileceğini düşünüyorum. Okuldaki sosyal faaliyetlere katılmak iyi oluyor. Kulüpler vs.

Sanırım ben de aynısını yapıcam onunla her dk yı geçirmeye çalışmaktansa böylesi daha kolay olacaktır.

Arkadaşlığını kes istersen, arkadaş bulmak o kadar zor değil canım, çevrem beni sever de demişsin daha ne istiyosun :)
O da çatlasın dursun :)

Ben olsam...onunda oldugu bir ortamda yuksek sesl ne kadar cok kiskaniliyormusum okulda hep benim hakkimda yorum yapilip dedikodu yapiliyor.... Demekki kaale alinacak kiskanilcak bir insanim ki milletin dilinden dusmuyorum:DDD Bu dedikodular beni cok eglendiriyor,eeee ne de olsa konusulmaya deger insanlar hakkinda dedikodu yapilirmis, bu insanlarda olmasa neyle eglenecegiz zaten .... der lafi gedigine koyardim. Sana alay konusu oldukarini hissedince ve senin eglendigini gorunce yaptiklarina son vereceklerdir.

en başta olaylar çok da ciddileşmeden dediğiniz gibi yaptım güldüm geçtim eğlendim arada laf soktum hatta sinir olduğunu bunun hakkında da konuştuğunu duydum ama bunlar da bana hiç bir şey kazandırmadı ki ne biliyim aslında kavga edip ne var ne yok söylemek de istiyorum bi yandan eminim ki çok rahatlarım :9::9:

kavga etmek bir çözüm belki ama güzel bir çözüm olmadığı kesin..
en güzeli ortamdan soyutlamak,mecbur kaldığın durumlarda
o yokmuş gibi davranmak,diğer zamanlarda onun olduğu yerde bulunmamak...
ha bunlara rağmen yaptıkların da ısrarcıysa güzel(anlayacağı) bir dille konuşmak..

merhaba

Sana abla tavsiyesi olacak bu yazdıklarım ünv hayatını dolu dolu iyisi kötüsüyle yaşadım ben .. bu tarz insanlar sonraki hayatında iş ve özel yaşamında da çok çıkacak şimdiki tecrübelerin sonraki hayatında işine çok yarayacak bunu bilmeni isterim.

Öncelikle dediğin gibi böyle biri yüzünden kimseyle aranı bozma ve gereksiz soğukluk girmesinie izin verme yazanlardan biri ünv klüpleri derneklerinden bahsetmiş önca bu klüplere gir hımmm neler olabilir düşünelim mesela Tiyatro, müzik, yardım kuruluşu, spor ( özellikle spor da çokta eğlenebilirsin hep beraber yürüyüşler tırmanışlar .. vss güzel ortamlar ve arkadaşlıklar sunar ve ben spor yapan gençlerin ruhsal gelişimininde çok iyi olduğunu düşünürüm mesela

önce çevreni oluştur sonra şimdiki grubuna işim var şuraya buraya gidicem diyerek yavaşla soyutla kendini sevdiğin arkadaşlarının yanında ol dertlerini dinle davetlerine git ama artık sevmediğin o insanın yanında olmak zorunda hem kalmaz hemde zamanını daha güzel geçirebilirsin.

şunu unutma mutlu insanları herkez sever ve yanında olmak ister bunu kafanın bir kenrarına yaz canım

naçizane tavsiyeler

Son düzenleme:
şimdi 1.sınıfta olduğun için grup halinde takılmanız doğal zamanla kendiliğinizden ayrılacaksınız zaten.

1 gruba bağlı kalma herkesle muhabbet et farklı farklı arkadaşlar edinirsin ve klüplere katıl bir sürü arkadaşın olur kızı da şutla gitsin isteyen onunla arkadaşlık eder isteyen senle. üniversiteye geldin artık lise çocuğu gibi olmaz arkadaşlıklar fikirler yaşantılar türlü türlü olur canım

kendini sıkma.

zaten bir süre sonra butun olay not alıp verme sınava çalışma boyutuna dönüşüyor...üzülme yani.

tavsiyeleriniz çok güzel aslında konuşmayı denemek istiyorum ama böyle insanlarla konuşmayı denemeye değer mi bilmiorum ki. çünkü onunla konuşmak için benim çaba göstermem konuştuğum zaman da olanları düzene sokmak için daha çok çaba göstermem gerekicek.

Back
X