• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacagim

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
35
Atanamamis 26 yasinda bir ogretmenim.3 yildir duzenli bir bilikteligim var baharda nisan falan diye konusuyoruz ama kizlar icim hic rahat degil.ucretli ogretmenlik yapiyorum ikinci donem cikma ihtimalim bile var ailemin tek kiziyim ama babam emekli.bugune kadar zar zor imkanlarla okudum.kpssye duzenli calisamadim evimiz sobali kisin bilirsiniz kendime ait yasam alanim bile olmadi.

erkek arkadsmda bende guzel universitelerden mezunuz o iyi bir sirkette yonetici kadrosunda.gel gelelim ki benim daimi isim yok.huzursuzum.bu sartlarda altindan kalkamicaz dusuncesi geceleri uyutmuyo.sadece 3 bin lirayla kira gecim derdi borc odeme ustesinden gelebilicek miyiz ilk etapta.

Calismazsam ben bunalima giriyorum zaten.yasadigim yer kucuk iyi kotu cevrem var burada. kalkip istanbula gidicem nasil is bulurum diyorum..o kadar kotuyum ki.tanidigim kim varsa ogretmen, bankaci ya islerinden atildi ya atanamadi bazen yalniz degilim, guzel gunlerimi erteliyorum diyorum bazende boyle dusuncelere saplaniyorum...

Bana anlatir misiniz zorluklarinizi guzelliklerini birlikteligin..akliniza ihtiyacim var

Son düzenleyen: Moderatör:
İstanbulda iş imkanları daha çok. Belki özel bir okulda iş bulabilirsiniz. Çok büyük masraflarla evlenmezseniz geçinmek çok zor değil. Eviniz o gelin evi kızları gibi olmasın. Düğün de yapmayın çok masraf olacaksa nikah yeterli. Eğer mantıklı davranırsanız 3000 lira ile geçinilir.

istanbulda iş imkanı daha fazladır. özel okullarda vs iş bulabilirsiniz belki.

onun dışında genel olarak iki gönül bi olunca samanlık seyran olmuyo malesef. maddi olarak borç harç içine düşecekseniz evliliği erteleyin.

Atanamamis 26 yasinda bir ogretmenim.3 yildir duzenli bir bilikteligim var baharda nisan falan diye konusuyoruz ama kizlar icim hic rahat degil.ucretli ogretmenlik yapiyorum ikinci donem cikma ihtimalim bile var ailemin tek kiziyim ama babam emekli.bugune kadar zar zor imkanlarla okudum.kpssye duzenli calisamadim evimiz sobali kisin bilirsiniz kendime ait yasam alanim bile olmadi.

erkek arkadsmda bende guzel universitelerden mezunuz o iyi bir sirkette yonetici kadrosunda.gel gelelim ki benim daimi isim yok.huzursuzum.bu sartlarda altindan kalkamicaz dusuncesi geceleri uyutmuyo.sadece 3 bin lirayla kira gecim derdi borc odeme ustesinden gelebilicek miyiz ilk etapta.

Calismazsam ben bunalima giriyorum zaten.yasadigim yer kucuk iyi kotu cevrem var burada. kalkip istanbula gidicem nasil is bulurum diyorum..o kadar kotuyum ki.tanidim kim varsa ogretmen bankaci ya islerinden atildi ya atanamadi bazen yalniz degilim guzrl gunlerimi erteliyorum diyorum bazende boyle dusuncelere saplaniyorum...

Bana anlatir misiniz zorluklarinizi guzelliklerini birlikteligin..akliniza ihtiyacim var

"Düğün yapmazsanız çok masraftan kurtulursunuz" derim. Tabii düğünsüz olmaz diyorsanız yapacak bir şey yok.
Eşya alırkende gereksiz eşya almayın.
İstanbul'da iş imkanı daha fazla. Daha çok şansınız var.

İstanbulda iş imkanları daha çok. Belki özel bir okulda iş bulabilirsiniz. Çok büyük masraflarla evlenmezseniz geçinmek çok zor değil. Eviniz o gelin evi kızları gibi olmasın. Düğün de yapmayın çok masraf olacaksa nikah yeterli. Eğer mantıklı davranırsanız 3000 lira ile geçinilir.
Zaten sadeligi seven bir insanim cidden gozumde de bir sey yok benim icin camasir makinasi dijitalmis degilmis zerre onemi yok:)) hatta bazen sasiriyor soylediklerime kiziyor erkek arkadssm bir salon takimi alir diger odayi sonra yapariz,spotcudan bile alablrz beyaz esyayi vs..dedgmde o kadr degil falan diyor ama cidden onemsiz uzakken 3 yil birliktelik yuruttuk ikimizde cok yiprandik degerini anladk cocu seyin umarm bende is bulurum hemen.sartlar malum

Ben de atanamayan bir öğretmenim. Eşimin maaşı Türkiye şartlarında çok iyi olmasına rağmen daha işe gireli 6 ay olmuştu biz evlendiğimizde. Ben de farklı şehirde yaşayacağımız için işi bırakmıştım. Düğünümüzü de biz sizi okuttuk diye çekildi iki aile kendimiz yaptık. -80 bini falan buldu bizim tüm masrafımız. Bunu da kredilerle yaptık tabii ki.Ben de ücretli öğretmenlik yaptım bir süre. Sonrasında daha iyi maaşlı başka bir iş buldum. 2.5 yıl oldu evleneli. Çok şükür kredi kartları ve kredileri kolayladık.Hatta üçer beşer kenara atmaya bile başladık. Seversen ve sabredersen her şey yoluna girer. Bunun için sakın hayatını erteleme.

istanbulda iş imkanı daha fazladır. özel okullarda vs iş bulabilirsiniz belki.

onun dışında genel olarak iki gönül bi olunca samanlık seyran olmuyo malesef. maddi olarak borç harç içine düşecekseniz evliliği erteleyin.
Ben borc olmadan duzen kurani henuz gormedim orasi da ayri

Ben de atanamayan bir öğretmenim. Eşimin maaşı Türkiye şartlarında çok iyi olmasına rağmen daha işe gireli 6 ay olmuştu biz evlendiğimizde. Ben de farklı şehirde yaşayacağımız için işi bırakmıştım. Düğünümüzü de biz sizi okuttuk diye çekildi iki aile kendimiz yaptık. -80 bini falan buldu bizim tüm masrafımız. Bunu da kredilerle yaptık tabii ki.Ben de ücretli öğretmenlik yaptım bir süre. Sonrasında daha iyi maaşlı başka bir iş buldum. 2.5 yıl oldu evleneli. Çok şükür kredi kartları ve kredileri kolayladık.Hatta üçer beşer kenara atmaya bile başladık. Seversen ve sabredersen her şey yoluna girer. Bunun için sakın hayatını erteleme.
Ne cok hayat var boyle belkide suan ne is yapiyorsun ? Ne bileyim iktisat mezunu olsan yelpazen gens ama biz ogretmrnler baska bir isi de yapamiyoruz bazen kendimi ise yaramaz hissediyorm halbuki 3 yildir pirlanta gibi cocuklar yetistirdim.hic bos durmadim o bosluga dusmek korkutuyo.ona destek olamamak o asamada korkutuyo.cok dusunen bir adam gucunu kaybeder dusncesi korkutuyo.zaten 6 yil durumuda cikti atansakta 6 yil uzak kalicaz.iki taraftanda zor..

Canım evlenirsin, bir yandan ücretli yapar bir yandan KPSS çalışır atanırsın. Hem kendi evinde daha rahat çalışma şansın olur, bir odanı çalışma odası yaparsınız.

Canım evlenirsin, bir yandan ücretli yapar bir yandan KPSS çalışır atanırsın. Hem kendi evinde daha rahat çalışma şansın olur, bir odanı çalışma odası yaparsınız.
O da girdi kpssye 90 aldi ben seni calistirirm hem falan diyo mesele o eve girebilmek canim..insallah atlatiriz guzel bir sekilde su evreyi

Birc harc olmadan duzen kurani ben henuz gormedim orasi da ayri
Borçsuz evlendim. 3 yıl çalıştığım yerden nikahı önce kıyıp tazminat alıp çıktım. Eşimin de birikimi vardı. Düğün de yaptık. Ben sevmem de aileler ısrar etti diye.

Eşim bekar evinde yaşıyordu. Onun koltuk takımlarını kullandık kendi evimizi alana kadar. Sadece yatak odası takımı ve beyaz eşyaları aldık. Beyaz eşyaları da çok pahalı olmayanlardan seçtik. Şimdi çok şükür her şeyimiz var. Bir de kızımız ve iki senedir ücretsiz izindeyim ve geçiniyoruz.

bölümünüz nedir? atanması zor bir bölüm mü?
Allah büyük İstanbul da iş imkanı daha çok diyebiliriz
hayırlısı olsun hakkınızda Allah tamamına erdirsin

Birc harc olmadan duzen kurani ben henuz gormedim orasi da ayri

bence karamsarsınız

eşimle ikimizin asgari ücretten hallice maaşları varken büyükşehirde kirada oturup evimizi de kurduk düğünümüzü de yaptık bana takılacak sete kadar aldık

bugünün parası ile ikimizin maaşının toplamı 3000-3500 arası ancak idi

ailelerden tek çöp almadan yaptık bunu ki büyük şehirde yeme içme vs pahalı ortamda

olmaz demeyin her şey olabilir

beyaz eşyalar örneğin makulü olsun 3000 liralık da var 1000 liralık da

taksitle hepsini alırsınız mesela aylık ödemeler düşük olur şimdiden başlar öder nişanlınız vs vs

salon takımı değil kullanışlı bir oturma grubu alırsınız o oda bu oda değil basit bir yaşam alanınız olur

bir de yatak ile dolap oldu ve bitti

branşınız ne bilmiyorum ama özel sektör nisan da başlar iş görüşmelerinde kaçırmayın

ayrıca da KPSS çalışın yani o oldu bu oldu gibi şeyleri bırakın oturun odaklanın ve çalışın gece yarısı eyvah nasıl geçiniriz diye düşünmeyin onun yerine ders çalışın diyeceğim ama mülakat geldi

tüm atanamayan öğretmenlere kolaylıklar dilemekten başka elden bir şey de gelmiyor

Asgari ücretle çocuk okutan aileler varken, senin 3.000 tl yi küçük görmene anlam veremedim.
Ne kadar gelirin varsa o kadar giderin olur.

bence karamsarsınız

eşimle ikimizin asgari ücretten hallice maaşları varken büyükşehirde kirada oturup evimizi de kurduk düğünümüzü de yaptık bana takılacak sete kadar aldık

bugünün parası ile ikimizin maaşının toplamı 3000-3500 arası ancak idi

ailelerden tek çöp almadan yaptık bunu ki büyük şehirde yeme içme vs pahalı ortamda

olmaz demeyin her şey olabilir

beyaz eşyalar örneğin makulü olsun 3000 liralık da var 1000 liralık da

taksitle hepsini alırsınız mesela aylık ödemeler düşük olur şimdiden başlar öder nişanlınız vs vs

salon takımı değil kullanışlı bir oturma grubu alırsınız o oda bu oda değil basit bir yaşam alanınız olur

bir de yatak ile dolap oldu ve bitti

branşınız ne bilmiyorum ama özel sektör nisan da başlar iş görüşmelerinde kaçırmayın

ayrıca da KPSS çalışın yani o oldu bu oldu gibi şeyleri bırakın oturun odaklanın ve çalışın gece yarısı eyvah nasıl geçiniriz diye düşünmeyin onun yerine ders çalışın diyeceğim ama mülakat geldi

tüm atanamayan öğretmenlere kolaylıklar dilemekten başka elden bir şey de gelmiyor
Siz calismissiniz ben suan bin lira zor aliyorum ozelde de ayni piyasa hatta 800e calistiran yerler var bin lira verirken mirin kirin ediyo ozel ama tabii ki bir yerden baslamak sart..karamsarim cunku hayatij zorluklarini biliyorum tedirginim basari ornekleri cesaret veriyo biraz olsun..bakalim..sagolun

Siz calismissiniz ben suan bin lira zor aliyorum ozelde de ayni piyasa hatta 800e calistiran yerler var bin lira verirken mirin kirin ediyo ozel ama tabii ki bir yerden baslamak sart..karamsarim cunku hayatij zorluklarini biliyorum tedirginim basari ornekleri cesaret veriyo biraz olsun..bakalim..sagolun

haklısın da ikimizin geliri eşininki kadar ancak ediyordu işte

haftanın altı günü eşek gibi çalışıp o para geçiyordu elimize

senin de az çok gelirin olunca eşinin3000 lik maaşı olacak 4000-4500

o zaman da rahatça geçinirsiniz

şimdiden okulları araştır İstanbul da, eski arkadaşlarını araştır nerede çalışıyorlar

sana referans olurlar mı vs vs

hatta bu zincir okulun atıyorum Antalya şubesinde çalışanın bile İstanbul a referans olma imkanı var

Back
X