- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kucuk gormek ? Dugun dernekten ev kurmaktan bahsettim ..evli degilsiniz sanirim su sartlar 3 bin lira evi olan icin cok iyi para ama kira veren borc odeyen biri icn ayni seyi soyleyemem.zorlanirsin ne kadr kisarsan kis ki yukarda belirrtim gosteris meraklisi asla degilmAsgari ücretle çocuk okutan aileler varken, senin 3.000 tl yi küçük görmene anlam veremedim.
Ne kadar gelirin varsa o kadar giderin olur.
Ben yabancı dil öğretmeni olduğum için onun avantajını kullandım. Dediğin gibi özveriyle öğrenciler yetiştiriyorsun ama aldığın maaş belli. Hayat şartları zor. Şuan bir firmada yabancı dille ilgili bir bölümde çalışıyorum. Şansım yaver gitti diyebilirim. Ama iyi ki ertelememişim hayatımı. Eğer karşılıklı saygı ve sevgi varsa yokluğu da birlikte yaşarsınız. Ama dibe vurmadan yukarı çıkılmaz. Önce sen de bi süre ücretli öğretmenliğe devam edebilirsin. Ya da etüt merkezi gibi bir yerde çalışabilirsin. Sonra kafana göre bakarsın başka bir iş. Ya da sınava hazırlanırsın atanmayı denersin. Ama bunların hiçbirine evlilik engel değil inan. Hele ki uzaktan ilişki yürütmek en zoru.Ne cok hayat var boyle belkide suan ne is yapiyorsun ? Ne bileyim iktisat mezunu olsan yelpazen gens ama biz ogretmrnler baska bir isi de yapamiyoruz bazen kendimi ise yaramaz hissediyorm halbuki 3 yildir pirlanta gibi cocuklar yetistirdim.hic bos durmadim o bosluga dusmek korkutuyo.ona destek olamamak o asamada korkutuyo.cok dusunen bir adam gucunu kaybeder dusncesi korkutuyo.zaten 6 yil durumuda cikti atansakta 6 yil uzak kalicaz.iki taraftanda zor..
Ben borc olmadan duzen kurani henuz gormedim orasi da ayri
Evliyim istanbulda yasiyorum. Cocugumda var. Sizden daha az bi gelirle ev borcuda ödüyorum.Kucuk gormek ? Dugun dernekten ev kurmaktan bahsettim ..evli degilsiniz sanirim su sartlar 3 bin lira evi olan icin cok iyi para ama kira veren borc odeyen biri icn ayni seyi soyleyemem.zorlanirsin ne kadr kisarsan kis ki yukarda belirrtim gosteris meraklisi asla degilm
Anladim canim ben ayri ayri 3 bin gibi aldiniz diye okudum. insallah biz de sizin gibi olabiliriz.haklısın da ikimizin geliri eşininki kadar ancak ediyordu işte
haftanın altı günü eşek gibi çalışıp o para geçiyordu elimize
senin de az çok gelirin olunca eşinin3000 lik maaşı olacak 4000-4500
o zaman da rahatça geçinirsiniz
şimdiden okulları araştır İstanbul da, eski arkadaşlarını araştır nerede çalışıyorlar
sana referans olurlar mı vs vs
hatta bu zincir okulun atıyorum Antalya şubesinde çalışanın bile İstanbul a referans olma imkanı var
E tebrik ederim o zaman kucumsemek degil benim ki tereddut dedigim gibi ornekler guc veriyo insana..Evliyim istanbulda yasiyorum. Cocugumda var. Sizden daha az bi gelirle ev borcuda ödüyorum.
Düğün yapmadik ve cok az esya aldik. Gereksiz hiçbir masraf yapmadık.
Maas sana az geliyor İşte küçük görüyorsun 3.000 tl yi...E tebrik ederim o zaman kucumsemek degil benim ki tereddut dedigim gibi ornekler guc veriyo insana..
Dil cok onemli erkek arkdsimida sirf dil kurtariyo..3 yil uzaktik daha bir kere saygisizligimiz olmadi kavga da ettik ayrildikta ama sirf bunlar ulasamamktan oldu.insallah ustesinden geliriz.dugun dernek isi geriyo beni aslina bakarsan..suan mesela hicbr sey almadim.evli olmayan teyzelrrm var iki tane sakin tabak canak alma dolu bizde zaten alinir onlar dediler :)) bir kahvaltilk takimi aldm oyle servet dokmedim ceyize.kucuk seyleri alicm iste supurge blender tost makinasi mutfak aletlerini digerlerini biraktimBen yabancı dil öğretmeni olduğum için onun avantajını kullandım. Dediğin gibi özveriyle öğrenciler yetiştiriyorsun ama aldığın maaş belli. Hayat şartları zor. Şuan bir firmada yabancı dille ilgili bir bölümde çalışıyorum. Şansım yaver gitti diyebilirim. Ama iyi ki ertelememişim hayatımı. Eğer karşılıklı saygı ve sevgi varsa yokluğu da birlikte yaşarsınız. Ama dibe vurmadan yukarı çıkılmaz. Önce sen de bi süre ücretli öğretmenliğe devam edebilirsin. Ya da etüt merkezi gibi bir yerde çalışabilirsin. Sonra kafana göre bakarsın başka bir iş. Ya da sınava hazırlanırsın atanmayı denersin. Ama bunların hiçbirine evlilik engel değil inan. Hele ki uzaktan ilişki yürütmek en zoru.
Cok tesekkur ederim..insallah oyle olur bizimdebenim eşim 1900 tl alıyodu ve ben çalışmıyodum. aylık 550 tl taksit var 750 ev kirası var. adam sigara içiyo tabi bide. buna rağmen çok şükr geçiniyoduk e şimdi bende çalışıyorum. herşey olur gider
bir süre ertelemelisiniz bence evlenmeyi düşünmeyi en azından birikim yapana kdrAtanamamis 26 yasinda bir ogretmenim.3 yildir duzenli bir bilikteligim var baharda nisan falan diye konusuyoruz ama kizlar icim hic rahat degil.ucretli ogretmenlik yapiyorum ikinci donem cikma ihtimalim bile var ailemin tek kiziyim ama babam emekli.bugune kadar zar zor imkanlarla okudum.kpssye duzenli calisamadim evimiz sobali kisin bilirsiniz kendime ait yasam alanim bile olmadi.
erkek arkadsmda bende guzel universitelerden mezunuz o iyi bir sirkette yonetici kadrosunda.gel gelelim ki benim daimi isim yok.huzursuzum.bu sartlarda altindan kalkamicaz dusuncesi geceleri uyutmuyo.sadece 3 bin lirayla kira gecim derdi borc odeme ustesinden gelebilicek miyiz ilk etapta.
Calismazsam ben bunalima giriyorum zaten.yasadigim yer kucuk iyi kotu cevrem var burada. kalkip istanbula gidicem nasil is bulurum diyorum..o kadar kotuyum ki.tanidigim kim varsa ogretmen, bankaci ya islerinden atildi ya atanamadi bazen yalniz degilim, guzel gunlerimi erteliyorum diyorum bazende boyle dusuncelere saplaniyorum...
Bana anlatir misiniz zorluklarinizi guzelliklerini birlikteligin..akliniza ihtiyacim var
Ben de atanamayan bir öğretmenim. Eşimin maaşı Türkiye şartlarında çok iyi olmasına rağmen daha işe gireli 6 ay olmuştu biz evlendiğimizde. Ben de farklı şehirde yaşayacağımız için işi bırakmıştım. Düğünümüzü de biz sizi okuttuk diye çekildi iki aile kendimiz yaptık. -80 bini falan buldu bizim tüm masrafımız. Bunu da kredilerle yaptık tabii ki.Ben de ücretli öğretmenlik yaptım bir süre. Sonrasında daha iyi maaşlı başka bir iş buldum. 2.5 yıl oldu evleneli. Çok şükür kredi kartları ve kredileri kolayladık.Hatta üçer beşer kenara atmaya bile başladık. Seversen ve sabredersen her şey yoluna girer. Bunun için sakın hayatını erteleme.
O kadar haklısın ki. Ama insanın bazen basireti bağlanıyor işte. Hele ki düğün zamanı mantıklı hareket etmek imkansız. Ama yine de sağolsunlar şuan ne evim, ne eşyalarım, ne hayatım hakkında kimse söz sahibi değil. Ama evet hayata 1-0 değil 80-0 mağlup başladık. Bitmiş değil ama tünelin ucunda bir ışık görüyoruz en azından şimdi.vallahi çok zor ya, 80 bin tl borç ile yuva kurmak... iyi altından kalkmışsınız siz maşallah. aslında biz sizi okuttuk işiniz maaşınız var diye kenara çekilen ailelere "size de düğün falan yok zaman" diyip yapmayacaksın düğün. benim düşüncem bu tabi ben düğünü çok gereksiz bulduğumdan. sırf insanlar eğlensin oynasın diye o kadar borç altına girmek çok saçma geliyor bana.
Dil cok onemli erkek arkdsimida sirf dil kurtariyo..3 yil uzaktik daha bir kere saygisizligimiz olmadi kavga da ettik ayrildikta ama sirf bunlar ulasamamktan oldu.insallah ustesinden geliriz.dugun dernek isi geriyo beni aslina bakarsan..suan mesela hicbr sey almadim.evli olmayan teyzelrrm var iki tane sakin tabak canak alma dolu bizde zaten alinir onlar dediler :)) bir kahvaltilk takimi aldm oyle servet dokmedim ceyize.kucuk seyleri alicm iste supurge blender tost makinasi mutfak aletlerini digerlerini biraktim![]()